reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

13x13 przenosimy sie z lozeczka na materac na razie bez lozka bo sie strasznie maly wierci i pare razy na noc z niego spada, a z lozka to gorzej... poczul wolnosc i jak sie przebudzi to mu sie brykac zachciewa po calym domku, musi sie przyzwyczaic ze tak juz zawsze bedzie i moze poczekac do rana spokojnie:-)

My to mamy za sobą, od jakichś 3 tygodni, ale Kuba jest starszy od Jerzyka :-) Nastawiliśmy się z mężem na klarowanie dziecku, że noc jest do spania, a nie do zabawy i że w dzień też trzeba pospać itd i to że może wyjść z łóżeczka, nie znaczy, że musi :-). A nas nasze dziecię po raz kolejny w życiu zszokowało: po akcji zakupu i skręcania łóżka (był to hit wieczoru), zażądał ułożenia miśków w odpowiedniej kolejności i się położył... My w pełnej gotowości, a on sobie pogadał do pluszaków i poszedł spać... Najlepsze jest, że rano nie ruszył się z łóżka tylko ryknął jak poprzednio MAAAAMUUUSIIIAAA... :-D i tak jest codziennie.
A kupiliśmy mu takie z barierką, bo też się bałam, żeby nie fiknął: IKEA | Łóżka | Łóżka | KRITTER | Łóżko/ barierka

No i łóżeczko dla dzidzi stoi i czeka :-D

reklama
właśnie tez sie dlatego za to zabieram teraz zeby zdazyl dobrze zapomniec o lozeczku zanim ono wroci z maluszkiem... poza tym pozniej pewnie bede miala mniej sily zeby za nim biegac po domu jak juz sie sama bede ledwo ruszac z wielkim brzuchaczem:-) moj tez mial wczesniej swoj pokoik i w nim spal, ale byl w lozeczku "uwieziony" wiec nie mial wyboru to teraz szaleje,a nie chce go uczyc ze bede z nim spac i go pilnowac
ja sie zastanawiam nad taka barierka Barierka do łóżka Sleep Safe Kids Kit. BabyTop.pl - sklep internetowy dla dzieci. Wszystko dla dziecka. Rodzice - zapraszamy! ale najpierw chce go po prostu przyzwyczaic do spania poza lozeczkiem, za jakies 2-3 tygodnie dostanie lozko cale:)

Aniez Twoj Kubuś to o caly rok od mojego starszy, pewnie dlatego tak dzielnie spi w duzym lozku:) ale przeciez na te pol roku po urodzeniu maluszka nie bede drugiego lozeczka kupowac wiec Jerz ma przymusowa eksmisje

Ewka barierka fajna, szczególnie dla młodszego dziecka...
My teraz jesteśmy na etapie rozmów o trzymaniu siusiu w nocy. Nie zamierzam mu robić jazdy pt. robienie siusiu na śpiocha, bo moim zdaniem to zaburza sen... jakby mi ktoś taki numer wyciął to bym była baaardzooo niemiła... No więc rozmawiamy od tygodnia o tym, że siusiu robimy przed spaniem i po spaniu, i dziś po raz pierwszy jak się obudził, zażyczył sobie pójść do toalety. W dzień już od pół roku jest odpieluchowany.

To też tak w ramach przygotowań, bo nie chcę żadnych zmian mu wprowadzać jak urodzę. Już sam fakt posiadania rodzeństwa będzie szokiem :-D

Ostatnia edycja:
Mała ma wyciągane szczebelki w łóżeczku i jak chce to może z niego wyjść więc mam nadzieję że sięszybko przestawi.Bardziej martwi mnie odpieluchowanie bo opooooornie nam idzie, mam nadzieję że jak skończy 2 latka to będzie już robić na nocnik:sorry:.

Marlenka- nic na siłę, bo się mała zaprze w sobie i będzie robić w pieluchy... Zachęcaj i rozmawiaj z nią o tym... Nie wim ile Twoja mała ma, ale moim zdaniem przed ukończeniem 18 miesięcy to w ogóle jest ciężko, z Kubą próbowaliśmy, aż jak miał 2 lata to się odpieluchował w kilka dni. Fakt, że było łatwiej, bo na dworze ciepło, a ten ekshibicjonista uwielbiał swoje wdzięki prezentować innym, więc sikanie na trawie było ulubioną czynnością :-D

Kuba nie miał wyciągniętych szczebelek, stąd nasze obawy, ale on jest chyba śpiochem ;-)

Aniez no wiem że trzeba cierpliwości, starm się małej tłumaczyć o co chodzi, pare razy już prubowałam, nie ubierałam jej pieluszki ale jak widzę że nie wychodzi to odpuszczam i po jakimś czasie znów prubuje. Wkońcu mała chyba pokapuje o co w tym chodzi;-). A co do wieku to za pare dni skończy 21 miesięcy:-).

Ale Wy macie dziewczyny fajne podejście do swoich maluchów. Mam nadzieję, że też prędko sie nauczę jak być mamusią. Na razie nawiązuję relację z moim ruszającym sie już dzidziem. Dziś np. umówiliśmy się, że generalnie nie jemy słodyczy, więc możemy sobie pozwolić na ciacho francuskie. Ale w sklepie nie było. Byliśmy niepocieszeni.

Aniez no wiem że trzeba cierpliwości, starm się małej tłumaczyć o co chodzi, pare razy już prubowałam, nie ubierałam jej pieluszki ale jak widzę że nie wychodzi to odpuszczam i po jakimś czasie znów prubuje. Wkońcu mała chyba pokapuje o co w tym chodzi;-). A co do wieku to za pare dni skończy 21 miesięcy:-).

moja córcia 6grudnia skończy 22 miesiące i też jeszcze nie da sie namowic na nocnik, siada na niego dla picu ale tylko w rajtuzach a nei da sobei w ogole zdjac pieluchu\y bo placze jak jest bez, nie wiem ajk to bedzie, obysmy nei zbankrutowali na pampersach jak bedzie druga dzidzi

reklama
Dziewczyny jak mój dzidziuch pięknie do mnie stuka:-D:-D:-D:-D ja chyba nigdy się tym nie nacieszę... już wiem że mi tego będzie brakowało w kwietniu:-):-):-):-) ale daje czadu:szok::szok: może coś chce:eek::eek::eek::eek:

Studiująca mama suwaczk dawaj bo ja zawsze mam problem z wiekiem Twojego dzieciątka

A siostrzenica S ma rok i 2 miesiące i jak drze się "siiiii" to znaczy że z gołą dupciom chce pobyć:sorry: taaaa sprytne te dzieci

Do góry