reklama
Katik - to prawda książka jest niesamowita, w świetny sposób napisana, a historia cóż wstrząsająca - cóż życie
Elvie - książka nie jest dołująca - jest o walce, zaangażowaniu, o bezgranicznym oddaniu, i cholernie ciężkich decyzjach
Elvie - książka nie jest dołująca - jest o walce, zaangażowaniu, o bezgranicznym oddaniu, i cholernie ciężkich decyzjach
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
hejka
ja dzisiaj na 7 do pracy ściągnęła, co by móc o 15 wyjść. Przez ostatnie dni tak robię, ale nie dla mnie takie wstawanie, chociaż o 15 być w domu jest fajnie. Wczoraj długi spacer zaliczyłam, a raczej dwa, najpierw z Młodą w wózku, po starych rewirach, bo byłam u mamy, a potem u siebie, Alicja na nóżkach. Mamy w planie psiaka dzisiaj u nas zostawić, ale nie wiem jak będzie.
od roku poluje na ta książkę w bibliotece, chyba sobie muszę ją w końcu kupić
Maonka kurujcie się z Alą.
Gosia Alicji miała dwie białe plamki, pediatra twierdziła, że to po maściach, które dostawała jako niemowle, ale w tym roku plamki się powiększyłu, wyskoczyły nowe isą takie białe, ale czasem się zaróżowiają i są wtedy suche placki. Poza tym w zeszłym tygodniu, ni z tego ni z owego dwa paznockie jej pękły w połowie i zeszł górna warstewka, tak jakby się uderzyła. Nie swędzi jej to. Byliśmy już na 3 wizytach, bez efektu. Na początku wzreśnia idziemy prywatnie do ponoć bardzo dobrej lekarki, mam nadzieje, że ona będszie wiedziała co to.
Biedna Ami, tak sie męczy. Myślałam, że z wiekiem jej to przejdzie.
uciekam
ja dzisiaj na 7 do pracy ściągnęła, co by móc o 15 wyjść. Przez ostatnie dni tak robię, ale nie dla mnie takie wstawanie, chociaż o 15 być w domu jest fajnie. Wczoraj długi spacer zaliczyłam, a raczej dwa, najpierw z Młodą w wózku, po starych rewirach, bo byłam u mamy, a potem u siebie, Alicja na nóżkach. Mamy w planie psiaka dzisiaj u nas zostawić, ale nie wiem jak będzie.
też oglądałam, jakieś 1,5 tygodnia temu. Takie filmy o młodzieży mnie przerażają, co mnie kiedyś czekaps. polecam film "Sala samobójców" wczoraj oglądałam i bardzo mną poruszył, momentami miałam dreszcze i łzy w oczach.
Monia ja myślę, że takie filmy powinni rodzice oglądać w wieku naszych dzieci, bo jeśli nie wzbudzimy w dzieciach zaufania i poczucia, że zawsze mogą do nas przyjść, że są najważniejsze, w tym wieku, to w wieku nastoletnim to już chyba dużo, dużo trudniej, o ile w ogóle się daoglądałam w kinie, zrobił na mnie piorunujące wrażenie i uważam, że powinien być puszczany wszystkim rodzicom nastolatków jako materiał szkoleniowy...czasami sobie o nim przypominam, gdy zbyt dużo pracuję
zielona - oby się ułozyło.
ja właśnie kończę książkę "bez mojej zgody" - wstrząsająca historia o 13 latce, która urodzila się aby uratować życie swojej siostry
od roku poluje na ta książkę w bibliotece, chyba sobie muszę ją w końcu kupić
Gosia dokładnie o tym samym pomyślałam, przecież ze skokami ciśnienia to przecież i tak cesarka. Bezsensu, że tak Cie męczą.Gosia, 38 tydzien??? Ty sie bierz za rozpakowywanie, po co Ci tak sie dalej meczyc. Moje nogi na koniec tez byly monstrualnych rozmiarow, w marcu w japonkach jezdzilam taksowka do szpitala na ktg bo w inne buty sie nie miescilam...
Maonka kurujcie się z Alą.
