reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

mycha30 - ja ciagle sie wslu****e w moje cialo i nic nie czuje, zadnych ruchow, a tak bardzo bym juz chciala...zazdroszcze ze ty juz cos czujesz tzn- oczywiscie tez sie ciesze z toba:-)

reklama
Witajcie dziewczyny :-)

Dawno się nie odzywałam, ale ciągle jestem na spóźnionych wakacjach od wszystkiego- w tym od kompa :-D
Czuję się dobrze, pomijając jakąś koszmarną niedrożność jelit 2 dni temu :zawstydzona/y:- myślałam że padne z bólu brzucha, ale na szczęście leki rozkurczowe pomogły i po dobie męczarni przeszło ;-)
Niestety żadnych "motylków" też nie czuję jeszcze, mimo że już 17 tydzień się zaczął :confused2: coż...widać, że jeszcze nie czas :eek:

Pozdrawiam serdeczenie i zdrówka dla wszystkich mamusiek :-D

Mnie znow troszke nie bylo i nie jstem w stanie nadrobic zaleglosci. Znow mialam krwawienie i o malo co w szpitalu bym wyladowal ale jednak zostalam w domku pod telefonem..Jeju kiedy to sie uspokoi??

ciekawi mnie bo w poniedzialek mam usg i ciekawe czy da sie cos podejrzec....moja kolezanka w 13 tyg juz wiedziala co bedzie miec, a niby na polowkowym dopiero mówia.
Dziewczyny jak bedzie ktoras wiedziala juz to chwalic sie od razu!!!

Moj gin powiedzial mi w 13tc, ze 'za dwa tygodnie powinno byc juz widac plec', wiec moze faktycznie jesli to chlopiec, to juz teraz byloby widac ;-)

Niestety żadnych "motylków" też nie czuję jeszcze, mimo że już 17 tydzień się zaczął :confused2: coż...widać, że jeszcze nie czas :eek:

Ella, tygodnie ciazy liczy sie tak, ze liczy sie MINIONE tygodnie, czyli jak dzisiaj jestes w 16 tygodniu i 3 dniu, to mowisz, ze jestes w 16tc, a nie 17tc
:tak:

Czesc

Dawno sie nie odzywalam, ale czytalam wszystko co piszecie :tak: Jestem strasznie dzis nie wyspana. Do polnocy chyba sprzatalam, a potem siedzialam przed kompem i nie moglam zasnac. :-( A to wszystko dlatego, ze moi mezczyzni pojechali do znajomych i nie wrocili na noc.
Wczoraj Maciek zrobil nam rano niezla niespodzianke. Zrobil kupke po czym sie nia wysmarowal, zabawki, dywan, meble w pokoju Kubusia :wściekła/y: B musial to sprzatac, bo mnie strasznie cofalo :sorry: A ja potem drugi raz wieczorem szorowalam dywan, bo te plamy nie chcialy puscic :wściekła/y:
I z takich milutkich rzeczy, ktore nas spotkaly, to znalazlam tanie polaczenie do PL i w piatek lecimy odwiedzic babcie na kilka dni. Ciekawe czy juz sie za nami stesknila? (mama byla u mnie 2 miesiace i tydzien temu wrocila do PL) I wykorzystamy akurat Kubusia wakacje w szkole.

netula - moze to juz ostatni raz i teraz bedzie dobrze :) trzymaj sie kochana i nie poddawaj, wszystko napewno bedzie dobrze
ella1 - juz niedlugo i w koncu poczujesz :-D
13x13 - my sobie co jakis czas podwyzszamy poprzeczke, jak na razie dobrze sie nam uklada, a dzieciaczki sa tylko motorem napedowym do tego by bylo jeszcze lepiej, kazdy rodzic chce dac swoim maluszkom jak najwiecej, a napewno wiecej niz sam mial, byleby tylko nie rozpuscic :tak:
katik - super, ze podroz minela spokojnie, milego wypoczynku i regeneruj sily na podroz powrotna
ba 1983 - czasem mozna trafic na konkretnego lekarza, a mysle, ze zrobil takie dokladne badanie i Was o wszystkim informowal, bo byl kompetentny

