reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam

Gosiu wielkie gratulacje dla ciebie i mężą!! Niech Hanka rosnie zdrowo!

J. już w przedszkolu, ja próbuje dzielnie nadrobić zaległości w pracy, paczki powysyłać...koniec lenistwa...

co do fotorelacji z wakacji to musze wam powiedzieć żę wiele tego nie będzie...może z 10 zdjęć zrobiliśmy?

zmykam pracowac

reklama
maonka - fajowe są te motylki w brzuszku, gratuluję! No i udanego wyjazdu a przede wszystkim cudownej pogody!
Elvie motylki w brzuchu to już czuję od dawna, a teraz wyraźnie czuję już ruchy :-)
Pogoda na ten tydzień zapowiada się dobra, od 22-24st, więc w sam raz.

Żegnam się już teraz, bo pewnie później nie będę miała czasu. Zaraz wyruszam w miasto. Alicja spakowana, jeszcze moje ciuchy zostały i jakieś jedzenie do spakowania.

Gosienka dużo zdrowia dla Twojego uparciucha.

Witam się tylko, bo na oczy nie widzę. Kiepska noc za nami, młody obudził Lenkę i się zaczęło:baffled: O 1:20 podałam mu 1,2ml pedicetamolu w kropelkach i dzięki temu pospał prawie 4h, poza tym regularne popłakiwania i pobudki co godzinę albo i częściej. Sama teraz z brzdącami jestem, bo M. na budowie - mamy tam fotoinspekcję która jest warunkiem do wypłaty kolejnej części kredytu, więc proszę o kciuki!!

Miłego dnia,zajrzę później.

Elvie- kciuki zaciśnięta! A nocki współczuję:baffled:

Maonka- niesamowite znowu TO poczuc w brzuchu nie? :) Ja się doczekać nie mogę :tak:

AgnieszkaSz-szkoda, że tam mało fotek zrobiliście, ale powiem Ci że u nas ostatnio tez nie po drodze ze zdjęciami.

Gosieńka- ależ ten Twoj chłop pracowity- niech mu sie nóżka szybko goi! Fajnie znów Cię poczytać :tak:

Ja się mogę wreszczie przywitać bo małą zgrozę do łóżeczke wrzuciłam..a właściwie sama się zapakowała i mam nadzieję mieć ją z głowy na chwile bo mnie dziś wykańcza- znaczy ma dzień upierda, a ja nie najlepiej się czuję (dal odmiany). Jutro idę na drugą wizyte do gin. Mam nadzieję zobaczyć moje drugie dziecko. Przyznam się że się denarwuję. Bo niby ok ,ale te bóle brzucha mnie trochę niepokoją...dlatego zbawienne kciuki kwietnówek się znawu przydadzą:-D:sorry:

Poza tym powiedzcie mi ile trwało u Was odpieluchowywanie pociech? JA od tygodnia wypowiedzialam ostrą walkę i mała bez pieluchy goni, ale conajmniej 2x dziennie sika w gacie równo, a qpala to już standart że również w majty zamiast do nocnika :eek::confused2::no: Genaralnie idzie po gruzie:no: O nocach bez pieluchy to nawet nie marzę:baffled: Jak to u Was było(???) przypomnijcie mi prosze bo Wy zrobiłyście to dawno temu a my ostro walczymy teraz- wcześniej było na pół gwizdka a teraz powiedziałam już koniec...tylko efekty średnie. Czasem zawoła sama, a większość razy to ja ją pytam co 10 min czy chce siku. Oczywiście stosuję nagrody, fete i radośc za wszystko w nocniku ale szybko jej sie to nudzi..

Jako że w pokoju chaosu jest cisza to i ja się kimnę ;-) do miłego!

