reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej! U nas bez zmian. Jaka pogoda kazdy widzi :wściekła/y: ale za to dom zyskal na urodzie, bo mnie mania porzadkowa ogarnela. Wczoraj po prawdzie pralka sie zepsula, ale postanowilam, ze mnie to nie wkurzy i zajme sie nia dzisiaj (tzn. zatruje zycie mezowi, ze nie mam w czym prac, a jak jej nie naprawi lub nie zorganizuje nowej to kupie tarke do prania i bedzie sie meczyl).

Ewka84 nie chce Cie martwic, ale po pierwszym zachwycie, ze male nozki ida same, male oczka zauwaza, ze na ziemi pelno jest roznosci, ktore male raczki moga podniesc. Nam sie tak spacer wydluzal w nieskonczonosc :-) Na szczescie ostatnio juz Kubie przeszlo. teraz musze wymieniac marki wszystkich mijanych aut wraz z kolorystyka... Dobrze, ze o typ silnika nie pyta :cool2:

Kilka dziewczyn faktycznie ostatnio zniknelo z forum i zeszlo do podziemia. Mam nadzieje, ze nic powaznego sie nie stalo.

reklama
Jestem mamuśki:-) jak się czujecie? mi się wydaje że mój bebzunek zaczyna rosnąć z dnia na dzień:eek: ale chyba już czas żeby się powiększał?

Wesoła24 no nie powiem -przestraszyłam się. Ja się zapisałam na kurs makijażu ale póki co nie chcę się za często tapetować bo kończy się wypryskami:confused2: mijają wprawdzie szybko ale to jakaś porażka -jeden dzień jestem boska a później parę dni straszę dzieci:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Akaata a ja od początku byłam pewna że chłopak a teraz już sama nie wiem:-) ale chyba nie chcę wiedzieć świadomie żeby się ne zaskoczyć -usłyszę od lekarza że dziewczynka to przynajniej nie zareaguę "jak to dziewczynka?":-)

Dagsila -ciążata jędza hahaha dobre:-D co by nie było i tak bedziemy dupki przewijać i się zachwycac więc jest ok:-) co do adopcji to moja mama zawsze żałowała że tego nie zrobiła -dwie córy poszły w świat i o:-(

Rudzia789
jak nadrabianie???

Studiującamama ja czekam na wizytę do 28go... i doczekac się nie mogę:confused2::confused2:

Justa24 ja tak mam z prawej strony -od żołądka do pachwiny -i noga mi prawa cierpnie wtedy:eek: dwóch lekarzy sprawdzło przy usg -jak naciskali tą głowicą w tym miejscu to bolało jak diabli -no ale nic złego nie wykryli -no naciąga się brzuchol i już... rośnie a my z nim:-)

Aga2010 powinnyśmy coyote przesłać listę przeczuć i sprawdzać jak to się zmieni po usg i .... po kolejnych usg -a może nawet po porodzie ktoś bedzie miał niespodziankę:-D:-D moja koleżanka rodzi za 2 tyg i nie wie -no nie pokazał się brzdąc ani razu

Elvie jeszcze Cię mdłości męczą??? biedactwo -mi już tak powolutku od 13tc przechodziły -choć jeszcze się zdażają...

Ella1 jak w domku -i gdzie Cie tak daleko wywiało???:eek:

Aniam141 jak to mówią -głodnemu chleb na mysli... a głodny głodnemu wypomni:-D:-D:-D chyba dziś musze z S małe trzęsienie ziemi zrobić:-) wiec jak Warszawa sie zatrzęsie to ja:tak::-D
Jak pomyslałas o tym samym co ja , to powiem Ci jedno JESTES ZBOCZONA:-D
No to chyba wychodzi na to że obie jesteśmy zboczone:-):-):-):-):-)
(był kiedyś taki tekst w modzie na sukces -BROK mówi do STEFANIE "jesteś taka sama jak ja -jesteś dziwką Stefani":-D:-D:-D:-D:-D no boski)

Zielona maupa ufff dobrze ze szczęśliwie się skończyło -choć takie nerwy są nam niepotrzebne...

Malena81 -pamiętam, trzymam kciuki -ale mam nadzieję że do tego czasu jeszcze wpadniesz do nas:tak:

Isabela:) mój gin przy badaniu powiedział że nie będziemy brzdąca denerwować -straszny nerwus. Chwilke usg wytrzymał ale później zaczął skakać jak szalony -ale to ponoć fale są dla dzidzi drażniące dlatego usg nie powinno długo trwać. Po tatusiu chyba:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Kwiatuszku kiedyś wstawiłam link o upławach -może jeszcze znajdę tą stronkę -upławy są normalne i póki nie pieką, swędzą i nie są uciążliwe -nic się z nimi nie robi. w ciąży bakterie się inaczej namnażają.

Ciąża jest stanem, w którym na skutek zmian hormonalnych zachodzących w organizmie kobiety zmienia się środowisko pochwy. Może dojść do zaburzeń biocenozy pochwy, co powoduje zwiększone ryzyko infekcji pochwy. Ze względu na silniejsze ukrwienie tkanek, gruczoły śluzowe wydzielają zwiększoną ilość śluzu, co objawia się pojawieniem obfitszej wydzieliny pochwowej. Jest ona najczęściej bezbarwna, jasnożółta bądź biaława o łagodnym zapachu lub bezwonna, konsystencją przypominająca śluz pojawiający się podczas jajeczkowania bądź podniecenia seksualnego. Najczęściej nie stanowi ona wówczas patologii i nie zagraża dalszemu prawidłowemu przebiegowi ciąży. Jeżeli jednak upławy mają inną barwę, konsystencję bądź przykry zapach świadczyć to może o pojawieniu się infekcji, która u kobiet ciężarnych może mieć bardzo przykre następstwa. Nieleczona infekcja pochwy może bowiem być przyczyną zakażenia dolnego bieguna jaja płodowego doprowadzając do poronienia, przedwczesnego pęknięcia pęcherza płodowego i odejścia wód oraz porodu przedwczesnego.

