reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
witajcie o poranku,
idę dziś na wizytę do ginki, już dawno miałam iść, ale jak już kiedyś pisałam nie tak łatwo jest wyrwać się do lekarza, mając małe dziecko w domu, muszę liczyć na to, że mąż się wyrwie z pracy.
A więc wizyta będzie jak najbardziej kontrolna, muszę przyznać sie tej babie, ze nei bralam lekow od niej na infekcje w moczu, bo powtorzylam badanei i wyszlo ok no i pokaze jej wyniki prywatnego usg z 12 tygodnia i chcialabym, zeby w koncu pobrala mi ta cytologie do zbadania, maam jakies tam uplawy i niby nie mozna pobierac jak sa uplawy, ale wydaje mi sie ze w ciazy zawsze sa jakeis uplawy, jak to u was wyglada?
szkoda ze nie podejrze maluszka u niej na USG, bo to panstwowo w koncu i ona tak bez potrzeby nei robi, kolejene dopiero bedzie chciala mi robic w 20 tygodniu, przepisowo i tak zrobie je prywatnie, wczesneij neistety nie bede "nieprzepisowo" robic prywatnie, bo to za duze ksozta, gdybym u tej baby podejrzala to co innego

witajcie o poranku,
idę dziś na wizytę do ginki, już dawno miałam iść, ale jak już kiedyś pisałam nie tak łatwo jest wyrwać się do lekarza, mając małe dziecko w domu, muszę liczyć na to, że mąż się wyrwie z pracy.
A więc wizyta będzie jak najbardziej kontrolna, muszę przyznać sie tej babie, ze nei bralam lekow od niej na infekcje w moczu, bo powtorzylam badanei i wyszlo ok no i pokaze jej wyniki prywatnego usg z 12 tygodnia i chcialabym, zeby w koncu pobrala mi ta cytologie do zbadania, maam jakies tam uplawy i niby nie mozna pobierac jak sa uplawy, ale wydaje mi sie ze w ciazy zawsze sa jakeis uplawy, jak to u was wyglada?
szkoda ze nie podejrze maluszka u niej na USG, bo to panstwowo w koncu i ona tak bez potrzeby nei robi, kolejene dopiero bedzie chciala mi robic w 20 tygodniu, przepisowo i tak zrobie je prywatnie, wczesneij neistety nie bede "nieprzepisowo" robic prywatnie, bo to za duze ksozta, gdybym u tej baby podejrzala to co innego

Wiesz co ja też miewam upławy. więc to chyba normalne. są czyste, co najwyżej białawe, a nie przeźroczyste, ale to raczej nic groźnego.

Ja w ogóle ciąże znoszę tak jakbym w ogóle w ciąży nie była... zero jakiś specjalnych obiawów. jakieś zachcianki czasami no i większy brzuch :-)

Mycha30 ja śpię z poduchą pod brzuchem -jak się przekręcamy to razem:-) S kupił taką małą żeby już dzidzia miała swoją:confused2: i tak się przyzwyczaiłam że tak z nią śpię:-p

Amorek52
super -moi rodzice już też zapowiedzieli że wózek to będzie ich prezent dla wnuczka-wnusi:tak: tylko o kolorze trzeba pomyśleć bo nie potrzeba mi takiego coby muchy w lecie do niego lgnęły:-( a teściową się nie martw -mam nadzieję ze jej się odwidzi

Justys84 jak dobrze że moja teściowa jest daleko:-) no to doświadczenie masz -a ponoć z własnym dzieckiem jest prościej niż z cudzym (choć nie wiem ile w tym prawdy) razem mieszkacie więc pewnie zgrzytów nie unikniecie -życzę Ci cierpliwości. Może to taki dzień wczoraj był kiepski -dziś mi lepiej

Karola322:-)

Kwiatuszku i super -brzusio najedzony to szczęśliwy:-) a że szczawiowej nie można -znowu pierwsze słyszę:confused2: udam że tego nie przeczytałam bo mi smaka zrobiłaś:-p uplawy są normalne -tak mi gin powiedział bo w ciąży te bakterie się szybiej namnażają czy jakoś tak:eek: i póki nie są męczące to nie ma co ich leczyć. A może jej nie mów o usg i spróbuj ją podejść:-p może zrobi wtedy???

