reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja tylko chcialam napisac, ze mm to boski wynalazek. dziecko mi w nicy spi 7h bez budzenia sie na zarelko. Szuka wprawdzie cycusia, ale pewnie i o nim niebawem zapomni.
Ja tez jestem w szoku tej zmiany po MM. Spi 8-9 godzin, budzi sie na 160 ml mleka, i idzie spac poki budzik Ł nie zadzwoni o 7.30.

Zaczne od tego że do niedzieli mam na głowie teściową! :szok::dry::sorry2: M i jego siora zrobili mi taki numer żeby mamusi ulzyć po pogrzebie- tyle, że jedno i drugie w pracy a ja mam mamunie bawić :dry:
Wspolczuje, szczerze.
Ja swoja mam od 18 grudnia na glowie, na cale swieta. Dzien w dzien , 24h/ dobe przez 10 dni! Oszaleje chyba!!!!!!!!!!!!

Zdrowka dla Julenki!
A, glowa mnie boli. Wczoraj nadrabialam zaleglosci w tequili, ale wczesnie poleglam :/
ja wczoraj z puszka Tyskiego szalalam. Pierwsze trunkowanie od 1.5 roku. Wypilam 3/4 kufla i tak mnie zmoglo, ze jak Pola o 5 o mleko zaczela stekac, to dlugi czas ja ignorowalam myslac, ze snie! Zgroza!

U nas nic nowego. Bylam dzis na kontroli z wysypka, niby poprawa, ale ogolnie jeszcze kiepsko. Dostalam mocniejsze sterydy, i zakaz dotykania Poli po posmarowaniu.
:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
zielona pewnie to przeoczylam,ale czy ty juz nie karmisz?
e.salamandra diagnoza jest postawiona juz dawno.A mianowicie atopowe zapalenie skory.Dermatolog mnie nie pocieszyl wcale.Mowil ze raz bedzie gorzej a raz lepiej.Teraz jest to gorzej.Pocieszal tylko ze z tego wyrosnie.Oby.
Moi znajomi maja dwoje dzieci jedno 4 lata drugie dwa i obydwoje mieli to dziadostwo.Dziewczynka drapala im sie do krwi bo tak swedzialo.Na noc bandazowali jej te miejsca zeby nie mogla sie podrapac,bo byla tragedia.
W tej chwili chlopczyk juz jest zdrowy,a malutka ma tylko tak delikatnie,takze jest szansa ze i moja z tego wyrosnie.
Moja Ami tez sie tak zaczyna drapac.Daje jej kropelki przeciw swedzeniu ale one gowno pomagaja.

Jutro chyba wezme przyklad z aniam i udam sie na spacer saneczkowy.Musze obfocic Ami,ze byla na takim wielkim sniegu.
A braciszek zuch chlopak.

gosiek, hehe jestem hardcorowa, ale dziecku nie zaoferowalabym takiej jazdy. W sobote zmuszona bylam zaczac brab silne antybiotyki, Konstancja tez cos brala i w zwiazku z tym z dnia na dzien musialam odstawic Kostke od piersi. Wczoraj skonczyl mi sie antybiotyk hi hi.

Piersi juz zmiekly, ciagle cos sie z nich saczy, a bola jak na poczatku ciazy ...

Gosiek - u mnie procz nieszczesnego pupppu, na dloniach i stopach zdiagnozowano wlasnie azs. Koszmar.
Ogromnie zal mi Twojej malenkiej Amelci, bo wiem co przezywa. Biedna musi to okropnie swedziec, bo ja dostaje szalu z drapaniem sie. I faktycznie - jak wpadne w trans to drapie sie az do krwi, bo normalne podrapanie ulgi nie przynosi.
Aktualnie mam trzeci rodzaj sterydu na to cholerstwo, procz tego dostalam juz 4 rodzaje emolientow do kapieli i smarowania. Jak na razie jest minimalna poprawa- z wodnych babli przeszlismy do totalnego wysuszenia skory, do tego stopnia, ze odchodza mi suche platy, a skora peka az do krwi.

Trzymam kciuki by Twojej Kruszynce sie poprawilo.

Przypomina mi sie cos. Mianowicie syn mojego eksa mial cos, co diagnozowano jako AZS. Chlopak smarowal sterydami i musial co chwile je zmieniac, bo przestawaly dzialac. W Czechach, bo on jest polczeski, poszedl do homeopaty, a ten popatrzyl i stwierdzil, ze to nie zaden AZs, a Candida. Dal mu jakies leki, kazal wyeliminowac z diety cukry i wszystko, czym ta candida sie zywi i chlopak od tego czasu ma piekna skore. Moze i gosiek i Katik, powinnyscie przyjrzec sie tym waszym klopotom od strony candidy.

EDIt: Chlopak mial zainfekowane cale rece, az do barkow i czesc klatki piersiowej.

Ja pierdykam, Zielona....

Wszystkim, ktore maja ochote wpisac w google "Candida" i kliknac Images: odradzam!

Natomiast zgodze sie z moim lekarzem, ze u mnie to raczej aktycznie egzema(azs). Juz w gabinecie pokazywal mi zdjecia w ksiazkach, poisujace i ilustrujace problemy skorne przy azs, i mam podobne objawy.

katik no w szoku jestem.Tak nagle to Ci sie pojawilo?Wspolczuje z calego serca.
Ja jak patrze na Ami to mi sie plakac chce.Nagorzej jak wlasnie wpadnie w trans drapania.To jest cos strasznego.
Uwazaj tylko na sterydy.
Ja wczoraj weszlam sobie na jakies forum na temat azs i sterydow i wystraszylam sie nie na zarty.
Moja tez ma sterydy ale mam ja smarowac tylko trzy dni i potem dopiero za miesiac.

Musze sprawdzic co to ta candida.

Tak, pojawilo sie praktycznie z dnia na dzien, niewiedzac skad.
Poprostu zaczelo mnie swedziec miedzy palcami u jednej stopy. Myslalam ze z Pola na basenie zlapalam grzyba, i smarowalam mascia przeciwgrzybicza. Nie pomagalo, a rozprzestrzenilo sie na cala stope- takie swedzace bable. Potem przeszlo na jedna reke, potem na druga. Potem na druga stope.
Najpierw podejrzewano swierzb u mnie, 3 dni smarowalam sie mascia na to.
Pozniej znow doszla wysypka na calutkie cialo, jak w ciazy.
No i sajgon sie zaczal. Swedzenie, drapanie, dreszcze, brak snu, swedzenie, drapanie....
Wtedy stwierdzili, ze nalozyli mi sie 2 choroby - bo dlonie i stopy zainfekowane byly azs, a na reszte ciala powrocil ciazowy puppp - ktory byl efektem powariowanych hormonow. Zbyt dlugo karmilam piersia, do tego jeszcze tabletki anty, i organizm mi sfiksowal. Musialam przestac karmic, i odstawic hormony.
W kwestii azs- najprawdopodobniej to jakis alergen ktory trzeba wyeliminowac, i powinno sie poprawic. Jak na razie jest minimalnie lepiej, a musialam odstawic cala chemie (kosmetyki), pikantne potrawy, i - na nieszczescie - buty z owczej welny, bo one rowniez moga byc sprawca.

reklama
Do góry