cześć dziewczyny,
nie było mnie kilka dni, ale troszkę nadrobiłam, ale wszystkiego się nie da ;-)
widziałam że pisałyście o snach o dzieciach. mnie się też ostatnio często śnią, ale zarówno śni mi się chłopiec jak i dziewczynka. w ciąży bliźniaczej nie jestem, więc czekam do grudnia na USG, żeby usłyszeć prawdę :-) Chociaż jak już wspominałyście nigdy nie ma 100% pewności.
Co nie będzie i tak będę szczęśliwa.

Mnie znow troszke nie bylo i nie jstem w stanie nadrobic zaleglosci. Znow mialam krwawienie i o malo co w szpitalu bym wyladowal ale jednak zostalam w domku pod telefonem..Jeju kiedy to sie uspokoi??

cały czas trzymam kciuki za Ciebie i maluszka!! dacie rade!!

Ella, tygodnie ciazy liczy sie tak, ze liczy sie MINIONE tygodnie, czyli jak dzisiaj jestes w 16 tygodniu i 3 dniu, to mowisz, ze jestes w 16tc, a nie 17tc
:tak:

nie moge sie zgodzic, liczy sie 16 tygodni 3 dni, ale 17 tydzień trwa, tak jak z wiekiem, synus skonczyl rok, teraz leci mu drugi choc skonczy dopiero w maju...

Czesc
Wczoraj Maciek zrobil nam rano niezla niespodzianke. Zrobil kupke po czym sie nia wysmarowal, zabawki, dywan, meble w pokoju Kubusia :wściekła/y: B musial to sprzatac, bo mnie strasznie cofalo :sorry: A ja potem drugi raz wieczorem szorowalam dywan, bo te plamy nie chcialy puscic :wściekła/y:

tez mi tak kiedys zrobil- zdjelam mu pieluche na chwile bo byl odparzony, puscilam po pokoju bez, wracam po chwili a kupa byla wszedzie... nie wiedzialam czy mam sie smiacz czy plakac:)

mnie tez sie od 3 dni wydaje ze czuje maluszka:)

kici chlopcy sa raczej pewni, czasem w 100%, z maim synkiem nie bylo watpliwosci bo akurat sie tak ustawil, ze bylo dokladnie widac:)

nie moge sie zgodzic, liczy sie 16 tygodni 3 dni, ale 17 tydzień trwa, tak jak z wiekiem, synus skonczyl rok, teraz leci mu drugi choc skonczy dopiero w maju...

No tak, trwa 17 tydzien, ale jak ktos pyta 'w ktorym tygodniu ciazy jestes' to mowisz 'w 16' a nie 'w 17' -- tak zawsze mowia gin na wizycie i lekarze na usg...

kici chlopcy sa raczej pewni, czasem w 100%, z maim synkiem nie bylo watpliwosci bo akurat sie tak ustawil, ze bylo dokladnie widac:)

z tym liczeniem to się zgadzam z Tobą. jak jest 16 i 3 to znaczy że jestem w 17 tyg bo ten się już zaczął, bo jak nie to załóżmy, że jesteś w 5 dniu ciąży i co powiesz że jesteś w zerowym tygodniu ciąży ?? na logikę dziewczyny :cool2:

ewka84 co do chłopców to prawda ;-) siusiaczka raczej trudno nagle się pozbyć :sorry:

reklama
No tak, trwa 17 tydzien, ale jak ktos pyta 'w ktorym tygodniu ciazy jestes' to mowisz 'w 16' a nie 'w 17' -- tak zawsze mowia gin na wizycie i lekarze na usg...

a moi lekarze zawsze mi mówią że już weszłam w kolejny tydzień. że jest skończonych x tygodniu i już jestem w y tygodniu. z resztą tak jak podałam wcześniej wg tego co piszesz wychodziło by, że na początku ciąży jesteś w zerowym tygodniu co jest bzdurą.

Do góry