reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Beti doczytałam własnie. Zdrówka dla Justki! Obiadek??? Ja bym coś ci mogła podesłać bo mi ostatnio mama na pół roku wyposażyła zamrażalkę. Kcesz?

Jeszcze się pytasz kobieto??? Dawaj do centrum:-D:-D:-D

A do czerwonych bucików przydałaby sie jakaś torebka;-) a do pracy w sam raz, żeby być widzialna i intrygująca :-D sama sie ostatnio nad takim kolorkiem zastanawiałam, ale tylko torebki:-p

Dobrej nocki i oby dzieciaczki nie szalały za bardzo :D

Ostatnia edycja:
reklama
Segregowalam dzis Polciowe ciuszki, te z ktorych wyrosla.
Robilam pake dla kolezanki z Pl. Na dzis ma termin, i w tym tyg wreszcie dowiedziala sie , ze bedzie wyczekiwana corcia. A ze w domu 4 chlopakow :)szok:) obiecalam jej w przypadku dziewczynki Polciowe ciuszki.
Wiec dzis przegladalam i pakowalam, i normalnie w szoku jestem: te ubranka sa takie malusie!!!!!!!!!!! A przeciez z Poli kawal baby byl jak sie urodzila, i te naprawde male nawet potrzebne nie byly...

Jeszcze się pytasz kobieto??? Dawaj do centrum:-D:-D:-D

A do czerwonych bucików przydałaby sie jakaś torebka;-) a do pracy w sam raz, żeby być widzialna i intrygująca :-D sama sie ostatnio nad takim kolorkiem zastanawiałam, ale tylko torebki:-p

Dobrej nocki i oby dzieciaczki nie szalały za bardzo :D
Ja mam czerwoną torebkę do sprzedania i do niej portfel. Jutro postaram się wrzucić zdjęcia na Dagsillegro, może którąś zainteresuje. Sama mam już swoją ulubioną czerwoną a mało kiedy noszę, więc dwie mi nie potrzebne.

A teraz: dobranoc:-)

Segregowalam dzis Polciowe ciuszki, te z ktorych wyrosla.
Robilam pake dla kolezanki z Pl. Na dzis ma termin, i w tym tyg wreszcie dowiedziala sie , ze bedzie wyczekiwana corcia. A ze w domu 4 chlopakow :)szok:) obiecalam jej w przypadku dziewczynki Polciowe ciuszki.
Wiec dzis przegladalam i pakowalam, i normalnie w szoku jestem: te ubranka sa takie malusie!!!!!!!!!!! A przeciez z Poli kawal baby byl jak sie urodzila, i te naprawde male nawet potrzebne nie byly...

Katik, moja byla taka malunia, ze te najmniejsze na niej wisialy, a teraz kupuje ciuszki na rok i poltora tez...

Ja też przedwczoraj porządkowałam ubranka. I sama nie mogłam uwierzyć, że taki klopsik nam wyrósł, bo pamiętałam jak Adaś topił się w co poniektórych śpiochach.Aż musiałam album z fotkami przejrzeć. Łezka się zakręciła i wręcz naszła mnie chęć na drugie takie cudeńko :-)
Dobry Wieczór. Nie śpię, allegro okupuję, zima idzie :-)

Dzień dobry, czyżbym była pierwsza? Jeśli tak to już widać, że weekend

Beti staramy się od września, ale nie wiem czy tak łatwo zajdę w ciążę. @ nie miałam od porodu, karmię małą. W lutym mam wrócić do pracy i mam nadzieję, że do tego czasu będę w ciąży.
A jak dziąsełka wyglądają, opuchnięte? Jakiś czas temu też myślałam, że idą. Przez parę dni mała była marudna. Lekarka rozwiała moje wątpliwości, to nie ząbki, dziąsła ostre.
Ella kliknięte dzisiaj. Która to jeszcze z Was bierze udział? Bo też bym kliknęła.

