reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Sauza jest niezla. to ta zlota wiec ona spakuje dobrze z pomaranczami. Mozesz ja zmieszac z Cointreau. Ja jednak jestem zwolenniczka saute :-D
Trzeba jeszcze mieć Cointreu. Od dłuższego czasu zastanawiam się czy kupić grenadine. Jest pyszna do drinków
Hejka!

Ja się tylko witam, wróciliśmy z Łeby, Maja śpi, małżon na trningu a ja się biorę za sprzątanie i pranie... buuu
Na wieczór zaplanowaliśmy kolacyjkę z okazji rocznicy ślubu,ale spróbuję jeszcze później troszkę nadrobić.

W Łebie było cuuuuuuuuudnie, najbardziej kocham to miasteczko za takie widoki:
29.zoom.jpg

smoldzino_400.jpg
Wydmy są fantastyczne, zazdroszczę wypadu. Byliśmy zaraz po ślubie, czyli 4 lata temu. A zdjęcia boskie

Ella rozumiem Twoje dylematy. Schudnąć i na nowo przytyć. Ale pomyśl o drugiej takiej uroczej córuni, albo o chłopczyku. Raz udało Ci się schudnąć, to drugi raz to pestka ;-)

myslalam, ze juz sie staracie, widzialam Twoje posty na Starankach....

Rocznicujacym Kittkom i Elli wszystkiego najjjjjjjjpiekniejszego. Milosci kazdego dnia.

A ja z kazdym dniem utwierdzam sie w przekonaniu , ze nie nadaje sie na matke nastolatki....
Jak widze jakie idiotyzmy leca na MTV, ktore ona namietnie oglada, jakies Koszmary mienionych randek, Szał ciał, jakies superslodkie urodziny, w ktorych nastolatki dostaja od rodzicow w prezencie urodzinowym samochody i inne takie "gadzety"... matko!
Za moich czasow czytalo sie bravo, czy bravo girl, a strony z poradami dotyczasymi sexu przegladalysmy z wypiekami na policzkach...
Teraz dwunastolatka przerabia juz ktoregos chlopaka z kolei, i wiecznie nawija o tym kiedy jej wreszcie cycki urosna wieksze....
Ciekawie masz z nastolatką w domu. MTV może zrobić siano z mózgu u nastolatków. Powinno się zakazać takich programów

Ja mam dużo już na zimę dla dzieciaków , SZymek do przedszkola ubrany ( kupiłam w tamtym roku na przecenie ) , tak samo jak Oli kurtkę , kombinezon szymek ma dobry . Ola ma pełno ubrań z tamtego roku z przecen , buty ma , bo kupiłam ecco od koleżanki które jej córa miała na nogach może z 10 razy . Spodnie jej kupiłam u siebie w sklepie . Ma też kombinezon po SZymku .

Jakby u mnie się trafiły jakieś fajne kombinezony rozmiarowo na nasze dzieciaki , to będę wam fociła i wstawiała na zakupowy :) . Może któraś będzie chciała , bo nie raz sie coś może trafić fajnego .

he he u mnie jak była przyjaciółka z dziewczynami ( 7 i 10 ) to na tapecie była hana montana , czy jak jej tam . całymi dniami leciało . No ale cóż zrobić .

Jak moi rodzice coś puszczali starego też tak mówiłam .

Ja narazie nie powielam jednej rzeczy która mnie wkurzała u moich rodziców i babci . a mianowicie w wakacje ( mieszkałam przecież w gdańsku ) bywało się czesto na plaży . No bo tramwajem parę minut i się było . I wieczne gadki : wyjdź juz z wody bo zimno , napij się , zjedz kanapkę ehhh jak ja tego nie cierpiałam . Obiecałam sobie kiedyś że nigdy tak nie będę robiła moim dzieciakom . I tak SZymon na wakacjach pierwsze parę dni po 3-4 h cały czas w wodzie . i co sam przylatywał : mamo kotleta chcę . albo się kładł i szedł spać . Moje dzieciaki mogą być w wodzie ile tylko chcą .
Ja lubiłam też grać na grach TV jak miałam tak koło 10 lat , dostałam takie cacko pegasus może pamiętacie he he . ( X box 360 ) ze sama bym chętnie nabyła i grała .. jak nic się uwsteczniam .

