reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Druga.... przed praca.
Nie ma to jak wstac 45 minut przed budzikiem i nie moc zasnac dalej. Polka chrapie , ze az z drugiego pokoju ja slychac.

reklama
Katik - to prawda książka jest niesamowita, w świetny sposób napisana, a historia cóż wstrząsająca - cóż życie

Elvie - książka nie jest dołująca - jest o walce, zaangażowaniu, o bezgranicznym oddaniu, i cholernie ciężkich decyzjach

hejka

ja dzisiaj na 7 do pracy ściągnęła, co by móc o 15 wyjść. Przez ostatnie dni tak robię, ale nie dla mnie takie wstawanie, chociaż o 15 być w domu jest fajnie. Wczoraj długi spacer zaliczyłam, a raczej dwa, najpierw z Młodą w wózku, po starych rewirach, bo byłam u mamy, a potem u siebie, Alicja na nóżkach. Mamy w planie psiaka dzisiaj u nas zostawić, ale nie wiem jak będzie.
ps. polecam film "Sala samobójców" wczoraj oglądałam i bardzo mną poruszył, momentami miałam dreszcze i łzy w oczach.
też oglądałam, jakieś 1,5 tygodnia temu. Takie filmy o młodzieży mnie przerażają, co mnie kiedyś czeka:confused:

oglądałam w kinie, zrobił na mnie piorunujące wrażenie i uważam, że powinien być puszczany wszystkim rodzicom nastolatków jako materiał szkoleniowy...czasami sobie o nim przypominam, gdy zbyt dużo pracuję :sorry2:
Monia ja myślę, że takie filmy powinni rodzice oglądać w wieku naszych dzieci, bo jeśli nie wzbudzimy w dzieciach zaufania i poczucia, że zawsze mogą do nas przyjść, że są najważniejsze, w tym wieku, to w wieku nastoletnim to już chyba dużo, dużo trudniej, o ile w ogóle się da

zielona - oby się ułozyło.

ja właśnie kończę książkę "bez mojej zgody" - wstrząsająca historia o 13 latce, która urodzila się aby uratować życie swojej siostry

od roku poluje na ta książkę w bibliotece, chyba sobie muszę ją w końcu kupić

Gosia, 38 tydzien??? Ty sie bierz za rozpakowywanie, po co Ci tak sie dalej meczyc. Moje nogi na koniec tez byly monstrualnych rozmiarow, w marcu w japonkach jezdzilam taksowka do szpitala na ktg bo w inne buty sie nie miescilam...
Gosia dokładnie o tym samym pomyślałam, przecież ze skokami ciśnienia to przecież i tak cesarka. Bezsensu, że tak Cie męczą.

Maonka kurujcie się z Alą.
Gosia Alicji miała dwie białe plamki, pediatra twierdziła, że to po maściach, które dostawała jako niemowle, ale w tym roku plamki się powiększyłu, wyskoczyły nowe isą takie białe, ale czasem się zaróżowiają i są wtedy suche placki. Poza tym w zeszłym tygodniu, ni z tego ni z owego dwa paznockie jej pękły w połowie i zeszł górna warstewka, tak jakby się uderzyła. Nie swędzi jej to. Byliśmy już na 3 wizytach, bez efektu. Na początku wzreśnia idziemy prywatnie do ponoć bardzo dobrej lekarki, mam nadzieje, że ona będszie wiedziała co to.
Biedna Ami, tak sie męczy. Myślałam, że z wiekiem jej to przejdzie.
uciekam