W tym tyg odebrałam zdjęcia małej od urodzenia do teraz i układałam w albumie, aż łezka się kręci w oku. Na mojej też wszystko wisiało.
Dziś mamy najazd znajomych. Przyjeżdżają 2 małżeństwa z dwoma dwulatkami, więc będzie wesoło.

Witam sobotnio i dopołudniowo :-)

U nas ranek leniwy. Tatuś wstał przed 7 żeby oglądać kwalifikacje, które i tak w końcu odwołali z powodu deszczu a mamausia siup młodego tatusiowi a sama jeszcze godzinkę pokimała :-) także dzisiaj się wyspałam choć M. budził się często w nocy.
Teraz czas się zabarać za sprzątanie i mycie podłóg, potem obiadek podaja na stół (mąż jak zwykle w weekendy robi) a potem na urodziny babci A.
Także tymczasem ;-)

ps. Dzieciaki na bebiko kliknięte

czesc
przeczytac przeczytałam ale narazie nic nie odpisze.
mały spał znow dobrze po przeciwbolowym, nigdy tak nie było . spal mi az do 4 rano potem cyc i do 7. tylko czasem w nocy sie krecil to mu smoka zapodalam i spal slicznie. moze w koncu raz a dobrze zasnie od wiezora do rana ach jakbym chciala.

u nas oprócz elewacji domu. postanowilismy Z K . na naszym bezużytecznym strychu zrobić pokoje mieszkalne i łazienkę. tak wiec mam dozo pracy bo musze ten cały syf sprzątac i pakowac w worki i wynosić do pieca. juz dziś z 20 workow przezucilam, podczas snu małego. ale wylazlam na swiat jak kominiarz czarna z kurzu :)))) tak wiec do potem ide dalej pracować.

ella- Twoje zdj Julki to podpisane: Julia, Elżbieta i ŁUKASZ? a i takie pytanie bo nie czytałam tego konkursu. czy to zdj wygrywa co ma najwiecej glosów, czy moze suma punktów ze wszystkich zdj sie sumuje???

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry! Tradycyjnie już dziękuję za życzenia dla dziewczynek. Bosh, ileż razy można mieć katar przez miesiąc? 3 dni przerwy i od nowa. Nela niestety też ma, pierwszy raz taki, który nie daje jej spać/jeść, siedzi gdzieś głęboko i nie daje jej oddychać. Przez to zasnęła dopiero po 22, ale za to pierwsza pobudka o 4 więc matka wreszcie wyspana. Ojciec sam się przeprowadził do Mani i systematycznie odwracał ją na brzuch, to wtedy się nie budziła na kaszlenie też się wyspali oboje.

Maonka powodzenia w staraniach. Będzie Ci ciężko na początku na pewno, bo starsze jeszcze malutkie będzie, ale potem ponoć jest lepiej - i tego się trzymam :-)
Beti - zdrówka dla Justynki. Oby to były tylko ząbki i jednak niedziela bez gotowania. Ja tez uwielbiam chwile, gdy Starsza jest w żłobku albo M zabiera jedną z dziewczyn bądź obie. Albo jak śpią w tym samym czasie.
Sospettosa mnie pewnie też niedługo czeka wizyta w UP i już na samą myśl robi mi się niedobrze. Ale trzymam kciuki, żeby kurs był warty czasu i żeby dobra praca szybko się trafiła.
Ella życzę, żeby Julcia szybko przyzwyczaiła się do swojego pokoiku. Kittek pytała o Lakcid, a ja polecam Decoflor 30 jeśli jeszcze Julci nie dajesz. Ponoć wielu dzieciom alergicznym pomaga - zresztą możesz poczytać tu https://www.babyboom.pl/forum/maly-alergik-f25/dicoflor-30-kto-uzywa-12345/ My mamy go brać codziennie i powiem Ci, że jest lepiej. I z brzuszkiem i ze skórą.
Kittek dzięki. Ja to chyba sobie zarezerwuje stały termin u lekarza raz w tygodniu

Do góry