reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witajcie kochane ja dzisiaj czuje się trochę lepiej ale rewelacji nie ma byłam na pobraniu krwi i jutro wyniki mam nadzieję że będzie oki. A ja dzisiaj znowu mam upławy mimo tego że wybrałam już prawie zastrzyki w poniedziałek wizyta i mam nadzieję że z naszym szkrabem wszystko jest dobrze bo sie boję jak diabli.
kochane przesyłam pozdrowienia od agatki 13x13 bo ma problem z netem więc przesyłam wam dużo buziaczków:-):-):-)
buziaczki kochane

Witajcie kochane ja dzisiaj czuje się trochę lepiej ale rewelacji nie ma byłam na pobraniu krwi i jutro wyniki mam nadzieję że będzie oki. A ja dzisiaj znowu mam upławy mimo tego że wybrałam już prawie zastrzyki w poniedziałek wizyta i mam nadzieję że z naszym szkrabem wszystko jest dobrze bo sie boję jak diabli.
kochane przesyłam pozdrowienia od agatki 13x13 bo ma problem z netem więc przesyłam wam dużo buziaczków:-):-):-)
buziaczki kochane

Karola a co z tą Twoją temperaturą?

karola a co z tą twoją temperaturą?
kwiatuszek jest 37,2 nie jest najgorzej jeszcze jak napisałaś że jak jest 37 to nie ma się co martwić to się trochę uspokoiłam. Ja się wystraszyłam dlatego że jak zawsze chorowałam to prawie wogóle nie miałam gorączki raczej 35 osłabienie a jak wczoraj wskoczyła na 37 to się wystraszyłam ale wy mnie uspokoiłyście:-):-) TYLKO RANO ZNOWU POKAZAŁY SIĘ UPŁAWY A ZASTRZYKI PRAWIE WYBRANE ALE W PONIEDZIAŁEK IDĘ NA WIZYTĘ I MUSI BYĆ DOBRZE NIE MA INNEJ OPCJI.

Ostatnia edycja:
ja mam krem do twarzy dla kobiet w ciąży z DAX cosmetics, nazywa się Perfect MAMA i podobno zapobiega ewentualnym plamą hormonalnym na twarzy

Do twarzy tez zrobili specjalne kremy ? :tak: nieźle , ja ma szczęśxie żadnych plam nie miałam po ciąży tak samo jak i rozstępów

Karola - może to po tych zastrzykach organizm wariuje ?

do twarzy tez zrobili specjalne kremy ? :tak: Nieźle , ja ma szczęśxie żadnych plam nie miałam po ciąży tak samo jak i rozstępów

karola - może to po tych zastrzykach organizm wariuje ?
aniam chyba nie bo ja je biorę już 2 tygodnie co 4 dni taką końską dawkę. Wczoraj się strasznie źle czułam od 8 rana byłam w toalecie a głowa myślałam że mi pęknie.dzisiaj trochę lepiej ale wróciły rano upławy na szczęście w poniedziałek idę do lekarza ale się boję o maluszka jak diabli.

hej
karola, nie wiem jak na dalszych etapach ciąży ale przecież na początku ciaży zawsze ma się temperaturę podwyższoną. później to nie wiem bo przestałam mierzyć, ale to chyba zależy od hormono że wzrasta, może jak jest akurat jakiś wyrzut, czy coś?
Ja chciałam jeszcze wróćić do sprawy Twojego spania. NIe możesz Ty po prostu pogadać z mężem że nie dasz teraz rady wstawać z nim o takiej porze??? Przecież śniadanie, nawet kanapkę do pracy można zrobić wieczorem i zostawić w lodóce, a z czasem może się nauczy sam. Ja wiem że jest miło, samej mi było głupio jak z mężem nie wstawalam po 6tej ( ja pracowaląm popołudniami i nocami) ale mój nie miał z tym żadnego problemu i radzil sobie rano sam) Uważam Ze to by było naprawde dobre rozwiązanie. Przecież jak się dziecko urodzi i będziesz do niego wstawać to też będziesz się zrywać własnie jak zlapiesz moment snu? Wtedy to już na mur mąz będzie musiał jakoś sobie poradzić, bo nie zawsze będziesz miała jak mu to śniadanie przygotować.
A za wizytę trzymam kciuki mocno - wszystko będzie dobrze. Uplawy to rozumiem normalne, a nie jakieś brązowe?

Iza, byląś u lekarza? takie sprawy warto sprawdzić, ale nie ma co wariować zanim ssię lekarz nie wypowie. JA po dwóch poronieniach też już widzialąm koniec na widok plamienia, ale tym razem dwa razy się to zdarzylo i dobrze się skończyło. Tak że nie martw się tylko się zbadaj.

wronka, strasznie Ci współczuje. To musi być dla Ciebie bardzo ciężki czas. Pomyśł,że tato na pewno nie chciałby żebyś się denerwowala w ciąży i rozumie Twoją nieobecnośc przy nim. Zawsze możesz mu przesłać pozdrowienia czy list.

katik, powodzenia w pracy -odziwiam, ja jestem od początku na zwolnieniu i widzę że nie dałabym rady.

wesolą, a wiesz,że NIvea nie nadaja się przy mrozach? Będziesz musialą sobie coś innego znaleźć na zimę.

