reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

13 - pomysł fajny ale trzebe miec w nim to coś zeby się przebiś bo w wawie na chwilkę obecną tego pełno może nie żłobków ale klubów malucha bo żłobek otworzyć jest cholernie trudno . Szymek sam chodził ostatnio do takiego wiec znam troszkę temat .

Katik - wszystkiego dobrego

Agnieszka - wejdz na kulinarny

U nas teściowa ze szpitala wylazła . już się ma lepej, sąsiad już był rehabilitant u nas .
Szymek jutro do przedszkola śmiga a my mamy trzysta rzeczy do załatwienia . oj dłuższa doba by mi się przydała

reklama
Cześć kochane!
Jestem urobiona po pachy. Tak na szybkiego w wielkim skrócie.
Nie wysypiam się totalnie. Adaśko chory, kaszel przy jego katarze to pikuś. Naszym utrapieniem odciąganie flegmy, bo sączy się non stop, a mały nam okropnie przy tym wyje. Prawie oddechu złapać nie może. Źle mi z tym, że tak muszę go torturować.
Robi przy tym po 7 kupek, większość zielonkawa i płynna. Zasypiać chce tylko na rękach i przy cycku. W nocy po 3 razy cyc, a mnie bolą piersi, bo już niewielkie się zrobiły i mleczka mało.
W dzień poświęcam mu czas tylko przy jedzonku, bo pomagam sprzedawać chu.ki (czyt. choinki) :-) Sterczę na mrozie od 9 do 18. Dobrze, że to u nas na podwórku, bo mam Adasia pod ręką jak zatęsknię ;-)
Nie mam czasu tu zajrzeć, bo jeszcze porządki wieczorami ogarniam.Dziś wyjątkowo szybko leżę w lóżku i mam zamiar odespać trochę. Więc dobrej nocki!

Judysiu całym sercem i wszystkimi myślami jesteśmy przy Was. Całuski dla Zosieńki

Ostatnia edycja:
Melduje sie i ja.
W weekend w domku u rodzicow siedzialam. Troche dluzej pospalam bo nie mialam nic do sprzatania hehe. W pierwsza noc dziecie spalo niespokjnie ale w druga juz super. Gdyby nie to ze pracowalm w sobote od rana do wieczora to moglabym powiedziec ze odpoczelam. Dzis M wrocil pojechalismy kupic choinke i banki. Miala byc sztuczna choinka i "sztuczne" banki a jest pieknie pachnacy swierk i mega kolorowe szklane bombki:-D

Katik wszytskiego doooobrego i duuuuzo milosci zycze !!!
Agnieszka nie zrobiliscie czasem wiecej takich ciasteczek?
franekkimono sliczny wierszyk:tak:

Uciekam bo od rana znowu duzo pracy i tak do siwta wiec moze byc mnie malo,,,
dobranocka :)

hoł hoł hoł...witam po weekendzie. Zabieganym i zapracowanym. No ale porządki porobione, firanki poprane, okna z wewnątrz obmyte a choinka ubrana - kolorowa i pachnąca:)Tym razem kupiliśmy śłicznego świerka , bo ceny jodły kaukaskiej - 140 PLN zwaliły mnie z nóg:)
FranekKimono-witaj wśród nas, śliczny wierszyk
Katiczku- sto lat w miłości ....a jak tam samopoczucie po winie?:)
Kittek-wracaj do zdrówka
Adaśku- Ty też szybko zdrowiej smerfiku

wiecej nie pamiętam-mróz mi padł na głowe:)Mam dziś wolne więc jak Antoś pozwoli ponadrabiam

