reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja nie zażywałam magnezu tylko te witaminki dla kobiet w ciąży i starczyło.
A takie bule to miałam jak Huberta rodziłam:-p heh .
Jeżeli lekarz mówi to musi mówić prawdę. Czyli się nie martw i poprostu zadzwoń do niego i się zapytaj co masz na te drgania powiek brać .

reklama
a bierzesz jakieś witaminki dla ciężarnych? większość z nich ma w sobie już magnez.Może te drgania to jakiś tik nerwowy? ja też tak czasami mniewam , ale zazwyczaj znika po kilku godzinach.
No-Spa jest nie groźna dla Ciebie i maluszka- ale racja lek to lek , ja też ich unikam, no chyba że nie radzę sobie z bólem głowy- ale ból głowy dostalam w pakiecie razem z mdłościami:)

ticker.php

Czesc dziewczyny

U nas w koncu zawitala angielska pogoda, zimno, szaro i deszczowo, bo jak na razie nie mozna bylo narzekac. Dzieciaki tez zasmarkane, ale tu to normalka. Odpukac nie choruja mi powaznie.

13x13 - niestety jade sama z dzieciakami, bo B wyjezdza sluzbowo do Stanow :-( takze jak wroce czeka mnie pare nie przespanych nocek, bo bedziemy sami, a co do wypadku to wspolczuje stresu, ale pelno jest palantow za kierownica, ja mialam w kwietniu stluczke, tir nas probowal zepchnac z drogi, prawdopodobnie facet nie zauwazyl nas z kabiny i zmienial pas, walnal w drzwi przy ktorych siedzial Kuba, jeszcze w zyciu tak mi sie rece nie trzesly
anik - jak tam Twoj maluszek?
isabela - ja nie bralam, ale nie mialam zadnych niepokojacych objawow, a badania krwi byly w porzadku, ale jestem prowadzona w UK, wiec tu sa inne zasady
I witam wszystkie nowe przyszle kwietniowe mamusie!

Ufff...wróciłam do domu ;-) 11 h podróży samochodem... mam dosyć :sorry:
13x13 byłam nad morzem, a jestem z Krakowa więc kawał drogi trzeba było przejechać ;-)
idę się położyć... miłego wieczoru dal wszystkich :-)

Anik pisz szybko co z maluszkiem. Ja też jak jestem sama to strasznie panikuję.
U Oli oskrzela wyleczone i teraz dla odmiany bolący brzuszek i swędząca pupa, najprawdopodobniej owsiki. Strasznie się męczy, zwłaszcza wieczorami, pupa i kupa niby czyste. Wzięła już lekarstwo i dziś jakby troszkę lepiej.
U nas też barowa pogoda, nosa się z domu wychylać nie chce, a co dopiero jechać do pracy.
oj ja przechodzilam owsiki a raczej cos gorszego nie pamietam jak to diabelstwo sie nazywalo... ale mial paskudne robale... mam nadzieje ze u was to falszywy alarm i wszytsko bedzie wporzadku...

13x13 U mnie to raczej nie po tatusiu a po mamusi i kazdy mi to mowi nawet moja mama, bo moj kochany byl regularnie na poczatku ciazy kiedy to mialam straszne humorki "bity", ale tak z miłością.

Hmm no pogoda nie zaciekawa dziewczynki, chorych dzieci coraz więcej, a i przyszłych mam przeziębienia nie omijaja wiem bo sama na sobie sprawdziłam niesety :(

Dziewczynki mam do was jeszcze jedno pytanko czy wy w ciąży brałyście magnez? Bo mi strasznie skacza powieki i boli mnie brzuszek jak bym miala dostac okres. Mowiłam mojemu ginekologowi, że boli mnie brzuszek jak na okres ale zbadał mnie powiedział że macica mięka i ze mam sie oszczedzac bardziej i w razie czego nospe. A ja nie chce sie truc lekami nawet takimi jak nospa bo lek to lek, tylko ze zapomnialam mu wtedy powiedziec o drgających powiekach a przeczytałam dzisiaj ze i te bóle i "skoki" powiek mogą byc spowodowane niedoborem magnezu. O tym, że skoki powiek to wiedziałam ale, że bóle brzucha już nie.

ja biore witaminki dla kobiet w ciazy... zawsze je biore poniewaz mam anemie krwi i bardzo niskie zelazo ale z magnezem to chyba nie mialam nigdy klopotow...
powinnas porozmawiac z ginem o tym...

