reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wpadam ostatni raz na BB pożegnać się z Wami

Ogarnę szybciutko i już mnie nie ma przez dobre 2 tygodnie online :-)
Jedziemy nocą z nadzieją, że Alicja będzie słodko spała. Muszę ją porządnie wymęczyć popołuniu :-) Pogoda na podróż idealna, pochmurno i chłodno. Ale od jutra już pokazuje 20 stopni, bez deszczu, więc jest dobrze.

Jesteśmy już w domku:-)
Podróż minęła super, z jednym krótkim przystankiem na zakupy w Biedronce:-D bo na trasie była, a młodej soczki się skończyły;-)
i drugim dłuższym na jedzonko:-)
Już się ogarnęłam z walizami i pocztą, jutro wielkie pranie czas zacząć:-D

Katik - super weekend zaliczyłyście:tak:
Wronka - najlepszego na ten Twój roczek;-) mam nadzieję, że się grające fontanny będą podobać;-)
maonka - udanego wypoczynku.. mam nadzieje, ze się buty uda wymienić.

Jutro jak znajdę chwilkę to wrzucę foty z urlopu. Dzisiaj Wam życzę spokojnej nocki:-)
Butów już nie wymienię, trudno.
Taki krótki urlopik to super sprawa i ma się powera, ale po wczasach 2tygodniowych przydaje się kolejny tydzień odpoczynku w domu. ;-) Dobrze, że dotarliście bezpiecznie do domu.

hej dziewczynki witam po bardzo intensywnym weekendzie egzaminy mam za sobą w indeksie stoją cztery 4 i jedna 3 no i do piątku czekam na jeszcze jeden wynik no i pozostanie tylko obrona :-)

Katik ale fajny weekend miałyście super :tak::tak::tak:

elvie ależ ty zorganizowana jesteś ja po takich podróżach jestem wykończona i przeważnie padam nieżywa spać hehe
Gratuluje i powodzenia na obronie

Poczytałam, ale szybko i nie mam za dużo czasu na odpisywanie :-(
Załapałam, że Aniam już ruszyła w drogę, nie ma to jak odwyk od BB :p
Maonka- z 2 lewych butow się posmiałam... szczebelków nie wyciągnęłam i na razie nie mam tego w planie, nie próbuje wyłazić górą, więc jest OK.
Katik- suuuupeeeer było! Jeszcze raz dzięki! Super babki z Ciebie i z Wroni... normalnie czas minął jak za pstryknięciem palcami, co znaczy, że było świetnie :-D A Polinka to jest taki pieszczoszek, że szok :-D ten jej pożegnalny całusek był przeuroczy!
Wronka- Twoja Weroniczka to cała Ty, a na zywo podobieństwo jeszcze większe :-D

Mi dzisiaj Kuba wisiał na szyi chyba z 10 minut, Bartek wykazał entuzjanzm, ale po tuli- tuli poszedł w długą... kochane chłopaki... A! Mąż obiad ugotował (kolację) i chatę wyszmatował i poprasował, z dziećmi po parkach ganiał i na lody poszedł... normalnie zaradny, że szok :-D

Musisz częściej zostawiać swoją gromadkę pod opieką męża, skoro tak dobrze sobie radzi.

Witam po urodzinach :-)
tort się udał i zrobił furorę. J. z prezentów meeeeega zadowolony bo dostał straż pożarną :)-)), czołg i hulajnoge do tego, bluzeczki i koszule no i kasa, kasa, kasa :-)
Mamusia z prezentów też zadowolona :-p
Na dokładkę wczoraj mieliśmy odpust parafialny i J. wzbogacił się o pistolet na bańki (oczywiście roztworu już niet bo poszedł w 5 minut), pistolet na baterie (pierwszy w życiu) i... straż pożarną Edka. M. dostał balona i wiatrak i dzieci szczęśliwe jak małe prosiaczki w błotku :-D
Chłopaki sie wyganiały na dworze z dzieciakami bo była jeszcze kuzynka chłopaków i kolega J. z przedszkola. Razem 4 dzieciaków w tym 3 w tym samym wieku czyli rocznikowo 4latki
Impreza na dworze się udała choć jak rozkładaliśmy namiot to zaczęło lać że trzeba było wszystko pochować i juz zaczęłam przygotowania w domu, ale na szczęście pogoda się poprawila i do wieczora było cudnie. Za to dziś jest chlodno. Ale wczoraj było tak akurat na dzikie harce :-D
za to dzis musze znowu ogarnąć kuchnię bo wszytko wieczorem tylko tam wstawiłam i poszłam w kime.
Zdjęcia tortu wrzuce później na kulinarny :-D

Miki ja mojemu śpiochów nie ubieram bo ich nie znosi. Chodzi w spodniach na gumce lub w ogrodniczkach i do tego skarpetki lub na bosaka. Bluzeczki to trochę 80 ale takich większych a tak to juz 86
Aniam udanego wczasowania
Ciszę się ze spotkanie z Katikową się udało :tak:
Elvie ty to masz parę... ja podobnie jak mamusia w dzień przyjazdu padam na pysk.