Gosia Alicji miała dwie białe plamki, pediatra twierdziła, że to po maściach, które dostawała jako niemowle, ale w tym roku plamki się powiększyłu, wyskoczyły nowe isą takie białe, ale czasem się zaróżowiają i są wtedy suche placki. Poza tym w zeszłym tygodniu, ni z tego ni z owego dwa paznockie jej pękły w połowie i zeszł górna warstewka, tak jakby się uderzyła. Nie swędzi jej to. Byliśmy już na 3 wizytach, bez efektu. Na początku wzreśnia idziemy prywatnie do ponoć bardzo dobrej lekarki, mam nadzieje, że ona będszie wiedziała co to.
Biedna Ami, tak sie męczy. Myślałam, że z wiekiem jej to przejdzie.
uciekam
Hej,
witam się z rana, moje dziecko dziś wstało o 7.45 i mogę powiedzieć, że to sukces, bo rzadko mu się zdarza.
Monia napis na koszulce Hani trafiony jak nic, pierwsze co robi moje dziecko, to budzi wszystkich, łącznie z psami! Mówisz, że szybkowar tak działa, muszę zakupić. Z basenem pewnie czekałaś na promocje żart!, ale lepiej późno niż wcale.
Aniam podzielam twoje zdanie, biedne te nasze dzieci. Ja również dzieciństwo spędziłam w lesie, a teraz boje się wejść, straszą wszędzie,że żmije, kleszcze i inne gady. Tym bardziej, że ja w lesie mieszkam pierwszą jesień z Matim w nosidełku chodziłam, teraz się boję. Uwielbiam zbierać grzyby, a najbardziej lubię pikniki w lesie. Mam taki nawyk z dzieciństwa,że jak wchodzę do lasu to robię się głodna. Kiedy byłam dzieckiem i jeździliśmy na grzyby, piknik był najważniejszy, a że nas czwórka, to mieliśmy pół auta kanapek, a smakowały jak nigdzie. Do tego herbata z termosu.
Katik nie dziwię się, że wszyscy chorują jak pogoda nie rozpieszcza, u nas pewnie jesień też przyniesie pierwsze żniwa.
Katik ja też mam jedną parę butów męskich i do żadnych innych nóg nie wsadzę. Ja chcę rodzić!!
" Sali samobójców" nie oglądałam, ale słyszałam wiele, aż muszę nadrobić zaległości.
witam się z rana, moje dziecko dziś wstało o 7.45 i mogę powiedzieć, że to sukces, bo rzadko mu się zdarza.
Monia napis na koszulce Hani trafiony jak nic, pierwsze co robi moje dziecko, to budzi wszystkich, łącznie z psami! Mówisz, że szybkowar tak działa, muszę zakupić. Z basenem pewnie czekałaś na promocje żart!, ale lepiej późno niż wcale.
Aniam podzielam twoje zdanie, biedne te nasze dzieci. Ja również dzieciństwo spędziłam w lesie, a teraz boje się wejść, straszą wszędzie,że żmije, kleszcze i inne gady. Tym bardziej, że ja w lesie mieszkam pierwszą jesień z Matim w nosidełku chodziłam, teraz się boję. Uwielbiam zbierać grzyby, a najbardziej lubię pikniki w lesie. Mam taki nawyk z dzieciństwa,że jak wchodzę do lasu to robię się głodna. Kiedy byłam dzieckiem i jeździliśmy na grzyby, piknik był najważniejszy, a że nas czwórka, to mieliśmy pół auta kanapek, a smakowały jak nigdzie. Do tego herbata z termosu.
Katik nie dziwię się, że wszyscy chorują jak pogoda nie rozpieszcza, u nas pewnie jesień też przyniesie pierwsze żniwa.
Katik ja też mam jedną parę butów męskich i do żadnych innych nóg nie wsadzę. Ja chcę rodzić!!
" Sali samobójców" nie oglądałam, ale słyszałam wiele, aż muszę nadrobić zaległości.
aniez
Fanka BB :)
A tym bardziej jak krążysz na FB to wpadać chyba czasem można
Ehhh... Aniam... odpowiem, chociaż wydawało mi się, że moja poprzednia sugestia była aż nadto czytelna , mój profil na FB jest zamknięty, m.in. po to, żeby posty widziały osoby z listy, między innymi moi przyjaciele z realu. Na forum sytuacja jest nieco inna.
Poza tym, na FB wpadam, nie muszę czytać wszystkich wpisów, wrzucam jakiś, sprawdzam wiadomości prywatne i szlus, na forum czytam każdy post, bo taką mam zasadę, jak nie mam czasu nie będę czytać po łbach, bo tak mam, że z szacunku dla interlokutora słucham go z uwagą, albo czytam, co ma do powiedzenia. Z prywatnego czasu, bądź jego braku nie zamierzam się tłumaczyć. Tyle w temacie.