Hej,
witam się z rana, moje dziecko dziś wstało o 7.45 i mogę powiedzieć, że to sukces, bo rzadko mu się zdarza.
Monia napis na koszulce Hani trafiony jak nic, pierwsze co robi moje dziecko, to budzi wszystkich, łącznie z psami! Mówisz, że szybkowar tak działa, muszę zakupić. Z basenem pewnie czekałaś na promocje:-D żart!, ale lepiej późno niż wcale.
Aniam podzielam twoje zdanie, biedne te nasze dzieci. Ja również dzieciństwo spędziłam w lesie, a teraz boje się wejść, straszą wszędzie,że żmije, kleszcze i inne gady. Tym bardziej, że ja w lesie mieszkam:-D pierwszą jesień z Matim w nosidełku chodziłam, teraz się boję. Uwielbiam zbierać grzyby, a najbardziej lubię pikniki w lesie. Mam taki nawyk z dzieciństwa,że jak wchodzę do lasu to robię się głodna. Kiedy byłam dzieckiem i jeździliśmy na grzyby, piknik był najważniejszy, a że nas czwórka, to mieliśmy pół auta kanapek, a smakowały jak nigdzie. Do tego herbata z termosu.
Katik nie dziwię się, że wszyscy chorują jak pogoda nie rozpieszcza, u nas pewnie jesień też przyniesie pierwsze żniwa.
Katik ja też mam jedną parę butów męskich i do żadnych innych nóg nie wsadzę. Ja chcę rodzić!!
" Sali samobójców" nie oglądałam, ale słyszałam wiele, aż muszę nadrobić zaległości.

Annaoj ja też uważam, że powinnam mieć cesarkę, ale w rozmowie z panem dr usłyszałam, że szpital to nie supermarket i czekamy na rozwój sytuacji:wściekła/y:
Trzymam kciuki za diagnozę Ali.

A tym bardziej jak krążysz na FB to wpadać chyba czasem można

Ehhh... Aniam... odpowiem, chociaż wydawało mi się, że moja poprzednia sugestia była aż nadto czytelna :tak:, mój profil na FB jest zamknięty, m.in. po to, żeby posty widziały osoby z listy, między innymi moi przyjaciele z realu. Na forum sytuacja jest nieco inna.
Poza tym, na FB wpadam, nie muszę czytać wszystkich wpisów, wrzucam jakiś, sprawdzam wiadomości prywatne i szlus, na forum czytam każdy post, bo taką mam zasadę, jak nie mam czasu nie będę czytać po łbach, bo tak mam, że z szacunku dla interlokutora słucham go z uwagą, albo czytam, co ma do powiedzenia. Z prywatnego czasu, bądź jego braku nie zamierzam się tłumaczyć. Tyle w temacie.

Gosiek- myślalam, że Ami skóra się poprawiła :-(
Monia- basenik powiadasz... sugestie małżonka, żeby kupić dom, chociaż ja się "brzydzę", zaczynają trafiać na podatny grunt :cool2: I też chcę taką koszulkę dla B.!!!
Anna oj- a nie ma u Was zapisów na książki? U nas są i wtedy ganiają z terminami oddania. Mam nadzieję, że dojdziecie do tego, co jest Ali. Jak wspomniałaś o paznokciach to od razu łuszczyca przyszlai mi na myśl, mój wujo ma i właśnie mówił mi, że go to nie swędzi, wiem też, że nie jest zaraźliwe i najczęściej jest genetycznie uwarunkowane... jest to uciążliwe, ale nie wiem, czy możliwe u tak małych dzieci... tu znalazłam jakiś wątek w temacie, ale oczywiście może być to coś innego https://www.babyboom.pl/forum/4-lat...cio-letnia-corka-ma-luszczyce-jak-leczyc-627/

Gosia- mam nadzieję, że niezlaeżnie od "drogi wyjścia" urodzisz niebawem i szybko :-)

Co do pieluch, Bartek jest odpieluchowany w dzień, ale do spania daję mu pieluszkę i zazwyczaj nie moczy :-) więc dzisiaj poszedł bez pampka i co? Całe łóżeczko zalane, a Książe śpi w najlepsze :-D:-D:-D spróbujemy jeszcze 2-3 dni i zobaczymy. Wybudzać go na siku nie będę, bo jakby mnie ktoś wybudzał, nie byłabym zadowolona.

