reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witajcie ciężarówki :)
Jestem w 13 tc i też około 8 tc wystąpiły u mnie lekkie plamienia, w moim przypadku po prostu z przemęczenia. Ale podobno to normalne. Teraz wszystko jest ok dzidzia rośnie a już w przyszłym tygodniu wybieramy się z mężem na kolejne USG z wykluczeniem wad genetycznych. Więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...

Witaj Izuska :tak: Jaki masz termin?
:-D

reklama
witajcie,
dziś niestety zaczynam smutno, bo umarł dziadek mojego męża :(((
mieliśmy niezłe przeczucie, bo spędzaliśmy weekend u teściów i coś nas tknęło, żeby odwiedzić tego dziadka, bo choruje i nigdy nie wiadomo, kiedy może odejść, wczoraj wróciliśmy i wczoraj koło 23 zmarł :(
w środę jedziemy na pogrzeb, a mnie mama zdenerwowała przez tel tak, że aż się z nią pokłóciłam, bo mi powiedziała, ze się w ciąży nie jeździ na pogrzeby, ja sie pytam daczego? a ona na to: nei jezdzi sie i juz, az jej odpyskowalamz e rownei dobrze moglaby mi uargumentowac dlaczegos ie nei sra o polnocy i odlozyla sluchawke z nerwow,
tak nei znosze tychw szystkich przesadow i zabobonow, ze az mnei hormony ponosza jak cos takiego slysze, a propos wiecie cos na temat ciazy i pogrzebów???

witajcie,
dziś niestety zaczynam smutno, bo umarł dziadek mojego męża :(((
mieliśmy niezłe przeczucie, bo spędzaliśmy weekend u teściów i coś nas tknęło, żeby odwiedzić tego dziadka, bo choruje i nigdy nie wiadomo, kiedy może odejść, wczoraj wróciliśmy i wczoraj koło 23 zmarł :(
w środę jedziemy na pogrzeb, a mnie mama zdenerwowała przez tel tak, że aż się z nią pokłóciłam, bo mi powiedziała, ze się w ciąży nie jeździ na pogrzeby, ja sie pytam daczego? a ona na to: nei jezdzi sie i juz, az jej odpyskowalamz e rownei dobrze moglaby mi uargumentowac dlaczegos ie nei sra o polnocy i odlozyla sluchawke z nerwow,
tak nei znosze tychw szystkich przesadow i zabobonow, ze az mnei hormony ponosza jak cos takiego slysze, a propos wiecie cos na temat ciazy i pogrzebów???

Przykro mi kwiatuszku :-( Ale dobrze, ze go zdazyliscie odwiedzic! Wez sie kobieto nie przejmuj przesadami, stalo Ci sie kiedys cos jak Ci kot droge przebiegl?
:confused2:

Termin mam na około 20 kwietnia.
A odnośnie kwiatuszka miałam podobną sytuację i to samo mi wszyscy mówili dlatego dla świętego spokoju nie wchodziłam do kostnicy przy otwartej trumnie gdy trumnę tylko zamknęli już normalnie uczestniczyłam w ceremonii. taki zabobon i już. Ale jak ktoś ci tak gada nad uchem to sama w to wierzysz i wolisz na wszelki wypadek uniknąć. Tak było w moim przypadku ale wszystko zależy od tego jakie ma ktoś podejście,

Witam kochane dziewczyny właśnie wróciłam od swojej ginki powiedziała że wszystko ok ale idę na podszycie szyjki która z was była jak to wygląda i ile się w szpitalu leży?
Boję się przeokropnie zebym nie poroniła po tym zabiegu .:-(

Hej:) witaj Izuska:) ale u mnie dzis ponuro:(
kwiatuszku bardzo mi przykro!,a jesli chodzi o pogrzeb to tez cos takiego kiedys tam slyszalam,ze nie wolno patrzec na osobe zmarla ale co to ma wspolnego tak samo slyszalam,ze kobieta w ciazy nie moze byc swiadkowa,bo to przynosi pecha,chrzestna itd.,ja tam w to nie wierze

Czesc

Moja mama wczoraj wyjechala, tak sie pusto i cicho w domu zrobilo. :-( Dzieci rano nie pocieszone, ze babci nie ma, bo zawsze do niej biegly na przytulanki.
kasiaasia4 - jak lezalam w szpitalu to dziewczyna byla na podszyciu szyjki i troche lezala, ale ona byla w 6 miesiacu ciazy, przez chyba 8 dni lezala z cewnikiem w lozku, a potem mogla wstawac tylko na siusiu i co najmniej tydzien jeszcze lezenia, ale jak juz pisalam byla w zaawansowanej ciazy, takze Kasia niczym sie nie martw, napewno wszystko bedzie dobrze
Izuska - gratulacje malenstwa i witaj na kwietniowkach
kwiatuszek.pregnant - bardzo przykre wiadosci, a ja nie slyszalam o takim przesadzie

Co do pogrzebów w ciązy, jedynym logicznym argumentem, aby nie jechać wydaje mi sie to,z e to bardzo stresująca sprawa. Ale przecież często pogrzeb pomaga jakoś cała sprawę oswoić i dzieki temu kosztuje mniej stresu niż pozostanie w domu.

jakie to wszytsko smutne... u mnie tez smutno bo moj najlepszy kumpel zginal w wypadku w czwartek... :-:)-( 22 lata mial... jakis baran stal w nocy na ulicy w nieoswietlonym miejscu, po nie wlasciwej stronie i ze zgaszonymi swiatlami :eek::eek: kumpel nie zauwazyl i w szpitalu zmarl... najgorsze jest to ze jego dziewczyna ma na 26 pazdziernika termon porodu... syna bedzie rodzic... tu pogrzeb a tu za chwile nowe zycie... :-:)-( masakra...

reklama
Do góry