reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam i ja

Odpoczeli poprali wysprzatali wolne :-)

U Gosienki bylo bosko, rodzinka super az sie napatrzec nie moglismy z W, dzieciaki grzeczne i posluszne bylismy pelni podziwu, Gosia przemila osoba i Sebastian super chłop :-)
Dziewczyny slicznie sie razem bawily, poza jakimis dwiema sprzeczkami o ksiazke :-)
Toska od wczoraj o niczym i nikim innym nie mowi jak o Heli i cioci :-)
Jutro postaram sie wrzucic zdjecia.

W jutro do pracy i powrot do rzeczywistosci.

Gosiek26 ja bym nie miala takiego parcia na szklo z tymi zebami , ja jak bylam dzieckiem sie buntowalam a mam mocne zeby ze hoho odpukac az dentyska byla w szoku, Toska tez nie myje zawsze i jej nie zmuszam, nie warte to takiego placzu. Wiem ze zaraz bedzie nagonka i poleca artykuly o prochnicy ale tu jednak decyduje genetyka

Ella super niech kropek rosnie duzy okraglutki :-)

reklama
Ella niech kropek rosnie zdrowy :)

Mycie zebow... u nas sprawdza sie mycie z kims, B.nasladuje i pieknie myje, jak myje z K. A na koniec mama mowi, zeby wyciagnal jezyk, co samo w sobie jest atrakcja i wtedy szybko mu ten jezyczek szczotkuje, a potem zagaduje szkraba i on myje raczki, a ja poprawiam zeby :)

Iza nie rozumiem Twojego komentarza, robisz jak uwazasz, co nie zmienia faktu, ze prochnica mleczakow jest problemem, bo zawiazki zebow stalych sa pod mleczakami. Zreszta nie wyobrazam sobie leczenia zebow u B. Sadze, ze nic na sile, ale z dzieckiem nalezy rozmawiac i szukac sposobu. Jakis kiedys sie znajdzie.

Moje zboje wyszalaly sie dzis na placu zabaw, zarzadzali az milo :))) bardzo lubie takie dni :) a teraz... K.chrapie :( wizyte mamy w czw. Moze jakis uodparniacz poprawi sytuacje. Oby.

Kuba jako 4 latek miał 117 :( ja już nie mam siły, bo boję się o jego kręgosłup przy tym tempie wzrostu. Mam nadzieję, że w końcu wystopuje. Jego ciotka też bardzo rosła w dzieciństwie i niestety w efekcie ma właśnie problemy z kręgosłupem.
Wiadomo chodzimy na basen, biega, ine nosi ciężarów na plecach, ale wszystkiego i tak nie ogarnę :-(

Moja mama miała kolezankę w pracy której syn miał problem z kręgosłupem . Chłopak mając 18 lat miał 2,10 .
wkładali go w gips na miesiąc , potem dwa bez i znowu . Pewnie teraz już są na to inne sposoby , ale chłopak miał przerąbane . Ubrań wtedy na niego nie było ( chudy a wielki ) , o butach to już nawet nie wspomnę . łóżko mu na zamówinie robili , materaz miał dosztukowany z obciętego drugiego bo też nie było .
Migdał mojej kuzynce odrósł , ale nie pamiętam jak to się skończyło . Jak miała zabieg , to ja z 7 lat miałam .

Wredzka nie przestaje mnie zadziwiac. Dzis podstawila sobie do szafki stoleczek, podciagnela sie na raczkach i na szafke kuchenna wlazla :szok: Teraz to juz nawet na sekunde z oczu nie mozna jej spuscic.
W zwyczaju ma, ze jak cos ja boli, to biegnie z tym do mnie cmokajac. Ja mam pocalowac i jest git. Wczoraj w kapieli walnela sie w tylek. Wstala, wypiela dupala i kazala calowac :rofl2:

.

Moje dzieciaki robią dokładnie tak samo , odwraca to ich uwagę od walnięcia w coś tam i jest spokój . ale nie raz dostaję czarne stopy do całowania , tyłek też się nie raz trafi , ważne że pomaga .

C
U nas tez jest wielki problem z zebami.Sama nie umyje i mi tez nie daje umyc.Jak probuje dostac sie do paszczy to krzyczy jakby ja obdzierano ze skory.
Wczoraj dopadlam ja i umylam na sile ile dalam rade.Wyla potem przez pol godziny.Zupelnie nie wiem jak ja przekonac do tego ze szczoteczka nie gryzie.

Jakbym o Olce czytała . też jest problem , czasem ma dobry dzień i da sobie umyć , ale zwykle mycie to tylko grzebanie sobie w paszczy . słyszałam że jest jakiś płyn do płukania zębów dla dzieci . Muszę dorwać , nauczyć ją korzystać , może chociaż troszkę wypłucze te zębole .

Zebranie dziś u Olki zaliczyłam .
Potem u znajomej byliśmy i tak dzionek zleciał .
Olka awansowała do starszaków , książkę w przedszkolu będzie miała :-D:-D Z maluchami się nudzi i pani ją przerzuciła do starszej grupy . Pod warunkiem oczywiście że jak nie będzie chciała to nie .

Zielona w sumie fajny lekarz się trafił :-D ważne że skierowanie jest :tak:

Nawet nie wiedziałam że prawo Agaty na dziś przestawili .

