reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

aniez bo ja to taka durna jestem ze zachcialo mi sie makowca.I sie zj....bal.Chcialam szybko wyciagnac bo oczywiscie maruda marudzila i blat dobrze jeszcze nie odszedl moja wina bo jeszcze cieply byl i pol placka zostalo na brytwance.Zrobilam jeszcze mase tortowa z torebki na szybkiego i jakos go skleilam.
A co do reszty to sie nie wysilam tylko wlasnie salatki z puszki ciacha chipsy i takie tam duperele.

Zazdroszcze tych 5,7 minut.Oby zabki szybko wylazly.

marta dobrze ze wszystko oki wyszlo z brzuszkiem i zeby to nie byl ten gronkowiec w oczku jak podejrzewasz.

filonka podziwiam.Ja pewnie po piatym razie juz bym na rece wziela.Nawet jej nie probuje tak usypiac bo wyobrazam sobiie co by bylo.
Moja dama chyba jeszcze nigdy nie usnela sama w lozeczku.

elvie wszystkiego naj dla Lenki na te 8 miechow.
Ja tez podziwiam twoja kuchnie.Jeszcze w zyciu takich cudow nie robilam jakie Ty robisz.

kwiatuszek zazdroszcze imprezy.Mi sie tez marzy.Ale poki nie zjedziemy do Pl to na taka nie pojdziemy.Niestety tutaj nie mamy babci i dziadka.
Udanego szalenstwa.
A co do okresu to ja juz w lipcu dostalam i od razu bylo regularnie i tak samo jak przed ciaza.
Gin wPl sie zdziwil ze tak szybko.Stwierdzil ze pewnie malo karmilam.He he a ona tylko na cycu.

wronka narobilas smaka tym sushi

salamandra teraz mysle ze to byl glupi pomysl,ale przyjada tylko jedni znajomi i oni tez cos przygotuja.Napewno bigos i nie wiem co tam jeszcze.
Tylko ze moja dama nie spi wiec zamiast sie bawic w piwnicy mamy takowa na imprezy to bede pewnie z nia siedziec w pokoju.

aniez a co twojego pomyslu to ja nie wiem jak ja zmusic do tego MM.Nie zje ani troszke.Butelka w ogole jest blee.Rzuca nia jak najdalej od siebie.Teraz zaczynam sobie myslec ze lepiej by bylo gdybym wczesniej ja oduczyla cyckac bo teraz to istna zalamka.
A co do uczulajacych rzeczy to ja juz zglupialam bo niby nic nowego nie dostala od paru dni a strasznie ja zwalilo.Juz nie kumam tego i zaczynam sobie znowu do glowy dobierac,bo dalej nic nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
jak Ci sie przypomni to daj znac :tak::tak::tak::tak: plisss
Już wiem! To taki babciny sposób, ale niby działa i o 2-3dni @ przyspiesza: wymoczyć stopy w gorącej wodzie. No i dużo pić i soli unikać. To ostatnie dodała moja teściowa;-)

E.Salamandra - miło mi:-) Ja z tych, co pichcą od przypadku do przypadku, bo generalnie nam teściowa gotuje, ale jak ja już coś robię to musi być pysznie i wykwintnie:-) Przepisy mogę wrzucać;-)

gosiek - Lenka śpi, ale dziękuje;-)

Ostatnia edycja:
A ja dla moich fanek wrzuciłam przepis na naleśniki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym z płatkami migdałów oraz na lasagne brokułowo-szpinakową. Życzę smacznego!

No i też spadam do sypialni, trzeba cukierki toffi spalić:-D

Młoda zasnęła dzisiaj na dobre, uff..

aniez a co twojego pomyslu to ja nie wiem jak ja zmusic do tego MM.Nie zje ani troszke.Butelka w ogole jest blee.Rzuca nia jak najdalej od siebie.Teraz zaczynam sobie myslec ze lepiej by bylo gdybym wczesniej ja oduczyla cyckac bo teraz to istna zalamka
a moze z niekapka zechcialaby pic? Seb za bardzo butelek nie chcial, ale niekapek mu podpasowal, bo fajnie mozna o zabki nim trzec. a przy okazji cos tam zawsze lyknie.

czesc dziewczyny, dawno mnie nie bylo, bo jak zwykle zarobiona jestem. pracy szukam:tak:
Sebastian spac nie chce nadal, wczoraj juz pobil wszelkie rekordy- obudzil sie 15 razy wiec mimo tego ze poszedl spac o 19.30 a wstal o 8.30 to dawno sie tak zle rano nie czulam. on juz do tego spotnie wstawanie opanowal, ze jak sie przebudza w nocy to wstaje w lozeczku nie otwierajac nawet oczu!:szok: i placze bidulek bo chyba nie wie co sie dziej. kochana moja kryszynka. Kiedys jak tak sie budzil czesto, to bralam go do siebie, ale teraz on tak sie wierci w nocy ze po pierwsze mnie budzi kopniakami i tym calym wierceniem a po 2gie boje sie ze spadnie mi z lozka. co prawda jego lozeczko dosuniete do naszego lozka wiec male szanse na spadniecie, bo musialby sie w dol lozka przesunac, ale raz obudzilam sie i znalazlam do spiacego z glowka na wysokosci moich kolan (lezal nogami w strone mojej glowy) wiec teraz wole na zimne dmuchac i odkladam go zawsze do lozeczka.

