reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Agnieszka z szerszeniami nie ma żartów. zadzwon na straż pożarną i zglos ze masz gniazdo szerszeni , przyjadą i zabiorą je .My tak robiliśmy , bo po pewnym czasie nie dalo sie żadnego okna otworzyc tyle tego bylo .
Spoko zadzwoniłąm do firmy zajmującej się takimi sprawami bo straż pożarna to tylko wtedy jak jest zagrożenie życia i trzeba ewakuować ludzi. Facet przyjecał wcisnął kawałek szmaty nasączył jakimś świństwem i na efekt nie trzeba było długo czekać... po 5 minutach pierwszy bombowiec nawdychawszy się leciał coraz niżej i to zygzakiem... oj pocieszny to był widok... uffff

Kot kocie, no to pech z ta pogoda. Wisz, cieple kraje nie zawsze daja gwarancje ladnej pogody. Tutaj ostatnio padalo przez 3 tygodnie, mimo ze pora deszczowa juz dawno powinna minac. Chcielismy wyskoczyc na plaze na jakis weekend i najpierw przeszedl huragan nad pacyfikiem a pozniej burza tropikalna nad zatoka meksykanska. Po huraganie pogoda w Acapulco do niczego, a po burzy ciagle zachmurzone w Veracruz... No i nic z wypoczynku... Mam nadzieje, ze Zosine zabki wyleza szybko.

Mowi sie, ze przez pierwszy rok zycia kolorystyka dziecka moze sie zmienic. Malzon przypial sie tej mysli w nadziei, ze Kostka zmieni sie w niebieskooka blondynke. He he jego niedoczekanie. MAlej tylko pojasnialy wlosy i sa jasno brazowe w miejsce ciemnobrazowych. Mysle ze moga jeszcze jej sie zmienic w kierunku kasztanowych... Czy Waszym Baka zmienily sie kolory?
kolor włosów może się długo zmieniać. Mój brat był też jasny ale nie tak jak teraz M. za to mój mąż i teść to byli właśnie tacy lniani blondyni...teraz to oni nawet koło blondu nie siedzieli ;-) mają brązowe włosy.

A nam sie wszytko na raz nałożyło... i dzisiaj na dokładkę podstawili nam przyczepę na gruz... ehhhh ale super bo się w końcu chwytamy ostatniego bastiony śmieci na naszym ogródku :-D

reklama
Kumpela pojechała, Maja śpi,mąż na służbie a ja zabieram się za........ naukę...

Powiem Wam jeszcze tylko coś. Wydawało mi się, że Maja mówi sporo... ale syn koleżanki to dopiero katarynka a potrafi wyrecytować wierszyk: 'Na straganie' Szooooooooook. Jest o miesiąc starszy..
Na pytanie: Igorku gdzie jest tata?
Odpowiedział: W paci, na pampelsi zalabia.

Zielona wiesz ja to bym cjętnie do Ciebie na wakacje się wybrała , bo na meksyk wycieczkowo to mnie nie stać , ale jakby było jakie lokum u Ciebie to już wtedy inna sprawa na bilety kesz by się już znalazł :) także jak jestem za , co do ogłoszeń składaj bo czasem jest tak że mają jakies wymagania a zmieniają je w momencie jak nie mogą takiego pracownika znaleźć .
Ehh teraz to ja się rozmarzyłam wakacje u Zielonej :)

Agnieszka u nas sa za to osy .

Cały dzień lało szlag mnie już trafia z tą pogodą pojechałam do koleżanki bo co tu do cholery robić eehhh

Aniam, byloby super gdybys sie wybrala... Ja jak mowie, zagadnelam starego. Na co on: no wiesz, ale ja do czerwca jestem przywiazany tytaj. Wiesz, zobowiazalem sie... Zapomnial, ze zobowiazal sie do kilku innych rzeczy. No i stwierdzil, ze od czerwca to moze moglibysmy wyemigrowac tam. Mi niestety nerwow na to juz nie starczy... Poza tym mam dosc tego gdybania. Albo w te, albo we w te. Dzieki jego przypuszczeniom i mojej naiwnosci jestem tu spowrotem, mimo ze moglam byc gdzie indziej. No ale za to moge winic glownie siebie. :dry:

