reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Madziu, skoro potrzebujesz jedzenia, to nie ma sie co powstrzymywac, w koncu musimy teraz wszystkie jesc nie tylko za siebie, ale i za dziecko ;)

Bierzecie jakies witaminy dla kobiet w ciazy?

Mam od dosc dawna biale uplawy, ale nic mnie nie swedzi i nie piecze... tez tak macie?

reklama
Z ta zadyszka to chyba standard ;-) Ja zawsze szybko chodzilam, wiec jeszcze z tym na razie nie mam problemow, ale po podejsciu po schodach juz calkiem niezle sapie!

Czy ktoras z Was pytala gina albo robi cwiczenia dla ciezarnych na wlasna reke? Ja myslalam zeby zaczac cwiczyc :tak:

Ja nad basenem się zastanawiam i chyba jednak się skuszę :tak: Tyle, że już z aerobikiem w wodzie dla przyszłych mam. Sama trochę się boję ćwiczyć chociaż przed ciążą dużo ćwiczyłam. Na necie można znaleźć jakieś zajęcia ale nie mam zaparcia by ćwiczyć sama w domu i kiedyś też go nie miałam, chodziłam na aerobic. Jak miałam karnet to i tyłek z domu trzeba było ruszyć bo tak to mi się samej nie chciało, zawsze znalazło się coś lepszego do roboty :zawstydzona/y:

Ja nad basenem się zastanawiam i chyba jednak się skuszę :tak: Tyle, że już z aerobikiem w wodzie dla przyszłych mam. Sama trochę się boję ćwiczyć chociaż przed ciążą dużo ćwiczyłam. Na necie można znaleźć jakieś zajęcia ale nie mam zaparcia by ćwiczyć sama w domu i kiedyś też go nie miałam, chodziłam na aerobic. Jak miałam karnet to i tyłek z domu trzeba było ruszyć bo tak to mi się samej nie chciało, zawsze znalazło się coś lepszego do roboty :zawstydzona/y:

A moze dobrym pomyslem byloby cwiczenie z M? Gdybyscie sie nawzajem motywowali i ustalili, ze codziennie wieczorem, powiedzmy o 20, macie 15 min trening ;-) Ty cwiczonka ciazowe, a on pracuje nad czym tam chce
:cool2: Jak ktos sie wymiguje od cwiczen, to placi kare - 5zl do swinki :-D Jesli akurat nie ma 5zl, to sorry, musi trenowac :-D:-D:-D

Madziu, skoro potrzebujesz jedzenia, to nie ma sie co powstrzymywac, w koncu musimy teraz wszystkie jesc nie tylko za siebie, ale i za dziecko ;)

Bierzecie jakies witaminy dla kobiet w ciazy?

Mam od dosc dawna biale uplawy, ale nic mnie nie swedzi i nie piecze... tez tak macie?

Witaminki biorę prawie od samego początku ciąży. Najpierw Femintal N a teraz Femintal 400 metafolin + DHA :tak:

Białe upławy mam od początku ciąży i podobnież jest to całkowicie normalne ;-)

A moze dobrym pomyslem byloby cwiczenie z M? Gdybyscie sie nawzajem motywowali i ustalili, ze codziennie wieczorem, powiedzmy o 20, macie 15 min trening ;-) Ty cwiczonka ciazowe, a on pracuje nad czym tam chce
:cool2: Jak ktos sie wymiguje od cwiczen, to placi kare - 5zl do swinki :-D Jesli akurat nie ma 5zl, to sorry, musi trenowac :-D:-D:-D

He he dobry pomysł ale on późno wraca z pracy i musiała bym po nocy ćwiczyć a w dzień wolny to pewno nie będzie mu się chciało :sorry: Pomysł natomiast uważam za naprawdę fajny i mobilizujący ;-)

;-)

Zauważyłam też, że ostatnio szybko się męczę. Kiedyś biegałam po schodach i nic mi nie było. Teraz wchodzę powoli i prawie mam zadyszkę :zawstydzona/y: Muszę chyba trochę poćwiczyć albo coś by kondycje poprawić :tak: Oczywiście mam na myśli ćwiczenia takie spokojne, które nam można ;-)

To już normalne że się nie ma na nic siły , ja chodze na basen a i tak się szybko męcze:-( co przy małym jest trudne

