To się narobiło :-) Bardzo skryty szwagier
Zawsze pomożemy. Kupiłam prezenty dla chrześnicy 01.12 w sklepie internetowym z zabawkami. I co? Nadal czekam na zamówienie. Teraz to niech się gryzą. Nie odbiorę tego zamówienia, mam ich gdzieś. Dobrze, że dałam płatność przy odbiorze. A prezentu nadal nie mam. Jutro się coś kupi.
Gratulacje z okazji 1 ząbka. Fajny suwaczek.
Chce mi się, bo to pierwszy raz ;-) Będę robić tak: barszcz czerwony, łazanki z kapustą i grzybami, woda śledziowa (musi być, mąż uwielbia) + ziemniaczki do tego, sałatka wigilijna, jakieś śledzie, oczywiście karp, no i ciacho. Ale nie typowo świąteczne, tylko będę robić zappa (Wielkie Żarcie - Przepis - Zapp czyli tęcza na talerzu) Wydaję się łatwe i szybkie. Może jeszcze kupię makowiec. Mamie zleciłam krokiety i uszka. Siostra wegetarianka, więc z nią największy problem. Pewnie zje tylko łazanki. Jej strata. Powinnam to przenieść na wątek jedzeniowy. ;-)
A teraz palec do góry kto zrobił nalewki kawową i malibu z moich przepisów?
U mnie wiórki się już moczą, a kawowa zrobiona. Podobno pycha.
O qrka...dobrze ,że mi przypomniałaś:-), toc ja już moge pic...huuurraaaa, musze zrobic koniecznie.
Ja tez robie wigilie u Siebie:-) ale jeszcze nie wiem dokładnie co bede pichcic, musze cos wymyslec, w sobote usiade i sie z T zastanowimy. Karpia u Nas smaży tesc (bo w zasadzie oni tylko jedzą, u mnie karpia nigdy nie było), moja babcia robi najlepszy barszcz na świecie , więc to jej domena, tak samo jak pierogi z kapustą i grzybabmi. Mama napewno rybe po grecku zrobi i groch z kapustą. tesciowa karpia w galarecie i tesciu jeszcze robi ichni barszcz, oni na słodko robią..fuuuj :-). No a babcia T, zawsze robi zupe rybną , której ja nie lubie, ale oni uwielbiają. My napewno robimy nasze ulubione ciasto z nutellą i wiśniami, no i cos jeszcze trza wymyślic:-)