reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

zielona to ta twoja koleżana cos sobie dużo liczy ja za kawalerkę (brata) biorę od ludzi 1200 zł (czynsz wliczony) Warszawa- tarchomin. Chyba że ma klamki ze złota.
kawalerka jest na placu bankowym i 1800 to tak na wyrost powiedzialam, bo ona cos mowila, ze pomiedzy 1500 a 1800

Aniez, dzieki za dobre checi.

Jak mowie, juz dosyc na ten temat. Wiem, ze z boku wiele rzeczy wyglada latwo. Zycie jednak nie jest takie latwe. Dopoki dany problem nie dotyka nas samych, wydaje sie duzo bardziej blahy. I jak mowie, ze sie nie da zostawic Kostki, znaczy ze sie nie da. Nie mam checi tlumaczyc dlaczego, bo sa rzeczy ktore wole zachowac dla siebie.

Poki co zmykam.

Aniam, daj znac jesli bedziesz sie wybierac do nas.

reklama
basia - super, że się mały do przedszkola przełamał. Nas też zmiana czeka, mam już wypatrzone przedszkole neidaleko nowego domu, boję się reakcji Lenki, ale ona dzieci wszystkie kocha, więc jakoś damy radę;-)

zielona - Ty nie marudź tylko dupę ruszaj i się do roboty weź, jest masa ofert dla mam siedzących w domu z dziećmi, choćby dodawanie ogłoszeń. Sama taką osobę regularnie wynajmuję, teraz robi to moja siostra, jak się zepnie to doda 200 dziennie a za to 100zł ma,bo dostaje 50groszy za dodanie nowego ogłoszenia i 25groszy za wznowienie. Pomysł aniez też jest ok:tak: A ta kawalerka mega droga, ja tutaj w samym centrum Wrocławia za 50m2 + duży balkon płacę 1400zł. Jakbyś się na Wrocław zdecydowała to moja ciocia ma jeszcze na Szczepińskiej (również centrum) mniejsze 2 pokoje za 1000zł miesięcznie. Mieszkała tam z teściami, wujkiem i małym Rafałkiem przez 3 lata, więc spokojnie z Kostką byście się pomieściły;-)

zielona może skoro z jakichś powodów nie możesz albo nie chcesz zostawić Kostki z rodzicami to może spróbuj najpierw poszukać pracy na odległość przeglądaj sobie ogłoszenia i wysyłaj CV może coś znajdziesz i wtedy jak już coś znajdziesz to na pewno dasz radę jakoś w miarę szybko wynająć mieszkanie i znaleźć przedszkole. Nie poddawaj się. Jesteś dzielna kobieta.
Chyba że masz jednak nadzieję że z Kanadą wypali troche szybciej.

Bardzo chciałabym ci pomóc ale niestety nie mam takich możliwości niestety. Nie znam nikogo kto mógłby ci pomóc w poszukiwaniu pracy.

A tak z innej beczki nie wiem dlaczego ale przyszła mi na myśl dzisiaj wronia czy może ktoś wie co u niej.

Ostatnia edycja:
Basiu, ja nie Aniam, ale Aniez dobrze pisze - na ospę za darmo tylko żłobkowe...czyli bierzesz zaświadczenie z przedszkola, że mały chodzi do grupy żłobkowej (ważne!) i zanosisz do przychodni...

Witam
pracy jak zwykle mnóstwo a do tego powoli zaczynam wykorzystywać wiedzę zdobytą na podyplomówce;-) mam pierwszego klienta na szkolenie z BHP :-) jak przeżyję tego pierwszego to już łatwiej będzie materiały mam opracowane i w poniedziałek jadę przeszkolić pracownika więc trzymajcie &&& żebym się za mocno nie jąkała :-D

moja gwiazda kolejny dzień u babci , przeszczęsliwa opowiada mi przez telefon co robi, gdzie była itp. pleciuga moja kochana

zielona nie rezygnuj walcz o siebie i Kostkę musisz myśleć pozytywnie trzymam za Ciebie &&& już niedługo wyjdzie dla Ciebie słońce

co do wagi N to 14,5kg i ubranka na 92/98. I niestety zdarza jej się zjeść kaszę przez sen ale tak was czytam i muszę wyeliminować jej nocne jedzenie bo to do niczego dobrego nie prowadzi.

ps. polecam film "Sala samobójców" wczoraj oglądałam i bardzo mną poruszył, momentami miałam dreszcze i łzy w oczach.

Ostatnia edycja:
Hej
Zielona
jak ugryzienie po osie?
Aniez widziałam na FB, że B. też pogryzło. Strasznie to wygląda. Mam nadzieję, że już opuchlizna zeszła.
Gosia współczuję kolejnego pobytu w szpitalu, ale już niedługo będzie po wszystkim i będziesz mogła zapomnieć o szpitalnych murach.
Gosienko zdrowia dla męża i siły dla Was
Basia super czytać posty, że tak łatwo nasze dzieci akceptują zmiany. My zaczynamy przedszkole od października. We wrześniu planuję tak ze 3 razy posłać małą po godzince, aby się napatrzyła jak o jest w przedszkolu.
Elvie tempo macie zawrotne.

A my już po urodzinach, siostra zdała prawko w moje ur, więc mega szczęśliwa, że ta data przyniosła jej szczęście. Wczoraj byliśmy na urodzinach u mojej chrześnicy, Kasia ma już 4 latka, a jeszcze niedawno trzymałam takiego małego szkraba na rękach.
Obie z Alą mamy katar. Po długiej przerwie Alicji idzie górna 5 i przez to od razu zakatarzona.

Ostatnia edycja:
maonka u nas dzisiaj w nocy też zruszyła się znowu piątka i co od razu katar wrrrr:wściekła/y: dałam go do przedszkola i wyjaśniłam że to z ząbka, zostawiłam też nurofen na wszelki wypadek

zielona
a może byś podpytała w dużych biurach tłumaczeń może dostałabyś jakieś zlecenia i mogłabyś to robić w domu. Wiem że moja koleżanka kiedyś tak się dogadała i wieczorami robiła tłumaczenia z niemieckiego ( nie jest przysięgłym).

mamusia - kciuki zaciśnięte! Dasz radę babo!

maonka - gratki dla siostry, będzie pamiętać datę;-)

basia - ja też od kilku dni o Wroni myślę, bo mi taka opalona na FB wyskakuje. Pewnie na działeczce z dzieciakami siedzi i słońce łapie.

Obiadek zjedzony, dzieciarnia lula, M. na budowę pojechał, a ja się za kręcenie filmów biorę - o ile się Maciek nie obudzi w trakcie;-)

reklama
No i doopa. Wymalowałam się, włosy spięłam, tło ustawiłam, kamerę również i.. Maciek się obudził. No, ale nikt nie mówił, że praca w domu z dzieckiem jest prosta;-) Jak będzie za głośno wył to go na ręce wezmę i w filmie wystąpi:-D

Do góry