reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

I my witamy :-)

Toska spi, ja pakuje pudla, moze na mikolaja wyprowadzic sie uda
Dzisiaj W przyjdzie z pracy i ruszamy na zakupy w stylu zaopatrz nasz dom bo jest pusty, juz widze te miliony monet

A i jakas tv skombinowac

Do pozniej kobiety

reklama
Doberek
wpadam w przerwie na zmianę pościeli...jakas przerwa mi się należy ;-) bo od rana latam jak z pieprzem.
Gosieńka gacie prasowac ??? nie no nie moge...a placki w nocy to już w ogóle...
Mojego A. na szczęście nie tyle mama co "życie" nauczyło. Oboje rodzice pracowali mu więc jak chciał jeść to sobie musiał zrobić :-p szczególnie jak babcia była już mniej mobilna siłowo i umysłowo. No i do tego stancja na studiach... Także teraz jak trzeba to się dzieciakami zajmie, obiad ugotuje tylko sprzątać nie lubi ale jak trzeba to i posprząta łącznie z myciem podłóg... Okien tylko nigdy nie mył...
Martuś a my się cieszymy że do nas dołączylas i że ci troszeczkę lżej na duszy :tak:
Izabela a telewizor po kiego grama?? Toż to nie dość że zbędny wydatek to i pochłaniacz czasu! Odpuście sobie na razie telewizor macie inne wydatki ważniejsze :tak: a w tv i tak nic ciekawego nie leci :-p ja tam ściągam filmy z netu oglądam co chce i kiedy chce. I jestem szczęśliwa z tego powodu. A telewizora nie mamy od 5 ponad lat... nigdy jako małżeństwo nie mieliśmy...J dobranockę ogląda u babci na dole i tyle :-p
Dobra spadam dalej pracować :-p

Hejka

Dziewczyny zabijcie mnie bo ja dzisiaj z Helenką pospałam do 10:30 :szok: i jeszcze byśmy pospały tylko listonosz nas obudził ;-)
Mąż się śmieje że do dobrego się przyzwyczaiłam i na maksa wykorzystuje jego obecność w domu:-)

Agnieszka święta racja telewizor to zbędny rzecz w domu ale niestety u nas jest i bardzo nad tym ubolewam :no: ale demokracja panuje i nie mam siły przebicia z moim jednym głosikiem ;-)

Isabela udanych zakupów:tak:

Elvie trzymam kciuki abyś wytrwała w swoich postanowieniach książkowych ;-)

Aniez pewnie że nalepię i pierogi też tylko przeraża mnie ich ilość bo na święta wyjeżdżamy do siostry mojego małża więc na wigilii w sumie będzie 10 osób i wszystkie uwielbiają uszka i pierogi :rofl2:

Ewka to zapasy kociej karmy musisz zrobić :-D aby dziecko radośnie do przedszkola chodziło:tak:

Mamusia wszystkiego naj naj w dniu imienin spełnienia najskrytszych marzeń :-)

Martuś my też się cieszymy że do nas dołączyłaś:tak::-)

Zielona niezła zagadka :-D

Dobra uciekam obiad gotować bo przez to późne wstawanie to się potem w ciągu dnia wyrobić nie mogę :-D

ehhh w niedizele byliśmy u babci mojego A. Mieszka tam jego kuzynka z rodziną i dzisiaj sie dowiedziałam że wczoraj średnie dziecię wysypało ospą :-( i prawdopodobnie najstarsze też ma ospę... cholera! Musze obserwować... Mam nadzieję że jak już się któreś zaraziło to przynajmniej po mikołaju wysypią bo szkoda mi J. bo go w przedszkolu sporo atrakcji minie :-(

Boze dopiero wrocilysmy do domu... mialysmy byc 3godziny temu...
Ide sie kimnac bo dzien znowu dolujacy, postaram sie pozniej odezwać to napisze co u lekarza :(

mamusiu - najlepszego z okazji imienin! Uśmiechu i radości na każdą chwilę:-)

Agnieszka - mam nadzieję, że ospa Was ominie:tak:

marta - długo Wam zeszło. Czekamy na wieści.

