reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Czesc dziewczyny.
Pewnie mi zaraz kompa zatnie ale probuje pisac.
A tak apropo co to moze byc???Chodzi komp chwile i pozniej sie zacina,tzn myszka nie chodzi.Jakis wirus czy cos???Pozniej go juz nie mozna wlaczyc.Nie wiem o co biega.

U nas nie zapeszajac nocki sa coraz lepsze.Fakt ze budzi sie co chwile na jedzonko,ale przynajmniej zje i idzie zaraz spac.Nie ma krzykow marudzenia tylko szybciutko zasypia.
zielona jestem z Toba.U nas tez zimnica w domu jak na Syberii.A pizdzi jak w kieleckim.Nawet nie chce tu pisac ile zawsze placimy za ogrzewanie w zimie choc i tak grzane jest tylko wieczorami i chwilke rano.A teraz to my tez zbankrutujemy,bo trzeba jakos dodatkowo chalupe grzac.Ech nienawidze tych zim tutaj.
Najgorsze jest to ze grzeje sie a i tak wszystko ucieka przez te okna.

maonka czy ja dobrze zrozumialam czy ty juz chcesz nastepne?Odwazna jestes.Mi sie teraz okres spoznial i juz mi sie snilo ze mam drugie dziecie.Amelia ledwo zaczela chodzic drugie malutkie.Obydwie placza ech chyba bym sobie nie poradzila tutaj sama z dwojka tak malych dzieci.

Wszystkiego naj najlepszego dla Boryska.

reklama
Witam się w końcu...
jestem trochę zalatana bo dzisiaj i odstawić starszaka do przedszkola, potem małe zakupy jedzeniowe, potem szczepienie młodszego, ogarnąć trochę domek i już kurcze trzeba było do przedszkola dygać :eek: jakoś nie moge się ogarnąć i zorganizowac w tym tygodniu. Mam nadzieję ze w przyszłym będzie lepiej.
Co do wożenia dzieci to dzisiaj widziałam taki autobusik z przodu spacerówka a z tyłu wyglądało jak gondolka choć pewnie to była zabudowana spacerówka i w niej 2 miesięczny szkrab. Z przodu siedział mały co ma rok i 3 miesiące :tak:

Dobra ide jeszcze domek ogarnąć trzeba coś na ruszt wrzucić... popracować... matko nie wyrobie sie!

[BMonia- co to znaczy, że Hania PODGRYZA karuzelkę?

hehe, dokładnie to co napisałam :-) ja jej czasami ściągam ten pałąk z zabawkami i kładę ją na łóżku i wtedy się zaczyna...może ona faktycznie jest smaczna ??? :-)

w ddtvn o zywności ekologicznej

widziałam i w sumie to mnie pocieszyli, bo ja nie mam dostępu do tej żywności, a jesli - jak mówili - jest niewielka różnica, to mnie to cieszy....no i po co przepłacać ? :-)

a do mnie to nie przemawia-nawącha się ten maluszek tak nisko smrodu z ulicy...

no ja też nie jestem zwolenniczką takiego wózka, bo mnie się wydaje, że to dziecię z tyłu jest zawsze pokrzywdzone, bo świata niewiele widzi :-(

Super ten wózek. To drugie siedzonko doczepia się do stelaża. Świetne rozwiązanie.

Gosiek26 Chcemy następne dziecko jak najszybciej. A to dlatego, że w tej chwili mam beznadziejną pracę, na której mi nie zależy. A jeśli bym już jakąś dobrą znalazła, to byłoby mi ciężko zrezygnować i zdecydować na drugie. Poza tym chcemy małą różnicę wieku. Z moją siostrą jest między nami 8 lat różnicy. I to stanowczo za dużo, mamy dwa różne światy. A jak już mam siedzieć w domku to czemu nie z dwójką. Wiem, że nie będzie lekko, jedno zacznie chodzić, a z drugim wszystko od nowa, ale swoje latka też już mam. Chciałabym dwójkę dzieciaczków i dopiero znaleźć dobrą pracę.