Witam dziewczynki a ja się do was juz zapisałam, ale sie nie odzywałam, a teraz siedze cały czas w domu i marudze ze mi sie nudzi i tak sobie pomyslalam ze jak sie zgodzicie to będe sobie tu z wami pisac :)
http://www.suwaczki.com/
jasne ze sie zgadzamy, witaj iza! i udzielaj sie jak najczesciej

Czesc dziewczyny!

pamiętacie mnie jeszcze? :-)
29-go bronię mgr, więc trzymajcie kciukasy!
a to co za pytanie? jasne ze cie pamietamy!! wlasnie sie juz ostatnio zastanawialam co z toba, ale dobrze ze sie odezwalas! i oczywiscie trzymam kciuki zebys sie obronila, jeju jak sobie przypomne jak ja obronilam magistra i taka dumna bylam ze szok, i tego samego tobie tez zycze!!

mam ostatnio dużo upławów, ale takie jakieś dziwne, białe jak kurze jajko i takie gęste jak galaretka, ciekawe czy to normalne.... ?
ja tez ostatnio mam podobne, bylam u gin i powiedziala mi ze to nic takiego, zrobila mi wymaz i od razu go zbadala i powiedziala ze taki sluz to normalne w tym okresie ciazy, ale jesli sie zbytnio martwisz to idz do lekarza i niech ci tez wymaz wezmie i powie co jest, jesli cie nic przy tym nie swedzi albo nie piecze to nie masz sie co martwic

Jestem mamuśki:-) jak się czujecie? mi się wydaje że mój bebzunek zaczyna rosnąć z dnia na dzień:eek: ale chyba już czas żeby się powiększał?
moj tez mi sie juz powiekszyl hihi, choc ostatnio cos stanal, pewnie cisza przed burza...:-p
Justa24 ja tak mam z prawej strony -od żołądka do pachwiny -i noga mi prawa cierpnie wtedy:eek: dwóch lekarzy sprawdzło przy usg -jak naciskali tą głowicą w tym miejscu to bolało jak diabli -no ale nic złego nie wykryli -no naciąga się brzuchol i już... rośnie a my z nim:-)
no ja dokladnie tez tak mialam ze az mi noga cierpla, brzuchol rosnie i tyle, dzis na przyklad nic mnie nie boli i dobrze :-)

Witajcie kochane czytam codziennie co u was słychać ale nie za dobrze się czuje bo męczą mnie dalej wymioty dzisiaj na szczęście tylko mam mdłości jak do tej pory ale ostatnio było nie fajnie.
Ja skończyłam na razie brać zastrzyki i zobaczymy jak z tymi upławami czy wrócą czasem są ale to czasem na szczęście jeśli wrócą to dalej będę brała zastrzyki.
moja droga - glowa do gory! juz niedlugo wszystko bedzie lepiej, mina te wymioty i nudnosci! a co do zastrzykow to mam nadzieje, ze juz nie bedziesz musiala wiecej brac, niech w koncu znikna te wredne uplawy!! calkiem i na zawsze!:wściekła/y: ja tez mam termin na 10 listopada i juz nie moge sie doczekac

