reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

a ja sie powoli przymierzam do malowania pokojów... narazie jestem na etapie kombinowania nad kolorystyką. Jako że zamieniamy się z chłopcami pokojami to nam przypadnie mniejszy pokoik o skosnym dachu. Powiem tak długość 4,65m x 2,15m. W najwyższym punkcie pokój ma ok 2,5 m (nawet dokładnie nie wiem) a w najniższym ok 90 cm...
Jest tam dość ciemno (dwa małe okienka - bardzo małe. Jeno w skośnej ścianie a drugie na tej niskiej). Myślimy żeby albo pomalować jedną ścianę albo nakleić tapete z elementami bordo, czerwieni coś w ten deseń i nie wiem jaki kolor zrobic przewodni...jedno jest pewne musi być jasny bo pokój jest ciemny... Poza tym meble są w kolorze.... hmmm raczej ciemnym... nie wiem jak opisać ten kolor. coś ala jabłoń ale taka ciemniejsza...
No i pokój chlopców... jest tam szafa zabudowana w kolorze podobnym do tego ze zdjącia nr 8 http://www.komandor.pl/komandor_szafy-47.html
Myślałam nad intensywnymi wesołymi kolorami. Meble chlopców są w kolorze olchy... no i kupiłam juz naklejki na ścianę z tej serii http://allegro.pl/naklejki-scienne-auta-duzych-i1563405895.html?source=oo mam ich 14 zamówionych...
Pomocy co proponujecie?? J. chce żółty i pomarańczowy ale za dużo już tego koloru chyba u nas...

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka
Ja tylko napiszę na koniec dnia, że był straszny! "Zamknęli" nam salę, rygor o jakim nie sniłam, czuję się jak w więzieniu, nic mi nie wolno, nawet pić, no nic, pewnych rzeczy nie rozumiem, no ale coż...
Wymiekłam, mąż musiał wziąć jednak urlop i przyjedzie jutro. Nie wiem jak teraz koniec z końcem związemy, nawet nie chcę o tym myśleć...
Z Zosią coraz gorzej, i ona i ja przepłakałyśmy pół dnia.
To kolejny z tych dni których lepiej nie pamietać, dobranoc.

Hejka
Ja tylko napiszę na koniec dnia, że był straszny! "Zamknęli" nam salę, rygor o jakim nie sniłam, czuję się jak w więzieniu, nic mi nie wolno, nawet pić, no nic, pewnych rzeczy nie rozumiem, no ale coż...
Wymiekłam, mąż musiał wziąć jednak urlop i przyjedzie jutro. Nie wiem jak teraz koniec z końcem związemy, nawet nie chcę o tym myśleć...

Judyta - nawet nie wiem co Ci napisać . Brakuje mi słów , trzymaj się dziewczyno i walcz !!

a ja sie powoli przymierzam do malowania pokojów... narazie jestem na etapie kombinowania nad kolorystyką. Jako że zamieniamy się z chłopcami pokojami to nam przypadnie mniejszy pokoik o skosnym dachu. Powiem tak długość 4,65m x 2,15m. W najwyższym punkcie pokój ma ok 2,5 m (nawet dokładnie nie wiem) a w najniższym ok 90 cm...
Jest tam dość ciemno (dwa małe okienka - bardzo małe. Jeno w skośnej ścianie a drugie na tej niskiej). Myślimy żeby albo pomalować jedną ścianę albo nakleić tapete z elementami bordo, czerwieni coś w ten deseń i nie wiem jaki kolor zrobic przewodni...jedno jest pewne musi być jasny bo pokój jest ciemny... Poza tym meble są w kolorze.... hmmm raczej ciemnym... nie wiem jak opisać ten kolor. coś ala jabłoń ale taka ciemniejsza...
No i pokój chlopców... jest tam szafa zabudowana w kolorze podobnym do tego ze zdjącia nr 8 Komandor - Szafy, garderoby, wn�ki z drzwiami przesuwanymi. - SALON
Myślałam nad intensywnymi wesołymi kolorami. Meble chlopców są w kolorze olchy... no i kupiłam juz naklejki na ścianę z tej serii naklejki scienne auta duzych (1563405895) - Aukcje internetowe Allegro mam ich 14 zamówionych...
Pomocy co proponujecie?? J. chce żółty i pomarańczowy ale za dużo już tego koloru chyba u nas...

Agnieszka jaj nalepisz tapetę w bordo czy czerwieni a meble masz ciemne to przyciemni jeszcze bardziej . ja mam brążowe meble w sypialni i małą dośc i żaluzje sa zaciągnięte więc zwykle jest ciemno i wystarczy że pościel założę taką z czerwonym i już się ciemnica tam robi jak jest jasna jest jasno także może inny kolor . a brązowymi meblami fajnie wyglada fioler wrzos , do tego tapeta jakaś geometryczna w beżach i jasnym brązie ale koniecznie na jasnym tle . TYlko nie wiem jakie te meble.
Do chłopaków moze zielony ?
Sory dopiero teraz doczytałam Twojego posta , bo jak zobaczyłam tego Judysi:-:)-(

Judysiu- trzymaj się!!! Musicie to jakoś przetrwać!

Agnieszka- a dlaczego czerwony? Jak będziecie tam spać, najlepiej jakiś jasny- żółty (piasek pustynii) albo pistacja (zielone na oczy świetne), jak to salon to w sumie wszystko może być, byle jasne, a do dzieci... hm... ja walnięta jestem i pozwoliłabym dzieciom wybrać :-D o ile oczywiście pomysł byłby do przyjęcia...

Hejka
Judytko - przetrwacie to i wszystko będzie dobrze!! Zobacz, ile osób o Was myśli i się w Waszej intencji modli.. Myśl pozytywnie i myśl o tym jak Zosiaczek będzie szczęśliwy biegać z Wami po plaży u Kittek:-) Ściskam mocno i Ciebie i Zosię! Do zobaczenia:-*

reklama
Agnieszka - miałam kiedyś ciemną sypialnię i generalnie odradzam, chociaż początkowo mi się szalenie podobała to później męczyła. No i jeśli pokój malutki to tym bardziej skłąniam się do jasnych kolorków, a poza tym jasne teraz najmodniejsze;-)

Do góry