Kurcze, muszę złożyć reklamację w aptece. Zrobiłam zamówienie na odżywkę do włosów, miała kosztować ok 23zł. Mąż odbierał zamówienie i zapłacił 36 zł. Napisałam do nich co w tym przypadku. Kazali złożyć reklamację i wypłacą różnicę.

Polroczniaki kochane, tysiace buziaczkow od Konstancji i ecioci zza oceanu. Rosnijcie zdrowiutko!!!!

Wylukalam sobie futrzane kapciuszki, jeszcze tylko skocze do jednego sklepu w poniedzialek i kupie cieplejsze :D

Katik, moja bestia czasem tez ma noce, ze po odlozeniu do lozeczka budzi sie drze na caly Meksyk, a wystarczy ja wziac do naszego lozka i cisza spokoj.

Ja chce do tropikow.

Witam ponownie,
zakupy ekspresowe, bo Lenie się maruda włączyła.
W Auchan obkupiłam małą w słoiczki z obiadkami gerbera 3 + 1 gratis oraz w kaszki mleczno-ryżowe z owocami.
W Tesco ostatnio trafiłam na promocję deserków, więc po dzisiejszych zakupach Lenka ma menu na najbliższy miesiąc zaplanowane;-)
moja nocka byla znowu do doooopy ale nawet mi si episac nei chce
myslalam juz zeby mlodego od cyca odstawic to moze by tak sie z przywiazania nei budzil ale maz mnie probuje przekonac zebym prszez ten sezon przeziebien jeszcze pociagnela
no nie wiem
Współczuję kiepskiej nocki i łaczę się w bólu, bo ja przez dwie ostatnie noce łącznie przespałam max.8h. Dzisiaj kładę się szybciej spać. A jeśli chodzi o męża to mój przekonuje dokładnie tak samo:-) No i (odpukać!) mała nam jeszcze nie chorowała, a sporo znajomych butelkowych dzieciaczków zaliczyło już katarki i przeziębienia.. Udanego weekendu!

Zielona - ja tez się chętnie w jakieś gorące miejsce na ziemi wybiorę;-)

kici - oby Ci weekend w szkole szybko zleciał..

Katik - a testowałaś taki wózek? Mnie się wydaje, że maluszek byłby poszkodowany. Opcja chusta + spacerówka bardziej do mnie przemawia albo spacerówka dla bliźniąt - wówczas oba maluchy mają komfortowe warunki.

Zjadłam paczkę chrupek arachidowych i batona Corny. Teraz w ramach żalu za grzechy idę wskoczyć na orbitrek:D

Ostatnia edycja:
dzieciaki śpią... ja też na oczy nie widze ale musze jeszcze popracować :-(
Więc życzę wam dobrej nocki i spokojnego weekendu

acha nasze nocki znowu do doopy...miał tylko 2 fajne... buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

reklama
Bry, bry...

Nooo, dzis w nocy Polka dala popis.
Obudzila sie przed 24 i po spaniu. Zabawa i spiewy jej w glowie byly. Zadne proby usypiania nie chcialy przejsc, wreszcie mama stwierdzila, ze skoro nawet na raczkach sie prezy i denerwuje, to bedzie sobie lezec poki nie padnie w lozeczku. A tam - alarm i syreny jakbym ja na szpilkach polozyla. Wyla z 15 minut, wreszcie kapitujacja, i znow na rece, tu tez zle, i prezenie sie, wiec znow do lozeczka... i tak kilka razy. Wreszcie kolo 2 mialam dosc, polozylam z nami w lozku, tatus przytulil i co? W 2 minuty spala.
Masakra.

Pozatym pada...a mialysmy isc sie wazyc dzis.....

U nas tez tak jest,ale tak uwielbiam tulic mojego malego ze trudno mi sobie,jemu oczywiscie tez,tych czulosci odmowic:sorry::tak:

Do góry