reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny mam wątpliwość, byłam u tej mojej niespecjalnej ginki, znowu nie pobrala mi cytologii bo mam upławy iz nowu dala mi tabletki dopochwowe tym razem z furaginem, zastanawiam sie czy to brac, bo ona tak na twarz mi pzepisuje te tabletki, nie robi żadnego wymazu z pochwy czy posiewu,w pierwszej ciazy jak chodzilam prywatnie i mialam uplawy to lekarz pobral wyamz i dal mir ecepte i umowilismys ie na tel, zadzwonil z ewynik ok i mam nie wykupywac recepty no iz robil mi ta cytologie mimo z ebyly uplawy i wszystko bylo ok, a ta ginka caly czas mi cos przepisuje na te uplawy a one ciagle sa i ciale nie pobeira mi cytologii, brac ten furagin??? co o tym myslicie

Dziwna twoja lekarka jak mam być szczera , leki na piękne oczy..

Ja dzis cały dzień u kolezanki spędziłam , dzieci się bawiły a my gadałyśmy . Mojego synka boli gardło i mi chrypi:-(

reklama
Witam sie wieczorowa pora,

U mnie dzis ciezki dzien. Strasznie senna bylam (pogoda deszczowa, ja niskocisnieniowiec, do tego jeszcze tabletki) i w zasadzie przespalam caly dzien. Obudzilam sie na obiad i potem znow zasnelam, spalam do kolacji. Teraz pewnie przez polnocy sie bede meczyc :baffled:

kwiatuszek - ja bym sie dopominala wymazu, moze nie koniecznie cytologie, bo nie wiadomo czym sa spowodowane te uplawy
aniam141 - zdrowka dla Twojego synka
katik - a gdzie mieszkasz w UK? Niedaleko mnie w Bradford jest pierogarnia i maja naprawde wysmienite pierogi.
13x13 - dzieki :-D od poczatku planowalismy trojeczke, dwoch chlopcow i dziewczynka, plan w 66% wykonany, teraz czekam na potwierdzenie plci, mam nadzieje, ze uda sie na najblizszym USG i nie bedzie trzeba czekac az do porodu :tak:oczywiscie jak bedzie trzeci synek to tez bedziemy bardzo szczesliwi, najwazniejsze by bylo cale i zdrowe :-)

wiecie co dziewczyn postanowiłam, dzwonie dziś do mojego gin prywatnego, który prowadził moja pierwsza ciążę, zastępca ordynatora w szpitalu w którym zamierzam rodzic, super facet i do tego wizyta only 70 zł, będe musiała robić badania prywatnie, bo nei dam rady chodzić jednocześnie do niego i państwowo, bo nie mam z kim dziecka zowstawiać, kasy nie mamy, ale co tam, będe na debet wjeżdżać,a le dla mojego spokoju i zdrowia dziecka warto.
Zadzwonie dizś do rejestracji, ciekawe na kiedy ma wolny termin, a z tabletkami się wstrzymam.
namiar na gina:
http://www.krzysztofira.ginweb.pl/index.htm

wiecie co dziewczyn postanowiłam, dzwonie dziś do mojego gin prywatnego, który prowadził moja pierwsza ciążę, zastępca ordynatora w szpitalu w którym zamierzam rodzic, super facet i do tego wizyta only 70 zł, będe musiała robić badania prywatnie, bo nei dam rady chodzić jednocześnie do niego i państwowo, bo nie mam z kim dziecka zowstawiać, kasy nie mamy, ale co tam, będe na debet wjeżdżać,a le dla mojego spokoju i zdrowia dziecka warto.
Zadzwonie dizś do rejestracji, ciekawe na kiedy ma wolny termin, a z tabletkami się wstrzymam.
namiar na gina:
Ginekolog Krzysztof Ira - Szczecin, GinWeb

Może weź coś narazie z bakteriami kwasu mlekowego ( takie jak są osłonowe po antybiotykach ) nie zaszkodzi a powinno pomóc troszkę . I laktacyd do mycia , tez bardzo dobry i taki łagodzacy

Miłego dnia , jade z dzieciem do lekarza bo skrzypi strasznie bidulek :-(
oczywiście do wawy 50 km bo tu nie pójde bo zaraz jakas krowa dowali antybiotyk jak znam zycie:wściekła/y::wściekła/y:

Miłego dzionka

Witam się w ten pochmurny deszczowy szary dzień....
I to tyle ze smutów -a co tam!
Dziś na 17.10 mam do gina -nie mam pojęcia po co ale mówił żeby przyjść to idę.
Zastanawiałam się nad powrotem do pracy -ale dziś prawie padłam w autobusie -zrobiło mi się słabo, pot na czoło, duszno... chyba nie zaryzykuję takich podróży codziennie. Sama nie wiem:no:

Widzę że temat upławów na tapecie więc powiem tak ogólnie co mój gin powiedział -jeśli nie są uciążliwe dla mnie -szczypiące, swędzące, nie jest ich bardzo dużo -to nic z nimi nie robić. One są bo inaczej namnażaja sie te bakterie a leki niestety są podawane dopochwowo więc jeśli ja nie czuję dyskomfortu to nie ma sensu walczyć z wiatrakami.
Upławy u ciężarnej. - Specjalista radzi - Poradnik - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie.

