reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

a ja sie powoli przymierzam do malowania pokojów... narazie jestem na etapie kombinowania nad kolorystyką. Jako że zamieniamy się z chłopcami pokojami to nam przypadnie mniejszy pokoik o skosnym dachu. Powiem tak długość 4,65m x 2,15m. W najwyższym punkcie pokój ma ok 2,5 m (nawet dokładnie nie wiem) a w najniższym ok 90 cm...
Jest tam dość ciemno (dwa małe okienka - bardzo małe. Jeno w skośnej ścianie a drugie na tej niskiej). Myślimy żeby albo pomalować jedną ścianę albo nakleić tapete z elementami bordo, czerwieni coś w ten deseń i nie wiem jaki kolor zrobic przewodni...jedno jest pewne musi być jasny bo pokój jest ciemny... Poza tym meble są w kolorze.... hmmm raczej ciemnym... nie wiem jak opisać ten kolor. coś ala jabłoń ale taka ciemniejsza...
No i pokój chlopców... jest tam szafa zabudowana w kolorze podobnym do tego ze zdjącia nr 8 http://www.komandor.pl/komandor_szafy-47.html
Myślałam nad intensywnymi wesołymi kolorami. Meble chlopców są w kolorze olchy... no i kupiłam juz naklejki na ścianę z tej serii http://allegro.pl/naklejki-scienne-auta-duzych-i1563405895.html?source=oo mam ich 14 zamówionych...
Pomocy co proponujecie?? J. chce żółty i pomarańczowy ale za dużo już tego koloru chyba u nas...

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka
Ja tylko napiszę na koniec dnia, że był straszny! "Zamknęli" nam salę, rygor o jakim nie sniłam, czuję się jak w więzieniu, nic mi nie wolno, nawet pić, no nic, pewnych rzeczy nie rozumiem, no ale coż...
Wymiekłam, mąż musiał wziąć jednak urlop i przyjedzie jutro. Nie wiem jak teraz koniec z końcem związemy, nawet nie chcę o tym myśleć...
Z Zosią coraz gorzej, i ona i ja przepłakałyśmy pół dnia.
To kolejny z tych dni których lepiej nie pamietać, dobranoc.

Hejka
Ja tylko napiszę na koniec dnia, że był straszny! "Zamknęli" nam salę, rygor o jakim nie sniłam, czuję się jak w więzieniu, nic mi nie wolno, nawet pić, no nic, pewnych rzeczy nie rozumiem, no ale coż...
Wymiekłam, mąż musiał wziąć jednak urlop i przyjedzie jutro. Nie wiem jak teraz koniec z końcem związemy, nawet nie chcę o tym myśleć...

Judyta - nawet nie wiem co Ci napisać . Brakuje mi słów , trzymaj się dziewczyno i walcz !!

a ja sie powoli przymierzam do malowania pokojów... narazie jestem na etapie kombinowania nad kolorystyką. Jako że zamieniamy się z chłopcami pokojami to nam przypadnie mniejszy pokoik o skosnym dachu. Powiem tak długość 4,65m x 2,15m. W najwyższym punkcie pokój ma ok 2,5 m (nawet dokładnie nie wiem) a w najniższym ok 90 cm...
Jest tam dość ciemno (dwa małe okienka - bardzo małe. Jeno w skośnej ścianie a drugie na tej niskiej). Myślimy żeby albo pomalować jedną ścianę albo nakleić tapete z elementami bordo, czerwieni coś w ten deseń i nie wiem jaki kolor zrobic przewodni...jedno jest pewne musi być jasny bo pokój jest ciemny... Poza tym meble są w kolorze.... hmmm raczej ciemnym... nie wiem jak opisać ten kolor. coś ala jabłoń ale taka ciemniejsza...
No i pokój chlopców... jest tam szafa zabudowana w kolorze podobnym do tego ze zdjącia nr 8 Komandor - Szafy, garderoby, wn�ki z drzwiami przesuwanymi. - SALON
Myślałam nad intensywnymi wesołymi kolorami. Meble chlopców są w kolorze olchy... no i kupiłam juz naklejki na ścianę z tej serii naklejki scienne auta duzych (1563405895) - Aukcje internetowe Allegro mam ich 14 zamówionych...
Pomocy co proponujecie?? J. chce żółty i pomarańczowy ale za dużo już tego koloru chyba u nas...

Agnieszka jaj nalepisz tapetę w bordo czy czerwieni a meble masz ciemne to przyciemni jeszcze bardziej . ja mam brążowe meble w sypialni i małą dośc i żaluzje sa zaciągnięte więc zwykle jest ciemno i wystarczy że pościel założę taką z czerwonym i już się ciemnica tam robi jak jest jasna jest jasno także może inny kolor . a brązowymi meblami fajnie wyglada fioler wrzos , do tego tapeta jakaś geometryczna w beżach i jasnym brązie ale koniecznie na jasnym tle . TYlko nie wiem jakie te meble.
Do chłopaków moze zielony ?
Sory dopiero teraz doczytałam Twojego posta , bo jak zobaczyłam tego Judysi:-:)-(

Judysiu- trzymaj się!!! Musicie to jakoś przetrwać!

Agnieszka- a dlaczego czerwony? Jak będziecie tam spać, najlepiej jakiś jasny- żółty (piasek pustynii) albo pistacja (zielone na oczy świetne), jak to salon to w sumie wszystko może być, byle jasne, a do dzieci... hm... ja walnięta jestem i pozwoliłabym dzieciom wybrać :-D o ile oczywiście pomysł byłby do przyjęcia...

Hejka
Judytko - przetrwacie to i wszystko będzie dobrze!! Zobacz, ile osób o Was myśli i się w Waszej intencji modli.. Myśl pozytywnie i myśl o tym jak Zosiaczek będzie szczęśliwy biegać z Wami po plaży u Kittek:-) Ściskam mocno i Ciebie i Zosię! Do zobaczenia:-*

reklama
Agnieszka - miałam kiedyś ciemną sypialnię i generalnie odradzam, chociaż początkowo mi się szalenie podobała to później męczyła. No i jeśli pokój malutki to tym bardziej skłąniam się do jasnych kolorków, a poza tym jasne teraz najmodniejsze;-)

Do góry