reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej, witam się i ja.
Pogoda dziś u nas barowa, czuć jesień w powietrzu, ale ponoć upały mają wrócić.
U nas nic się nie dzieje, trochę net mi nawala, więc mnie ogranicza, ale Tp obiecuje poprawę:wściekła/y:
Ciśnienie mi skacze, staram się nie forsować, ale wiadomo jak przy naszych dzieciach się da:-D
Ella trzymam kciuki za fasolkę, dbaj o siebie i nie stresuj się, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki.
pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki!

reklama
Gosia, trzymaj sie. Jeszcze tylko pare tygodni...

U mnie bez zmian. Przygotowuje sie na... hehehe, sama nie wiem na co.

Elvie, ja bym w ogole kaszki nie dawala. Moim zdaniem Lena jest normalna, po prostu drobna i nie ma sensu jej podtuczac. Jesli sie nie zgadzasz z ta opinia, zabier mala do lekarza, ten posprawdza co i jak i jesli rzeczywiscie jest potzeba - przepisze jakies wysokokaloryczne koktajle. Moim zdaniem nie ma potrzeby! A jak juz bardzo chcesz dawac ta nieszczesna kasze, rob to na talerzu. Zrob wiecej i scieraj, to co na stole...

W niedziele byla u mnie kolezanka z cora. Cora urodzila sie 12 marca 2010 jako ponad 4 kilogramowe dziecko, miala tez 57cm dlugosci. Natalia od Wredzki jest w tej chwili o glowe nizsza i troche lzejsza. Je wszystko, pije soki (takie z kartonika. moja tez pije ale raczej wode zabarwiana sokiem, bo inaczej nie chce), a i tak jest malenka - w porownaniu z Kostka, ktora nie jest wielkoludem. Ot taka uroda.

Zielona - przyznam szczerze, że mi te kasze były na rękę, bo budziłam się rano, robiłam butlę, puszczałam młodej bajkę i miałam jeszcze z 30minut spokojnego spania, bo Lenka oglądała i piła. Teraz już tak kolorowo nie mam, bo Maciek się budzi, więc wstawać muszę.

sonia - moim idą na 2d. Udanego seansu;-) Żałuję, że nie mogę być z nimi w takim momencie, ale Maciusia nie mam z kim zostawić, a on do kina za mały.

Dzień dobry :)

Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia- zobaczymy co to będzie ;) Ja się staram nie stresowac ale jak tylko cos mnie boli to samo się dzieje. Poczytałam co u Was ale dziś nie mam weny na pisanie. Za oknem jesien, leje, a ja zasypiam. Miłego weekendu.

Dostałam MMS-a z kina. Lenka oczarowana, bardzo jej się podoba. Robi wielkie oczy i wcina m&m'sy:-D Ciekawe, czy wytrwa tak przez cały seans?;-)

Aniam, nie wiem co sadzic o tym tropical island, przynajmniej na tym portalu nie jest za bardzo polecany, wystarczy spojrzec na minki, a widac, ze zdania sa podzielone

Hotelbewertungen Tropical Islands Resort - Brandenburg - Tropical Islands Resort Bewertungen u. Erfahrungen - Seite 1

ale moze wynika to po prostu stad, ze ludzie wiecej oczekuja, niz mozna zaproponowac w takim miejscu

Czytałam i u nas opinie i szału to nie ma . W reklamie to wyglada na wielki moloch , a wcale nie jest takie gigantyczne . Moim znajomym za to chlor bardzo przeszkadzał , mówią że śmierdzi . Choć może wypad w zimie byłby całkiem fajny :tak: w sumie basen jak basen co można wymyślić .

Witam,
Lenka z M. idą dzisiaj na "Madagascar III" do Multikina. Mam nadzieję, że M. z nią wytrzyma i że Lena kina nie rozniesie, bo idzie tam pierwszy raz.

aniam - zastanawiam się, jak zatem dawać Lenie kaszę, bo już kiedyś próbowałam na talerzu i więcej na stole rozmazała niż zjadła, chociaż sama jeść potrafi. Kaszę dostaje rano i wieczorem. Zrezygnować z tej kaszy bym nie chciała, bo zawsze trochę moją chudzinę podtuczy;-)

Zapisałam się do programu "schudnij z lekarzem" i dostałam pierwsze wytyczne. Oczywiście z uwagi na to, że karmię to nie mogę stosować diety, ale mogę kupować produkty i niskim indeksie IG. Jakby któraś chciała sobie zerknąć to wrzucam link: http://schudnijzlekarzem.pl/wp-content/uploads/2012/02/Tabela_Indeksow_Glikemicznych.pdf Można jeść wszystko co ma IG 55 i poniżej. Wydrukowałam to sobie i będę z tą listą chodzić na zakupy;-)
Póki co waga rano pokazała równe 66kg, czyli powoli spada:happy:

Elvie na talerzu , ew. robić jej zupy mleczne , owsianki czy inne cuda . :tak: Ile zje tyle zje . Moja też jest w sumie drobna bo waży 12,5 kg . Kostka przy niej np. wyglada jakby była z 1.5 roku strasza . Majka KIttel jest od mojej Olki o głowę wyższa . a Olka potrafi zjeść sporo . Nie ma co dzieciaka na siłę tuczyć :tak:
A prawda z butelką jest taka że czym dziecko starsze tym ciężej oduczyć tak samo jak i smoczka . Najlepszy okres do takich nauk było ok roku . Olce zabrałam smoka to upominała się dwa dni , potem już zapomniała .

