reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ojej, ile wy rzeczy na wigilie szykujecie :szok: U moich rodzicow do ktorych sie wybieramy sa trzy podstawowe potrawy:
- pierogi z kapusta i grzybami (w kilku orzeszki na szczescie)
- barszcz czerwony
- duuuuuuuuuuuuzo smazonego karpia
Powyzsze 3 potrawy sa tak uwielbiane, ze po ich ogarnieciu nikt nie ma miejsca na wiecej :-D

Oczywiscie moja babcia gotuje gibos, ale to raczej na pozniej. Jakies dwie salatki do tego, ciasto - tak dla ozdoby :-)

reklama
Judysiu wszystkie jestesmy myslami z Toba i Zosienka! Malutka da rade, jest bardzo silna, Ona sie nie poddaje, walczy, Ty tez musisz sie trzymac dla jej dobra! Modlimy sie za Was!

co do przepisow to ja chetnie poznalabym przepis na ciasto z nutella i wisniami:) juz na sama mysl o takim ciescie slinka mi cieknie:)

u nas wigiilia najpierw u tesciow, pozniej u moich rodzicow, ja robie tylko krokiety z kapusta i grzybami, ewentualnie jakies ciasto upichce chociaz talent kulinarny i pociag do kuchni to baardzo abstrakcyjne pojecia:)

uciekam spac bo Olka dzis maruda, chyba to wreszcie zabki bo dzis malo co nie zjadla z placzem swoich rak, nigdy dotad nie plakala przy tym a i dziaslo cos coraz bardziej mi podpada:)

dobrej nocki mamuski!

A do mnie na swieta przylatuje tesciowa (hahaha, temat wracajacy jak bumerang ostatnio) i to ona bedzie sie rzadzic w kuchni. Od przylotu do wylotu.
I cale swieta pewnie przygotuje od a do z , bo przeciez gdybym przygotowala cokolwiek ja - bylo by to nie zjadliwe...
Tak wiec zakupow jedzeniowych zadnych nie robie w tym roku, a Ł juz oznajmilam, ze od niedzieli po sklepach buja sie z mamusia.

Taaaa, tyle w temacie.

U nas dzis ziiiiiiimno i sniegowo. Troszke popadalo, a zapowiadali wielkie sniegi. Jak zwykle im nie wyszlo...
Bylysmy na dalekiej wyprawie dwoma autobusami- pierwszy raz zreszta. Dziecko zadowolone i szczesliwe, teraz w spacerowce juz jezdzi troszke bardziej posadzona, wiec widzi jeszcze wiecej, i jest zajefajnie.
Wracalysmy po ciemku, praktycznie pierwszy raz Polka w wozku po ciemku jechala, i piszczala i machala rekami z wrazenia. Wariatuncio moj kochany!

Judysiu wszystkie jestesmy myslami z Toba i Zosienka! Malutka da rade, jest bardzo silna, Ona sie nie poddaje, walczy, Ty tez musisz sie trzymac dla jej dobra! Modlimy sie za Was!

co do przepisow to ja chetnie poznalabym przepis na ciasto z nutella i wisniami:) juz na sama mysl o takim ciescie slinka mi cieknie:)

u nas wigiilia najpierw u tesciow, pozniej u moich rodzicow, ja robie tylko krokiety z kapusta i grzybami, ewentualnie jakies ciasto upichce chociaz talent kulinarny i pociag do kuchni to baardzo abstrakcyjne pojecia:)

uciekam spac bo Olka dzis maruda, chyba to wreszcie zabki bo dzis malo co nie zjadla z placzem swoich rak, nigdy dotad nie plakala przy tym a i dziaslo cos coraz bardziej mi podpada:)

dobrej nocki mamuski!

kochana już wrzuciłam na odpowiedni watek:-)

Hej dziewczyny,chciałabym dołączyć do waszej "rodziny" :-) w sumie to czytam was odkąd dowiedziałam się o ciąży.Nasze maleństwo Lencia urodziła się 06.04.2010.Na codzien jak narazie nie pracuje ale studiuje,jestem na 4 roku weterynari(powinnam być na 5 ale wzięłam dziekanke ze względu na problemy w ciąży) to jak narazie tyle o mnie,reszta wyjdzie w praniu:-D
judysia 3mamy za niunię kciuki codziennie o niej myśle i wchodzę tu z myślą o Was!
A widzę że temat świąt,w tym roku u nas wigilia nie wiem jak to będzie bo my w tym roku się wprowadziliśmy do naszego nowego domku i nie wszystko mamy(np wysoki stół krzesła i takie tam niby zwykłe rzeczy a potrzebne) no ale jakoś trzeba sobie poradzić!
Pozdrawiam was wszystkie i mam nadzieje że mnie przyjmiecie

Hej dziewczyny,chciałabym dołączyć do waszej "rodziny" :-) w sumie to czytam was odkąd dowiedziałam się o ciąży.Nasze maleństwo Lencia urodziła się 06.04.2010.Na codzien jak narazie nie pracuje ale studiuje,jestem na 4 roku weterynari(powinnam być na 5 ale wzięłam dziekanke ze względu na problemy w ciąży) to jak narazie tyle o mnie,reszta wyjdzie w praniu:-D
judysia 3mamy za niunię kciuki codziennie o niej myśle i wchodzę tu z myślą o Was!
A widzę że temat świąt,w tym roku u nas wigilia nie wiem jak to będzie bo my w tym roku się wprowadziliśmy do naszego nowego domku i nie wszystko mamy(np wysoki stół krzesła i takie tam niby zwykłe rzeczy a potrzebne) no ale jakoś trzeba sobie poradzić!
Pozdrawiam was wszystkie i mam nadzieje że mnie przyjmiecie
od ponad roku nas w tajemnicy podczytujesz, i dopiero dzis sie ujawniasz? nieladnie, nieladnie ;-)

witaj, i udzielaj sie czesciej !

Dopiero dzisiaj doczytalas dokladnie co sie dzieje z Zosiaczkiem Judysi i strasznie mi smutno teraz ze takie malenstwa musza tak cierpiec.
Bede sie modlic za Zosie i za Judysie zeby miala duzo sil do walki.
Nic nie napisze wiecej bo mi za bardzo smutno.

reklama
No wiem wiem troszkę nie ładnie,ale uwierzcie że tyle o was już wiem.Nie pisze bo codziennie dojeżdżam 50 km pociągiem do szkoły a jak wróce to siedzę z niunią albo się uczę i tak w kółko,ale pomyślałam że to nie fair tak wszystko o was wiedzieć a wy o mnie nic.
Katik widzę że teściowa nie odbiega od norm teściowej,ja mam tylko teścia...:-(
marta2801 a Lenka o 17.55 :-) twoja Olcia starsza troszki
Dziewczyny jak wasze psy(chodzi mi o osobników męskich)reaguja na maleństwa?Bo mój dogo chce się z nią bawić,tylko że w taki sposób jak z innymi psami czyli podskubywanie ząbkami:szok: a mi się to niezbyt podoba.A z kolei suczka(golden retriever) siada a mała ciągnie ją za uszy nos a ta nic...

Ostatnia edycja:
Do góry