reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej
Gosia- serdeczne gratulacje 1niech się Córcia zdrowo chowa.
Mamusia- myśle ze w srode będzie doskonale jak dla mnie bo w czwartek K, ma wolne i wtedy organizujemy sie na podaszu. Wiec odezwe se na telefon to sie umówimy na która i gdzie oki.?

reklama
Gosia, gratuluje Wam z całego serducha...zdrowia dla Was dziewczynki :-)

z Kubą to za wysoko nie zajdziemy, ale coś się wymyśli...tzn. ze mną też nie za wysoko :-p).

buahahaha, ładnie na dziecko zwalać ? :-p

Olka nie chce sama myć zębów , znaczy coś grzebie coś w paszczy ale nic z tego nie wynika , a mi też nie daje umyć . Szlag mnie trafia .

moja Hooliganna też nie chce...masakra z tym jest...

z piątku na sobotę w nocy przez uchylone okno wleciał do nas do mieszkania nietoperz :baffled::baffled::baffled: całe szczęście spałam i mąż odkrył w łazience tego obrzydliwca fuuuu na samą myśl mam ciarki! kto to widział na 4piętrze nietoperze fuuuuuuuu bleeee

matko, Mamusia, toż to ja bym na zawał zeszła :szok:...ja jestem tak przewrażliwiona na tym punkcie, że mam moskitiery w całe chałupie :baffled:

Ella, u nas odpieluchowanie trwa od maja, siuski są ok, ale kupa............no cóż....kup dużo majtek :-)

Dostał żel na ząbki i spray na to różowe gardło. Póki co spokojny jest.

Elvie, zdrówka dla M...Hance idą piątki dolne, od soboty temperatura, gardło podczerwienione, boli ją głowa, włosy, kości, kręgosłup (skarży mi się, więc wiem)....tak bardzo mi jej szkoda...lekarka niewiele pomogła, poza ibumem lub paracetamolem nic nie poradziła...ja dodałam dentinox i camillę, vibowit i cebion...hascosept na gardzioł...no ale z przedszkola nici :zawstydzona/y:

rok szkolny rozpoczęty, L ma nowa wychowawczynię i duuuużo lekcji...książek jeszcze więcej...nawet do techniki czy muzyki ma ćwiczenia...masakra...

idę winka w siebie trochę wlać, a niech tam....

Elvie dobrze że ja tu 80tki dla Maćka szykuję :-D:-D Myslę że ubierzesz je wcześniej niż myślisz . Pewnie po małej lence to dla Ciebie szok . Dla mnie po wielkim Szymku ciągle szokiem jest drobna Ola . Teraz ma 89 wzrostu ( urosła 2cm ) i waży 13kg. Szymek ma 110 , 19kg i buta 29:-D

Kittek to masz babo co robić :szok: ale ogarniesz :tak:;-)

Szymek cały szczęśliwy że jest u siebie w przedszkolu . I jakoś z Olką ładniej się bawią jak się nie widzą cały dzień . Tłuką się dość często i skarżą jedno na drugie :-D:-D kochane rodzeństwo

Elvie zdrowka dla Maciusia :)

Ella z odpieluchowaniem jest roznie. Osobiscie uwazam, ze nic na sile. Julka sama musi nauczyc sie trzymac co trzeba i sygnalizowac. Nic na sile. Jak nie jest gotowa, to nic z tego nie bedzie. Probuj co jakis czas. To nie odsmoczkowanie, zeby stosowac metode ostrego ciecia. Bedzie dobrze, zobaczysz.

Aniam a co ja mam powiedziec. Kuba ma okolo 126, 22 kg i 31 rozmiar butka :( Bartek rosnie duzy, ale chyba nieco mniejszy niz braciszek, chociaz takiego szkrabulca ciezko zmierzyc.

Po przerwie Bartek nie bardzo chcial isc do zlobka i nawet poplakal sie rano, ale bylo duzo nowych dzieci i wszysrkie ryczaly, wiec mnie jego reakcja nie dziwi. Za to po pol.usmiechniety i powiedzial, ze jutro pojdzie do zlobka :) takze kamien z serca mi spadl. No i pani go strasznie chwalila:) moj maly dzielny zuch!

