reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam sie wieczornie.Dola mam wiec nic nie napisze.
Chcialam wam zlozyc zyczenia
Niech te Święta tak wspaniałe
będą całe jakby z bajek,
niechaj gwiazdka z nieba leci,
niech Mikołaj tuli dzieci,
biały puch niech z góry spada,
niechaj piesek w nocy gada,
niech choinka pachnie pięknie no
i radość będzie wszędzie!

Wesolych radosnych swiat spedzonych w gronie rodziny zyczy Gosia i Amelcia.

reklama
Dziecię mi zaczelo zabkowac- juz jeden zabek czuc pod palcem a drugie dziaslo spuchniete...dala tak w d ze nie mam sily...caly wieczor koszmar :( to taki przedswiateczny prezent na dzisiejsze 9 miesięcy ;) ehhh...przepraszam, alke dzis padam na cyce- juto wam zyczenia zloze bo dzis jestem nie w chumorze...dobranoc

Juz po polnocy w Polsce, wiec szybko skladam zyczenia i zmykam do wanny.

Ewcia - wszystkiego naj, naj, najlepszego, spelnienia marzen, i pociechy z Synusiow. No i bys jako trzeciej doczekala sie Coreńki ;-)

Witam wigilijnie:-)

U nas dziewczyny rozłożyły się na całego, cały dzień wymiotują... Jola nic nie jadła od południa do 18, bo nie chciała... a Justyna mimo, że nie narzeka na brak apetytu, to potem wszystko zwraca... no to ja teraz wiem co czuje Ella :( właśnie o 23 zjadła kaszkę ryżową, a przed pól godziną ja zwróciła... takie 3 i wyrzuciła chyba wszystko co zjadła... z nowości, to od niedzieli Justka spi w pokoju z Jolą i muszę powiedzieć, że budzi się coraz zadziej i lepiej zasypia:tak:

Widzę, że część dzieciaczków nie interesuje choinka, a nawet bombki... u nas choinki jeszcze nie ma,ale chyba nie mam co liczyć, że moja mała ciekawska nie będzie wszystkiego sprawdzała... dzisiaj ubierałam taką malutką u Joli w pokoju, to nie chciała plastikowej bombki, której jej dałam, tylko sięgała za tą szklana... :-D

Ewa, samych radosnych i szczęśliwych dni oraz pociechy ze swoich chłopaków...

W wszystkim życzę rodzinnych świąt, pełnych atmosfery ciepła i miłości, oby wyczekiwanie na pierwszą gwiazdkę przyniosło o wiele więcej niż tylko prezenty:tak:

11.gif

WITAJCIE KOCHANE :-)
PRZEPRASZAM ZA TAK DŁUGĄ NIEOBECNOŚĆ ALE U MNIE PROBLEMÓW NIE KONIEC NIESTETY , JEDNE SIĘ NIE KOŃCZĄ A JUŻ SĄ NASTĘPNE NIESTETY.
DZIEWCZYNKI CO U MOJEGO ZUZIACZKA , MÓJ MAŁY GRUBASEK JUŻ WAŻY KOŁO 9KG , CHODZI DO TYŁU JAK RACZEK I DWA DNI TEMU POWIEDZIAŁA BABA A NAJLEPSZE JEST TO ZE JAK MÓWI BABA TO PATRZY NA BABCIE, KOŁO 3 TYGODNI MIAŁA KOLEJNE BEZDECHY ALE SAMA JE OPANOWAŁAM WIĘC NIE JEST ŹLE A TAK OGÓLNIE TO JEST NAPRAWDĘ KOCHANA.
NAJGORSZE JEST TO ŻE CHODZI SPAĆ KOŁO 1.00 I TRZEBA JĄ NOSIĆ A JA JUŻ NIE MAM SIŁY.
KOCHANE MOJE U MNIE JAK ZWYKLE POD GÓRKĘ , MĄŻ JEST ZA GRANICĄ NIE MOŻE WRÓCIĆ PRZEZ TE ODWOŁANE LOTY , JA WALCZĘ DALEJ SAMA ZE SKLEPEM I TROCHĘ SZWANKUJE MI ZDROWIE. NIESTETY NIE JEST ZA WESOŁO ALE MAM NADZIEJĘ ŻE JAKOŚ WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY.
KOCHANE DZIEWCZYNKI Z OKAZJI ZBLIŻAJĄCYCH SIĘ ŚWIĄT ŻYCZYMY WAM ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ABY PRZYSZŁY ROK BYŁ LEPSZY OD TEGO I ŻEBY NA WASZYCH TWARZACH ZAWSZE GOŚCIŁ UŚMIECH. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ŻYCZĄ ZUZIA I KAROLINA.IMG_3390.jpgIMG_3389.jpgIMG_3393.jpg
pencil.png