Hej dziewczyny,
nie ma mnie za wiele, bo muszę się jakoś ogarnąć, a nie jest to łatwe przy małym. Deklaruje miłość do siostry na okrągło, aż się boję, że jej krzywdę zrobi. Trzeba mieć oczy dookoła głowy:) Powinien być z żłobku, ale postanowiłam wstrzymać go kilka dni, żeby zaakceptował nową sytuację i nie poczuł się odrzucony.
Hania je i śpi, czasami domaga się więcej czułości, ale dajemy radę. Najgorsze są noce.
Elvie łączę się w bólu nieprzespanych nocy.
Maonka gratuluję ruchów. Pierwsze kopniaczki są wielkim przeżyciem dla mam:) Ja się popłakałam i w pierwszej i w drugiej ciąży.
Gosienka zdrówka dla męża.
Ella musisz być cierpliwa i się nie załamywać. Załapie, tylko potrzebuje czasu. Szkoda, że w słoneczne, letnie dni nie puszczałaś jej bez pampka, teraz będziesz miała więcej prania. Trzymam kciuki!
uciekam, bo mała wzywa

Ella - ja próbowałam dwa razy odpieluchować L., bez skutku aż sama pewnego dnia zaczęła bez mówienia na nocnik siadać i już jej tak zostało:)

Płacz Maćka nie do opanowania, na 16.30 jedziemy do lekarki naszej prywatnie, bo aż się wystraszyłam. Tak płakał, że aż się bordowy zrobił i oddechu złapać nie mógł. Jak się trochę uspokoił to złapał cycka i zasnął. Bidulek mój:(

Witam sie i ja!

az sie boje tego roku, dostalam cztery klasy licealne- co daje osiem grup jezykowych, do tego moja klasa, i dwie grupy gimnazjalne. Suma 190 uczniow,a dochodzi jeszcze ok 40 studentow. Oj bedzie wesolo.
Dzis aby poprawic sobie humor zabieram Majcie na lody i pobuszujemy po sklepach troszke.

Gosiu zdrowka dla Was! Niech Hanulka przynosi wam duzo radosci!
Elvie biedny Macius, napisz jak wrocicie od lekarza.
Gosienko to teraz ty bedziesz pelnic warte na forum bo mnie bedzie duuuzo mniej :(((
Maonka udanego urlopu :)
Monia zdrowka dla Hanulki!
Ella u nas odpieluchowanie przechodzilo stopniowo bo Maja miala roczek jak zaczelam ja sadzac na nocnik.
Najpierw pozbylismy sie pieluszki jak bylismy w domu, pozniej na wyjazdy, a na koncu na nocki. Podejdz do tego spokojnie, niech Julcia chodzi w domu w majtolach, choc ja uwazam,ze rewelacyjne do odpieluchowania sa pieluszki wielorazowe. Nie zasika ci calego domu,ale tez bedzie czula,ze ma mokro i szybciej zacznie zalatwiac potrzeby tam gdzie trzeba. Ty jeszcze mozesz zainwestowac bo przydadza ci sie do drugiego dzidziusia. One sa uniwersalne. Ja Mai zakladalam je od 8 miesiaca do 1,5 roku,ale i teraz by z pewnoscia sie zmiescila bo maja regulacje.
PIELUSZKI WIELORAZOWE ECOwzorki BOBOLIDER -MIKROF. (2579914135) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zielona u nas z wertepami jest odwrotnie, Majka jak widzi,ze bedziemy jechac przez łąkę to krzyczy,ze ona po dziurach nie chce jechac bo ja pupa boli :-D

Uciekam do pracy, poki Maja jeszcze spi.

ps ja dalej pisze bez polskich znakow bo okazalo sie,ze klawisz ctrl nam sie spalil, tzn przewody pod nim i jak chcem uzyc polskich znakow to musze wcisnac shift plus ~`,ale to troche czasu zajmuje wiec bede pisac tak.

Maciuś ma lekko zaczerwienione gardło, zleciła nam badanie krwi i moczu wraz z posiewem. Poza tym wypadł z siatek centylowych, bo za wielki jest. Dzisiaj na 21.00 jedziemy prywatnie na badanie USG główki i brzuszka, żeby sprawdzić, czy wszystko ok. Prosimy o kciuki! Niby wizyta profilaktyczna, ale wielkoludy trzeba monitorować. No i marchewki M. nie dostanie do 6m-ca życia,będzie wyłącznie na cycu.

reklama
Do góry