Gosiek- myślalam, że Ami skóra się poprawiła :-(
Monia- basenik powiadasz... sugestie małżonka, żeby kupić dom, chociaż ja się "brzydzę", zaczynają trafiać na podatny grunt I też chcę taką koszulkę dla B.!!!
Anna oj- a nie ma u Was zapisów na książki? U nas są i wtedy ganiają z terminami oddania. Mam nadzieję, że dojdziecie do tego, co jest Ali. Jak wspomniałaś o paznokciach to od razu łuszczyca przyszlai mi na myśl, mój wujo ma i właśnie mówił mi, że go to nie swędzi, wiem też, że nie jest zaraźliwe i najczęściej jest genetycznie uwarunkowane... jest to uciążliwe, ale nie wiem, czy możliwe u tak małych dzieci... tu znalazłam jakiś wątek w temacie, ale oczywiście może być to coś innego https://www.babyboom.pl/forum/4-lat...cio-letnia-corka-ma-luszczyce-jak-leczyc-627/
Gosia- mam nadzieję, że niezlaeżnie od "drogi wyjścia" urodzisz niebawem i szybko :-)
Co do pieluch, Bartek jest odpieluchowany w dzień, ale do spania daję mu pieluszkę i zazwyczaj nie moczy :-) więc dzisiaj poszedł bez pampka i co? Całe łóżeczko zalane, a Książe śpi w najlepsze spróbujemy jeszcze 2-3 dni i zobaczymy. Wybudzać go na siku nie będę, bo jakby mnie ktoś wybudzał, nie byłabym zadowolona.
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
To jest chore. Nie chę Cie straszyć, ale naciskaj na niego jak się da, moja koleżanka nie wiedziała, że ma kłopoty z ciśnieniem i miała naprawdę ciężki poród, oczywiście zakończony cesarką. Do dzisiaj nie zdecydowała się na drugie dziecko właśnie z tego powodu.Annaoj ja też uważam, że powinnam mieć cesarkę, ale w rozmowie z panem dr usłyszałam, że szpital to nie supermarket i czekamy na rozwój sytuacji
Trzymam kciuki za diagnozę Ali.
Aniez jak tak porównuję ze zdjęciami na necie, to Alicja ma to zupełnie inne. Plamy są raczej białawe, oczywiście teraz szczególnie widzoczne jak jest opalona, i tylko w 3 miejscach na tych plamach jest przesuszenie. Generalnie zaczyna się od suchej skórki, a potem zmienia się w jasną plame. Mam nadzieje, że ta lekarka będzie wiedziała co to.
Ty się nie musisz tłumaczyć, wpadaj tylko do nas, bo tęsknimy:-)
mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
Poczytałam troszkę ale wyjec już mnie woła więc na szybko.
Gosia ja miałam nadciśnienie w ciąży, leki 3 razy dziennie i mój gin tylko cesarkę rozważał.
Dobra, zmykam bo chcę pierogi zrobić a z tym moim smrodkiem to wyzwanie;-)
Miłego dnia wszystkim.
Gosia ja miałam nadciśnienie w ciąży, leki 3 razy dziennie i mój gin tylko cesarkę rozważał.
Dobra, zmykam bo chcę pierogi zrobić a z tym moim smrodkiem to wyzwanie;-)
Miłego dnia wszystkim.
Witam,
u nas nocka ok, ale pobudkę Lena o 6:00 zrobiła Później cwaniara sobie wymyśliła spanie na dywanie i dokimała do 8.00 jakoś. Teraz jest w klubie, wychwalam ten klub pod niebiosa, bo nie ogarnęłabym dwójki, domu, obiadów, budowy i pracy, gdyby Lena była w domu. Ją po prostu roznosi
Doczytałam, że znów jakaś bezsensowna dyskusja o czasie się rozwijać zaczęła. Każdy niech sobie własnym czasem gospodaruje jak lubi. Tyle ode mnie;-)
annaoj kce - trzymam kciuki, by lekarka słuszną diagnozę postawiła i by to nie było nic groźnego. Moja pchła ma takie białe plamki na prawej nóżce nad kostką, wygląda to jak bielactwo, ale jest malutkie i nic się z tym nie dzieje. Zwyczajny brak pigmentu widoczny bardziej latem, jak się opali.
