reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

kurcze... a mi lekarka kazała brać dwie rano i dwie wieczorem :szok:

To faktycznie sporo ale widocznie był takie wskazania. Zresztą nie zaszkodzi a może pomóc więc czemu nie łykać :tak:

co do ciśnienia to ja zawsze miałam zmiany ciśnienia... chociaż u mnie to nie ciśnienie stanowi największy problem, bo potrafię mieć ciśnienie 110/60 a puls 99 tak więc trochę za duży

Heh ja właśnie dzisiaj miałam 96/46 i puls 90 więc naprawdę się wystraszyłam. Teraz jestem po kawce i muszę przyznać, że działa podniosła ciśnienie i w końcu przestała mnie boleć głowa :-)

reklama
Ja przed ciąża miałam bardzo niskie ciśnienie , w piewszych miesiącach ciąży było ono znowu za wysokie , teraz natomiast się ustabilizowało- i kontroluję je niemal codziennie. Niestety tętno mam też bardzo wysokie- poniżej 90 nie schodzi....a rekordowo wysokie miałam na ostatniej wizycie u lekarza jak mnie położna "opomiarowywała"- miałam 119 .....:szok:ale tłumaczę sobie to tym , że byłam trochę zsapana

no ja raz się obudziłam z rana bo czułam jak mi serduszko wali... poszłam po ciśnieniomierz... ciśnienie było ok a puls 120 :szok: wystraszyłam się nieźle... wypiłam melise i zaczełam spokojnie oddychać po godzinie wróciło do normy czyli około 90. Masakra...

W tej wojnie ludzkość ma jedną broń - czy jest skuteczna? - Wiadomości - WP.PL wklejam bo tu są pytania o te pneumo i mongo cośtam. Jeszcze nie czytałam dokładnie ale pomyślałam od razu o Was:-)

Ewka84 a to zmiana z łóżeczka na łóżko??? to ciekawe doswiadcenie może być -będę wiedziała do kogo się zgłosić:tak:

Jesteśaniołkiem no i co z tego że było idealnie:-) moje dziecię raz było o tydzień mniejsze później o 3 dni później nadrobiło i znowu teraz jest mniejsze;-) ale dzieci różnie rosną -idź do szkoły i zobacz -albo kurduple albo wielkoludy:-D

Megam ja też mam niskie -wczoraj 85/48 ale lepiej niskie niż wysokie ponoć -lekarz mówi ze na niedociśnienie się nic nie daje -leczy sie natomiast nadciśnienie w ciąży bo jest groźne. Ja na takie ciśnienie kawy nie piję bo po kawie mam delirę wiec już wolę być otępała:tak: A brzuch -no gigant po prostu:confused2::confused2::confused2::confused2:

Kasia1101 to masz tak jak ja -też byłam pewna ze chłopak na mur beton i nagle sen ze niebieskie ciuszki się w różowe zamieniły i o:confused2: a mieszkania gratuluję!!! też zmieniamy i bardzo się cieszę kuchnia z jadalnią i dwa pokoje -teraz nas czeka mania urządzania:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kici69, Kamisia1101 a to tetno to nie przez to że wiecej krwi pompuje??? i że serce sie powiększa?? czytałam o tym -jak znajdę to podam link...ale chyba na e brzuszku było...

Kwiatuszku a Ty chłopca będziesz miała? bo tak pięknie wyglądasz w tej ciąży... oczy się świecą -promieniejesz po prostu:tak:

Ok uciekam:-) milego dnia brzuchatki

Jesteśaniołkiem no i co z tego że było idealnie:-) moje dziecię raz było o tydzień mniejsze później o 3 dni później nadrobiło i znowu teraz jest mniejsze;-) ale dzieci różnie rosną -idź do szkoły i zobacz -albo kurduple albo wielkoludy:-D
hehe... moj brat ma 8 lat a mierzy 140-pare cm.... niedlugo mnie przerosnie :D:D:D:D:D...
ale jak mowisz ze to normalne u naszych dzidzi takie wahania wzrostu to juz czuje sie spokojna ;)...

13x13 no ja takie tętno to miewałam jeszcze przed ciążą także nie wiem... ale faktem jest, że to trochę zastanawia.

13x13 dzięki za komplement :zawstydzona/y: a link zaraz przejrzę
dziewczyny chyba nie ma co tak mierzyć za często tego tętna, ciśnienie tak, o ile ma się problemy z podwyższonym, bo to groźne

kwiatuszku na wszystko i tak sie nie da zaszczepic... zawsze znajdzie sie jakies chorobsko:( a faktycznie slicznie wygladasz!! ja od wczoraj dostalam na twarzy druga mlodosc i wole do lustra nie patrzeć:)

13x13 przenosimy sie z lozeczka na materac na razie bez lozka bo sie strasznie maly wierci i pare razy na noc z niego spada, a z lozka to gorzej... poczul wolnosc i jak sie przebudzi to mu sie brykac zachciewa po calym domku, musi sie przyzwyczaic ze tak juz zawsze bedzie i moze poczekac do rana spokojnie:-)

Ewka84: dlatego na wszystko nei szczepię, ale na to tak :)
też czeka mnei przeprawa z Hanią, nei dosyc, że z łóżeczka do łóżka, to jeszcze dod rugiego pokoju, i trzeba to załatwić zanim pojawi się rodzeństwo

Kwiatuszek to tak jak my tez do osobnego łóżka i osobnego pokoju. Myślę ze uda się za tydzień dwa dokończyć pokoik. Między innymi dla tego Nadia jeszcze nie wie o dzidziusiu w brzuszku bo nie chcę żeby to skojarzyła z wyprowadzka z sypialni rodziców.

reklama
My też będziemy niedługo zamieniać małej łóżeczko na łóżko, ciekawa jestem jak mała to przyjmie. Mamy tyle dobrze że że śpi sama w swoim pokoiku więc będzie się musiała tylko przestawić na "dorosłe" łóżko:-D.

Do góry