reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witajcie Mamusie :)

Ponadrabiałam ostatni tydzień, ale wiedzę że sezon wakacyjny u Was tez w pełni :) to dobrze :)

MamoPaulinki- miło patrzeć na nowy suwaczek- trzymam kciuki za starania :)

Kittek- Łeba mi sie wyjatkowo dobrze kojarzy bo bylam tam w 4miesiacu ciazy i bardzo milo wspominam :)

U nas nic sie wiele nie dzieje ale czasu na kompa poki co niestety brak :( Spacerki cale dnie a weekendy na wyjazdach :) Zeszły w Tatrach, z reszta niesamowicie udany- choc zakwasy mam najwieksze w zyciu :p w ten weekend tez jedziemy i mamy plan na Świnicę :)
W krk upaly nieznosne i sie smazymy na tych naszych spacerach ale sie nie poddajemy :)
Poza tym od wczoraj poważnie zaczelam sie zastanawiać nad upływającym czasem i nad tym że za miesiąc, najdalej 2 powinniśmy też zacząć staranki o nastepne malenstwo...i powiem Wam ze jestem rozdarta bardzo, bo maleństwo to i owszem ok, ale na mysl o ciazy mi sie odechciewa :/ tyle pracy zeby schudnac, tylko po to zeby przytyc...a jesli dolaczyc do tego ten przymus lezenia i wszystkie inne "przyjemnosci" ciazowe szczególnie znane Katik i Juście to mi sie na prawde odechciewa :( ...no i jestem taka rozdarta :( chce zeby Julisie miała rodzeństwo ale...ehhh...no to sie wyżaliłam ;) Choć będą też plusy- bede na forum znowu non stop :p

Tymczasem lece na inne wątki bo nadrabiania mam że ho ho ;)
Do następnego razu mam nafdzieje ze wkrótce :)

Zaraz peknę... śledzia mi się zachciało kupiłam u siebie w spożywczaku i się nawtykałam jak bąk... pyszny był, dawno tak dobrego nie jadłam... hm... dobry sledź we Wro to rzadkość ;-)

Kittek- no to kolejnych udanych lat :-D

Jak Wy tu o Tequili to ja sobie ide nalać winka :-) może strawię to, co zjadłam (chociaż wątpliwe, żeby to szybko nastapiło).

Kittek - nie wiedziałam, że w Łebie tak pięknie. Nigdy tam nie byłam, ale po takiej reklamie za rok pojadę:-) Wszystkiego dobrego i duuuuuuuuuuużo miłości na kolejne lata dla Was!

Tequili nie lubię, tzn. mało piłam i jakoś do mnie nie przemawia, ale w tesco w promocji nabyłam dwie butelki sprite i w związku z tym dzisiaj piję martini:-) Wasze zdrowie!

Sprzedaliśmy małą pchłę na 2h babci i cioci - zabrały ją na plac zabaw - wyszalała się aż miło i poznała dwujęzyczną koleżankę - mała nawijała po polsku i po włosku, co Lenę podobno bardzo bawiło:-D My w tym czasie pojechaliśmy do tesco na zakupy ale o tym na odpowiednim wątku;-) W drodze powrotnej skusiły mnie panierowane paluszki mozarelli z żurawiną w Mc Donald's:zawstydzona/y: Smaczne były, ale tylko 3szt. Młoda już wykąpana i śpi. Cyrk zrobiła w kąpieli, bo nie znosi głowy myć, a pół piaskownicy chyba do domu na kłakach przytargała, więc musiałam jej głowę porządnie umyć. Tak mi jej szkoda było, bo płakała jak nigdy, choć starałam się delikatnie.

Mykam łazienkę do ładu doprowadzić i siebie przy okazji również;-)

Mój też nie lubi mycia głowy, ale od kiedy płuczemy mu konewką dziecięcą, a druga trzyma w rączce i polewa co się da (głównie myjacego, czasem Kubę, albo łazienkę) to jest ubaw po pachy ;-)

Oszaleję z goraca :-(

Ostatnia edycja:
Sauza jest niezla. to ta zlota wiec ona spakuje dobrze z pomaranczami. Mozesz ja zmieszac z Cointreau. Ja jednak jestem zwolenniczka saute :-D

Ją się chyba też z cynomonem pije ?

mały spi, goscie pojechali do 2 rodzinki, mam chwile....
no to i rozwinełam temat o Warszszwce.
moze imacie racje, ale jeden przypadek w rodzinie byl i tego nie da sie niczym wytlumaczyc zwlaszcza K.