Ewka84 a szkołę rodzenia ma ten szpital? jeśli nie masz lekarza to może do szkoły się zapisz -takie usg to w sumie chyba niewiele da:confused2: ja mam lekarza prowadzącego ze szpitala no i do szkoły też sie zapiszę rekomendowanej przez ten szpital:tak: oj poznaj choć raz uroki ciąży;-)

Wesoła24 no ja cały czas ładuję ten duphaston i czuję sie średnio -po mnie pracoholiczce został tylko cień:crazy: poza tym kiedyś myślalam że lepiej będzie pracować -teraz jak muszę siedzieć w domu jest tyle ciekawszych zajęć, nieobejrzanych filmów i nieprzeczytanych książek że w sumie nie żałuję;-)

Kici69 no tak mi sie też wydawało:tak:

Martucha28 a mnie do frytek ciągnie -wczoraj umierałam pół nocy jak wciągnęłam całą michę:zawstydzona/y: a S siedział i brzuszek masował jak zrzędziłam:-p tyle ze ja zawsze mleczna byłam a teraz -niebardzo mi wchodzi:no: czekam na kompa

Wronka ale córcią sie zajmujesz -więc nie tylko sobą i domem ale i małego brzdąca masz. Super że takie złote dziecko:tak:

Karola322:-)

Studiująca mama jak to dlaczego soie życzą? dla nich to tylko przełączyć guzik w normalnym usg ale dla rodziców istny szał -wiec zapłacą więcej byleby mieć pamiątke:-p taka moda. Ja już mam jedno zdjęcie 3d:-) na genetycznym mi pani cyknęła 2 do albumu

Anik567
widze ze zatrucie rodzinne... niedobrze:no: oby już się więcej nie powtórzyło:tak:

Kwiatuszek zmień lekarza:tak:

Sandrahaha możesz mnie oświecić co masz na avatarku?:eek: i skad masz takie cudo:-D

Katik ja mam już za sobą fazę pierogową ale wyglądałam komicznie:-p

Barbarka123 o upławach na wstępie;-)

Elvie obliczenia są od a do z? czyli od zera do wszystkiego? póki co dokładnie tyle odłożyłam i nie ruszam tych pieniędzy bo są właśnie na cel dzieckowy;-):tak: leżą i czekają na zakupowe szaleństwo. S sie trochę dziwił kiedy te pieniądze odłożyłam na "inną kupke" ale teraz jak obejrzał ceny chyba jest wdzięczny że nie będzie na wariata:-)

Dagsila
masz rację -futurystycznie trzeba mysleć juz teraz:-)

Onna łosoś... mmmm taki nad morzem wędzony, zjedzony -o matko ale się rozmarzyłam:-):-) odpoczywaj i nie przemęczaj się:tak:

Aniam141
trzymam kciuki zeby małemu przeszło -wstrętny sezon grypowy. Jak nie będzie mrozów znowu cała zima zasmarkana:wściekła/y:

Kasia.j jak będzie synek to zmienicie plan;-):-):-):-) a co tam -raz sie żyje. Ale ściskam kciuki zeby udało się spełnić marzenia:tak:

Uciekam mamuśki robic GOŁĄBKI:-D:-D:-D:-D

Ewka84 a szkołę rodzenia ma ten szpital? jeśli nie masz lekarza to może do szkoły się zapisz -takie usg to w sumie chyba niewiele da:confused2: ja mam lekarza prowadzącego ze szpitala no i do szkoły też sie zapiszę rekomendowanej przez ten szpital:tak: oj poznaj choć raz uroki ciąży;-)

:-D

W jakim szpitalu masz zamiar rodzić ? Większośc ma refundowane szkoły rodzenia przez urząd miasta ja chodziłam do takiej na inflancką . Teraz się nie wybieram , bo po co drugi raz ale było bardzo fajnie

Już się dowiedziałam co to jest miec mdłości , zjadłam pomidorowa i przywitałam się z kibelkiem:-:)-( chyba od gardła bo tez coś mnie boli

Patrzcie jaki komentarz znalazłam na necie o tej mojej lekarce:
"od kilku lat leczę się u Pani doktor. robiła mi już 4 cytologie i żadna nie była prawidłowa do odczytu w laboratorium!!za jedną musiałam zapłacić. nie wspomnę już o upławach na które mnie już długi okres leczy. mało rozmowna i kontaktowa lekarka!!nie mam dobrego zdania o niej. zamierzam zmienić lekarza!!"
masakra biorę telefon i dzwonie do tego prywatnego

ja troche z innej beczki ale mam pytanko,czy macie czasem bole brzucha,bo ja mam takie lekkie od paru dni i nie wiem co myslec moj gin przyjmuje dzisiaj ale u mnie krucho z kasa na dzien dzisiejszy od 30 moj M czeka na wyplate i zero odzewu,zalamuje sie juz,nie wim co robic:(

reklama
ja troche z innej beczki ale mam pytanko,czy macie czasem bole brzucha,bo ja mam takie lekkie od paru dni i nie wiem co myslec moj gin przyjmuje dzisiaj ale u mnie krucho z kasa na dzien dzisiejszy od 30 moj M czeka na wyplate i zero odzewu,zalamuje sie juz,nie wim co robic:(

Ja mam czasami ale bardzo lekkie , zawsze mozesz wieczorekiem myknąc do szpitala pościemniac że boli i niech Cię tam przebadają . Zawsze to też jakiś sposób .

Kwiatuszek - super pani doktor , brak słów :wściekła/y::wściekła/y:

Do góry