Heloł!No i weekend zleciał nawet nie wiem kiedy trzeba się brać za porządki,łazienka się na mnie patrzy i prosi o wymycie płytek:-D A mi się taaaak nie chce,okno tarasowe(4 metry długości) zostawiam na czwartek może dotrwają czyste do piątku,tłumacze odrazu że nasze pieski siedzą na tarasie i się patrzą co robimy no i zdarza im się często lizać okna albo łapką pukać żeby ich do pokoju wpuścić,a z drugiej strony Lena z nimi rozmawia i również liże także okna z obu stron są załatwione.A odnośnie świąt to u nas będzie:
-karp smażony
-ryba po grecku
-śledzie z cebulką
-śledzie po kaszubsku
-kapusta z grzybami
-susz
-barszczyk z uszkami
-pierogi z kapustą
-krokiety z grzybami i kapustą
-sałatka śledziowa
-sałatka jarzynowa
-pierniki,ciasteczka maślane
no i jakieś ciasto narazie nie mam pomysłu :zawstydzona/y:
Choinka nie robi wrażenia na małej ona woli ładowarke i odkurzacz:-)
Miłego dnia kobietki

Witam i zaraz zmykam;-)
Korzystając z tego, że moje dziecię śpi lecę kupić jakiś prezent dla Babci, bo tylko to mi do kupienia zostało.
U nas się M. pochorował, więc zalega w łóżku, smarka i kaszle:-(
Teściowa też nadal chora, a ja dzisiaj do pracy, więc ściągam do młodej moją siostrę i będzie na zmianę z teściem wartę przy małej trzymać;-)

U nas wczoraj też świętowanie odchodziło, od 21.34 dokładnie, bo wtedy też mój M. rozpoczął kwalifikację na Dyrektora Klubu Oriflame. A pamiętam, jak rok temu sceptycznie do mojego biznesu podchodził i mu teraz to wypominam:-D

kittek - szybkiego powrotu do zdrowia!

13x13 - jak się zdecydujesz na ten żłobek to trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia. Sama też rozważałam, czy siostry nie zatrudnić i żłobka nie otworzyć, ale ona kurcze wykształcenia pedagogicznego nie ma i nie wiem, czy to nie problem, bo mi również do tego daleko (skończyłam lic. marketing i zarządzanie, mgr finanse i rachunkowość i podyplomowe z zarządzania sprzedażą).

Franek - wierszyk wzruszający:-)

Judysia - co z Zosiaczkiem? Myślę o Was i wysyłam same pozytywne myśli!!

Witam i zaraz zmykam sprzątać bo mi łazienka została no i reszta tylko do dopieszczenia.
Aniam dzięki raz jeszcze
Kinguunia z jednej porcji zrobiłam i wyszły 3 blaszki...ale mam dość ;-) dobrze że nie muszę więcej piec :-p
Byłam z M. na kontroli i ma jeszcze 3 zastrzyki i mamy obserwować bo juz taką tęndęcję prawdopodobnie będzie miał... świetnie :wściekła/y:jeden z tendencją do zapalenia krtani drugi do zapalenia ucha :wściekła/y:

elvie musi być pedagogiczne ale nie koniecznie przedszkolne . w państwowowym nawet zeby prowadzić rytmike czy inne zajęcia to trzeba mieć przedszkolne

Poczytam wieczorem bo nie wiem w co łapy mam wsadzić eehh ,

oj dłuższa doba by mi się przydała

nie tylko Tobie... też sobie ostatnio nie mam kiedy na d... usiąść, podczytam Was troszke i zaraz coś się dzieje i tak na raty...ehhh a w ciąży było tak pięknie:-)

katikowie sto lat razem!!

judysiu jestem z Wami!! MUSICIE dać rade!

franek witaj! wierszyk śliczny!

13 żłobek super sprawa, choc ja się np zupełnie nie widze, trafia mnie czasem z moją dwójeczką a co dopiero ileś tych dzieci mieć...

no i już mnie Staś woła...

miłego dnia!

reklama
ja tez dzis na pomysl na biznes wpadlam-klub dla mam i kobiet w ciazy, spotkania ze specjalistami, wymiana ciuszkow po dzieciach itp:) u nas miasto ponad 35tys i nie ma czefgos takiego, a mysle ze to nie glupie. poszukam wsrod znajomych kogos kto by mi pomog i w nowym roku ruszam z dzialaniem:)

a poza tym to u nas ciag dalszy marudzenia Oli jak jej tez eby nie wyjda teraz to chyba lysa bede...nawet nie mam kiedy sniadania pojsc zjesc, maz jeszcze w trasie a olka jak ja spuszcze z oka to zaraz przy sondzie majstruje

Do góry