A my jedziemy na weekend do Olsztyna :-p mąż ma sprawy firmowe do załatwienia to sie z nim zabieramy :-D a fajnie się nam trafiło bo dzieciaki mają za darmo do 14 roku życia bo taka promocja u nich jest i jeszcze 3 noclegi w cenie 2... no szkoda nie korzystać :-D
Także jak któraś z tamtych okolic ma ochote na spotkanie ze mną i moimi chłopakami to dajcie znać. Będziemy tam od 24-27 czerwca :-)

pozostałe mamy pozdrawiam

Udanego odpoczynku w Olsztynie

hej
Widze ze weekend u kwietniówek baaardzo intensywny:-)
ja dzis dopiero powoli dochodze do siebie po weselu i wczorajszych poprawinach.
wybawilam sie z K za wszystkie czasy,z parkietu prawie nie schodzilismy. stopy tylko mnie dzis pieką bo do rana wytrzymałam na 12 cm szpilce. :tak:

mały teaz spi, , pyszny obiadek przygotowany. wiec mam chwilke dla siebie.
co do pracy ciagle sie zastanawiam i niby z K juz cos uzgodilismy ale to niebawem wyjdzie w praniu.:-)
maonka- no to miałas pecha z tymi butami.

Super, że całe wesele przetańczyliście i podziwiam, bo ja w takich butach to nawet godziny nie dałabym rady.

reklama
Miki, ja mam dziewusie, ale to bez wiekszego znaczenia. Mloda nosi pelen wachlarz rozmiarowek: 86 jest w sam raz, a niektore 92 tez sa dobre, a niektore 92 troche za duze. Ja na Twoim miejscu nie kupowalabym zbyt wielu 80, jesli chcesz robic zakupy na przyszly rok. Kostka nosila 80 i 86 jak miala jakies 8 miesiecy.

Z tymi rozmiarami to bardzo roznie. Tez mam dziewczynke, ale ona 80 to dopiero zaczyna nosic, w 74 jeszcze glownie chodzi, 86 sa na nia zdecydowanie za duze :-)

Witamy

Zaganienie z zabieganiem ale wiem wiem powtarzam się

Maonka udanego wyjazdu

Miki, ja mam dziewusie, ale to bez wiekszego znaczenia. Mloda nosi pelen wachlarz rozmiarowek: 86 jest w sam raz, a niektore 92 tez sa dobre, a niektore 92 troche za duze. Ja na Twoim miejscu nie kupowalabym zbyt wielu 80, jesli chcesz robic zakupy na przyszly rok. Kostka nosila 80 i 86 jak miala jakies 8 miesiecy.
To tak jak moja, moja teraz 92 a nawet 98 niektóre :-)

jestem znów
wciagnełam dzis małego pod prysznic dzis od niepamietnych czasów wiec troche mial stracha ale sie oswoil i bylo super. chyba zakoncze taplanie sie w wanience w wannie. tylko czasami bo wiem ja ja lubi.
K jeszcze w pacy, wpadl tylko na kolacje i wroci gdzies za 2 h, jejku

tu sie kwietniówki rozjerzdzaja , a wiec Maonka,Agnieszka i kogo pominełam udanych urlopów.:)

Dobry wieczór :)

Widze, że znów udany weekend na forum :)
U nas znow tesciowa byla :/ yhhh...
Z to dziś zdjeli mi gips i przeszlam na stabilizator...ucze sie chodzić :p
Mała baraszkuje na pla cu zabaw całymi popołudniami z tata lub babcią a ja odpoczywam ;)

Udanych urlopów dziewczyny bo widzę że wakazje na całego się rozkręcają :)

Co do rozmiarów to faktycznie różnie bywa...mój śledzik nosi też teraz 74-80 to max ;]

Miłego wieczoru mamusie :)

reklama
witamy sie i my

we dwie bo mloda jeszcze nie spi...jejku dalej ida jej zeby a z jazdym jest coraz bardziej marudna...dzis pol dnia wrzeszczala....masakra jakas..

nie mam sily nawet myslec dzis, w dodatku od kilku dni mecza mnie koszmarty na temat chorych dzieci, wozkow inwalidzkich, szpitali, wad rozwojowych itp i malo spie przez to....

powiem tylko ze mala lepiej popiera sie rekami i przyjmuje pozycje prawie czworacza (prawie bo nie chce dupska z kolan podniesc)...do przemieszczania sie jeszcze dluuuuuuuuuuuuuuga droga...

Agnieszka my w Olsztynie bedziemy 27go jeszcze, jak dobrze pamietam rano mamy zajecia i przerwa godzinke chyba, wiec mysle ze moze nam udaloby sie spotkac:) gdzie w Olsztynie bedziecie odpoczywac?

Kittek doszly dzis do nas buciki i powiem Ci ze jak na moje oko to one na Majke bylyby dobre. na Ole sa za duze. jak przyloze je do bucikow takich niechodkow, np z cocodrillo rozmiar 1 to smiesznie to wyglada:) wysle Ci mmsem jutro to sama zobaczy6sz sobie:). nie wiem jak Nike mierzy wkladki ale 11 cm to one raczej nie maja hehe. napisz mi numer konta to wplacimy pieniazki Ci za nie, chyba ze rozliczymy sie jak sie spotkamy bo moze dla Majuni bylyby dobre a jesli nie to odloze je dla mojej potworzycy na jesien:)

uciekam bo mala sie uciszyla wiec sa szanse na zasniecie...

dobrej nocki wszystkim!

Do góry