reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczynki mam do was jeszcze jedno pytanko czy wy w ciąży brałyście magnez? Bo mi strasznie skacza powieki i boli mnie brzuszek jak bym miala dostac okres. Mowiłam mojemu ginekologowi, że boli mnie brzuszek jak na okres ale zbadał mnie powiedział że macica mięka i ze mam sie oszczedzac bardziej i w razie czego nospe. A ja nie chce sie truc lekami nawet takimi jak nospa bo lek to lek, tylko ze zapomnialam mu wtedy powiedziec o drgających powiekach a przeczytałam dzisiaj ze i te bóle i "skoki" powiek mogą byc spowodowane niedoborem magnezu. O tym, że skoki powiek to wiedziałam ale, że bóle brzucha już nie.

Isabela, ja biorę Magnez z wit. B6 trzy razy dziennie, do tego 2 razy dziennie kwas foliowy (no i niestety cały czas Duphaston :-()
Biorę też NoSpę forte, ale tylko wtedy, gdy zaczyna mnie mocno boleć, tak aby zapobiec skurczom.

reklama
kurde, karola trzymam kciuki! Moze jeszcze jedna serie zastrzykow wybierzesz i sie to wreszcie skonczy, a co do skrzepow to znam... Jak bralam progesteron to tez ze tak brzydko powiem: Zawalona bylam cala... Co za paskudztwo, ale i to przechodzi, takze glowa do gory - bedzie dobrze bo wiesz ze innej opcji nie ma!!!
justa24 ja też mam taka nadzieję że nie będę musiała brać tak długo tych zastrzyków ale co się nie robi dla dzidzi:-):-) ona jest najważniejsza:-):-)
a ten kaprogest jest jak olej taki ciężki i za fajnie nie jest sam zastrzyk nie jest tak bolesny ale później jest nie za ciekawie ale da się wytrzymać:-)

Hejka. Dziś będę się chwalić i rozpływać w dobrach:). 1) dostałam wyróżnienie w konkursie "Wprosta" na reportaż:) - dumna i blada
2. Dostaliśmy z Jackiem meble nowe prawie za darmo od sąsiadów, którzy nie mieli co z nimi zrobić. Ludzie sa jednak cudowni!!! Co u Was dziewczynki? Ja dalej mam apetyt średniej wielkości hipopotama.

Powiem wam dziewczynki, że teraz to mnie wystraszyłyście i jutro zadzwonie do lekarza a szczególnie Ty aniam bo tak bardzo nie chce zaszkodzic swojej dzidzi.

Witam!
Pierwszy raz korzystam z forum więc za ewentualne błędy przepraszam.
Chciałam się z kimś podzielić moim szczęściem. Jestem obecnie w 13 tygodniu i 5 dniu ciąży :) Termin mam na 24 kwietnia. Byłam dziś na badaniu USG genetycznym. Dowiedziałam się, że najprawdopodobniej jest to dziewczynka i co najważniejsze jest zdrowa jak rybka. Jestem tak bardzo szczęśliwa!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczynki... czy Wy tez tak macie, ze jak wstaniecie szybko (z lezenia, siedzenia, kuckow), to strasznie kreci sie Wam w glowie - az tak ze prawie sie przewracacie??

Mam dzisiaj od rana bardzo bolesne klucia w podbrzuszu, one az promieniuja pod lewe zebro! Sa tak mocno bolesne, ze musze sie klasc!! Co to moze znaczyc? :(

Witaj na forum kinguunia! Wielkie gratulacje!!!!!

Ostatnia edycja:
;-)
Dziewczynki... czy Wy tez tak macie, ze jak wstaniecie szybko (z lezenia, siedzenia, kuckow), to strasznie kreci sie Wam w glowie - az tak ze prawie sie przewracacie??

Oj mroczki w oczach i kręcenie też mam jak za szybko wstanę. Pewno gdybym przy tych mroczkach chciała od razu gdzieś iść to pewno mogło by to grozić przewróceniem się :sorry:

Zauważyłam też, że ostatnio szybko się męczę. Kiedyś biegałam po schodach i nic mi nie było. Teraz wchodzę powoli i prawie mam zadyszkę :zawstydzona/y: Muszę chyba trochę poćwiczyć albo coś by kondycje poprawić :tak: Oczywiście mam na myśli ćwiczenia takie spokojne, które nam można ;-)

Ostatnia edycja:
Z ta zadyszka to chyba standard ;-) Ja zawsze szybko chodzilam, wiec jeszcze z tym na razie nie mam problemow, ale po podejsciu po schodach juz calkiem niezle sapie!

Czy ktoras z Was pytala gina albo robi cwiczenia dla ciezarnych na wlasna reke? Ja myslalam zeby zaczac cwiczyc :tak:

reklama
Kolejny piękny dzionek:baffled:
Co do apetytu to ja przechodzę sama siebie, ale z upływem dnia apetyt mi słabnie, po południu już prawie nic nie jem. Za to w pracy...:zawstydzona/y:, połowa zawartości lodówki należy do mnie, co dwie godziny sobie coś szykuję, normalnie aż mi głupio jest. Na szczęscie w kilogramach jakoś tego nie widać.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry