reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzięki dziewczyny za namiary na te kołdry... poszukam jeszcze na allegro... a możecie mi powiedzieć jakiego producenta warto kupić żeby nie wtopić?
No i z drugiej strony z tych co wstawiłaś Aniam niby cena 299,99 zł czyli ciut drożej jeśli chodzi o zakup ale dzięki temu że w pralce można parć to w efekcie kocich ekscesów wyjdzie taniej bo wsadze wypiore na 60st i powinno dac radę.
a jeszcze wczoraj znalazłam taką KOŁDRY KOŁDRA 4 PORY ROKU 140/200 CERTYFIKAT (1336061396) - Aukcje internetowe Allegro
ta to juz w ogóle można prać w 95 st... tylko nie wiem co to za producent bo się nie znam... no i przede wszystkim cena jest super przystępna...
Co do naprawy kołdry to tak jak pisałam przerabiam na poduchy a z kupnem nowej się wstrzymuję bo może faktycznie kupie ta spinaną

A tak w ogóle to sie witam. M. dał mi dzisiaj nawet pospać. Nie wiem ale może to zasługa tego że wieczorem w pokoju chłopaków rozwiesiłam mokrą pieluszkę tetrową skropioną olbasem... i sie inhalowali...
za to rano M. zaczął mi kaszleć strasznie i jak płakał to aż piszczał... jutro ide z oboma do lekarza bo potem weekend a w poniedziałek mikołaj w przedszkolu to chce być na 100% pewna że ten kaszel to tylko dalej spływająca wydzielina z nosa a nie juz infekcja gardła, oskrzeli itd...
13 zdrowia i sił dla ciebie i mamy
Aniez musze zobaczyć cennik w Jysku...
Współczuje nieprzespanej nocy i gratuluje wyspanym...
spadam ponadrabiac choć i tak po łebkach ostatnio to robie :zawstydzona/y:

Edit
Mam pytanie do tych co w Jysku kupowały kołdry spinane czy to że w opisie napisano: Kołdra 2x600g LIVING MEDICAL 135x200 Waga wsadu: 2x600 g znaczy że to kołdra spinana??
http://www.jysk.pl/4/31/33/581/4117850/a/catalog
a może to taka?
http://www.jysk.pl/4/31/33/581/4103550/a/catalog
pisze 4seasons... no i która lepsz ta 400+800 czy 460/900 ta druga pewnie cieplejsza...

Ostatnia edycja:
reklama
Agnieszka- no nie wiem... po kocie to ja bym prała w 90 stopniach... Raz mi kot napstrzył na dywan... masakra to była!!! (moja babcia zamkneła go na 12 h w pokoju, jak bylismy na wczasach, bo go nie zauwazyla... no i bida musiala cos zrobic z pecherzem...).

Jesli chcesz to moge Ci polecic taka koldre http://www.amw.pl/shop/?id=72
Mam ja i jest cieplutka no i pralam w 90 stopniach i ma dobra cene- kupowalam bezposrednio u nich i z dostawa itd. wszystko OK. :-) Mam tez ich koldre na licencji Advanca dla Bartka i tez jest OK (te pralam w 60 stopniach).

Ale dwustronna ma ten + ze jakby co z 1 zrobisz 2 :-D... wszytsko zalezy dla kogo kolderka... my w lecie koldry nie uzywamy w ogole (spimy pod przescieradlem) no a w zimie mamy te Dracon... 2-stronna tez mam, moja mama pod nia nocuje, jak u nas zostaje :-D

U nas zimowo, jak wszedzie, ale do pracy mimo fatalnych warunkow jechalam krotko, bo wszytskich gdzies 'wymiotlo' i drogi byly puste. Ciekawam co bedzie po poludniu... pewnie Armagedon!!!!

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za namiary na te kołdry... poszukam jeszcze na allegro... a możecie mi powiedzieć jakiego producenta warto kupić żeby nie wtopić?
No i z drugiej strony z tych co wstawiłaś Aniam niby cena 299,99 zł czyli ciut drożej jeśli chodzi o zakup ale dzięki temu że w pralce można parć to w efekcie kocich ekscesów wyjdzie taniej bo wsadze wypiore na 60st i powinno dac radę.
a jeszcze wczoraj znalazłam taką KOŁDRY KOŁDRA 4 PORY ROKU 140/200 CERTYFIKAT (1336061396) - Aukcje internetowe Allegro
ta to juz w ogóle można prać w 95 st... tylko nie wiem co to za producent bo się nie znam... no i przede wszystkim cena jest super przystępna...
Co do naprawy kołdry to tak jak pisałam przerabiam na poduchy a z kupnem nowej się wstrzymuję bo może faktycznie kupie ta spinaną

