Bry wieczór!
Czy ja kiedyś będę znów na bieżąco? Chyba dopiero w wakacje... Podczytuję Was codziennie,ale jak zwykle nie mam czasu nic naskrobać, a nie chcę codziennie Wam marudzić,że ślęczę po nocach.
Jejku jak u nas wiało wczoraj, masakra. Komin taki aluminiowy od kominka nam zwiało i huk był straszny.
Bałam się zasnąć bo po takiej wichurze to nie wiadmomo co się mogło zdarzyć.
Maja spała ładnie od 20tej do 8mej. Przestała się budzić na siusiu w nocy. Ja się cieszę bo czasami się budziła z płaczem i sama nie wiedziała czego chce. Pieluszkę ma często mokrą,ale to z nocy bo rano jak się tylko obudzi to woła siusiu. A przed snem wypija ok 280ml mleka więc ciężko jej wytrzymać bez siusiania. W ciągu dnia odpieluchowała się zupełnie.
Ewa podziwiam cię,że masz cierpliwość nawet 2-3godz usypiać chłopców, ja bym się chyba poddała.
Aniam zdrówka dla Twojego męża!
Kici i dobrze,niech małżon wiedział,że i bez niego się będziesz dobrze bawić! Może zacznie doceniać czas spędzony tylko z Tobą
Ella 3maj się i wpadaj kiedy będziesz miała chwilkę. Deficyt czasowy wiele z nas ma...
Annaoj pochwal się koniecznie zdjęciamy zwierzakowych czapek bom ciekawa jak one wyglądają
U nas ze spaniem podobnie jak u
Aniez. Przytulanka i pieluszka, no i łóżeczko musi być. Ona w naszym łóżku jeszcze nigdy nie spała, nie umie.. czasami bym się chętnie do niej przytuliła, jak np T jest na służbie
W ciągu dnia mam dalej śpiocha, śpi raz ok 2,5 godz lub dwa razy po 1,5-2 godz. Drugi raz czasami zasypia nawet ok 16:30 i śpi do 18tej bo do 17tej nie wytrzyma. Fakt idzie spać później,ale nie za późno bo tak ok 21, a normalnie jak śpi raz to ok 19:30-20tej.
Aga fajnie,że się wybawiliście! Należało się Wam! Szkoda tylko,że M tak wcześnie pobódkę zrobił. Ja doceniam to,że jak imprezujemy to Maja śpi u babci, choć tęsknię to nie muszę rano zaspana wstawać,a babcia uwielbia z nią spędzać czas, a że dziadzia rzadko w domku to ma towarzystwo. No teraz będzie przerwa w imprezach do świąt więc nie będziemy je sprzedawać do dziadków.
Kamisia tulam! Przyjedźcie do nas jak się z Piterem pogodzisz to poimprezujemy, choć w domku to razem
)
Akaata oj niedzielny kac też mnie dopadł. Maja spała u babci a my o 11tej się zerwaliśmy z łóżek. Mojej mamie obiecaliśmy,że będziemy po Maję o 10tej i ups trochę nam się przysnęło, no ale jak się imprezuje do 4tej;-)
Elvie ludzie pewnie jak najszybciej chcą się zaopatrzyć przed świętami bo później może być różnie z kasą.
Czekam na posta z nr konta
Zielona te skoki temperatur u ciebie są okrutne!
Gosieńka i bardzo dobrze,że sobie poleniuchowałyście, należy Ci się!!! Kochana miałam ci mówić,że zmieniłam adres mailowyi dopiero odkryłam na starm fotki od ciebie. Dziękuję ci bardzo
)) Co do sytuacji z Anią to brak słów....
Salamandra mam nadzieję,że Adasiowi się szybko znudzą te wieczorne zabawy bo mamusia potrzebuje teraz więcej odpoczynku. U nas przez kilka dni jak Maja była chora to było budzenie się z płaczem ok 23 bo katarek męczył. Braliśmy ją do naszego łóżka i na zmianę opowiadaliśmy bajki.
Odkryliśmy sposób na wyciszenie jej jak np się z płaczem obudzi albo się za bardzo rozbawi przez snem.
Mówimy jej,że idziemy przez okienko zrobić księżycowi i gwiazdkom papa na dobranoc. Ona się sama tego zaczęła domagać, więc stajemy pokazujemy co jest za okienkiem i szeptem opowiadamy. Na koniem Maja mówi idę pać i wyciszona zasypia. Może Wam się przyda taki sposób.
Marta spróbuj się sama na razie przestawić na inne godziny, może się małej niedługo odmieni. Pamiętam,że Gosieńka mówiła,że Helenka też czuje jak jej w łóżku nie ma i częściej się budzi. Myślę,że ona się przyzwyczaiła się do tego,że zawsze się z nią kładłaś przed snem. Super za to,że Olcia zaczyna coraz więcej mówić
))
Gosia może spróbuj po prostu budzić Amelkę codziennie o kilkanaście minut wcześniej i stopniowo ją przestawiać?
Zdrówka dla
Natalki, biedna kruszynka:-(
Zmykam do matur,
Spokojnej nocki laski!
A jeszcze wam powiem co moje dziecko dziś wymyśliło:
Pakuję pralkę, a Maja kręci się po łazienke. Odwracam się a ona z maszynką elektryczną T po twarzy 'jeździ'. Pytam się jej: co robisz,a ona: Golę się.
No myślałam,że padnę
Fajny filmik nagrałam później z tego jej golenia,ale aż mi głupio go wstawiać bo mam takie tyły w galerii,że szok!