o imprezach bylo. My w domku bedziemy bo 1. znajomych tutaj brak, 2. Mlody nadal na piersi w nocy, 3. nie ma z kim dziecia zostawic. Ale powiem Wam, ze taka mam ochote na alkohol!!!:szok::szok::szok::zawstydzona/y: ze az mnie roznosi. zwlaszcza ze barek u nas calkiem pokazny jest i to wszystko stoi i "sie marnuje". ale do kwietnia juz niedlugo:-)

pochwale sie Wam, ze ubralam dzis choinke. wiem wiem, troche pozno, ale mielismy ubieraz w Wigilie, ale w ost chwili okazalo sie ze jednak nas nie bedzie w Wig i nie bylo kiedy drzewka przystroic:zawstydzona/y:

dobra, mlody kima wiec ide sie polozyc bo za godz sie obudzi maly glodek wiec trzeba korzystac poki mozna:rofl2:

Aga z ta choinka to sie popisaliscie hehehe... Przypomina mi to pewna historie. Mianowicie mlodym dziewczeciem bedac odwiedzilam mojego owczesnego boyfrienda. Patrze, a na choince obok babek wisza kurczaczki, baranki i takie male jajeczka. Pomyslalam sobie, ze troche to dziwne, ale co tam. Kilka miesiecy pozniej patrze, a u boyfrienda ciagle stoi choinka. Zapytalam co i jak, i przyznal sie, ze oni maja uniowersalne ozdoby choinkowe, bo u nich drzewko caly rok stoi... Tym oto sposobem babki sa na boze narodzenie, a kurczaczki na wielkanoc :-)

Kamisia, a propos malego elektryka, to Seb tez kontakty kocha.szczegolnie upodobal sobie jeden na przedpokoju. oczywiscie jest juz dawno zaslepiony, ale Seb i tak z uporem maniaka probuje sie do niego dostac i kleka sobie obok niego, opiera lapkami o sciane i cos tam sobei dlubie. a jak widzi ze ide po niego to probuje uciekac, ale z tego przejecia zapomina nozkami przebierac i w efekcie w miejscu kleczy i piszczy ze szczescia ze psotnikiem jest.

aha, opowiem Wam jeszcze jak nas Seb zaskoczyl w Swieta. Bylismy u moich rodzicow. Seb ucinal sobie poobiednia drzemka w pokoju moich rodzicow. polozylam go na podlodze na koldrze coby z lozka nie spadl i poszlam do salonu posiedziec z rodzicami. Mlody spal pewnie z godzinke a jak sie wyspal to nie plakal jak zazwyczaj, tylko zszedl sobie z koldry, wyszedl na przedpokoj i przyraczkowal sobie do nas. Wszystko bardzo cicho tak ze dopiero jak juz byl prawie przy drzwiach to uslyszelismy to charakterystyczne czlapu-czlapu. No radoche mielismy nieziemnka, ze takie zdolne dziecko nam rosnie:-D

Witam:-)

Rzadko, bo rzadko, ale znów jestem... niestety mąż ma taką samą przerwę w pracy między świętami, więc nie mogę do Was zaglądać... nawet już wieczorami nigdzie nie wychodzi a i tak nie jest dobrze :(
No ale nie o tym miało być...

Marta, oby profilaktyka zadziałała... dobrze, że wszystkie wyniki OK
Aniez, no to i tak łagodnie Młody przechodzi ząbkowanie...
Filonka&Salamandra, łączę się w bólu... Filonka, nie poddawaj się...
Justynka od poniedziałku nie zasypia sama bez płaczu itp. no chyba ktoś rzucił czar ba nią:baffled: teraz np budzi się co chwila z przeraźliwym płaczem... już jej Ibufen zapodałam:-(
Aga&Gosiek, no takich nocek nie życzę już więcej...
ja to już takiego nerwa łapię, że czasami aż sama się boję, co mogę zrobić...:zawstydzona/y:
oby Sebek i Natalka się przestawili z Nowym rokiem...
Aga, co do choinki: lepiej późno....
Zielona, :-D:-D:-D uwielbiam te twoje historie:tak:
Kwiatek, no widzę, że stracha miałaś przez ten brak @... oby szał noworocznej nocy działał:-);-)
Maonka, podobno najlepiej wychodzi jak się o tym nie myśli;-)
Justynka, też płacze jak jej się nie chce dać, ale myślę, ze to już taki charakter:tak:
Kittek, uważaj na siebie...
Akaata, zdrówka dla Oli:tak:

Od razu złożę Wam życzenia, obyśmy Sylwka spędzili w wyborowym gronie, a Nowy Rok wniósł wiele szczęścia i miłości w nasze życie
1056.jpg

reklama
Hej dziewczynki!
W ten ostatni dzień roku chcę wam złożyć serdeczne życzenia oby 2011 rok był lepszy niż obecny, nasze pociechy rosły zdrowo, mężowie byli kochani i żebyśmy były szczęśliwe cokolwiek to znaczy !
newyear.jpg

zdrówka dla chorowitków
wytrwałości dla mam małych marudek
Aga rozłożyłaś mnie na łopatki z tą choinką:-D:-D:-D

My sylwestra spędzamy u siostry mojego K robię sałatkę kebab i piekę udka z kurczaka aniam mnie natchneła hehehe aaaa i polecam wam "schab po staropolsku" z Biedronki pyszny jest wystarczy godzinę i 5 min potrzymać w piekarniku i mamy przepyszny obiad za 14zł
postaram się jeszcze dzisiaj zajrzeć buziaki :*

Do góry