reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny mam wątpliwość, byłam u tej mojej niespecjalnej ginki, znowu nie pobrala mi cytologii bo mam upławy iz nowu dala mi tabletki dopochwowe tym razem z furaginem, zastanawiam sie czy to brac, bo ona tak na twarz mi pzepisuje te tabletki, nie robi żadnego wymazu z pochwy czy posiewu,w pierwszej ciazy jak chodzilam prywatnie i mialam uplawy to lekarz pobral wyamz i dal mir ecepte i umowilismys ie na tel, zadzwonil z ewynik ok i mam nie wykupywac recepty no iz robil mi ta cytologie mimo z ebyly uplawy i wszystko bylo ok, a ta ginka caly czas mi cos przepisuje na te uplawy a one ciagle sa i ciale nie pobeira mi cytologii, brac ten furagin??? co o tym myslicie

Dziwna twoja lekarka jak mam być szczera , leki na piękne oczy..

Ja dzis cały dzień u kolezanki spędziłam , dzieci się bawiły a my gadałyśmy . Mojego synka boli gardło i mi chrypi:-(

reklama
Witam sie wieczorowa pora,

U mnie dzis ciezki dzien. Strasznie senna bylam (pogoda deszczowa, ja niskocisnieniowiec, do tego jeszcze tabletki) i w zasadzie przespalam caly dzien. Obudzilam sie na obiad i potem znow zasnelam, spalam do kolacji. Teraz pewnie przez polnocy sie bede meczyc :baffled:

kwiatuszek - ja bym sie dopominala wymazu, moze nie koniecznie cytologie, bo nie wiadomo czym sa spowodowane te uplawy
aniam141 - zdrowka dla Twojego synka
katik - a gdzie mieszkasz w UK? Niedaleko mnie w Bradford jest pierogarnia i maja naprawde wysmienite pierogi.
13x13 - dzieki :-D od poczatku planowalismy trojeczke, dwoch chlopcow i dziewczynka, plan w 66% wykonany, teraz czekam na potwierdzenie plci, mam nadzieje, ze uda sie na najblizszym USG i nie bedzie trzeba czekac az do porodu :tak:oczywiscie jak bedzie trzeci synek to tez bedziemy bardzo szczesliwi, najwazniejsze by bylo cale i zdrowe :-)

wiecie co dziewczyn postanowiłam, dzwonie dziś do mojego gin prywatnego, który prowadził moja pierwsza ciążę, zastępca ordynatora w szpitalu w którym zamierzam rodzic, super facet i do tego wizyta only 70 zł, będe musiała robić badania prywatnie, bo nei dam rady chodzić jednocześnie do niego i państwowo, bo nie mam z kim dziecka zowstawiać, kasy nie mamy, ale co tam, będe na debet wjeżdżać,a le dla mojego spokoju i zdrowia dziecka warto.
Zadzwonie dizś do rejestracji, ciekawe na kiedy ma wolny termin, a z tabletkami się wstrzymam.
namiar na gina:
http://www.krzysztofira.ginweb.pl/index.htm

wiecie co dziewczyn postanowiłam, dzwonie dziś do mojego gin prywatnego, który prowadził moja pierwsza ciążę, zastępca ordynatora w szpitalu w którym zamierzam rodzic, super facet i do tego wizyta only 70 zł, będe musiała robić badania prywatnie, bo nei dam rady chodzić jednocześnie do niego i państwowo, bo nie mam z kim dziecka zowstawiać, kasy nie mamy, ale co tam, będe na debet wjeżdżać,a le dla mojego spokoju i zdrowia dziecka warto.
Zadzwonie dizś do rejestracji, ciekawe na kiedy ma wolny termin, a z tabletkami się wstrzymam.
namiar na gina:
Ginekolog Krzysztof Ira - Szczecin, GinWeb

Może weź coś narazie z bakteriami kwasu mlekowego ( takie jak są osłonowe po antybiotykach ) nie zaszkodzi a powinno pomóc troszkę . I laktacyd do mycia , tez bardzo dobry i taki łagodzacy

Miłego dnia , jade z dzieciem do lekarza bo skrzypi strasznie bidulek :-(
oczywiście do wawy 50 km bo tu nie pójde bo zaraz jakas krowa dowali antybiotyk jak znam zycie:wściekła/y::wściekła/y:

Miłego dzionka

Witam się w ten pochmurny deszczowy szary dzień....
I to tyle ze smutów -a co tam!
Dziś na 17.10 mam do gina -nie mam pojęcia po co ale mówił żeby przyjść to idę.
Zastanawiałam się nad powrotem do pracy -ale dziś prawie padłam w autobusie -zrobiło mi się słabo, pot na czoło, duszno... chyba nie zaryzykuję takich podróży codziennie. Sama nie wiem:no:

Widzę że temat upławów na tapecie więc powiem tak ogólnie co mój gin powiedział -jeśli nie są uciążliwe dla mnie -szczypiące, swędzące, nie jest ich bardzo dużo -to nic z nimi nie robić. One są bo inaczej namnażaja sie te bakterie a leki niestety są podawane dopochwowo więc jeśli ja nie czuję dyskomfortu to nie ma sensu walczyć z wiatrakami.
Upławy u ciężarnej. - Specjalista radzi - Poradnik - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie.

