reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

No ze zdrowiem to to że macica bardzo juz jest obciążona i piąte dziecko nie bardzo wchodzi w grę co innego gdybym rodziła siłami natury wtedy to i 20 tke mogłabym mieć ha ha niestey spirala tez nie wchodzi w grę bo po tylu cieciach po prostu może wypaśc

Ty dla mnie jesteś Mistrzynią! Jak Ty w ogóle ogarniasz tyle dzieciaczków? Ja z jednym czasem 'wariuję' ;-) Pełen szacun.
A w Polsce prawo jakie mamy każdy widzi i niestety zazwyczaj o losach ludzkich decydują urzędnicy- jest paragraf, to trzeba się stosować... Tylko problem w tym, że 40 mln narodu nie da się w całości podciągnąć pod jeden schemat, co człowiek to inna historia.

Trzymam kciuki, żeby wszystko w Twojej ciąży poukładało się jak najlepiej!

reklama
hej...

ja mam dzisiaj zły dzień... cały czas od rana rycze... mam wrazenie ze nikt mnie nie rozumie... nie moge sie z mezem dzisiaj dogadac i wszytko jest na nie....

psie smutki...

wygladam jak bóbr....

:frown:

Witam was dziewczynki:)u mnie jakoś od 2 dni kiepsko,zębole i właśnie wróciłam od stomatologa masakra leczenie kanałowe.

kasiaasia4 nie przejmuj się ludźmi:)to moja 3 ciąża i też mi dogryzają co niektórzy w tych czasach 3-cie dziecko,ale ja też strasznie kocham dzieciątka i się cieszę że mogę kolejny raz zostać mamusią choć wiem że łatwo nie będzie.Co do antykoncepcji to na razie zawiodła miałam spiralkę po 2 dziecku i po 3 latach wypadła,potem tabletki i też nic 3 razy zmieniane,
powiedz tym wrednym że niech zajmą się swoimi sprawami.Pozdrawiam

Mycha-30 dzięki za wsparcie sama widzisz jak jest że czasami takie metody zawodzą .Niestety ja sie martwie tym ze lekarze tak na prawdę sobie z tego nic nie robia ja jestem po prostu kolejna pacjętką i tyle a że mam problem to widzisz sama że nikogo to nie obchodzi mówie tu o lekarzach .nie wiem bedę musiała zrobić badania prenatalne tylko jakbyście mi powiedziały gdzie i ile to kosztuje i kiedy je sie robi czy trzeba mieć najpierw jakis opis usg żeby je zrobić

Kasiaasia4: tu znajdziesz informacje o badaniach prenatalnych Badania Prenatalne- Bezpieczna i Spokojna Ciąża

Jest tam infolinia i lista miejsc w Polsce, gdzie je możesz zrobić.

Ceny są rózne (ale inwazyjne to koszt od 1500 zeta, jeśli masz powyżej 35 lat to są refundowane, ale musisz mieć skierowanie).

Może zacznij od nieinwazyjnych- USG położnicze (między 11 a 14 tyg. ciąży)+ test PAPPA i ewentualnie test potrójny.

Jeśli nadal będą wątpliwości to wtedy zrób inwazyjne (aminopunkcja)- są one obciążone jednak pewnym ryzykiem.

Wszystko będzie ok.:-)na pewno:-).ja wczoraj byłam u reumatologa ponieważ od jakiegoś tygodnia bolą mnie stawy barkowe ,ruszanie rękami sprawia mi wielki ból i do tego w nocy ból się nasila nie mogę spać.Boje się że nie dotrwam z takim bólem do finiszu bo przecież leków brać nie mogę jedyne co to paracetamol ale się boje.:szok:

kasiaasia4 - ja rowniez podziwiam, u mnie bedzie 3 ale to juz ostatnie i mam nadzieje, ze mnie antykoncepcja nie zawiedzie. Chociaz musze Ci przyznac, ze mnie sie zawsze ten model rodzinki podobal. Mamy znajomych, ktorzy maja 8 dzieci i to cos fantastycznego ich obserwowac. Wdomu ciagle sie cos dzieje :-D Poza jak sie uczylam w liceum i na studiach dorabialam sobie jako niania u takich rodzinek i nie moge powiedziec, zeby to byla patologia. W wiekszosci ludzie wyksztlceni z maturka czy nawet po studiach, prowadzacy wlasne firmy, bardzo mi to imponowalo. A co ludzie gadaja, to trzeba przestac sie tym przejmowac. Im nigdy nie pasi, jak jedynak to robicie krzywde, egoista bedzie, jak parka sie ma to gadaja, ze przydaloby sie jakies 3 innej plci, a jak juz sie to 3 pojawi, to zaraz teksty, ale to chyba na tym poprzestaniecie, bo takie czasy i to tak patologicznie wyglada. Niedogodzisz nikomu, a to nie o to przeciez chodzi. Ty masz byc szczesliwa.
A co do podwiazywania jajnikow i innych metod, no coz... w PL jeszcze duzo do powiedzenia ma Kosciol, a zaden polityk nie zaryzykuje utraty elektoratu. Jeszcze musi minac troche czasu. Szkoda tylko, ze to odbija sie na obywatelach.

dagsila - no taka hustawka nastrojow nas czeka, ja tez z lzami w oczach sie obudzilam, dziwne sny mialam, ale jakos potem przeszlo, wyplakac sie, a na poprawe nastroju gdzies wieczorem na spacer meza wyciagnac

Monika - gratulacje i witaj na Kwietniowkach

Dziewczyny, czy któraś oglądała spodnie ciążowe w H&Mie? Czy jest tam cośkolwiek ciekawego? Ja mam jedne porządne jeszcze z poprzedniej ciąży, ale jakoś chciałabym coś nowego zakupić, bo mi się ciasnawo w porciętach robi :-):no:
Ja wczoraj zafundowalam sobie swietne spodnie wlasnie w H&M, co prawde u siebie Dublinie, ale mysle ze nie powinno byc wielkich roznic w Pl. Dzis po pracy jade jeszcze do innego centrum handlowego, bo tak podobno jest duuuzo wiekszy H&M i o wiele wiekszy wybor ubran dla ciezarowek. Juz nie moge sie doczekac:-)

Jest jeszcze Zara i C&A ale nie byłam jeszcze
Ja bylam w Zarze, ale nic dla mnie nie maja, bo ja do najwyzszych nie naleze (1.66), a wszystki ich spodnie to ostatni krzyk swzonu - szyte na dziewczyny o nogach zyrafy (zarowno pod wzgledem dlugosci jak i cienkosci) wiec co najwyzej moglabym je do kolan podciagnac:-p Ale jesli ktoras jest wysoka i szczupla, to polecam, bo sa naprawde ladne jak na moj gust:tak:

ja dzis w pracy mam takiego lenia, ze az mi samej glupio, nic mi sie nie chce, nawet w necie grzebac. Najchetniej poszlabym spac juz tutaj, teraz - na klawiaturze - i byloby mi najwygodniej na swiecie:-D

reklama
witamy:) spokojnej ciąży życzę!

ale jakie to ma znaczenie co kto powie?? jakos nigdy sie tym nie przejmowalam, w koncu to moje życie, nikomu krzywdy nie robie! też podziwiam wielodzietne rodziny, można sobie całkiem nieżle radzić nawet mając gromadkę dzieci, ale i można sobie nie radzic mając 1...

święte słowa :tak::tak::tak:

Do góry