reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Agnieszka - dziękuję;-) 18 + 10 he he he

Moje dziecię po raz drugi zasnęło, uff..
Pewnie tyle, co Mareczek to ona nie pośpi, ale chociaż chwilę luzu mam;-)
Lecę się ogarnąć i kreację na wyjście naszykować:D

reklama
Witam i ja:-)

Elvie, pamiętałam...;-) dużo miłości i jeszcze więcej szczęścia na resztę życia:-D
dla_pan.jpg
oby Lenka dała dzisiaj mamie poświętować... w związku z tym, ja bym zostawiła przenoszenie na jutro;-)

Alicjo i Olu, buziaki dla księżniczek :* :*

Gratki dla Zosi:tak:
Daga, ucałuj pysiaczka córeczki... niech się szybko goi... a kot ma ostatnią szansę:sorry:
Aniam, u nas to samo... jak tylko jest sama to marudzi... a jak gdzieś wyjdę a jest np. z babcią to wejście jest jednoznaczne z niewychodzeniem wcale:baffled:
Ewka, dzięki za pamięć... powinno być lepiej...
fajnie, że masz taką pomoc... oby chłopakom się poprawiło:tak: 3maj się dzielnie...
Gosiek, biedna Amelka... a Ty karmisz piersią? co do kąpieli na te zadrapania to polecam w roztworze z nadmanganianu potasu (odkaża)
Agnieszka, a więc czekamy na fotki:-) a Mareczkowi ząbki się nie przebiły:confused:
Katik, no to oby szybko wyszły... u nas cycuś ostatnio działa tylko w nocy... w dzień nie chce:eek:

No a ja się nie wyspałam... idąc za przykładem Agnieszki zapodałam Justce przed północą mm... 120 ml... spała po nim 3 godziny... przez ostatnie dni to nasz rekord... muszę kupić większą butelkę:-D
No dobra mała wstała i nie chce cycka... zjemy obiadek i wychodzimy na spacerek... Miłego dzionka kochane:-)

hej.

u nas nocka spokojna, 6h nieprzerwalnego snu dla mamy -raj.
ola o 6,30 obudziła się na jedzonko i zaczęła świętować swoje pół roczku wyśpiewując arię do smoczka i do lali. O 8 padła i pospałyśmy jeszcze do 9,30. teraz znowu padła.
Na spacer to dziś chyba nie pójdziemy bo zimno, brrrrrrrr; wczoraj łaziłyśmy i tak mi doopsko zmarzło, że dziś nie mam ochoty po prostu nosa z chaty wystawiać. Może po południu tatę wyślemy.

Aga super, że już wróciliście. Jak wyjazd?

Katik mi to sie wydaje że zęby.
Ola to strasznie się drapie po tych dziąslach i to już długo i tych zębów wciąż nie widzę więć juz zwątpiłam czy to zęby a przy jedzeniu się szarpie.
Zgłupłam :baffled:

Elvie wszystkiego dobrego w dniu urodzin.

Alu rośnij zdrowo!!!!!!!!!

bry:-)

Elvie, wszytkiego naj co by kazda nast osiemnastka byla piekniejsza.
Ewa, 3majcie sie z Jerzem i co by Was szybko do domku zdrowiusienkich wyoscili
AgaSz - moj kot jest porabany:-)
Ella - Ramzik nie zaczeial Olki, a raczej ona nie zaczeia go - jak przechodzi robi tylko wielkie oczy i iszczy za nim, a on do niej nie odchodzi. w sumie jedyna jego reakcja na Aleksis, to to ze jak mala zrobi kupe to ten chce ja zakopac.. a tak to nie maja ze soba kontaktu.
ramzik nam zdziadzial i 20 godz na dobe spi, albo w lazience, albo w kuchnia albo u tesciowej, w sensie u swojej babci przesiaduej. kot zostaje, ja musze bardziej uwazac a po Olince nie widac zeby sie cokolwiek zlego dzialo :-) tylko smoczka nie moze bo jej podraznie dziaselka, a tak to najweselszy i najpogodnieszy moj smerf na swiecie :-)
Love - ja bym szczerze sie nie zdecydowala chyba na malego kotka przy malutkim dziecku - jednego i drugiego wszedzie pelno.. stare kocisko to czesto leniwe i ruszyc futrzastego tylka sie nie chce, a male-- jak sobie przypome jak mnie ramzes po glowie gryzl i gymke do wlosow sciagal wpadajaz z impetem na oparcie fotela to az mnie dziw bierze ze taka cierpliwa do niego bylam :-)

milego bezkolizyjnego dnia

buziaki

bry:-)

