reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

mamoPaulinki - trzymam kciuki! Uda się:-)

Moja mała dzisiaj spała kiepsko, dopiero od 5.00 do 8.00 nie zrobiła pobudki, bo wcześniej latałam do niej 3 razy:/
Później strajkowała, że spać nie będzie, ostatecznie padła o 12.3- i słodko lula, czym rozbiła nam dzień, bo muszę na PKS jechać (mama mi paczkę przekazała busem a ja mam kolejną do podania dla niej). No i teraz dumam co robić, bo szkoda mi jej budzić:-(
Zajrzę do Was wieczorkiem!

reklama
i ja sie witam

Olka dzis od 3 do 6 nie spala i tez chodze nieprzytomna... na 18 jeszcze jedziemy do brata mojej tesciowej na wies bo jest msza za jego zone, ktora zmarla miesiac przed narodzinami Olki na raka, a byla to najukochansza szwagierka mojej tesciowej. Olke chyba jednak zostawie u mojej mamy bo nie usmiecha mi sie jej pozniej ciagle nosic na rekach a przylepa jest ostatnio wielka.
do tego cos mam z reka, chyba sie przedzwigalam, nie moge obracac reki i siegac niczego co mam chociaz troche z tylu, o dluzszych dystansach z Olka na rekach nie wspominajac..

jutro mamy cwiczenia, mialam tez miec wizyte u neurologa ale niestety przelozona na przyszla srode...i dopiero wtedy poznam ostatnie wyniki i date rezonansu :(

no nic uciekam cos zjesc bo sniadania nie jadlam i juz glod czuje

milego popoludnia, u nas wlasnie na deszcz sie zanosi, burza pewnie tez nas nie ominie bo na dworzu nie ma czym oddychac...

MartaOlka z Zośką mogłyby razem w nocy buszowac bo u nas podobne godziny sa nocnego hasania. ja zwalam to na fakt , że mamy bardzo duszno w mieszkaniu, a okna jej nie otworzę bo samoloty by ja obudziły:no:
ściskam kciuki za wyniki rezonansu

oj tam obrzydliwe :-) fajne jest. no i nie powinno sie pic tequili z cytryna ale z lemonka. tak czy inaczej ja tak nie pije, bo mi nie smakuje. Po 2 shotach mam dosyc i bol glowy na drugi dzien. dlatego wole sie delektowac. I koniecznie reposado albo aniejo, bo mloda teqila jest bleee. Kiedys pilam niezykla nalewke. Przepis jest tajny, ale byla ona wlasnie na pomaranczach, widzialam kawalki cynamonu i chyba anyzku. byly tam inne cuda. Nalewka smakowala wybornie!

no to zielona dzis bym sie skusila. Mam tequile sierra reposado. na odwrocie jest jakis przepis, ale po niemiecku. jak dobrze interpretuje to zalecaja pic z sokiem pomaranczowym i marakuja lub sokiem z mango

Saolamandra, no sierre to trzeba z czyms zmiksowac hahaha tak sie zastanawiam, czy w Polsce dostepna jest inna tequila. Wiesz, mozesz do blendera wrzucic owoce jakie sobie chcesz, albo mango, albo truskawki, albo sok z cytryny i zbendowac to z lodem i tequila, dolac odrobine wody jesli smak zbyt wyrazisty lub rozcienczyc wodeczka (smak tequili zlagodnieje, a drinolek na mocy nie straci :-D ) doslodzic do smaku i wyjdzie cos prawie jak margarita.

tak sobie wykombinowalam, ze tequile mozna miksowac ze wszystkimi slodkimi likierami i bedzie super

Ostatnia edycja:
mały spi, goscie pojechali do 2 rodzinki, mam chwile....
no to i rozwinełam temat o Warszszwce.
moze imacie racje, ale jeden przypadek w rodzinie byl i tego nie da sie niczym wytlumaczyc zwlaszcza K.

ale wlasnie po kontakcie z kolezanka, mowi mi ze bedzie oki, bo ich nowe miesz nie jest juz w centrum a w strone Piaseczna czyt. Józefosław i ze to zamkniete nowe osiedle wiec pewnie K namowie na nocleg. :-):tak:baaardzo bym chciala.

mamo Paulinki- 3mam kciuki za owocne starania, i szybkie zafaslkowanie.:-):tak:
a co do cos mocniejszych trunków...wiem wiem zawieje teraz włoszczyzną ...ale polecam Sambuke.... jak dla mnie super rozgrzewa od środka, ma anyzkowy troche smak, zapach, no i najwazniejsze tez trzeba umiec ja pic. super smakuje z nia ekpresso,
teqile tez piłam, wlasnie z sola i cytrynką ,ohhh troche zakreciło.:-D:szok: po 3 głębszych.
ale teraz po takim czsie jak powyzej 2 lata bez alkh. to i po słabym piwku mnie kreci.:szok::-D:-D

Hejka!

Ja się tylko witam, wróciliśmy z Łeby, Maja śpi, małżon na trningu a ja się biorę za sprzątanie i pranie... buuu
Na wieczór zaplanowaliśmy kolacyjkę z okazji rocznicy ślubu,ale spróbuję jeszcze później troszkę nadrobić.

W Łebie było cuuuuuuuuudnie, najbardziej kocham to miasteczko za takie widoki:
29.zoom.jpg

smoldzino_400.jpg

reklama
Do góry