Polka myje zebole, czasem sama a a potem my poprawiamy, czasem od razu ja badz L. U nas zacheta sa fajne szczoteczki, Polka sama sobie wybiera, i potem sie cieszy. Teraz mamy migajaca przez minute Hello Kitty i co wieczor jest radocha bo Titi bedzie jej zabki myla.

@ przylazla i w prezencie bol glowy przywiozla. By ja cholera wziela....

Uff.. nadrobiłam Was na spokojnie:)

Zielona - cieszę się, że masz skierowanie w garści;-) Lenka też wszystko uderzone do całowania wystawia:-D

aniez - Lena również musi mieć towarzystwo do mycia zębów, aby je porządnie umyć. O kręgosłup młodego dbaj, ile możesz. Wiadomo, że wszystkiego nie ogarniesz. Ważne jednak, by ćwiczył i pływał. Pamiętam, że mnie na ćwiczenia korekcyjne od 7 roku życia wysyłali, ale ćwiczyć nie chciałam i dzisiaj mam efekty mojego lenistwa:(

isabela - moja zęby myje chętnie, ale pasty dużo zawsze chce i kilka razy ją sobie nakłada. Genetyka genetyką, ale myć trzeba.

aniam - gratki dla Oli!

U nas błoga cisza w domu, dzieciarnia śpi, M. nad projektem łazienki pracuje, bo każdą płytkę trzeba temu naszemu fachowcowi zaplanować. Koleś kładzie ładnie, ale to taki typ, że jak mu się jasno nie powie to on sam nie pomyśli i robi głupoty, więc lepiej niech ma rozrysowane.

Wojewódzkiego oglądałam, bo znałam prywatnie Natalię, która dzisiaj tam była gościem;-) Nie widziałam jej 10lat, trochę się podrasowała (dobre 10kg zrzuciła na moje oko), piękna jak zawsze. Znów wyszła na głupiutką pindę, a szkoda, bo zapamiętałam ją jako otwartą, szczerą i sympatyczną dziewczynę.

dzień dobry dziewczynki

elvie - oglądałam wczoraj Wojewódzkiego i przerażenie mnie ogarnia jaką idiotkę ta dziewczyna z siebie robi. Nie wiedziałam kim jest więc poszperałam i na fb znalazłam jej profil gdzie wstawia zdjęcia bez makijażu i szczerze nie ma na co patrzeć a do tego sfotografowała swoją pupę w samych stringach ehkm mało smaczne i fajne jeżeli chodzi o portal społecznościowy

U nas najczęściej N myje zęby w wannie podczas kąpieli najpierw sama a potem ja poprawiam ;-)

gratulacje dla dzielnych przedszkolaków i jeszcze dzielniejszych mamusiek :tak: już się boję co to będzie za rok

Witam :-)
ehhh jak dobrze że jest taka fajna pogoda bo jak tylko zrobie co mam zrobić biore rower i M. w fotelik i sobie śmigamy :-D więc sporo mnie nie ma.

Ella super niech kropek rośnie zdrowo!
Aniez oby to nie bylo nic niepokojącego i dało się łatwo wrócić do tego co było niedawno :tak:
Zielona akrobatka z Kostki...ale to ten wiek chyba bo M. mi to samo wyczynia ...

G

Aha bardzo ważna rzecz

Dziewczyny! Dziękuję za wszystkie zaproszenia na wszelkiej maści portale społecznościowe. Niestety nie posiadam nigdzie konta więc nie odpowiadam na zaproszenia. Jest mi niezmiernie miło że o mnie pamiętacie ale tak jak kiedyś pisałam w przypadku NK straciłam zaufanie do "instytucji" portalu społecznościowego jakkolwiek by się on nie nazywał ;-)

Dobra kochane zmykam poogarniać wczorajsze pranie i przygotować coś na obiad i znowu znikam na rowerek :-)

Bry... No proszę, sama bym nie wpadła na to, że mamy tyle metod szczotkowania zębiszczów... nasze małe uparciuszki :-)
Aniam zapodaj płyn, jak go dorwiesz.

Mi tam Natalia S. nie przeszkadza, chce pokazywać tyłek, a niech pokazuje :-D są tacy, co będą oglądać. W sumie ten samo poziom co Doda, przy czym ta druga kreuje się na guru intelektualne, zaś pierwsza chyba raczej sobie trochę odejmuje... ale zysk z tego ma :laugh2: Programu nie oglądałam, bo mnie bardziej razi prowadzący, na którego mam alergię :baffled:
Dziś z rana włączyłam Eskę Rock i tak bezrefleksyjnie sobie słuchałam, aż zauważyłam, że zaczynam być w nastroju nieprzysiadalnym, po chwili załapałam, że mój "ulubieniec" wrócił do "nie WFu"... nie pociesza mnie to, że bez byłego kumpla Macieja F. ... załączyłam więc BBC :cool2:

reklama
Aniez,ktore BBC???

A tu co za pogrom???
Glowa mnie nadal boli. Dzis juz sie z pracy wczesniej zwolnilam bo wytrzymac nie moglam.
Tak wiec dzis na obiad tylko zupa;-)

Do góry