reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
hejka
filonka - to sie u was dzieje oj dzieje, taki skryty szwagier hihi...
agnieszka - super ze juz mareczkowi lepiej
maonka - ja przepisy podalam mojej mamie i licze na to ze sie napije troche na te swieta...

judysiu - dobry pomysl z tym energoterapeuta, napewno nie zaszkodzi a moze wiele pomoc, trzymam kciuki, bedzie dobrze, napisz nam kiedys czy byl rak u was w rodzinie?

co do potraw wigilijnych to u nas bedzie napewno 12, bo mama tak zawsze robi, ale co i jak to ja nie wiem, nie wtracam sie hehe

Ostatnia edycja:
Ach święta jednak spędzamy w domu. Robię pierwszy raz wigilię. Więc trzymajcie kciuki, żeby wszystkie potrawy wyszły.
to witam w klubie, bo ja tez 1szy raz bede przygotowywala. Ale u nas to smutno bedzie, bo sami bedziemy:(

hahahaahah uśmiałam się ;-) ale pali się liście a nie ziarno :-)
Jak to człowiek się całe zycie uczy ;-)
taaaak... ta konopia wiele tlumaczyly :p

a w temacie potraw no to wigilia tradycyjnie i mi w udziale przypadlo przygotowanie moich popisowych potraw, tj. uszka i pierogi z kapucha i grzybami, kutie, pieke makowca i pierniczki, zrobie barszcz na zakwasie. poza tym oczywiscie karpik, kluski z makiem, zupa grzybowa, barszcz czerwony, krokiety, paszteciki, ryby smazone, duszone... kasza z sosem grzybowym, groch z kapusta, kompot z suszu.. hmmm.... i espumisan :-D

za to drugi dzien... tutaj hulaj dusza, ( ojciec mysliwy, wedkarz a pzy tym kucharz z zamilowania, wiec o slynnym gibosie nie wspominam nawet;-) ) rennie, krople mietowe i stoperan zakupione, wiec damy rade :-D

a w temacie potraw no to wigilia tradycyjnie i mi w udziale przypadlo przygotowanie moich popisowych potraw, tj. uszka i pierogi z kapucha i grzybami, kutie, pieke makowca i pierniczki, zrobie barszcz na zakwasie. poza tym oczywiscie karpik, kluski z makiem, zupa grzybowa, barszcz czerwony, krokiety, paszteciki, ryby smazone, duszone... kasza z sosem grzybowym, groch z kapusta, kompot z suszu.. hmmm.... i espumisan :-D

za to drugi dzien... tutaj hulaj dusza, ( ojciec mysliwy, wedkarz a pzy tym kucharz z zamilowania, wiec o slynnym gibosie nie wspominam nawet;-) ) rennie, krople mietowe i stoperan zakupione, wiec damy rade :-D

U mnie takich rzeczy nie ma. babcia dawno tem raz zrobila kutie...bleeee, a mama kiedys kompot z suszu, ale tez nie przeszedł..fuj..hehe, ja tam tego nie lublju:-)

Daga - to u Was istna masakra! Ja bym tego do Wielkanocy nie zjadła:-D

U nas barszcz z uszkami, ze 3 ciasta, śledzie, sałatki, pierogi z grzybami i kapustą, karp, jakaś inna ryba, galareta i kapuśniaczki, czyli takie zawijańce z drożdżowego ciacha napchane pieczarkami, natką pietruchy i serem - nie wiem zatem skąd ta durna nazwa:confused:

hehe Elvie, ostatnie swita przekonały mnie o nieograniczonej pojemnosci mojego brzucha :-) poza tym co nie zjemy to nam do domu zapakuja :-) hehe a na wychowawczym oszczednosc to wazna cecha charakteru :-D

Wronia, to co Wy jecie ???? :-)

reklama
Do góry