Elvie, wszytkiego naj co by kazda nast osiemnastka byla piekniejsza.
Ewa, 3majcie sie z Jerzem i co by Was szybko do domku zdrowiusienkich wyoscili
AgaSz - moj kot jest porabany:-)
Ella - Ramzik nie zaczeial Olki, a raczej ona nie zaczeia go - jak przechodzi robi tylko wielkie oczy i iszczy za nim, a on do niej nie odchodzi. w sumie jedyna jego reakcja na Aleksis, to to ze jak mala zrobi kupe to ten chce ja zakopac.. a tak to nie maja ze soba kontaktu.
ramzik nam zdziadzial i 20 godz na dobe spi, albo w lazience, albo w kuchnia albo u tesciowej, w sensie u swojej babci przesiaduej. kot zostaje, ja musze bardziej uwazac a po Olince nie widac zeby sie cokolwiek zlego dzialo :-) tylko smoczka nie moze bo jej podraznie dziaselka, a tak to najweselszy i najpogodnieszy moj smerf na swiecie :-)
Love - ja bym szczerze sie nie zdecydowala chyba na malego kotka przy malutkim dziecku - jednego i drugiego wszedzie pelno.. stare kocisko to czesto leniwe i ruszyc futrzastego tylka sie nie chce, a male-- jak sobie przypome jak mnie ramzes po glowie gryzl i gymke do wlosow sciagal wpadajaz z impetem na oparcie fotela to az mnie dziw bierze ze taka cierpliwa do niego bylam :-)

milego bezkolizyjnego dnia

buziaki

z małym kotem jest o tyle lepiej że chowa się z dzieckiem a stare koty nie lubią zmian i mogą dziecko potraktować jako wroga ale oczywiście wsio zalezy od zwierzaka najważniejsze że nic sie groźnego nie stało

Witam, nadrobiłam i znikam..

Love - gratulacje dla Zosieńki!!

Daga - tulaki dla Oli. Szkoda dziecka:-( Ja bym kota wyeksmitowała, a już na milion procent odseparowała od dziecka. Pewnie dlatego, że podobnie jak Zielona - nie znoszę kotów, więc gdyby tylko małą skrzywdził to eksmisja murowana. Mały szczekający pies teściów też się różnie zachowuje, więc potwornie uważamy, chociaż Yoka akurat Leny się boi i sama ją omija. Tylko raz podczas burzy jak ja poleciałam okna na górę zamykać a byłam sama z małą to Yoka pod huśtawkę Lenki wlazła, piszczała i szukała wsparcia. Komiczne to było:D

Gosiek - Amelia choruje na atopowe zapalenie skóry? Biedna kruszynka, oby to świństwo szybko od Niej uciekło.

aniam - napisz coś więcej o tym kremie, Lenka też suchą skórę ma i jak kąpiemy w Oilatum i smarujemy kremem Oilatum to jest ok, ale wystarczy jeden dzień nie wysmarować i znów sucho, więc chętnie taki krem przetestuję.

U nas ok, małej oznaki choroby zniknęły za to zaczęły się zęby i przed chwilą obudziła się z płaczem:-( Ja również czuję się już lepiej, gardło nie boli, ale nos zatkany i woda mi ciągle z niego leci.