A tak w ogóle to sie witam. M. dał mi dzisiaj nawet pospać. Nie wiem ale może to zasługa tego że wieczorem w pokoju chłopaków rozwiesiłam mokrą pieluszkę tetrową skropioną olbasem... i sie inhalowali...
za to rano M. zaczął mi kaszleć strasznie i jak płakał to aż piszczał... jutro ide z oboma do lekarza bo potem weekend a w poniedziałek mikołaj w przedszkolu to chce być na 100% pewna że ten kaszel to tylko dalej spływająca wydzielina z nosa a nie juz infekcja gardła, oskrzeli itd...
13 zdrowia i sił dla ciebie i mamy
Aniez musze zobaczyć cennik w Jysku...
Współczuje nieprzespanej nocy i gratuluje wyspanym...
spadam ponadrabiac choć i tak po łebkach ostatnio to robie :zawstydzona/y:

Edit
Mam pytanie do tych co w Jysku kupowały kołdry spinane czy to że w opisie napisano: Kołdra 2x600g LIVING MEDICAL 135x200 Waga wsadu: 2x600 g znaczy że to kołdra spinana??
Kołdra 2x600g LIVING MEDICAL 135x200 w JYSK.
a może to taka?
Kołdra 400/800g MARIUS 4SEASONS 135x200 w JYSK.
pisze 4seasons... no i która lepsz ta 400+800 czy 460/900 ta druga pewnie cieplejsza...

Agnieszka - to już mała różnica czy w 90 czy w 60 już dawno doszli jacyś mądrzy że 60 stopni zabija bakterie nawet zasikanej tetry już się w 90 nie pierze . Ja mam pieluchy wielorazowe iles tam sztuk więc zgłebiałam temat . tak samo jak już się nie prasuje takich pieluch bo gorzej chłoną a kiedyś ludziska nad żelazkami sterczeli he he . zawsze można antybakteryjny vanish dodać i bedzie cacy . Ja wogóle nie lubie puchówk bo własnie potem problem jest z czyszczeniem tego dziadostwa. Tym bardziej przy dzieciach które mogą napluć nasikać i inne atrakcje zapewnić .
Jakoś mało czytelne te strony z jyska

Wsio mnie boli od rana była akcja odśniezamy .. znowu cholera nasypało strasznie . szlag by to . Mąz do roboty nie dojechał sioedzi w domu . przejechał 10 km w 2h i się wrócił

Aniam- vanisz nie da rady :-) tam trzeba wlać pół opakowania vanisza i pół butli jakiegoś środka zapachowego, bo kocie szczoszki maja 'śliczny' zapach :-)
Współczuje tych porannych 'atrakcji'.

Aniam- vanisz nie da rady :-) tam trzeba wlać pół opakowania vanisza i pół butli jakiegoś środka zapachowego, bo kocie szczoszki maja 'śliczny' zapach :-)
Współczuje tych porannych 'atrakcji'.

hehe może butelka lenora coś zdziała :)
Jak dobrze że nie mam siersciucha :).

Atrakcje jeszcze będą bo nadal pada . a znowu mam taras zasypany , a tam trzeba odśnieżać , balkony to samo wwrr

Aniez - do wielorazówek dodaje się też olejku np herbacianego kilka kropel do prania on tez antybakteryjny.
zapachu w sumie też troszkę daje . może by na siuśki działało jak na dzieciakowe działa :)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie walczyłam z naszym balkonem... noo teraz to ja moge odśnieżać ;-) jak tam był zwykły dach to się człowiek bał wejść bo nie wiadomo jakie deski pod spodem a teraz to ziu-ziu i wielkiej zaspy nie ma... no ale 30 minut mi zajęło odśnieżenie tego balkonu... kurcze niby tylko -4 ale wiatr trochę wieje i pizga przy tym niemiłosiernie...
co do stron Jyska to faktycznie małoczytelne...
Aniez a myślisz że jak wypiore w 95 st taką kołdrę to ewentualny "śliczny zapaszek" zejdzie?? ptyam juz tak z czystej ciekawości bo wg mnie powinien puścić... zreszta powiem ci że pościel zasikaną przez kota wsadziłam na 40 st. niby mało ale proszku wsypałam dość trochę i zapachu niet... co do bakterii to nie wiem ;-)

Aga - jak dzieciowe bakterie się eliminują w 60 to pewnie kocie też he he .

Do wiosny to ja niezłe mięsnie będę miała od machania łopata

reklama
Do góry