Witam wszystkie Kwietnioweczki w ten okropny jesienny dzionek:)
ja od niedzieli mam jakies dziwne uczulenie - swedza mnie cale nogi :zawstydzona/y: ale tylko jak jeansy nosze. Wczoraj jak pol dnia w dresie po domku zasuwalam, to bylo ok. Mozna miec uczulenie na jeans? bez sensu troche, nie? ide zaraz kupic jakies wapno czy cos, bo zwariuje za chwile:-( Juz nie wiem, moze to od oliwki? ale przez weekend nie uzywalam, bo na wyjezdzie bylismy i nie bralam ze soba, wiec chyba raczej nie. Macie moze jakies pomysly co moze uczulac tak nagle? chociaz w ciazy to pewnie wszystko :-p
tez mnie nieraz swedza nogi, ale to raczej od tego jak skora jest za sucha, jak nogi posmaruje balsamem to znika swedzenie, moze zmien ten olejek co uzywasz na jakis balsam nawilzajacy bo moze rzeczywiscie jestes uczulona, albo to jakies chwilowe i pewnie za dzien, dwa minie:tak:

Witam dziewczyny
Postanowiłam się zalogować i poczytać co u Was i Waszych maluchów...będzie mi milej siedząc w domu w jesienne popołudnia:)
serdecznie witamy nastepna kwietniowke:happy:

cześć dziewczyny - ja tez się witam w to pochmurne i deszczowe popołudnie :cool::cool::cool:
dzidzia mi się pochorowała bardzo, w niedzielę juz ją miałam, pakować i do szpitala wieźć
ojej anik, mam nadzieje ze z twoja dzidzia juz lepiej!!

Witam Was drogie przyszle mamuśki.
Ja mam termin porodu na 29 kwietnia ;)
witam nowa kwietniowa mamusie i widze ze juz niedlugo wesele! no gratuluje!

Mój ma gluty do pasa
hehe dobre to z tymi glutami, a jesien jest rzeczywiscie okropna bo za zimna i za szybko to wszystko, nie dziwota ze dzieci choruja

Dziewczynki mam do was jeszcze jedno pytanko czy wy w ciąży brałyście magnez?
http://www.suwaczki.com/
ja biore teraz centrum materna i tam jest magnez, chyba we wszystkich takich zestawieniach witaminek dla ciezarnych jest magnez w srodku, zaopatrz sie w cos takiego, napewno nie zaszkodzi a moze i pomoze na drganie powieki, ale czy to ma cos wspolnego z bolem brzucha to nie wiem

dziewczyny zycze wam milego wieczorku!:tak:

justa24 ja tez czekam na wizytę z niecierpliwością żeby zobaczyć maluszka i może da się podejrzeć co w brzuszku siedzi:-):-)
a odnośnie upławów to widzę że zaczynają wracać po malutku jak na złość i chyba zastrzyki mnie nie miną już mam takie skrzepy że nie ma miejsca na dawanie kolejnych ale dzidzia najważniejsza.

kurde, karola trzymam kciuki! moze jeszcze jedna serie zastrzykow wybierzesz i sie to wreszcie skonczy, a co do skrzepow to znam... jak bralam progesteron to tez ze tak brzydko powiem: zawalona bylam cala... co za paskudztwo, ale i to przechodzi, takze glowa do gory - bedzie dobrze bo wiesz ze innej opcji nie ma!!!

reklama
Dziewczynki mam do was jeszcze jedno pytanko czy wy w ciąży brałyście magnez? Bo mi strasznie skacza powieki i boli mnie brzuszek jak bym miala dostac okres. Mowiłam mojemu ginekologowi, że boli mnie brzuszek jak na okres ale zbadał mnie powiedział że macica mięka i ze mam sie oszczedzac bardziej i w razie czego nospe. A ja nie chce sie truc lekami nawet takimi jak nospa bo lek to lek, tylko ze zapomnialam mu wtedy powiedziec o drgających powiekach a przeczytałam dzisiaj ze i te bóle i "skoki" powiek mogą byc spowodowane niedoborem magnezu. O tym, że skoki powiek to wiedziałam ale, że bóle brzucha już nie.

jak brzuch boli to lepiej nospe brać niż dopuścic do jakis groźniejszych skurczy :tak: szczególnie w późniejszym okresie

Do góry