reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witamy i my :-)

Dzisiaj od rana bolala mnie glowa nie wiem chyba cisnienie szaleje, potem pojechalysmy z Toskiem na zakupy ale W oczywiscie slowem nie powiedzial ze sie mleko Tosiance skoczylo, bo on jest od robienia mleka :-D i snu :-) no to pojechal teraz po mleko.

Nabylam dzisiaj nowy lakier ppermint z rimmela bardzo ladnie pazury w takim morskim wygladaja az W stwoerdzil i zauwazyl :szok: ale masz ladne paznokcie :-)

Tosiek spi ide ogladac nasz mlotke hehe :-D

W niedziele w ramach rodzinnego weekendu wyjezdzamy do ZOO Safarii do Borysewa jak wypali wszystko i pogoda dopisze

PS: Dzwonily dzisiaj do mnie Panie z przychodni ale nie moglam odebrac i tak sie zastanawiam nastepne szczepienie juz ?? One zawsze wylatuja przed szereg ale juz ??

Ella dobrze ze szybko zareagowalas, a co do paniki ja bylam taka sama a mam najspokojniejsze dziecko na swiecie chyba ;-D nie chwalac dnia przed zachodem slonca :-) ale ja jestem zdania ze lepiej sprawdzic i dmuchac na zimne ciaza to nie choroba ale troche ostroznosci nie zaszkodzi i glowy. Niejedna kobitke znam z otoczenia co diety trzymaly tego nie jesc tego nie jesc i bron boze nic wiecej bo utyje albo cus tam inszego, na cwiczenia przez cala ciaze chodzily i dzieci sa placzliwe a jedna dziewczynka do 3 miesiecy nie umiala jesc i po kazdym jedzeniu plakala bo zoladek nie przyjmowl i zwracala ale mamusia miala nieskazitelna urode i ani jedego rozstepu ale czy warto

reklama
Hej
Wpadlam powiedziec ze zyjemy ale co to za zycie...ola kryzys przechodzi, na kazdych zajeciach wyciaga sonde, w domu nie chce mi nic dac ze sobą zrobic, broi okropnie...dobrze ze chocia jeszcze w nocy spi w miare...mnie owialo w pociagu, wczoraj z bolem nerki ledwo chodzilam, a dzis wezly mi dokuczaja, szyja opuchnieta, glowa boli...do tego dzis u nas festiwal jazzu sie rozpoczął a on na miedzynarodowa skale jest od ok30lat a jezioro pieknie mi muzyke niesie...mam nadzieję ze Ola zasnie bez problemu

Eh...mogloby sie wreszcie cos pozytywnego w moim zyciu wydarzyc (np szostka w totka bym nie pogardzila)bo zwariuje...

Milego weekendu kochane:)

Marta, no ja myślę, że Oleńka jest dla Ciebie tym (największym) Pozytywem, Jej codziennie postępy i miłość do Ciebie...a że broi - no cóż bunt dwulatka w pełni, u nas całkiem podobnie...
moja wstała dziś o 5:30, siadła na mnie okrakiem i mówi: "cio mamusiu, źła jeśteś na mnie? wkuźiłam cie? no powiedź, wkuźiłam ?"...od razu odechciało mi się spać i wniosek taki, że muszę zweryfikować słownik w domu, bo H za duzo zaczyna łapać :zawstydzona/y:

Ella, dbaj o siebie i się nie stresuj, to nic Ci nie da, a może zaszkodzić ! Im spokojniej, tym lepiej te 9 mcy zaliczysz ;-)

my mieliśmy tydzień babcię, bo niania miał wolne...dobrze, że tylko tydzień, bo H weszła babci na głowę, robiła co chciała i nikogo nie słuchała...babcia właśnie wyjechała, a H padła o 20, bo niestety - ale moje dziecko od tygodnia mówi definitywnie NIE popołudniowym drzemkom...

byliśmy też dziś w stadninie koni, zaliczyliśmy pieczenie kiełbasek, teraz L leczy rany, bo przez codzienne jazdy konne w tym tygodniu zaliczyła niezłe zakwasy...ale jest zawzięta, kocha konie i będzie dalej chodzić :tak:...upór po mamusi ma moja kochana córeńka :-)

Witamy i my :-)

Dzisiaj od rana bolala mnie glowa nie wiem chyba cisnienie szaleje, potem pojechalysmy z Toskiem na zakupy ale W oczywiscie slowem nie powiedzial ze sie mleko Tosiance skoczylo, bo on jest od robienia mleka :-D i snu :-) no to pojechal teraz po mleko.

Nabylam dzisiaj nowy lakier ppermint z rimmela bardzo ladnie pazury w takim morskim wygladaja az W stwoerdzil i zauwazyl :szok: ale masz ladne paznokcie :-)

Tosiek spi ide ogladac nasz mlotke hehe :-D

W niedziele w ramach rodzinnego weekendu wyjezdzamy do ZOO Safarii do Borysewa jak wypali wszystko i pogoda dopisze

PS: Dzwonily dzisiaj do mnie Panie z przychodni ale nie moglam odebrac i tak sie zastanawiam nastepne szczepienie juz ?? One zawsze wylatuja przed szereg ale juz ??