Ewka84 to świetnie:-D odważny i dzielny brzdąc -za niedługo będzie mamie pomagał nosić te zakupy:tak:

Aniez hahahaha dobre!!!! hahahahahaha super:-D:-D:-D:-D:-D

Uciekam dziewczynki -do napisania:-)

Witajcie kochane czytam codziennie co u was słychać ale nie za dobrze się czuje bo męczą mnie dalej wymioty dzisiaj na szczęście tylko mam mdłości jak do tej pory ale ostatnio było nie fajnie.
Ja skończyłam na razie brać zastrzyki i zobaczymy jak z tymi upławami czy wrócą czasem są ale to czasem na szczęście jeśli wrócą to dalej będę brała zastrzyki. Ja na razie nic n ie przytyłam schudłam 4 kg od początku niby 1kg był do przodu ale znowu zaczęłam wymiotować i 1kg znikł czyli dalej -4kg brzusio powolutku zaczyna się pokazywać ale bardziej wieczorem bo rano jest płaski. Ja teraz wizytę mam 10 listopada mam nadzieję że uda się wtedy zobaczyć co siedzi w brzuszku bo nie mam żadnych przeczuć tylko tyle że męczą mnie wymioty.
Buziaczki kochane życzę wam miłego dzionka:-):-)

Witam wszystkie Kwietnioweczki w ten okropny jesienny dzionek:)
ja od niedzieli mam jakies dziwne uczulenie - swedza mnie cale nogi :zawstydzona/y: ale tylko jak jeansy nosze. Wczoraj jak pol dnia w dresie po domku zasuwalam, to bylo ok. Mozna miec uczulenie na jeans? bez sensu troche, nie? ide zaraz kupic jakies wapno czy cos, bo zwariuje za chwile:-( Juz nie wiem, moze to od oliwki? ale przez weekend nie uzywalam, bo na wyjezdzie bylismy i nie bralam ze soba, wiec chyba raczej nie. Macie moze jakies pomysly co moze uczulac tak nagle? chociaz w ciazy to pewnie wszystko :-p

Hej:-)
Wspomniałaś, że byłaś na wyjeździe, może poprostu to jest inna woda, jak masz wrażliwą skórę(a zwłaszcza teraz) i kąpiesz się w innym miejscu (czytaj wodzie) to może się z tego zrobić jakieś małe uczulenie:-(

13 bardzie sie ciesze ze wszystko dobrze sie sknczylo.....
Hej, tak czytam i czytam zaległości i dawno nie widziałam posta od jestesaniolkiem.
Jeśli nie piszesz tylko nas czytasz, to się odezwij, bo się martwię.

mam ostatnio dużo upławów, ale takie jakieś dziwne, białe jak kurze jajko i takie gęste jak galaretka, ciekawe czy to normalne.... ?
ja z uplawami tez walcze okazalo sie ze mam zapalenie i bakterie dostalam masc i jak narazie wszytsko wraca do normy....
moze wybiesz sie do gina i opowiedz o tym....

Witajcie kochane czytam codziennie co u was słychać ale nie za dobrze się czuje bo męczą mnie dalej wymioty dzisiaj na szczęście tylko mam mdłości jak do tej pory ale ostatnio było nie fajnie.
Ja skończyłam na razie brać zastrzyki i zobaczymy jak z tymi upławami czy wrócą czasem są ale to czasem na szczęście jeśli wrócą to dalej będę brała zastrzyki. Ja na razie nic n ie przytyłam schudłam 4 kg od początku niby 1kg był do przodu ale znowu zaczęłam wymiotować i 1kg znikł czyli dalej -4kg brzusio powolutku zaczyna się pokazywać ale bardziej wieczorem bo rano jest płaski. Ja teraz wizytę mam 10 listopada mam nadzieję że uda się wtedy zobaczyć co siedzi w brzuszku bo nie mam żadnych przeczuć tylko tyle że męczą mnie wymioty.
Buziaczki kochane życzę wam miłego dzionka:-):-)
dobrze Cie znow czytac kochana bo juz sie o ciebie martwilam nie zagladasz do nasz cos ostatnio :(
ciesze sie ze u cibeie wszytsko ok :)

ja ma chwilke do siebie maly wkoncu mi zasnal wiec chwila ciszy ;)
pogoda u nas okropna wiec cale dnie spedzamy w domku...
brzusio mi rosnie i na cale szczescie mdlosci wkoncu ustaly...
jedyne co to wciaz moglabym spac 24h - narazie bezsennosc mnie nie dopadla ;)
a jak tam u was dzionek mija.???

reklama
cześć dziewczyny - ja tez się witam w to pochmurne i deszczowe popołudnie :cool::cool::cool:
dzidzia mi się pochorowała bardzo, w niedzielę juz ją miałam, pakować i do szpitala wieźć - mówię wam okropne uczucie jak sie jest samemu w domu i nie wiadomo co robić. Najgorsze to to że nie wiesz czy już panikujesz czy trzeźwo myślisz :no::no::no::no:
no nic pozdrawaim was dziewczynki mocno i brzuszki też :sorry::sorry::sorry:

Do góry