Annaoj ja też uważam, że powinnam mieć cesarkę, ale w rozmowie z panem dr usłyszałam, że szpital to nie supermarket i czekamy na rozwój sytuacji:wściekła/y:
Trzymam kciuki za diagnozę Ali.
To jest chore. Nie chę Cie straszyć, ale naciskaj na niego jak się da, moja koleżanka nie wiedziała, że ma kłopoty z ciśnieniem i miała naprawdę ciężki poród, oczywiście zakończony cesarką. Do dzisiaj nie zdecydowała się na drugie dziecko właśnie z tego powodu.

Aniez jak tak porównuję ze zdjęciami na necie, to Alicja ma to zupełnie inne. Plamy są raczej białawe, oczywiście teraz szczególnie widzoczne jak jest opalona, i tylko w 3 miejscach na tych plamach jest przesuszenie. Generalnie zaczyna się od suchej skórki, a potem zmienia się w jasną plame. Mam nadzieje, że ta lekarka będzie wiedziała co to.
Ty się nie musisz tłumaczyć, wpadaj tylko do nas, bo tęsknimy:-)

Poczytałam troszkę ale wyjec już mnie woła więc na szybko.
Gosia ja miałam nadciśnienie w ciąży, leki 3 razy dziennie i mój gin tylko cesarkę rozważał.
Dobra, zmykam bo chcę pierogi zrobić a z tym moim smrodkiem to wyzwanie;-)
Miłego dnia wszystkim.

Witam,
u nas nocka ok, ale pobudkę Lena o 6:00 zrobiła:baffled: Później cwaniara sobie wymyśliła spanie na dywanie i dokimała do 8.00 jakoś. Teraz jest w klubie, wychwalam ten klub pod niebiosa, bo nie ogarnęłabym dwójki, domu, obiadów, budowy i pracy, gdyby Lena była w domu. Ją po prostu roznosi:-D

Doczytałam, że znów jakaś bezsensowna dyskusja o czasie się rozwijać zaczęła. Każdy niech sobie własnym czasem gospodaruje jak lubi. Tyle ode mnie;-)

annaoj kce - trzymam kciuki, by lekarka słuszną diagnozę postawiła i by to nie było nic groźnego. Moja pchła ma takie białe plamki na prawej nóżce nad kostką, wygląda to jak bielactwo, ale jest malutkie i nic się z tym nie dzieje. Zwyczajny brak pigmentu widoczny bardziej latem, jak się opali.

monia - gdzie kupiłaś taką koszulkę? U nas też by pasowała:-)

gosia - jak się tak źle czujesz to namawiaj lekarza na cc. Puchnięcia nóg współczuję, mnie na ostatnie tygodnie dopadło niewielkie a i tak wkurzające było. Kciukasy za szybkie powitanie Hani na świecie zaciskam!

zielona - wyspałaś się?;-)

Zmykam rosołek kończyć, bo coś słabo od 2 dni Lena je, więc jej rosół i spaghetti dzisiaj robię (najulubieńsze obiadki mojej pchełki).

Ostatnia edycja:
reklama
Elvie, heh, nie wyspalam sie. Raz, ze Wredzia nie dala, dwa ze rozmyslam nad wiesz czym ;-), trzy ze glowe mam zajeta tez dwiema innymi sprawami, ktore nie daja mi spokoju. W ogole od miesiaca prawie wcale nie spie.
Dopada mnie migrena. Naszprycowalam sie prochami, ale chyba nie pomoga :no: za prawym okiem cos cisnie i mdli mnie jak nie wiem co. Mloda na szczescie jeszcze upierdliwca nie wlaczyla, wiec jakos daje rade.

Maonka, po tych ukaszeniach juz sladu nie ma. Wczoraj oczko bylo troche podczerwienione i w miejscu dziabniecia jakas biala plamka byla, a dzis juz normalnie. Bardzo szybko opuchlizna zeszla. Pare godzin po ukaszeniu tylko zaczerwienienie bylo. Dzieki, ze pytasz.

Gosia, no takiego lekarza tylko w zadek kopnac. Dobija minie ten polski system: wymeczyc babe, a na koniec i tak cesarke zrobic. Tak jakby SN lub CC byly sama przyjemnoscia... Oby szybko, lekko i bezpiecznie wszystko sie odbylo.

Do góry