Zielona - mam nadzieję że wyjazd wypali bo ja tu czekam na piękne foty
Oj pamiętam dobrze pegasusa i super mario :-), strzelanie do kaczek i inne gierki. Całe lato z kuzynem przegraliśmy na tym sprzęcie

Ella i Mamapaullinki powodzenia w starankach.

O garderobie na zimę było. Na dagsillegro umieściłam parę sweterków, ale rozmiar 104 i 110. Jeśli Wam się podobają to mogę załatwić małe rozmiary, dla chłopców też oczywiście.

Ostatnia edycja:
reklama
Aniez ja to wpadam w szał na widok pająka i za nic w świecie nie przemawia do mnie stwierdzenie że "szczęśliwy ten dom gdzie pająki są " Przypomniała mi się jedna historia, jak Emil był mały to siedząc wieczorkiem w domu zobaczyłam na scianie prawie tarantulę :) dla mnie każdy większy pająk tak się nazywa :) Dzwonie do małża który akurat był gdzieś na polu i mówię mu że ma natychmiast przyjechac do domu on mi na to że jest daleko i nie da rady, że nie mam panikować tylko iść spać, cały czas podczas tej rozmowy patrzyłam na tą gadzinę i tylko na moment spuściłam wzrok patrzę znowu a potwora nie ma :) Zwiałam do pokoju Emila pod drzwi podłożyłam recznik coby dziadostwo nie weszło :) Rano małż całe mieszkanie przeszukał ale po pajaku ani śladu nie było :) Wyszłam na totalną wariatkę.

gosienka - Messi to nie mój typ, ale piłkarz najlepszy na świecie! M. go uwielbia;-)

A mnie na porządki wzięło, zebrać się w sobie nie mogłam, ale jak już zaczęłam to oczywiście w nocy. Nasz pokój, przedpokój i kuchnię mam już na błysk. Jeszcze mi połowa łazienki została. Jutro jak mi wena przez noc nie przejdzie to powalczę w pokoju młodej - u niej czysto jest, ale z szaf zamierzam jej wszystko wyrzucić i układając od nowa pakować do worków próżniowych to z czego wyrosła.

Skowronki, wyśpijcie się za mnie;-)

Witam:-)

Tak mnie wzięło, ze nie odpuszcza... teraz nie dość, ze zakatarzona to jeszcze i kaszląca:no: dzisiaj przyjeżdża teściówka to będzie lżej... muszę tylko chałupkę ogarnąć i wstawić pranie...
wczoraj nawiedzili nas gości i mieliśmy 7 dzieciaczków na podwórku... jakbym była sama to bym się zastrzeliła:laugh2::rofl2: potem spaghetti z maluchami i już wiem, ze nici z rodzinnego interesu założenia przedszkola w domu:tak:

Kurcze dziewczyny jak mi będzie brakowało chociaż codziennego podczytywania Was od września....
Zaczynam się bać przyszłego tygodnia bo nie wiem jak to wszystko ogarnę.
No to jest nas dwie:-)
Zielona, na pewno wizja rozrywanego body pomogły małżonowi w podjęciu decyzji:-D
Gosienka, dzieciaczki masz przebojowe... oby maż szybko zawitał w domku:tak:
Aniez, to ja bym chciała zobaczyć Twoje fotki z tamtych lat:tak:
Elvie, widać, ze Lenka to córeczka tatusia:-D oj, przydałoby się wziąć z Ciebie przykład:laugh2:
Agnieszka, witaj...
MamoPaulinki, miłego wyjazdu
Love, mam nadzieję, że to nic poważnego z Olką sie nie rozwinie...
a rzeczywiście, okazji do spotkania jest wiele... ja mieszkam z drugiej strony p-na, w stronę Tarczyna... :tak:
Aga, dzisiaj będzie lepszy dzień:-)

dzień dobry

Elvie nie ma to jak porządki w środku nocy
beti szybkiego powrotu do zdrowia
gosienkaqmasz odważnego syna , od małego broni mamy przed "potworami ":-)

