reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

moja córcia 6grudnia skończy 22 miesiące i też jeszcze nie da sie namowic na nocnik, siada na niego dla picu ale tylko w rajtuzach a nei da sobei w ogole zdjac pieluchu\y bo placze jak jest bez, nie wiem ajk to bedzie, obysmy nei zbankrutowali na pampersach jak bedzie druga dzidzi

Cześć dziewczyny już trochę czasu minęło kiedy moje chłopaki przestały nosic pieluchy:tak: fakt że było to szybko bo około roku ale sprzyjała temu pogoda bo jeden jest z czerwca a drugi z sierpnia więc uwielbiali biegac z gołą pupą i robić siusiu na dworze gdzie popadnie:-D
Myslę że każde dziecko jest inne i spokojnie trzeba czekać i tłumaczyć:-)
Nie mozna nic robic na siłe bo to przyniesie odwrotny skutek.
Mogę wam poradzić że siostra mojego męża która ma córeczkę aby ją zachęcić do zdjecia pieluchy zabrała ja na zakupy gdzie mała mogła sobie wybrac majteczki jakie jej się podobały:-)Mała była zachwycona i wszystkim pokazywała że zamiast pieluch ona nosi już majteczki takie jak duże dziewczynki:-D
Trzymam kciuki za wasze dzieciaczki

reklama
no ja sie na odpieluchowanie jeszcze nie porywan, tzn czasem sadzam go na nocniczku, ale entuzjazmem nie pala wiec poczekamy do lata, chwile pochodza mi oba w pieluchach i tez jakos przezyjemy, chyba ze bedzie chcial 'oddac' pieluchy maluszkowi i faktycznie wymienic swoje na jakies gatki:)

studiujacamamo juz teraz to umiesz tylko jeszcze sobie nie uswiadamiasz jak wiele wiesz:) trzeba miec dobre checi i troche cierpliwosci, reszta sama przychodzi:)

Jak czytam wasze nocnikowe przeżycia :-) to nie mogę uwierzyć ile lat u mnie już od tego minęło. Pati traktował nocnik jak zabawkę ale dość szybko chciał siadać (trzeba go było trzymać;-)) na sedes i z tego co pamiętam to jak miał około 2.5 roku pampersa pozbyliśmy się nawet na noc bo kolega chodził spać około 11 wieczorem wiec to było ostatnie siusiu i rano około 7-8 wstawal z łóżka i budził mnie żeby go zaprowadzić do lazienki.Ciekawe jak to będzie teraz bo postanowień co do wychowania mam bardzo dużo mam nadzieję ,że zrealizuję choć połowę ;-)

Pisałam kilka dni temu że szkrab się uspokoił a dziś daje popalić i wierci się niesamowicie. Dziwi mnie to ,że to dopiero 16 tydzień a ja tak ją/jego czuje , ogólnie wyglądam na 6 mniesiąc a nie na początek 5-tego

Dziewczyny, czy bolał Was brzuch w okolicach pępka? Mnie tak kuje w pępku.
mnie boli chyba kazdej godziny gdzies indziej....
Juz sama nie wiem co jest z tym moim brzuchem...

Krzyz mi wysiada po pracy.... Napompowalam sobie ta wielka pilke , i chyba pora cos z nia zaczac dzialac. Musze znalezc jakies rozsadne cwiczenia na niej, moze to zlagodzi choc troszke te dolegliwosci.
Kurde, wpadlam w jakis potworny okres... Chce juz znow sie czuc cudownie i cieszyc ta ciaza.... A tak - stale cos mnie boli i dokucza....

Katik a może to powrót do pracy tak na ciebie działa po błogim lenistwie znowu praca cały dzień a ty dodatkowo masz kilka kilo więcej i zmienne nastoje więc co chcieć ponadto ;-)

reklama
Katik nie martw się - ja też się czuję kiepsko. Nie jesteś sama :) Na początku ciąży przez 2,5 miesiąca wciąż wymiotowałam. Teraz jak ustały wymioty, to jak za długo siedzę boli mnie brzuch, miejsca znaleźć sobie nie mogę i zaczyna mnie boleć kręgosłup. Ogólnie czuję się jakby mi ktoś zabrał organizm i dał wybrakowany. Ale nie powinnam narzekać, bo udało mi się i mam Dzidzię w brzuszku (moja siostra musiała adoptować, bo nie mogli zajść w ciążę)....

Do góry