reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

cześć
Julka też od jakiegoś czasu płaczę przy spłukiwaniu głowy - nie wiem czy to taki czas nastał, czy może przestrszyła sie któregoś razu. Więc uskuteczniamy zabawy z konewką i oblewanie prysznicem po ciałku

reklama
hej ..witam sie z pracy, zmarzłam jak g.... w przeręblu- cholera czy to nie może choć jeden dzień być ładnie? Niby w tym tygodniu miał być upał- ale chyba na seszelach a nie w 3mieście.Wczoraj burza od 8,30 do 14 i ulewa taka że szok, a dziś mgła jakas jakby kto mleko rozlał i zimno...bleeee

co do alkoholi- ja odkąd urodziłam małego baaaardzo sporadycznie zaglądam do kieliszka. hehehe- zabrzmiało to jak wyznanie alkoholika. A tak na serio to kiedyś lubiałam wypić sobie piwko z sokiem czy martini ze spritem- a teraz od czasu do czasu lampke wina albo piwo- tyle ze KARMI , albo jakiegos redsika - najlepiej malinowego.

Widzę że się dzieci popsuły i nie chcą się dać oblewać wodą po główce- no u nas to jest problem odwrotny- młody kąpie się z takim kunbełkiem ( kuchenna miarką do odmierzania wody itp) i leje się nią jak szalony, albo zanurza głowę pod wode i mówi plum:/ Taki z niego cwaniak w wannie, a jak zobaczył wode nad morze to omało się nie posikał ze strachu jak mu chcialam nóżki pomoczyć, co więcej płakał jak ja albo P moczyliśmy sobie nogi

Dziś przeraziłam się jak sobie wmyslach wyliczyłam ile potrzebuje kasy zeby wymienić młodemu garderobe na zime- buty, kombinezon, ajkies grubsze ubranka- bo ja nie mam nic na zaś- kupuje tylko na bieżąco, ale chyba zmienic czas ten zwyczaj bo teraz się nie wypłace.No i sobie buty musze kupić- jak zobaczyłam wczoraj jakie ceny maja kozaki i to takie bez wiekszego szału to się lewą noga przeżegnałam i chyba przyjdzie mi w adidasach śmigach :) Moje kozaki wywaliłam po zimie bo po 3 sezonch już sie nie nadawałay do niczego ...nie wspomne o kurtce którą kupiłam w styczniu w diversie , a która po dwóch praniach okazała się szmatławcem....taaa

ale chyba na seszelach a nie w 3mieście
zapraszam do Wrocka :-( teraz jest jeszcze fajnie, ale ma byc skwar.

Zimowa garderoba- jeśli planujecie 2. dziecko to polecam kupowanie dobrej jakości kurtek, portek i sweterków- potem zostanie na zaśkę (ja tak robiłam przy Kubie i teraz naprawdę Bartkowi tylko coś czasem dokupię, generalnie nadal inwestuję w garderobę starszka), bodziaki i inne takie fajne są w Tesco (dziewczyny nie raz pisały), a ja polecam C&A- maja niezłe kolekcje dla chłopców i spodnie w dobrej cenie (a portki bywaja mega drogie)... mnie dobijają buty... ich ceny- to dla dzieci, zaś brak wyboru dla mnie, jeśli chodzi o kozaki to mam zawsze klopot, bo mi się mało co podoba.

Dobra ponadrabiałam wszystkie wątki teraz czas na szał w robocie, póki da się oddychać, bo potem będzie klops.