Wróciliśmy z USG. Generalnie większych zastrzeżeń lekarz nie miał, a wymęczył mi Maćka dokładnie, wszstko oglądał i zdjęcia z opisem nam dał. Brzuszkowo spoko, ale młody bardzo zagazowany, zalecono masaże i polski odpowiednik SabSimplexu. Wszystkie narządy w normie, tego zawinięcia jelit które przy bólach brzuszka dzieci niektóre mają i które wymaga interwencji chirurgicznej Maciuś nie ma - uff.. W główce ma jednak podwyższoną ilość płynu, bo ma 5 ale norma do 6, więc w normie się łapie. Może to być spowodowane niedoborem witaminy D więc mamy po konsultacji z pediatrą pomyśleć o zwiększeniu dawki. Maciuś ma w główce między zwojami torbiel 5mm (może to być płyn albo białko), podobno się wchłonie i nic groźnego, ale ja oczywiście panikara, więc mnie lekarz za 3 miesiące znów zaprasza na kontrolę. U lekarza dwa USG po 100zł, wizyta 150zł, wizyta u pediatry 80zł, apteka 120zł, jutro jeszcze prywatnie mocz, morfologia i ponad 600zł nam z portfela ubędzie. Najważniejsze jednak, że Maciek zdrowy:happy:

Dzieciaki padły w aucie, przebraliśmy ich w piżamki, Maćka dokarmiłam na śpiocha i sama też idę lulać, bo nie wiem jaka noc przede mną, a piątej kiepskiej nie zniosę:(

Elvie takie USG to się powinno maluchom robić :tak:
Moje dzieciaki miały mniej wiecej w 4 tyg USG główki i brzuszka własnie .
Potem tak sobie na USG już mózgu nie zobaczysz .
A dwa że warto skontrolować czy wsio jest w normie .
To Cię po kieszeni szarpnęło , a zakład utylizacji szmalu co miesiąc swoją dolę zgarnia .

Dziewczyny nie wiecie kiedy tvn robi powtorke wczorajszych Llekarzy??? Musialam przestac ogladac w polowie, a dekoder mi sfiksowal i zamiast nagrac dalsza czesc nagral idiotyczne W11 wrrrr

reklama
Aniez Twój starszy więc Szymek dzielnie idzie za kolegą :-D:-D

Kuba jako 4 latek miał 117 :( ja już nie mam siły, bo boję się o jego kręgosłup przy tym tempie wzrostu. Mam nadzieję, że w końcu wystopuje. Jego ciotka też bardzo rosła w dzieciństwie i niestety w efekcie ma właśnie problemy z kręgosłupem.
Wiadomo chodzimy na basen, biega, ine nosi ciężarów na plecach, ale wszystkiego i tak nie ogarnę :-(

Elvie
- Aniam ma rację. Badanie ważne, więc trudno. Ale nie myśl od razu o najgorszym najważniejesze, że jest monitoring :-D W ogóle uważam, że badania USG powinny być standardem. To samo tyczy się szczepień na np. pneumokoki. Ale nie... u nas trzeba płakać i płacić.

Katik- możesz on line Odcinki 'Lekarze' online - oficjalna strona serialu 'Lekarze' albo w środę o 23:30 lub w niedzielę o 11:55 tu masz program i sobie filtrujesz po tytule :cool2: Program TV to kanały sportowe, filmowe i dla dzieci w CYFRA+ - CYFRA+ JEDYNA TAKA TELEWIZJA

Bartuś poszedł dziś już ładnie, czyli tak jak przed przerwą. Panie uważam za cudotwórczynie, bo tak, jak wczoraj miały sajgon, dzisiaj dzieci już siedziały w kółeczku i słuchały bajeczki (akurat trafiłam na czytanie) :D Nie wiem, jak one to robią, ale dar przekonywania mają wielki!

Ostatnia edycja:
Do góry