monia - gdzie kupiłaś taką koszulkę? U nas też by pasowała:-)
gosia - jak się tak źle czujesz to namawiaj lekarza na cc. Puchnięcia nóg współczuję, mnie na ostatnie tygodnie dopadło niewielkie a i tak wkurzające było. Kciukasy za szybkie powitanie Hani na świecie zaciskam!
zielona - wyspałaś się?;-)
Zmykam rosołek kończyć, bo coś słabo od 2 dni Lena je, więc jej rosół i spaghetti dzisiaj robię (najulubieńsze obiadki mojej pchełki).
u nas nocka ok, ale pobudkę Lena o 6:00 zrobiła Później cwaniara sobie wymyśliła spanie na dywanie i dokimała do 8.00 jakoś. Teraz jest w klubie, wychwalam ten klub pod niebiosa, bo nie ogarnęłabym dwójki, domu, obiadów, budowy i pracy, gdyby Lena była w domu. Ją po prostu roznosi
Doczytałam, że znów jakaś bezsensowna dyskusja o czasie się rozwijać zaczęła. Każdy niech sobie własnym czasem gospodaruje jak lubi. Tyle ode mnie;-)
annaoj kce - trzymam kciuki, by lekarka słuszną diagnozę postawiła i by to nie było nic groźnego. Moja pchła ma takie białe plamki na prawej nóżce nad kostką, wygląda to jak bielactwo, ale jest malutkie i nic się z tym nie dzieje. Zwyczajny brak pigmentu widoczny bardziej latem, jak się opali.
monia - gdzie kupiłaś taką koszulkę? U nas też by pasowała:-)
gosia - jak się tak źle czujesz to namawiaj lekarza na cc. Puchnięcia nóg współczuję, mnie na ostatnie tygodnie dopadło niewielkie a i tak wkurzające było. Kciukasy za szybkie powitanie Hani na świecie zaciskam!
zielona - wyspałaś się?;-)
Zmykam rosołek kończyć, bo coś słabo od 2 dni Lena je, więc jej rosół i spaghetti dzisiaj robię (najulubieńsze obiadki mojej pchełki).
Ostatnia edycja:
reklama
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Elvie, heh, nie wyspalam sie. Raz, ze Wredzia nie dala, dwa ze rozmyslam nad wiesz czym ;-), trzy ze glowe mam zajeta tez dwiema innymi sprawami, ktore nie daja mi spokoju. W ogole od miesiaca prawie wcale nie spie.
Dopada mnie migrena. Naszprycowalam sie prochami, ale chyba nie pomoga za prawym okiem cos cisnie i mdli mnie jak nie wiem co. Mloda na szczescie jeszcze upierdliwca nie wlaczyla, wiec jakos daje rade.
Maonka, po tych ukaszeniach juz sladu nie ma. Wczoraj oczko bylo troche podczerwienione i w miejscu dziabniecia jakas biala plamka byla, a dzis juz normalnie. Bardzo szybko opuchlizna zeszla. Pare godzin po ukaszeniu tylko zaczerwienienie bylo. Dzieki, ze pytasz.
Gosia, no takiego lekarza tylko w zadek kopnac. Dobija minie ten polski system: wymeczyc babe, a na koniec i tak cesarke zrobic. Tak jakby SN lub CC byly sama przyjemnoscia... Oby szybko, lekko i bezpiecznie wszystko sie odbylo.
Dopada mnie migrena. Naszprycowalam sie prochami, ale chyba nie pomoga za prawym okiem cos cisnie i mdli mnie jak nie wiem co. Mloda na szczescie jeszcze upierdliwca nie wlaczyla, wiec jakos daje rade.
Maonka, po tych ukaszeniach juz sladu nie ma. Wczoraj oczko bylo troche podczerwienione i w miejscu dziabniecia jakas biala plamka byla, a dzis juz normalnie. Bardzo szybko opuchlizna zeszla. Pare godzin po ukaszeniu tylko zaczerwienienie bylo. Dzieki, ze pytasz.
Gosia, no takiego lekarza tylko w zadek kopnac. Dobija minie ten polski system: wymeczyc babe, a na koniec i tak cesarke zrobic. Tak jakby SN lub CC byly sama przyjemnoscia... Oby szybko, lekko i bezpiecznie wszystko sie odbylo.