reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziekuje dziewczynki!
Milego dniaz zycze,
Sonia ja tez bede miala szew na szyjce za okolo 1.5 tyg ide na kontrole i wtedy podejma decyzje.
Narazie moja szyjka ma 3 cm i sie nie rozwiera wiec nie chce szwu bo sie boje, ze bedzie mnie bolal brzuch i dostane skurczy.

reklama
Ja na L4 siedziałam we wrześniu, bo czułam się koszmarnie, a pracować zamierzam do końca lutego, o ile wszystko będzie ok. W domu bym chyba oszalała, ja towarzyskie stworzenie jestem. W pracy podchodzą tolerancyjnie, chociaz szefowa wyraziła opinię, że teraz te dziewczyny takie słabowite, ona do dnia porodu pracowała. Z drugiej strony to w moim otoczeniu panuje tendencja, że jak tylko ciąża to nieważne czy jest dobrze czy źle to calutką siedzi się na zwolnieniu. Takie podejście to już przesada, skoro czuję się świetnie to nie rozumiem czemu miałabym nie chodzić do pracy. Dopóki dam radę wysiedzieć 8h za biurkiem to będę pracować. Chociaż finansowo lepiej by było na zwolnieniu, przy wrześniowej wypłacie byłam 500 zł do przodu.

Gratuluję i zazdroszczę wszystkim które już wiedzą kto tam sobie rośnie. Ja muszę jeszcze miesiąc wytrzymać

ja od mojej mamy slysze non stop ze ciaza to nie choroba, to ze ona ja znakomicie przechodzila, biegala, prala, skakala po oknach i nic jej nie bolalo nie znaczy ze ja tez sie swietnie czuje, mnie juz teraz dretwieja nozki w nocy zwlaszcza, jak chodze to puchna do tego... nie mowie o krzyzu! Moj organizm nigdy nie przybieral tyle tluszczyku i wagi wiec nie jest przyzwyczajony , pewnie jest tak u kazdej z was...

Ciaza to nie choroba, ale i nie codzien sie jest w ciazy, wiec nie jest to taaaki bardzo normalny stan dla naszych organizmow!!!

no własnie mnie też od jakiegoś czasu drętwieją nogi w nocy... budzę się od tego, bo muszę jakoś pozycję zmienić aby noga odpoczęła, a jest to prawie niemożliwe, bo muszę się na brzuchu bardziej kłaść...

czesc dziewczynki...uwaga
syn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzis sie dowiezialam, w pierwszej chwili troszke smuto, tym bardziej ze coreczke stracilam.Ale bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze.
Pozdrawiam

ILONA gratuluję syna!!! kolejny samiec do ekipy...

no własnie mnie też od jakiegoś czasu drętwieją nogi w nocy... budzę się od tego, bo muszę jakoś pozycję zmienić aby noga odpoczęła, a jest to prawie niemożliwe, bo muszę się na brzuchu bardziej kłaść...

Mnie też pobolewają już nogi ale dzisiaj się przeraziłam. Na nodze wyskoczyły mi aż trzy widoczne żyły i to z dnia na dzień :shocked2: Nie wiem jakich preparatów można używać i co z tym teraz zrobić by więcej nie wyskoczyło a te się zmniejszyły :zawstydzona/y: Może któraś coś stosowała albo słyszała ?????

hehe ^^....
moj chyba szaleju sie najadl, 3 dni cisza, a teraz to nie wiem, i po pecherzu dostalam i wszedzie indziej - to chyba ta salata z kanapek mu zaszkodzila - ciakwe czym byla nawozona :-D:-D:-D:-D:-D.....

no chyba ze to przez to ze mamusia mu powiedziala ze pojdziemy zaraz po ciasto z galaretka truskawkowa a teraz pogania mame :-D:-D:-D...

A zapomniałam dopisać że synuś siedział sobie w brzusiu po turecku może jogę ćwiczy hehe.Mnie też strasznie łydki bolą i z córą miałam to samo popękały mi żyłki niestety ale nic nie stosowałam tylko po kąpaniu dużo balsamu wcierałam i tyle.

mycha gratuluje synusia :-)!!!!
to patrz akie wyciszone dziecię będziesz miała :-D:-D:-D:-D....

a ja od paru dni mam krwotoki z nosa, ale tylko z jednej dziurki, czyli zylka tam jakas se peka..... wiecej wit. C, co nie?? :-):-):-)

reklama
Do góry