Karola, jak dobrze, ze sie odzywasz :-) Bedzie dobrze!!! Grubasek wprost przeuroczy:tak:

A mnie wzielo na gotowanie... jutro rano tylko wstawie kapuste i schab...
Bedziemy miec krem pieczarkowy, schab nadziewany sliwkami, kurzece skrzydelka na ostro, kapuste z fasola, mus z tunczyka, moze awokado z sezamem, salatke z jablek. Ugotowalam tez flaczki, ale to na sobote ;-) Mial byc barszcz czerwony, ale poza mna nikt burakow nie lubi... Moze jeszcze ugotuje kompot z suszu... No i bedzie tez grzane wino - pycha... Nie wiem czy kuzyn i ta jego kochanica ;-) cos przywioza...

Ostatnia edycja:
Wczoraj witałam się z wieczora a dzisiaj dla odmiany z samego rana bo malutka jak codzień 6.39 pobudka a zresztą i tak wstałam bo jeszcze do pracy mykam. Pewnie już dzisiaj nie zajrzę więc chciałabym życzyć wszystkim mamusiom i dzieciaczkom spokojnych i radosnych świąt. A życzenia składam słowami ks. Twardowskiego bo bardzo mi się ten wiersz podoba:

Pomódlmy się w Noc Betlejemską,
w Noc Szczęśliwego Rozwiązania,
by wszystko się nam rozplatało,
węzły, konflikty, powikłania.

Oby się wszystkie trudne sprawy
porozkręcały jak supełki,
własne ambicje i urazy
zaczęły śmieszyć jak kukiełki.

Oby w nas paskudne jędze
pozamieniały się w owieczki,
a w oczach mądre łzy stanęły
jak na choince barwnej świeczki.

Niech anioł podrze każdy dramat
aż do rozdziału ostatniego,
i niech nastraszy każdy smutek,
tak jak goryla niemądrego.

Aby się wszystko uprościło -
było zwyczajne - proste sobie -
by szpak pstrokaty, zagrypiony,
fikał koziołki nam na grobie.

Aby wątpiący się rozpłakał
na cud czekając w swej kolejce,
a Matka Boska - cichych, ufnych -
na zawsze wzięła w swoje ręce.

W Dzień Bożego Narodzenia
z serca swoje ślę życzenia.
Dużo zdrówka, ciepła i miłości
niech w Waszym domu zawsze gości,
a na świeta te urocze
choinki życze wielkiej i pachnącej,
Mikołaja wspaniałego i karpia tłustego.
Opłatka z bliskimi dzielonego
i Jezuska malutkiego
w sercach zawsze goszczącego.
Wesołych Świat
życzą Justyna i Aaliyah

Wesołych Świąt!
Bez zmartwień,
Z barszczem, z grzybami, z karpiem,
Z gościem, co niesie szczęście!
Czeka nań przecież miejsce.
Wesołych Świąt!
A w Święta,
Niech się snuje kolęda.
I gałązki świerkowe
Niech Wam pachną na zdrowie.
Wesołych Świąt!
A z Gwiazdką!
Pod świeczek łuną jasną
Życzcie sobie - najwięcej:
Zwykłego, ludzkiego szczęścia

reklama
WeSoŁyCh ŚwIąT dLa Was i WsZyStKiCh DziEcIaCzKóW !!!
Żeby były tak wyjątkowe jak Wasze dzieci :-)
Wszak to pierwsze Święta z naszymi małymi pociechami :-)

Do góry