Po 5 godzinach snu stwierdzam,że jestem dzis niezdatna do niczego
o co w tym chodzi to ja nie wiem, Z jako kilku miesięczniak spała lepiej niż teraz.
może uda mi się wyciągnac dziś małża na basen to choc na chwilę odpoczniemy od tego skwaru

Witam:-)
U nas już od rana upał. Lenka biega i wcina ogrodowe malinki, które nam ciocia wczoraj przywiozła. Najlepsze jest to, że mała sklepowych nie zje a te z ogródka wcina aż miło. Moja owocowa panienka:-)
Idę śniadanie czarować. Omlet z malinami mi się marzy..:happy:

Witamy się i my- już po śniadanku i zakupowym spacerku. Od rana praży , ale małż pojechałdo pracy i nie mam auta więc o plażowaniu mogę tylko pomarzyć.No nic może jutro.
Mały zasypia a ja biore się za sprzątanie i obiadzik. Dziś mamy gulasz z żołądków , ziemniaczki i mizeria.
Elvie- wczoraj byliśmy na placu zabaw i widziałam dziewczynkę tak podobną do Lenki że szok-troszkę starszą, ale baaardzo baaaardzo podobną.
Beti- wracaj do zdrówka

zajrze później- muszę wykorzystać czas póki Antolini śpi

kamisia - trzeba jej było fotki zrobić;-) Lenka to klon tatusia a nic mi nie wiadomo by M. miał jakieś inne dzieci:-D

Zjadłam wielkiego grubego omleta z sosem malinowym i chyba zaraz pęknę:zawstydzona/y:

Młoda wylała szklankę mleka na dywan, więc czeka mnie pranie dywanu, bo takie mleko to śmierdzi potwornie. Dobrze, że upał to dywan szybko wyschnie.
Teraz mały zbój walczy ze snem, pokrzykuje i śpiewa. Mam nadzieję, że zaśnie to chwila spokoju będzie.

Hello!

Ja się tylko szybko witam i zmykam dalej do ogródka. Póki Maja ma drzemkę to łączę przyjemne z porzytecznym, czyli wyrywam chwasty w stroju kąpielowym opalając się jednocześnie :) Sąsiadów niewielu więc mogę sobie paradować bez widowni, hehe.

Później jedziemy do mojej cioci z Mają na malinki. Mój T pojechał na mecz więc same do wieczora jesteśmy. Burze dziś zapowiadają, ale może do wieczora jeszcze będzie ładnie.

Jutro chcemy jechać do Jarosławca do aquaparku więc zajrzę wieczorkiem jak dam radę.

Miłego weekendu laski :)

Beti dużo zdrówka dla Ciebie!!!
Elvie to widzę,że nie tylko mnie tak na nocne porządki wczoraj wzięło. Dobrze,że Maja była łaskawa i pospała do 9tej.

reklama
Cześć weekendowo ;-)
W domu termometr pokazuje mi 29,9 st! Za oknem w sloncu podobno 46...
Tak bym się popluskała w jeziorku, a jestem dzis sama i checi przechodza jak pomysle o samotnej wyprawie z Adaśkiem i toną bagażu. Wlalam wody do baseniku, przygotowalam wszystko co trzeba do opalania i czekam na pobudke pierworodnego.
nie da sie ukryc- lato wróciło!!!!
Ja podobnie jak Ty kittek mam plany tępienia chwastow. Chcialam skosic trawe, niestety wczoraj padla kosiarka. Ogrod wygląda fatalnie, a Aga z Sebusiem na sesyjkę przyjeżdżają. Będziemy improwizować ;-)
Przepraszam, ze Was nie poczytałam, zrobię to wieczorem. Korzystajcie z pogody!!!

Do góry