Oj poruszyłyście drażliwy temat - zakupy na zimę - u nas to jakieś apogeum - oboje z małżem musimy kupic byty, kurtki, a o Julce już nie wspomnę - wszystko

Witajcie :)

Korzystając z przedspacerowej chwili wpadłąm powiedzieć dzień dobry :)
I pochwalić się że dziś mamy 4 rocznice ślubu z małżonem- czekam na medal za cierpliwość :p Tak że wieczór znowu z głowy bo zabiera mnie na sushi- pierwszy raz w zyciu zjem ten wynalazek...ciekawe czy bedzie smakować? ;P

Co do mycia głowy Julisi to u nas nie am problemu- leje jej sie woda z prysznica po calej buzi i luzik...chociaż tyle ;)
Za to noc dzis mi zafundowala ciezka...nie wiem- moze duszno jej bylo bo pogoda wczoraj dala popalic.
Dziś zachmurzone ale duchota ma byc wiec pewnei znow bedzie ciezko...
Dobra lece do obowiazków domowych...
Miłego dzionka :)

Ella słodkiego miłego życia i kolejnych lat pełnych cierpliwości i miłości

Kamisia w Białymstoku dzisiaj seszele wpadaj na martini ze spritem :) martini mam weź ze sobą tylko sprita :-):-):-)

Hej, przepraszam... ledwo patrzę na oczy po kilkakrotnym wstawaniu do dziewczynek... Jolcię bolały nogi i nie mogła spać do 1, to chyba te bóle wzrostowe... Justka wstawała ze 3 razy... a ja mega zakatarzona razem z dziewczynami... do tego @ przyszła nad ranem... niby dobrze, ale zbyt dużo tego dobrego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Miłego dnia życzę wszystkim:tak:

Ella, szczęścia, miłości i przede wszystkim cierpliwości oraz wyrozumiałości:-)
ja też jeszcze nie jadłam, a Tobie życzę smacznego :) i powodzonka w staraniach
13, sto lat na 18-tkę:tak:
Kamisia, to ja jak Ty z pifkowaniem... dla mnie redsik czerwony:tak:
Filonka, no to jak będziesz nocować w Józefosławiu to mam niedaleko i może spotkanko... długo tam zabalujecie? no chyba, że te choróbsko jeszcze mnie przetrzyma:crazy:
Kittek, zaległe życzonka kolejnych wspaniałych lat razem w szczęściu i miłości...
Ja w Łebie byłam 2 razy w latach narzeczeństwa i mam z tego okresu same miłe wspomnienia:tak:

Popieram Aniez w zakupach zimowych... do tego ja zaczynam już teraz, bo ceny jakieś przystępniejsze... znalazłam ostatnio babeczkę, która ma ubranka i skompletowałam zestaw 10 ubrań z kurtką zimową za 219 zł:tak: poza tym wciąż zastanawiam się co się przyda małej przedszkolance... a buty to tez mam problem, bo mam duży numer i ciężko mi coś dostać, żeby jeszcze mi się podobało;-)

Ostatnia edycja:
witajcie

Ella wszystkiego dobrego ,wiele szczęścia

beti dopiero teraz zobaczyłam że jesteś z okolic Piaseczna,więc jesteśmy sąsiadkami my mieszkamy zaraz obok fashion house:-)

co do ubran na zimę to my mamy kombinezon z tamtego roku, moja mama kupiła zosce za wielki i na tą zimę bedzie jak znalazł . ale butki i cieple spodnie musimy kupic .ja butów niestety dla siebie tez nie mam .

reklama
Dzieńdoberek:-):-):-)

Kittek kochana spóźnione życzenia , duuuuuuużo miłości i cierpliwości:tak::-)

MamoPaulinkitrzymam kciuki za wasze staranka:-)

Helenka od kiedy wyszły jej trójki śpi mega spokojnie, ma jedną pobudkę tak koło 4 rano napije się wody i idzie dalej spać i śpi do 8 nawet do 9 pod warunkiem ze jej bracia nie obudzą;-)

Co do zakupów zimowych to mnie najbardziej przeraża kupno butów:szok:
Kurtkę i kombinezon mam już kupioną dla Helenki teraz tylko muszę coś znaleźć dla rozbujników.W ogóle mam taką zasadę że co miesiąc kupuję po kolei coś dla każdego z dzieciaków dzięki temu nie ma naraz tylu wydatków;-):tak:

Zabieram trójcę na spacer bo dostają w domu kota:-D

Miłego popołudnia.

Do góry