Ewka84 a szkołę rodzenia ma ten szpital? jeśli nie masz lekarza to może do szkoły się zapisz -takie usg to w sumie chyba niewiele da:confused2: ja mam lekarza prowadzącego ze szpitala no i do szkoły też sie zapiszę rekomendowanej przez ten szpital:tak: oj poznaj choć raz uroki ciąży;-)

Wesoła24 no ja cały czas ładuję ten duphaston i czuję sie średnio -po mnie pracoholiczce został tylko cień:crazy: poza tym kiedyś myślalam że lepiej będzie pracować -teraz jak muszę siedzieć w domu jest tyle ciekawszych zajęć, nieobejrzanych filmów i nieprzeczytanych książek że w sumie nie żałuję;-)

Kici69 no tak mi sie też wydawało:tak:

Martucha28 a mnie do frytek ciągnie -wczoraj umierałam pół nocy jak wciągnęłam całą michę:zawstydzona/y: a S siedział i brzuszek masował jak zrzędziłam:-p tyle ze ja zawsze mleczna byłam a teraz -niebardzo mi wchodzi:no: czekam na kompa

Wronka ale córcią sie zajmujesz -więc nie tylko sobą i domem ale i małego brzdąca masz. Super że takie złote dziecko:tak:

Karola322:-)

Studiująca mama jak to dlaczego soie życzą? dla nich to tylko przełączyć guzik w normalnym usg ale dla rodziców istny szał -wiec zapłacą więcej byleby mieć pamiątke:-p taka moda. Ja już mam jedno zdjęcie 3d:-) na genetycznym mi pani cyknęła 2 do albumu

Anik567
widze ze zatrucie rodzinne... niedobrze:no: oby już się więcej nie powtórzyło:tak:

Kwiatuszek zmień lekarza:tak:

Sandrahaha możesz mnie oświecić co masz na avatarku?:eek: i skad masz takie cudo:-D

Katik ja mam już za sobą fazę pierogową ale wyglądałam komicznie:-p

Barbarka123 o upławach na wstępie;-)

Elvie obliczenia są od a do z? czyli od zera do wszystkiego? póki co dokładnie tyle odłożyłam i nie ruszam tych pieniędzy bo są właśnie na cel dzieckowy;-):tak: leżą i czekają na zakupowe szaleństwo. S sie trochę dziwił kiedy te pieniądze odłożyłam na "inną kupke" ale teraz jak obejrzał ceny chyba jest wdzięczny że nie będzie na wariata:-)

Dagsila
masz rację -futurystycznie trzeba mysleć juz teraz:-)

Onna łosoś... mmmm taki nad morzem wędzony, zjedzony -o matko ale się rozmarzyłam:-):-) odpoczywaj i nie przemęczaj się:tak:

Aniam141
trzymam kciuki zeby małemu przeszło -wstrętny sezon grypowy. Jak nie będzie mrozów znowu cała zima zasmarkana:wściekła/y:

Kasia.j jak będzie synek to zmienicie plan;-):-):-):-) a co tam -raz sie żyje. Ale ściskam kciuki zeby udało się spełnić marzenia:tak:

Uciekam mamuśki robic GOŁĄBKI:-D:-D:-D:-D

Ewka84 a szkołę rodzenia ma ten szpital? jeśli nie masz lekarza to może do szkoły się zapisz -takie usg to w sumie chyba niewiele da:confused2: ja mam lekarza prowadzącego ze szpitala no i do szkoły też sie zapiszę rekomendowanej przez ten szpital:tak: oj poznaj choć raz uroki ciąży;-)

:-D

W jakim szpitalu masz zamiar rodzić ? Większośc ma refundowane szkoły rodzenia przez urząd miasta ja chodziłam do takiej na inflancką . Teraz się nie wybieram , bo po co drugi raz ale było bardzo fajnie

Już się dowiedziałam co to jest miec mdłości , zjadłam pomidorowa i przywitałam się z kibelkiem:-:)-( chyba od gardła bo tez coś mnie boli

Patrzcie jaki komentarz znalazłam na necie o tej mojej lekarce:
"od kilku lat leczę się u Pani doktor. robiła mi już 4 cytologie i żadna nie była prawidłowa do odczytu w laboratorium!!za jedną musiałam zapłacić. nie wspomnę już o upławach na które mnie już długi okres leczy. mało rozmowna i kontaktowa lekarka!!nie mam dobrego zdania o niej. zamierzam zmienić lekarza!!"
masakra biorę telefon i dzwonie do tego prywatnego

ja troche z innej beczki ale mam pytanko,czy macie czasem bole brzucha,bo ja mam takie lekkie od paru dni i nie wiem co myslec moj gin przyjmuje dzisiaj ale u mnie krucho z kasa na dzien dzisiejszy od 30 moj M czeka na wyplate i zero odzewu,zalamuje sie juz,nie wim co robic:(

reklama
ja troche z innej beczki ale mam pytanko,czy macie czasem bole brzucha,bo ja mam takie lekkie od paru dni i nie wiem co myslec moj gin przyjmuje dzisiaj ale u mnie krucho z kasa na dzien dzisiejszy od 30 moj M czeka na wyplate i zero odzewu,zalamuje sie juz,nie wim co robic:(

Ja mam czasami ale bardzo lekkie , zawsze mozesz wieczorekiem myknąc do szpitala pościemniac że boli i niech Cię tam przebadają . Zawsze to też jakiś sposób .

Kwiatuszek - super pani doktor , brak słów :wściekła/y::wściekła/y:

Do góry