amorek, zaglądałąś kiedykolwiek na forum bliźniaki.net? Ja tam znalazłąm wątek o wyprawce dla bliźńiaków, doświadczone kobitki pioszą co się przydaje, więc myślę że z tego skorzystam :)

a ja mam dzisiaj USG z pomiarami. Trochę się cykam, ale postanowiłam,że póki jest dobrze to będę się cieszyc i nie stwarzać sobie problemów. Zaraz spróbuję zamachem się zarejestrować do dermatologa - już z miesiąc temu wyskoczył mi jakiś liszaj na twarzy i nie wiem co z tym zrobićl MOże to alergiczne, ale przecież maści sterydowej w ciąży sobie nie zaaplikuję:( Tak bym chciała ładnie wyglądać a tu taki placek czerwony na twarzy :(

Pozdrowienia i milęgo dnia dla wszystkich

hej
karola, nie wiem jak na dalszych etapach ciąży ale przecież na początku ciaży zawsze ma się temperaturę podwyższoną. później to nie wiem bo przestałam mierzyć, ale to chyba zależy od hormono że wzrasta, może jak jest akurat jakiś wyrzut, czy coś?
Ja chciałam jeszcze wróćić do sprawy Twojego spania. NIe możesz Ty po prostu pogadać z mężem że nie dasz teraz rady wstawać z nim o takiej porze??? Przecież śniadanie, nawet kanapkę do pracy można zrobić wieczorem i zostawić w lodóce, a z czasem może się nauczy sam. Ja wiem że jest miło, samej mi było głupio jak z mężem nie wstawalam po 6tej ( ja pracowaląm popołudniami i nocami) ale mój nie miał z tym żadnego problemu i radzil sobie rano sam) Uważam Ze to by było naprawde dobre rozwiązanie. Przecież jak się dziecko urodzi i będziesz do niego wstawać to też będziesz się zrywać własnie jak zlapiesz moment snu? Wtedy to już na mur mąz będzie musiał jakoś sobie poradzić, bo nie zawsze będziesz miała jak mu to śniadanie przygotować.
A za wizytę trzymam kciuki mocno - wszystko będzie dobrze. Uplawy to rozumiem normalne, a nie jakieś brązowe?

a ja mam dzisiaj USG z pomiarami. Trochę się cykam, ale postanowiłam,że póki jest dobrze to będę się cieszyc i nie stwarzać sobie problemów. Zaraz spróbuję zamachem się zarejestrować do dermatologa - już z miesiąc temu wyskoczył mi jakiś liszaj na twarzy i nie wiem co z tym zrobićl MOże to alergiczne, ale przecież maści sterydowej w ciąży sobie nie zaaplikuję:( Tak bym chciała ładnie wyglądać a tu taki placek czerwony na twarzy :(

Pozdrowienia i milęgo dnia dla wszystkich
ONNA SKARBIE JA NIE ŚPIE PRAWIE CAŁE NOCE JAK PRZEŚPIE 5 GODZINY TO JEST CUD. A JAK MĄŻ WSTAJE TO JA SAMA SIĘ BUDZĘ I NIE MOGĘ ZASNĄĆ WIĘC WSTAJE I ALBO JA ROBIE ŚNIADANKO ALBO ON W ZALEŻNOŚCI NA CO MAM OCHOTĘ I CZY ON UMIE ZROBIĆ.DO PRACY ON ŚNIADANIA NIE BIERZE WIĘC Z TYM NIE MAM PROBLEMU.JAK LEŻAŁAM 2 MIESIĄCE W ŁÓŻKU TO MUSIAŁ DBAC O MNIE I O SIEBIE PO ZA TYM JA TERAZ TEŻ NIC NIE ROBIĘ BO MI JESZCZE NIE WOLNO. JA MAM NAPRAWDĘ DUŻY PROBLEM ZE SPANIEM MAM BARDZO LEKKI SEN MIMO TEGO ŻE ON WSTAJE NA PALUSZKACH ŻEBY MNIE NIE OBUDZIĆ TO JA JUŻ NIE ŚPIE I OCZY MAM JAK 5 ZŁ. JUŻ STOSOWAŁAM RÓŻNE SPOSOBY ŻEBY NORMALNIE SPOKOJNIE SPAĆ ALE JAK NARAZIE NIC NA MNIE NIE DZIAŁA W DZIEŃ TEŻ NIE ŚPIE CHYBA ŻE ŹLE SIĘ CZUJE TO WTEDY USNĘ.
A JESLI CHODZI O UPLAWY TO TO JEST CIEMNY ŚLUZ BIORĘ ZASTRZYKI PRZEZ PARE DNI ICH NIE BYLO ALE ZNOWU SIĘ POJAWIŁY.
ZARAZ WAM NAPISZE CZEMU TAK SIĘ BOJĘ O DZIDZIĘ. TAMTĄ CIĄŻĘ STRACIŁAM W PODOBNYM CZASIE A JAK SIĘ OD PARU DNI ŹLE CZUJE TO ZACZYNAM MIEĆ GŁUPIE MYŚLI:wściekła/y::wściekła/y:.
A ZA USG TRZYMAM MOCNO KCIUKI NA PEWNO WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE:-) :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wpadlam sie tylko przywitac,bo dopiero wstalismy,
R kupil mi nowy komputer wiec moge smigac do woli.Co wiecej wczoraj dostalam list z wynikiami krwi ze szpitala i wszystko jest OK dzidzius nie jest obciazony wadami.:tak:
A teraz ide robic sniadanie dla mojego szkodnika,bo otworzyl oczy i mowi mama mniam chodz.:-p
Onna-powodzenia na pomiarach
Odezwe sie pozniej,buzka

Do góry