reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Medlduje sie, ze dotarlismy.
Podroz byla dluuuga i meczaca, w polowie Niemiec mialam juz ochote wysiasc i isc piechota.... Ale dalam rade, bo co innego mi pozostalo.
Ale dzis to juz siedziec nie moge, i leze prawie caly dzien.
Ide sie regenerowac, nadrobie z czasem.

o dziewczynki jak tu pusto wszystkie was wywiało ;-)
Ja dzisiaj spotkałam znajomą i powiedziała mi, że na pewno będę miała chłopca bo ładnie wglądam hehe ciekawe czy chciała być miła czy na prawdę ciąża mi służy:-)

dziewczyny, ja chybajestem dokłądnym uzasadnieniem,że to "wróżenie" o płci na podstawie wyglądu jest bezsensu. Nop bo co jeśłi będę miała i chłopca i dziewczynkę???? Będę się wszystkim opychać i od wszystkiego mnie opowinno odrzucać. W połowie będę brzydka, obsypana pryszczami a w połowie śliczna i z piękną cerą :-D Trudno stwierdzić. Na dodatek płeć poznam jeśli naprawdę sie uda podejrzeć dokładnie dzieciaki, a to wcale nie jest takie łatwe. I na pewno powiedzą mi że tak na 80 %...
To jakie ja mam te ciuszki kupować? Pewnie poprzestanę na ecru, beżowych, żółtych i zielonych. Nic niebieskiego i różowego;)

Czytam i czytam i końca nie ma, tyle się rozpisałyście:-)
Widzę, że temat dot. przeczuć, więc.. U nas jest tak, że M. obstawia Synka, ale moja przyjaciółka z biura powiedziała mi w czwartek, że jej na Córeczkę wyglądam:tak:
W środę na drugie USG idziemy, może da się coś podejrzeć;-) To się pochwalę:tak: Chociaż nasza gin. zapytana na pierwszej wizycie, kiedy poznamy płeć Maleństwa odpowiedziała, że między 20 a 22 tygodniem będzie w stanie określić, ale to oczywiście nigdy nic pewnego:tak:
Wyczytałam gdzieś kiedyś, że chłopców można już w 11-13tygodniu wykryć;-)
W czwartek byliśmy u znajomych, którzy są w 7 miesiącu. Mieli mieć córeczkę Lenkę a na ostatniej wizycie okazało się, że będzie Kubuś:-D

ba1983 mi tez sie ciagle snią mali chłopcy , ale sny podobno tłumaczy się na odwrót :-D

"teściowa" wczoraj mnie uraczyła miłą wiadomością , że może bedą blizniaki, bo u nich w rodzinie były i to lubi z pokolenia na pokolenie przechodzic i sie troszke wystraszyłam hehe

elvie to znajomi chyba przezyli mały szok heh

Medlduje sie, ze dotarlismy.
Podroz byla dluuuga i meczaca, w polowie Niemiec mialam juz ochote wysiasc i isc piechota.... Ale dalam rade, bo co innego mi pozostalo.
Ale dzis to juz siedziec nie moge, i leze prawie caly dzien.
Ide sie regenerowac, nadrobie z czasem.

super ze dotarliscie jakos:) mam nadzieje ze powrot bedzie lzejszy:) milego urlopu, czekamy na relacje

ja bym chciała mieć 3 dzieciaczków :-) ale zobaczymy co życie przyniesie
a co do płci to miałam taki sen że byłam na usg (a ja nie chcę wiedzieć co będzie) i widzę na monitorze genitalia :szok::-D a lekarz mi mówi: " będzie dziewczynka" :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D no i już całkiem zdrurniałam :rofl2::rofl2::rofl2:

hehe piekny sen:)

witaj kasia26!
kurcze dziewczyny ja nie mam zadnego przeczucia co do plci, a strasznie ciekawa jestem, ja mam same sprzecznosci, mam ochote raz na slone, raz na kwasne, to znowu na slodkie, na wszystko, raz wygladam ladnie a raz jakos brzydko i tak w kolko...:shocked2: i powiedzcie teraz co to bedzie:-D

ja w poprzedniej ciąży tak mialam, nie jadlam tylko zarlam slodycze i owoce wiec powinna byc dziewczynka, nawet sie zalozylam z mezem i oczywiscie przegralam zaklad ale za to ciesze sie chlopcem:)

Co do tego czy "mnie stać" -dla niektórych "stać" to zapewnić kurs językowy w Anglii i jazdę konną w lecie, narty w Alpach zimą itp. Dla innych to jest zdrowe minimum. Wiem coś o tym -jednym wystarczy szkoła państwowa, inni uważają że prywatna i żadna inna.

dokladnie tak, poza tym chocby niewiem co to nie da sie przewidziec swojej sytuacji finansowej za pare lat, bo roznie moze byc, a jak juz dzieciaczki sa to i motywacja do zarabiania pieniazkow lepsza jest... tak naprwade to najbardziej maluszkom milosci potrzeba a nie markowych ciuchow czy super zabawek, dopiero dzieci szkolne chca miec to co inni

u mnie weekend mija zakupowo, bylismy kupic Jerzykowi butki i pare drobiazgow, chcialam mu tez jakies wdzianko znalezc ale albo jakies lipne albo powyzej 250 co jest lekkim przegieciem na 3 mce...

reklama
Witam Was kochane:)nie było mnie parę dni ale zawrót głowy:)wczoraj w szkole a dziś od rana goście,teść i siostra od męża z rodzinką , i siedziałam w kuchni w garach,teraz pomyłam bo już pojechali no i chwilka na kompa:
Nie dam rady nadrobić zaległości i przeczytać wszystkich postów ale za to się pochwalę ja już od 2 dni czuję delikatne ruchy,takie szkrobanie pod skórą,ale to cudowne,w papierach znalazłam notesy i moja córcia już w 16 tygodniu fajnie kopała a przynajmniej tak mam zaznaczone.W czwartek do lekarza ciekawe jaki duży już jest brzdąc no i czy dowiem się co będzie?Teraz się już dobrze czuję i oby tak dalej,mam nadzieję że u Was też wszystko ok.gorąco pozdrawiam:)

Do góry