Aniam, byloby super gdybys sie wybrala... Ja jak mowie, zagadnelam starego. Na co on: no wiesz, ale ja do czerwca jestem przywiazany tytaj. Wiesz, zobowiazalem sie... Zapomnial, ze zobowiazal sie do kilku innych rzeczy. No i stwierdzil, ze od czerwca to moze moglibysmy wyemigrowac tam. Mi niestety nerwow na to juz nie starczy... Poza tym mam dosc tego gdybania. Albo w te, albo we w te. Dzieki jego przypuszczeniom i mojej naiwnosci jestem tu spowrotem, mimo ze moglam byc gdzie indziej. No ale za to moge winic glownie siebie. :dry:

Oby coś wam się wyklarowało na dobre . Jakby bilety wcześniej rezerwowane były w jakiejś do zniesieniA cenie to bym Cię wycałowała po nogach za takie wakacje :-D:-D zresztą pewnie nie tylko ja .

Pomarzyć dobra rzecz , tym bardziej jak tak leje miałam gdzieś jeszcze w góry na kilka dni jechac ale jak tak pada to mi szkoda kasy:no:
wolę w domu posiedzieć .

Tym czasem idę kimać bo jutro do wawki do koleżanki na cały dzień lecę .

Moja chrześnica właśnie przybyła ze szpitala po wycięciu migdała ale dzielna była :tak:

Mąz naprawił kibel :-) juz nie muszę ganiać do teściowej

Zresztą nie tylko ja bo takie wycieczki tam dla całej rodziny to pewnie gdzieś w okolicach 30 koła się kręcą :wściekła/y::wściekła/y: :-D:-D:-D

dobrze że się pośmiałyście :-D

Ostatnia edycja:
Zresztą nie tylko ja bo takie wycieczki tam dla całej rodziny to pewnie gdzieś w okolicach 30 koła się kręcą :wściekła/y::wściekła/y:
bo wycieczki generalnie wszedzie sa drogie. Najlepiej kupowac bilet lotniczy z hotelem w pakiecie, albo sam bilet i wynajac cos na wakacje, a na miejscu dokupowac atrakcje. Ja od zawsze bojkotuje agencje, bo kase zdzieraja

Zielona zdrówka i mega cierpliwości dla małża, jak to wszystko czytam to chyba nigdy nie zrozumiem mężczyzn:no:

Agnieszka miłego odgruzowywania i dobrze że pozbyłaś się lokatorów:tak:

Kittek dzieciaki rozwijają się różnie, Emil jak był w wieku Helenki to nadawał jak katarynka, Mateo do półtorej roku prawie nic a potem to uszy pekały tak więc ja czekam cierpliwie aż moja córcia zacznie paplać potem będę się modlić o chwilę ciszy:tak::-D

Aga zdrówka

Co do koloru włosów to Emil i Mateusz od urodzenia blondyni z niebieskimi oczkami no może latem włosy ciut jaśniejsze:tak: Helenka jak się urodziła to miała ciemne włoski i niebieskie oczy i już się cieszyłam że chociaż włosy będzie miała po mnie a tu nici bo włoski jej wyjaśniały i tyle matka się nacieszyła:-(
Mój małż w dzieciństwie miał jak Marek Agnieszki lniane a teraz ma ciemne więc nie wiem od czego to zależy.

Poprasowane, poukładane tylko spakować trzeba i będzie git.

Miłego wieczorku:-):-):-)

Gosia jest środa a ty już prawie przygotowana? Jejku ja zawsze dokładam tuż przed wyjazdem, to i owo. Podziwiam cię za tą twoją organizację .

Aniam widzę,że ty tak jak ja na walizach byś najchętniej siedziała i nono stop zwiedzała, hehe.

Zielona mam nadzieję,że jednak uda ci się małża na swoją stronę przeciągnąć :) Może jednak jakaś sensowna praca ci się trafi :) 3mam kciuki!

reklama
Dzieki :-)

Sezonowa praca w Puebla... Szukam, szukam, ale ciezko. Nawet jak cos jest, to za takie pieniadze, ze nie oplaca mi sie z domu wychodzic. No i sukcesem jest, jak na podanie odpowiadaja - nawet pocaluj nas w nos :-) Tutaj nie liczy sie co wiesz, ale kogo znasz... Przemecze sie przez ten rok i fruuu. Jesli wczesniej malza packa na muchy nie zatluke i bede musiala swoje odsiedziec ;-)
A w sobote idziemy na chrzciny jakiegos chlopaczka. Ma byc tam babka, ktora pracuje na tutejszym uniwerku i zajmuje sie szkolenniami, moze bede mogla jej sie na cos przydac. Zobaczymy.

Do góry