reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

13x13 dzięki za link w sprawie upławów, przeczytałam i myślę, że moje są w normie, nie wiem czemu ta ginka chce mnie szprycować lekami.
Zadzwoniłam do tego mojego sprawdzonego prywatnego gina, który prowadził moją pierwszą ciążę i wyobraźcie sobie, że ma wolny termin dopiero na 27 października na 21:10 masakra nie?
zapisałam się, tylko teraz nie wiem czy w między czasie brać te tabletki,a le chyba sobie odpuszczę

reklama
ja troche z innej beczki ale mam pytanko,czy macie czasem bole brzucha,bo ja mam takie lekkie od paru dni i nie wiem co myslec moj gin przyjmuje dzisiaj ale u mnie krucho z kasa na dzien dzisiejszy od 30 moj M czeka na wyplate i zero odzewu,zalamuje sie juz,nie wim co robic:(

bóle brzucha są w normie, tym bardziej, że wnioskuję, że nie są u Ciebie bardzo silne, gdyby bolało bardzo, to najprawdopodobniej gin zaleci Ci nospę, martwić się trzeba raczej mocnymi skurczami, bo są oznaką rozwierania się szyjki macicy

Kwiatuszku jeśli upławy w ciąży są niepokojące dla pacjenta i lekarza to powinien on zbadać PH pochwy i jeśli są wskazania zrobić posiew (w mojej przychodni pod koniec ciąży robią tak z każdą ciężarną, żeby do porodu doprowadzić florę bakteryjną do normy, jakby co). Nie słyszałam jeszcze o przepisywaniu leków 'na oko'. To w mojej opinii dyskwalifikuje lekarza!

U nas po wczorajszej paskudnej aurze, dziś pogoda PRZECUDNA! Nic tylko spacerować, co zamierzam uczynić zaraz po pracy :-)

dziewczyny jeszcze coś mi się przypomniało,
kilkanaście, może kilkadziesiąt stron temu, któraś z Was pisała, że należy kochać się kochać z prezerwatywą, bo substancja zawarta w plemnikach powoduje rozwieranie szyjki- to prawda, ale nie na tym etapie ciąży, dzieję się tak, dopiero w ostatnich bodajże 2 tygodniach ciąży, gdy szyjka jest już "dojrzała", a dzidziuś właściwie gotowy do wyjścia, więc nie ma się czym przejmować,
często kobiet, które przenaszają ciąże, kochają się wówczas często, by te plemniki przyspieszyły akcję

dzieki dziewczyny,ja juz nie wiem co robic,wzielam nospe i przestalo,czasem tylko cos zakluje,przyjda pieniadze dzisiaj to skocze jeszcze do gina mam nadzieje,ze wszystko jest ok

13x13 - oj nie!!!!! ja planow juz nie zmieniam, zreszta powiedzialam mojemu, ze jak chce wiecej dzieci to juz nie ze mna ;-) przy tej ciazy o malo co sie nie przekrecilam na tamten swiat, mialam tak ostre wymioty, ze nic nie jadlam i nie pilam, w koncu odwodniona wyladowalam w szpitalu, w dalszym ciagu faszeruje sie lekami przeciwwymiotnymi, a gdyby nie moja mama to nie wiem kto by mi przy dzieciach pomogl

Jeju zrobiłam farsz do gołąbków i już gołąbków nie potrzebuję -tak się objadłam:-p

Aniez dzięki za przepis:-D:-D:-D:-D:-D trochę go stuningowałam po swojemu:eek: bo dla mnie przepisy wszelkie to tylko wskazówki ale szkielet tj ryż i mięso są;-) dziękuję jeszcze raz

Aniam141
św. Zofii. Kiedyś po cichu chciałam tam trafić ale nie mogłam znaleźć lekarza. Jak już wybrałam sobie lekarza o nie dość że jest cudowny, boski i wspaniały to jeszcze ze św Zofii. Mam nadzieję że w kwietniu dużo kobietek nie zachce rodzić;-)

Kwiatuszek no to nie ma się co zastanawiać. Co do informacji -sama się martwiłam i pytałam gina o to. Jeśli w jakiś sposób mogę pomóc to się staram. Faszerowanie się lekami jest bez sensu jeśli wszystko jest ok:tak:

Justys84 ja mam co kilka dni -raz kłuje raz ciągnie -ale chyba tak musi być:cool2: jakoś tam sie musi wszystko poprzesówać w środku. Na usg nawet powiedziałam lekarzowi w którym miejscu mnie boli -bo akurat przyciskał w tym miejscu brzucha ten aparat usg ale nic tam nie dojrzał. Boli mnie też pęcherz no ale ponoć to wszystko normalne jest:confused2: mi też kazał nospę brać ale jakoś przetrwam;-)

Kasia.j jak to mówi mój gin "nie jedna już mówiła -nigdy więcej dzieci":-D:-D:-D

Chyba się zdrzemnę chwilkę bo oczka się kleją po jedzonku:-p
Do jutra dziewczyny

Kwiatuszku no coś Ty:-D:-D:-D jeśli już miałabym jeść surowe to chętnie tatara:tak::tak::tak: mniam

Wymyśliłam inaczej inaczej
albo
gotuję mięso i później je mielę, doprawiam ,dorzucam ryżu ugotowanego i cebulki zeszklonej albo
mielone mięso duszę na małym ogniu, dodaję cebulkę zeszkloną i ryż ugotowany

Mi się tak farszu chciało i miałam teraz siedzieć z garem surowego mięcha -po co:-) wilk syty i owca cała -teraz tylko zawinąć i trochę poddusić;-)

reklama
onna szczerze mówic jeszcze w niczym sie nie orientowałam, po tym jak w tamtym roku poroniłam, teraz podchodzę do wszysatkiego z rezerwą, poza tym teraz mam termont, jak tylko sie skończy bedę miała wiecej czasu na wszystko i napewno zacznę sie tym interesować. Wiem że troszke ciuszków dostane od znajomych, choć mnie przeraża wszystko x 2. Ale musimy byc dobrej mysli.

ticker.php

Do góry