Zmykam, bo Lenka znów płacze

Poproś pediatry tam jest parafina i malutko cholesterolu bo jak sie da sam parafinowy to kosztuje 20zeta a jak sie doda leku cholesterol w tym przypoadku nawet malo to idzie jako lek i kosztuje 5 to jest robione w aptece ale musisz miec recepte . całkiem niezłe i do tego tanie :) ja tego mam 200g zrobione w dwóch pudełkach można tez używac pod pieluche bo jest tłuste i dobrą robi bariere od kupek i siku dla skóry

zaczynam sie zastanawiac nad sprzedaza maty edukacyjnej
mp mlody anis ekundy na niej nei usiedzi
jest wszedzie
w kuchni w lazience
pod stolem
wszedzie tylko nie na macie

No to fajnie i tak że Ramzik ma taki koci zwis na wszystko- mój 9letni futrzak tez przesypia większość dnia ale zazdrośnik z niego- mała na kolanach to on się łasi w nogach- mała na macie- on obok gdzieś ale takżeby ta go nei sięgła ;-) ja gadam do julci on gada do mnie ze też jest i się domaga uwagi :-D jak ostatnio kreciłam filmiki Julika to poł filmiku bohaterem jest kot bo oczywiście jego pominąć się nie da:-D:eek: jak mała je to ten chce zjeść to co ona- no dosłownie jak dziecko;-) agresji jest pozbawiony wobec neij w ogóle...z resztą od początku tępiłam jego strikte kocią naturę, no i teraz jest kocia-dupa-wołowa nie kot, ale dzięki temu nie boje sie w ogóle o Julika:tak:
To tyle w temacie futrzaków

My dziś na badaniu krwi byliśmy- mała prawie nie płąkała- cudne dziecięcie:tak:
A teraz wróciliśmy z kontroli rehabilitacji- wszystko w normie ponoć- cza sna samodzielne siedzenie to 8-9miesiąc więc to że teraz jeszcze sie gibie na wszystkie strony to nic nie szkodzi;-) oni twierdza że nie, ale ja widze ze jest opóźniona ciut fizycznie w porównaniu do wszych dzieciaczków ale każdy smyk ma włsne tempo- widac mój ślimacze :-D:eek:
Za to umie mówić "nie"- mowi nie i kręci główką- no komedia:-D oczywiści enieświadomie ale ubaw mamy;-)

100Lat dla solenizantów oczywiście!!!:-)
No i dla naszej Elvie na te 18 lat!!!:-D:-D:-D

reklama
Witam sie i ja.
Chalupa ogarnieta obiadek ugotowany.Mala sie bawi chwilowo wiec jestem.
Noc jak noc pobudek juz nie liczylam.Ubralam jej dzisiaj skarpetki na raczki coby sie nie drapala,ale sekunda osiem i juz skarpetki byly sciagniete.Dzis nawet tak bardzo sie nie zdrapala.

aniam szkoda ze nie jestem w PL.Juz bym leciala do lekarza po ten krem.
Chociaz zapytam sie tez tutaj o taki specyfik.
A moja taka sama jak Twoja.Sama tez nigdzie nie zostanie ani na chwile.Nosze ja wszedzie ze soba musi mnie widziec.Wiekszosc dnia tez sie nosimy na raczkach bo tak jest najlepiej.

elvie tak moja Ami ma atopowe zapalenie skory.raz jest lepiej raz gorzej teraz jest tragicznie:-:)-:)-(
Wszystkiego najlepszego.Sto lat..

ewka ale masz super tesciowa.Tylko pozazdroscic.
No i najwazniejsze ze Jerzyk jest pod dobra opieka.Lepiej dluzej posiedziec i wszystko posprawdzac. Trzymajcie sie.

beti karmie jeszcze piersia.Ale mala juz wybrzydza i nie chce cycka tak jak wczesniej.Zadnego innego mleka ani kaszek tez nie zje.Prosilam lekarke zeby mi przepisala mleko dla alergikow,a ona sie mnie pyta po co.
Stwierdzila ze nie ma potrzeby bo to nie ma zwiazku z mlekiem.
Dziwni sa tu lekarze jak zreszta wszystko.No i probuje jej dawac rozne mleka zwykle,ale ona tez nie chce.
A ten nadmanganian to kupie w aptece?????

ella nie przejmuj sie.Kazde dziecko ma swoj czas.Moja tez jest troszke opozniona od kwietniowych malenstw,ale ja sie nie przejmuje.Jedne robia cos szybciej inne wolniej.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow.:-)

Do góry