Ella dobrze ze szybko zareagowalas, a co do paniki ja bylam taka sama a mam najspokojniejsze dziecko na swiecie chyba ;-D nie chwalac dnia przed zachodem slonca :-) ale ja jestem zdania ze lepiej sprawdzic i dmuchac na zimne ciaza to nie choroba ale troche ostroznosci nie zaszkodzi i glowy. Niejedna kobitke znam z otoczenia co diety trzymaly tego nie jesc tego nie jesc i bron boze nic wiecej bo utyje albo cus tam inszego, na cwiczenia przez cala ciaze chodzily i dzieci sa placzliwe a jedna dziewczynka do 3 miesiecy nie umiala jesc i po kazdym jedzeniu plakala bo zoladek nie przyjmowl i zwracala ale mamusia miala nieskazitelna urode i ani jedego rozstepu ale czy warto

Ja też się tam w niedzielę wybieram :tak: O ile będzie jakaś normalna pogoda . jeszcze do bałtowa bym chętnie pojechała :tak:

Mieliśmy jechać na mazury i dupa nie ma pogody :wściekła/y::wściekła/y: Jak nie mazury , to wymyśliłam tropical island ten pod berlinem , bo teraz dojechać tam to w sumie rzut beretem . Ale jakoś cennik mnie deczko odstraszył . BYł ktoś warto ? Chodzi mi o weekend z noclegiem . Sam wstęp na jeden dzień to 35 euro . a dwa dni z noclegiem to jakieś 216 .

I ku przestrodze wszystkim którzy jeszcze karmią dzieciaki z butelek czymkolwiek . Dziś była u mnie babka , która dość często coś tam kupuje . Dwu latek będzie miał borowane dwa zęby , a tył lapisowany .
Plus zaczyna się już wada zgryzu . Wina - butelka mleka wieczorem , bez mycia zębów przed spaniem , w dzień nie raz też coś tam pił z tej butli .
Także można dziecku zafundować borowanie zębów z własnego lenistwa .
Sory , że tak wam piszę , ale jakoś mnie to strasznie ruszyło . :no: Biedny dzieciak .

monia - Huliganka czadowa:-D

isabela, aniam - udanych wypadów i pogody życzę!

aniam - moja z butli pije, sama się o nią upomina. Wg mnie borowanie to nie wina butli. Sama piłam i zębów popsutych nie mam, a mama mnie z myciem zębów nie pilnowała. Syn mojej nadgorliwej cioci ma problemy zębowe, a dbali o niego jak o jajko, więc to nie reguła.

marta - siły Ci życzę, a psoceniem Olki się nie przejmuj, każda z nas to przechodzi:tak:

Wytrzymałam dzisiaj sama 4h z dzieciarnią i myślałam, że sobie w łeb strzelę na sam koniec. Maćkowi się kolka włączyła, Lenka się wynudziła okropnie, z nudów robiła rzeczy zakazane. Szkoda mi jej było, bo nosiłam Maćka i nie mogłam robić tego o co prosi, bo Maciek wówczas by się zapłakał chyba:-( Jak Maciek po kąpieli zasnął to ona się tak mocno przytuliła do mnie i mówi "moja mama, ja jestem dzidzia" i karmić ją musiałam kanapkami jak ptaszka, bo małą dzidzię udawała. Dzięki temu przemyciłam jej trochę sałaty i rucoli, czego normalnie nie tknie. Teraz ma tatusia, który jej nieobecność wynagradza, więc ja mam spokój;-)

Witam,
Lenka z M. idą dzisiaj na "Madagascar III" do Multikina. Mam nadzieję, że M. z nią wytrzyma i że Lena kina nie rozniesie, bo idzie tam pierwszy raz.

aniam - zastanawiam się, jak zatem dawać Lenie kaszę, bo już kiedyś próbowałam na talerzu i więcej na stole rozmazała niż zjadła, chociaż sama jeść potrafi. Kaszę dostaje rano i wieczorem. Zrezygnować z tej kaszy bym nie chciała, bo zawsze trochę moją chudzinę podtuczy;-)

Zapisałam się do programu "schudnij z lekarzem" i dostałam pierwsze wytyczne. Oczywiście z uwagi na to, że karmię to nie mogę stosować diety, ale mogę kupować produkty i niskim indeksie IG. Jakby któraś chciała sobie zerknąć to wrzucam link: http://schudnijzlekarzem.pl/wp-content/uploads/2012/02/Tabela_Indeksow_Glikemicznych.pdf Można jeść wszystko co ma IG 55 i poniżej. Wydrukowałam to sobie i będę z tą listą chodzić na zakupy;-)
Póki co waga rano pokazała równe 66kg, czyli powoli spada:happy:

reklama
Elvie my też jedziemy dzisiaj na Madagaskar:-) jeszcze się zastanawiam ze względu na Marysię co wybrać 2 czy 3 d?
Marysia powinna wytrzymać bo bajki uwielbia, trochę się tylko obawiam żeby nie było wpadki z siuśkami, bo pampersa nie założy. Ola jak miała ponad 2 lata też była pierwszy raz w kinie, siedziała grzecznie oglądając film, zajadała popcorn, tylko zjadła go chyba trochę za dużo bo po wyściu puściła pawika:rofl2:

Do góry