Czy ktoras z Was pytala gina albo robi cwiczenia dla ciezarnych na wlasna reke? Ja myslalam zeby zaczac cwiczyc :tak:

Chodze na basen i nie pytałam czy mogę poprzednio też chodziłam . Zresztą ja zawsze chodze na basen przed ciązą tez . A moja lekarka zawsze powtarza tak jak coś się robiło przed to mozna i robić w trakcie , no z wyjatkiem wspinaczki czy boksu np:-D:-D ja chodze z małym :tak:

Oj lepiej nie jeść za dwoje , wiem coś o tym .. potem kg w tyłku zostają :wściekła/y::wściekła/y: teraz się strasznie pilnuje:-D

Miłego dzionka i zapraszam na kawusie

Witaminki biorę prawie od samego początku ciąży. Najpierw Femintal N a teraz Femintal 400 metafolin + DHA :tak:

Białe upławy mam od początku ciąży i podobnież jest to całkowicie normalne ;-)

He he dobry pomysł ale on późno wraca z pracy i musiała bym po nocy ćwiczyć a w dzień wolny to pewno nie będzie mu się chciało :sorry: Pomysł natomiast uważam za naprawdę fajny i mobilizujący ;-)

Ja tez wlasnie biore witaminki od poczatku, tez zaczynalam od feminatal metafolin, ale ostatnio kupilam feminatal z jodem - uniwersalny na cala ciaze... nie wiem czy dobrze zrobilam, rozwazam kupienie tego z kwasami omega3 i branie na przemian z tym drugim. Strasznie drogie te witaminki! Ten z jodem 30zl za 60 tabletek, a ten z DHA 50zl za 30+30!

Pocieszylas mnie z tymi uplawami! Az mialam isc do lekarza sie pytac!!! Ale skoro normalne, to normalne :tak: Chyba najwazniejsze, ze nic nie swedzi i piecze
;-)

W gre wchodza tez poranne cwiczenia - ale wiem, ze u mnie by sie nie udalo zrealizowac, bo ja mojego M nawet nie moge rano zmobilizowac do sniadania - on wstaje w ostatniej chwili, leci pod prysznic i juz go nie ma w domu :szok:

Ja tez wlasnie biore witaminki od poczatku, tez zaczynalam od feminatal metafolin, ale ostatnio kupilam feminatal z jodem - uniwersalny na cala ciaze... nie wiem czy dobrze zrobilam, rozwazam kupienie tego z kwasami omega3 i branie na przemian z tym drugim. Strasznie drogie te witaminki! Ten z jodem 30zl za 60 tabletek, a ten z DHA 50zl za 30+30!
A pytałaś o to swojego lekarza? Ja może jestem bardzo ostrożna, ale nie biorę nic, nawet witamin bez jego zgody.
Moj lekarz twierdzi, ze narazie magnez z wit B6 i kwas foliowy wystarcza, witaminy mam uzupelniac jedzac bardzo duzo owoców i warzyw. Dopiero za jakiś czas chce wprowadzić witaminy w tabletkach.

A pytałaś o to swojego lekarza? Ja może jestem bardzo ostrożna, ale nie biorę nic, nawet witamin bez jego zgody.
Moj lekarz twierdzi, ze narazie magnez z wit B6 i kwas foliowy wystarcza, witaminy mam uzupelniac jedzac bardzo duzo owoców i warzyw. Dopiero za jakiś czas chce wprowadzić witaminy w tabletkach.

Moj gin powiedzial zebym brala feminatal, ale nie powiedzial jaki!!
:wściekła/y:

Ano staram się pilnować, zawsze cała masa warzyw, jak najmniej pieczywa. Na razie jest łatwo, bo jeszcze warzywka wszystkie w miarę dobre, ale zimą będzie gorzej

reklama
Witam Was mamuśki w kolejny jesienny dzionek
Jak się dziś czujecie? Mi z rana znowu dokuczały te okropne mdłości , ale już trochę lepiej...ale nic mi się nie chce- nie wiem czy to pogoda czy co- ale jestem strasznie apatyczna:szok:w dzień zamulam a w nocy cierpie na bezsenność

2nn3lbetd9e6dbef.png

Do góry