reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ilona i Coyote-ja tez mam buzie wyspana!Zawsze maialam problem z cera i mysalam ze w ciazy przejdzie:)ale to nic-moze pozniej sie ureguluje:tak:Jak narazie nie odczuwam wiekszych dolegliwosci jedynie boli mnie czasem tak w dole brzuszka jak przed okresem np: dzis w nocy tak mnie bolalo chwile. Chcialam sie Was spytac jak liczycie tygodnie ciazy: czy od ostatniej miesiaczki czy od przewidywanego dnia, w ktorym doszlo do poczęcia Naszych Maluszków???
Czekam na Wasze wizyty u lekarza i relacje-bedzie dobrze:-)

reklama
zawsze od 1 dnia miesiaczki sie liczy to jest standard a od poczecia to poprostu odjac nalezy 2 tygodnie srednio i tak porod nie jest prawnie nigdy w terminie wyznaczonym (zaledwie 5% sie to udaje) wiec to wszystko jest orientacyjne wazne zeby mniej wiecej od 1 dnia ostatniej miesiaczki bylo 40 tygodni +- 2 tygodnie to chyba duzy przedzial :-)

a mój dzień pracy bardzo szybko sie skończył:). wszystko było dobrze, aż nie zaczełam spędzać wiecej czasu w toalecie niż przy biurku. po 2 godz mąż ewakuował mnie do domu. mówiąć kolokwialnie muli mnie ;-)
ale w drodze do domu zakupiłam opakowanie śledzików celem konsumpcji :-D i pochłonęłam duuuuuuuuuuuuuuuuużo :)

teraz bede odpoczywać

buziaki :-D

Witam Was dziewczynki w pochmurny dzień

Kasiulek nic się nie martw jeśli jesz to znaczy ze organizm czegoś potrzebuje. Może posłuchaj siebie i dowiesz się o co mu chodzi:tak: ja tak jadłam póki nie dopadłam się do wątróbki -i przeszło widać za mało żelaza miałam.

Toola Twoje dzieciątko jest 1 dzień starsze od mojej Kruszynki:tak: mnie brzuch przestał boleć w sobotę jak trochę się pogimnastykowałam -jak rką odjął, ale to sprawa indywidualna kochana więc może jeszcze troszkę musisz poczekać.

Coyote dopiero 7 września? a dlaczego tak długo? byaś już na pierwszej wizycie rozumiem i dlatego kontrol dopiero za miesiąc?:confused: kochana mi nic nie pomagało na mdłości:baffled::baffled::baffled:

Aneczka77
ja też spać nie mogę i mam powera jak nigdy ale siłownia i aerobic to nie są ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Tu chodzi o basen, pilate, jogę i ćwiczenia specjalne dla kobiet w ciąży, spacery. Nie wolno robić brzuszków i naciągaćmięśni brzucha, podnosić rąk do góry i kucać. No ale decyzja jest Twoja.

Ilonaa dziękuę -nie biorę, ale może komuś faktycznie się przyda:tak:

Bosiaczek23 podwójne gratulacje i z okazji maleństwa i z okazji ślubu:-D:-D pęcherzyk na pewno jest w normie i nie ma się czym martwić -lekarz coś by powiedział. Szczęśliwych 9 miesięcy zyczę!!!

Ilona1985
kciuki zaciśnięte&&&, modlitwa również -musi być wszystko dobrze!!!

Apis
mój lekarz kazał mi brać przez pierwszy trymestr tylko kwas foliowy -witaminy nie są dla dziecka tylko dla mamy. Dziecko weźmie sobie wzystko co potrzebuje bez pytania a nam najwyzej wypadą zęby i włosy:baffled: Ja tylko się dowiedziałam o ciąży -jak poprzednio odstawiłam wszystko oprócz kwasu.

Dagsila gratuluję!!! hmmm śledziki na chłopczyka;-)?

Katik przeraża mnie to pierwsze usg w 12 tyg -naprawdę tam tak jest? no a zdrowie kobiety jeśli jest coś nie tak? a ciąża pozamaciczna? tak pytam bo już nie pojmuję :no:

Elisse
gratuluję mamusiu ze już widziałaś swoje maleństwo -jest piękne prawda:-D czekam na relację za 2 tygodnie -już full serwis będzie wtedy!!!

Sandrahaha jest śliczniutki już w 9 tc ma już brzuszek, buźkę, rączki i nóżki i tak fajnie się rusza -podskakuje w brzuszku a to serduszko:-) myślałam ze mam omamy ale nie!!! tak było

Ella1 widzę że z tymi testami to miałaś jak ja:tak: najważniejsze ze są dwie kreseczki i teraz szczęśliwie do mety:-)

Camela80 miłego odpoczynku i gratuluję zaradnego tatusia:-p

Editek82
witaj i gratuluję:-):-)

Uciekam bo jeszcze parę spraw jest do załatwienia dziś. Jejku już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty -proszę o trzymanie kciuków i modlitwę oby wszystkim nam szczęśliwie i książowo zleciało te 8 miesięcy:-)
Pozdrawiam Agata

13x13 juz jutro wizyta?? ale masz super, ja tez mam zamiar sie gimnastykowac, ale do bolu brzucha sie raczej przyzwyczaje, z corka mialam prawie cala ciaze i jakos musialam to zniesc, dobrze ze idzie z tym pracowac, bo jakbym miala sie tu zwijac to bym chyba poleciala po no-spe

Ja do lekarza zapiszę się w 8 tygodniu, bo wcześniej na USG nic nie będzie można stwierdzić.
Dziś powiem mojemu P (wczoraj był 24h w pracy). Dam mu w prezencie paczuszkę z testem:-)

Magda być może jest tak jak mówisz -ja wiem że wczesne usg może wykryć ciążę pozamaciczną i zapobiec usunięciu jajowodu, określić czy pęcherz płodowy jest pusty czy jest w nim ciałko żółte, sprawdzić czy ciąza nie jest biochemiczna, można też zobaczyć że ciąża się zatrzymała nawet jeśli nie ma plamienia -bo pęcherz jest dużo za mały jak na wiek ciąży no i oczywiście serduszko bije od 6-7 tc w zależności od poziomu hcg.

Toola ostrożnie z ćwiczeniami -nie przesadzaj i uważaj na siebie. I tak u lekarza powinnam być tydzień temu bo kazał przybiec jak tylko test będzie pozyywny. Cóż w tamtym tygodniu nie miał czasu a w tym też nie ma ale się wproszę na wizytę:tak:;-)

Czesc kobitki,ja juz po wizycie bylam wczoraj i wszystko jest ok,serduszko bije,normalnie tak sie wzruszylam,ze ach,piekny widok w ostatniej ciazy nie bylo mi dane zobaczyc nawet serduszka chyba wogole nie zabilo:(mam nadzieje,ze teraz sie uda:),gleboko w to wierze i wam tez zycze szczesliwego dotrwania do pieknego rozwiazania:),pozdrawiam

reklama
Witam dziewczyny:) 08.08.09 zrobiłam test ciążowy i nareszcie ujrzałam dwie piękne i tłuściutkie kreseczki:) Zaraz też pobiegłam na beta hcg która wykazała że to piąty tydzień ciąży:) Wczoraj byłam na USG ale widać było tylko na razie pęcherzyk ciążowy który ma 6mm i dobrze się rozwija:) Kolejne USG już z serduszkiem mam 22.08:)
Jesteśmy prze szczęśliwi!!!:)))) Termin porodu który sama wyliczyłam z ostatniej miesączki mam na 12.04.2010:D

Do góry