U nas pojawiło się światełko w tunelu, jeśli chodzi o Lenkowe spanie. Zasnęła o 12:30 i przed 15:00 wstała wyspana. Liczę, że dzięki temu wieczorem padnie o rozsądnej porze. Teraz się ciepło ubieramy i idziemy z buta na spacer, bo ją energia rozsadza:-D Wózka nie bierzemy, żeby się zmęczyła:-D

Witam
Szaro, buro, mokro, bleee, śniegu mi się już chce

poza tym mój stary, jak zostaje ze stonką sam, to sie zastanawia, jak ja ogarniam chatę, bo on wtedy robi wszystko, ale wieczorem, jak Potwory padną ;-)

A mi dzisiaj padło na mózg... ukleiłam 100 uszek na święta (bo ja mrożę) i teraz się zastanawiam, czy sobie małej lampki małego conieco nie zapodać... hm...

Wypisz wymaluj mój P, też po dzionku z dzieciarnią podziw dla żony mu wzrasta

Podziwiam za uszka. Ja na razie jestem na etapie dostawania tego typu wyrobów od babć, jak taka dobroczynność się skończy to prędzej P zagonię niż sama się wezmę

ehhh w niedizele byliśmy u babci mojego A. Mieszka tam jego kuzynka z rodziną i dzisiaj sie dowiedziałam że wczoraj średnie dziecię wysypało ospą :-( i prawdopodobnie najstarsze też ma ospę... cholera! Musze obserwować... Mam nadzieję że jak już się któreś zaraziło to przynajmniej po mikołaju wysypią bo szkoda mi J. bo go w przedszkolu sporo atrakcji minie :-(

Trzymamy kciuki żeby was ospa ominęła
Znam ten ból - dwa lata temu Olę właśnie na Mikołaja dopadło, mnóstwo atrakcji ją ominęło, ale co zrobić

Hejka

Dziewczyny zabijcie mnie bo ja dzisiaj z Helenką pospałam do 10:30 :szok: i jeszcze byśmy pospały tylko listonosz nas obudził ;-)

Jak ty to robisz, że co Helenka tak długo śpi??
Marta czekamy na relację

Nici z mojej drzemki.. Kurcze dzis wszystko nastawione na przekor mnie...

Zostawilam na chwile Ole w pokoju, poszlam pranie rozwiesic, wchodze do pokoju i kopara mi opadla... Ola jakims cudem sciagnela z polki nawilzacz powietrza. Ten oczywiście byl napelniony 2.2 litrami wody... zeby bylo malo, w ta wodę plywajaca po calym pokoju wpakowała pol paczki pampersow ktore trzymam schowane w takim koszu pod tv... Ola cala mokra, w pokoju sajgon.. od razu spac mi sie odechcialo..

Wczesniej bylysmy n gastroenterologa. Okazalo sie ze Ola wcale nie przybrala 200g w ciagu ostatnich 2miesiecy tylko straciła na wadze 200g:( gastrolog potwierdził moje niepokoje, bo tak nie powinno sie dziac u dziecka ktore dostaje 1000kcal na dobe dzien w dzien... do tego te ciagle wymioty przez ktore ma nawet przytkane trabki w uszkach... dr postanowił zmienic Olce odzywke na taka ktora bedzie zawierala dodatkowo blonnik i bedzie jeszcze bardziej kaloryczna:( do tego na 95% Ola ma ten cholerny refluks... ostatnio co 2tygodnie musialam jej zmieniać sonde, bo mala zwracala i sonda wychodzila buzka:( a sondy te ktore ma Ola generalnie powinny byc zakladane na 6tygodni i wtedy zmiana...na refluks dostalysmy lek, juz go kiedyś dawalam Oli, miala po nim duuuze problemy z brzuszkiem, ale dr kazal dawać mimo tego, niby przy stosowaniu tego leku przez dluzszy czas te problemy jak i wymioty powinny ustapic.. oby tak bylo...
No ale to nie wszystko, zapytalam dra o hormony i to owlosienie Oli i jej potliwosc okropna.. no i powiedzial ze po zapaleniu opon czesto zle pracuje przysadka, maja akurat 4letnia dziewczynke tez po zapaleniu opon ktora ma wlasnie takie problemy i to wina przysadki... tak wiec do sporej listy poradni ktore odwiedzamy musze dopisac kolejna, endokrynologiczna...

Po wizycie biegiem do pociagu... dotarlysmy na peron ale pociag minute wcześniej odjechal.. musialysmy czekac na nastepny 2godziny...

Eh...

reklama
Do góry