Elvie my też jedziemy dzisiaj na Madagaskar:-) jeszcze się zastanawiam ze względu na Marysię co wybrać 2 czy 3 d?
Marysia powinna wytrzymać bo bajki uwielbia, trochę się tylko obawiam żeby nie było wpadki z siuśkami, bo pampersa nie założy. Ola jak miała ponad 2 lata też była pierwszy raz w kinie, siedziała grzecznie oglądając film, zajadała popcorn, tylko zjadła go chyba trochę za dużo bo po wyściu puściła pawika:rofl2:

Na 3D nasz dzieci są za małe .

Ja tam czasami mykam do Tropicala i jestem zadowolona...nie wiem Aniam, czego oczekujesz, ale w PL nie ma takiego basenu, który dorównałby Tropicalowi...przynajmniej, ja w takim nie byłam...

jest ciepło, ptaszki śpiewają, papugi latają, pawie (chyba, bo ogonów nie mają :baffled:) łażą, dzieciaki mają co robić, jest fajny plac zabaw, można posiedzieć, popływać (nie wyczynowo, oczywiście :-))...jest piękna dżungla, gdzie można pospacerować...jedzenie raczej średnie - taki fastfood albo egzotyka, wybór nie za duży, ale w miarę...noclegi - przesada - ceny za wysokie, więc my śpimy w hoteliku pod tropicalem, w następnej wiosce...

ja osobiści uważam, że czasem warto, nawet jeśli jest kilka małych mankamentów...no i w zimie, to w ogóle warto, gdy zimno na dworze...

Elvie, podziwiam L, moja Huliganna w życiu by 1,5 h w kinie nie wysiedziała na bajce...u nas sukces jak Reksia (10 min) wysiedzi bez wstawania :-)

Zielona, z ta corka znajomej to jak Polusia. Teraz ledwie 13.400 wazy, i drobinka z niej. Gatki na 2-3 latka wszystkie na dlugosc dobre, a w pasie za duze, wszystko musze jej na paskach sciagac. A jesc uwielbia, w zlobku co drugi dzien wcina podwojne obiadki, w domu kolejny.
Za to jej ukochany Jake jest 2 tyg starszy od Poli, a pol glowy mniejszy i drobniejszy. Jest tez Katie, z polowy kwietnia, i z nia to mialam zgryza jak robili jej party na 2 latka bo na 2 za chiny ludowe nie wygladala, a jak na roczniaka to raptem odrobinke za duza. Do dzis bym jej 2 latek nie dala, bo Pola przy niej juz na mala dziewczynke wyglada, a ona nizsza o glowe i jak bobas nadal.

Kupilismy Poli kolejne butki, bo jak nam zaswiecilo slonko w czerwcu przez tydzien i kupilismy sandalki , tak potem w szafce przelezaly, a teraz sie okazalo, ze paluszki wychodza. Ale -o dziwo- pierwszy raz Pola nie pieje z zachwytu, tylko swoich starych z motylkami nie da zdjac.
Aaaaa, i kupilismy takiego chomika Zuzu. 1 funt kosztowal, a od godziny Pola pretenduje do miana najszczesliwszego dziecka swiata. Lata, piszczy, nawoluje go 'come one'.... no super !

Witam
Jakoś nie po drodze mi ostatnio do neta, poczytam na raty, na pisanie już czasu braknie.

Co do butelki to jasne że zwiększa ryzyko próchnicy ale aż tak bym jej nie demonizowała, na kondycję zębów ma wpływ wiele innych czynników, przy słabym szkliwie nie wiem jaka pielęgnacja nie pomoże.
Zosia do 2 lat rano mleko z butli piła, teraz zamiast mleka z babcią kawkę lub kakao pije, z filiżanki na spodeczku:-).
Kaszę często też, bo to faktycznie najprościej, ale z butli to szczerze nie przyszłoby mi do głowy, aż dziwne, bo lubię ułatwiać sobie życie;-):tak:

Podziwiam, że maluchy tyle w kinie wytrzymują, z moją bym nie zaryzykowała, jest raczej nieprzewidywalna, raz wysiedzi ciurkiem godzinę, innych razem po 5 minutach się nudzi, chociaż popcorn i inne tego typu atrakcje mogłyby ją na dłużej wbić w fotel.

reklama
hej :-)
jestem na szybko. Przyznaję że poczytałam po łebkach. Z tego co pamiętam

Dla naszych dwulatków to 2D filmy... trójwymiaru jeszcze nie ogarną nawet w okularach.

M. tez jeszcze w nocy co jakiś czas pije mleko. Najłatwiej przygotowuje mi się go w butli ale nie pije ze smoka a przez rurkę :-)

M. ma katar. Biedny w nocy tak płakał i wołał "mój noś"... a teraz leje się mu jak z kranu :no: ale oczywiście moje dziecko nie wydmucha sobie nosa a fridy nie da sobie włożyć. Żadne tłumaczenia nie pomagają :no: a za tydzień na wczasy...

Miłego dnia

Do góry