ale wlasnie po kontakcie z kolezanka, mowi mi ze bedzie oki, bo ich nowe miesz nie jest juz w centrum a w strone Piaseczna czyt. Józefosław i ze to zamkniete nowe osiedle wiec pewnie K namowie na nocleg. :-):tak:baaardzo bym chciala.

mamo Paulinki- 3mam kciuki za owocne starania, i szybkie zafaslkowanie.:-):tak:
a co do cos mocniejszych trunków...wiem wiem zawieje teraz włoszczyzną ...ale polecam Sambuke.... jak dla mnie super rozgrzewa od środka, ma anyzkowy troche smak, zapach, no i najwazniejsze tez trzeba umiec ja pic. super smakuje z nia ekpresso,
teqile tez piłam, wlasnie z sola i cytrynką ,ohhh troche zakreciło.:-D:szok: po 3 głębszych.
ale teraz po takim czsie jak powyzej 2 lata bez alkh. to i po słabym piwku mnie kreci.:szok::-D:-D

w Józefosławiu jest cisza i spokój więc bez obaw

Ja Oli głowę z wiaderka polewam ale po basenie moje dzieciaki mają w nosie takie mycie głowy i im nie przeszkadza .

Ella super, ze myslicie o drugim szkrabie, bycie jedynakiem wcale nie jest fajne.R jest i źle wspomina dziecinstwo w samotności. a kg po szybko Ci zlecą przy dwójce ;-)
sama bardzo bym chciala rodzeństwo dla Z lecz póki co niestety nie mogę :-(

co do mycia główki teściowa kupiła Z takie coś RONDO KĄPIELOWE CANPOL DO MYCIA GŁOWY BEZ ŁEZ (1749369435) - Aukcje internetowe Allegro ale od razu sobie ściąga, próbuję ją przekonac do niego , lata w nim po mieszkaniu ale jak przychodzi do mycia to jest pisk i ściąga od razu.
myślałam nad takim czyms ABAKUS Kubek do mycia głowy + GĄBKA GRATIS (1766421750) - Aukcje internetowe Allegro ale nie wiem czy by się sprawdziło, a tak strasznie mi jej szkoda jak płaczę podczas spłukiwania głowki

Ella super, ze myslicie o drugim szkrabie, bycie jedynakiem wcale nie jest fajne.R jest i źle wspomina dziecinstwo w samotności. a kg po szybko Ci zlecą przy dwójce ;-)
sama bardzo bym chciala rodzeństwo dla Z lecz póki co niestety nie mogę :-(

co do mycia główki teściowa kupiła Z takie coś RONDO KĄPIELOWE CANPOL DO MYCIA GŁOWY BEZ ŁEZ (1749369435) - Aukcje internetowe Allegro ale od razu sobie ściąga, próbuję ją przekonac do niego , lata w nim po mieszkaniu ale jak przychodzi do mycia to jest pisk i ściąga od razu.
myślałam nad takim czyms ABAKUS Kubek do mycia głowy + GĄBKA GRATIS (1766421750) - Aukcje internetowe Allegro ale nie wiem czy by się sprawdziło, a tak strasznie mi jej szkoda jak płaczę podczas spłukiwania głowki

Dla mnie to dziwne wynalazki raczej bym próbowała kąpać się z dzieckiem bawić się w chlapanie ( takie po buzi też ) żeby oswajać że ta woda na buzi to wcale taka zła nie jest . Może w końcu się przekona

tyle że my mamy prysznic, Z kompie się w małym dmuchanym baseniku więc byłoby mi ciężko a o laniu z prysznica na głowę nie mam nawet co marzyc

jutro po 10 dniach w koncu wraca małż już zapomniałam jak wygląda :-D

reklama
kittki 100 lat w szczęściu i miłości z gromadką małych pszczółek :-)

mamaPaulinki, Ella kciuki zaciśnięte , już się nie moge doczekać nowych suwaczków ;-)

Love no to pewnie wymęczysz dzisiaj męża po tak długim rozstaniu :) Zosię podrzuć do babci :rofl2:

Witam o świcie z pracy pogoda piękna a ja muszę tu siedzieć ehh żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce :-p

a propos trunków to mój ulubiony to szampan (czyt. wino musujące), z win tylko słodkie i pół słodkie, z piw tylko reds jabłkowy, lubię też nalewkę wiśniową i truskawkową którą sama stworzyłam 2lata temu a w tym roku wkońcu mogę się nią delektować mmm

Do góry