Aniam141 ja johnsona już rzuciłam w kąt i dziś już jest bez uczulenia:tak: wypróbuję nivea. O właśnie też czytałam o tych wadach -dzieki za namiary -bo w sumie właśnie o to chodzi żeby nie tylko dziecię pooglądać za 350 zł.

Onna gratuluje wyników -super ze dzieciaczki i brzusio rosną:tak::-D staram się odpisać każdemu bo jestem wtedy na bieżąco a i jak ktoś wpada raz na jakiś czas to może ten post potraktować jako streszczenie jeśli chce:tak: ja do smarowania brzunia i biustu wykorzystuję S -włączamy film On opiera się o coś -ja siadam Mu między nogami tyłem do Niego, oliwka w łapki i smaruje:-p przyjemne z porzytecznym -polecam

Martucha28 imiona ładne -no i faktycznie muszą być takie do wypowiedzenia dla obcychi...

Sandrahaha ja jestem jak najbardziej za tylko ze wolę usg nie tylko do celów pamiątkowych ale też z korzyścią dla dziecka. Takie usg nie daje tylko fajnego widoku ale jest też przydatne do badania dzidzi ( http://www.maluchy.pl/artykul/237) wiec przy okazji jak się umawiasz to pytaj może czy oni tylko to robią i nagrywają czy też służy im to do jakiegoś badania itp. Jeśli już płacić to warto wykorzystac wszystkie opcje -ale to tylko moje zdanie

Magda ciosek smacznego -jak ja czekam na dzień kiedy obiad zjem bez wstrętu:crazy: wrrrrr

Ewka84 ja 4d w Wawie znalazłam za 250 ale to może promocja jakaś. W poście do Sandry wkleiłam link -jakie tam są piękne zdjecia tych maluchów w 4d:-) jakie paluszki -super;-) a pancene dziecko jest super:-D

Elvie wcale się nie dziwię że nie chce słyszeć:szok: i naturalnie jej kazali rodzić??? bestie normalnie jakieś:confused2:

Iza813 ja miałam 4 lata jak mi się siostra urodziła -kazałam nie odrywać jej ceny i oddać z powrotem do sklepu:confused2: (te karteczki na rękę kiedyś dzieciaczki miały). Ale suma sumarum została w domu -ja jej łamałam palce, ona mi skakała chodakiem na stopy i luz:tak:

Katik nie wiem nic o motylkach -ja poczułam coś dziwnego raz i nie upieram się że to motylki. Leżałam na boku wyciągnięta i może stąd to dziwne uczucie -nie jak burczenie tylko jakby mi coś przebiegło po tej napiętej skórze od środka.:cool2:

Kasia.j życze ci dobrego samopoczucia. Ja tu podziwiam kobietki w ciąży z małym berbeciem a Ty masz dwójkę -kochana puchar mistrzyni Ci się należy:tak:

Mamusia87 ja już zapomniałam co to praca ale jak sobie przypomnę ten dom wariatów -bieganie, załatwianie, latanie do szefa bo "coś" co chwilę -hmmm może lepiej nie zaryzykuję. Trzymam kciuki za spokojny tydzień:tak:

Dagsila to już kawał chłopca albo dziewczynki -generalnie kawał człowieczka -gratuluje:-D:-D a w ten sposób -bo zazwyczaj lekarze podają od główki do pupy -nie wiedziałam że razy 2 daje całą długość -dobrze wiedzieć:tak:

Wesoła24 i surowego mięsa, niemytych warzyw i dobrze szoruj deskę po mięsie i noże zanim coś innego pokroiz do jedzenia:tak: tak profilaktycznie na tą toxo. Gratuluje super lekarza i może idź na to L4 jeśli bierzesz duphaston itp. Ja się po nim czuję koszmarnie -ciśnienie 80/50, mdłości, zawroty głowy ale mam dawkę 4x1:confused2: a przecież czas pracy przed kompem dla ciężarówek to 4h -nie tak jest w kodeksie???

Miłego dnia mamusie -uciekam;-)

13x13 ja Duphastonu już nie biorę od miesiąca. Brałam jak wylądowałam w szpitalu z plamieniami a potem, jak lekarz powiedział mi, że mam ciążę książkową i że wszystko jest ok to kazał przestać brać żeby nie namieszać w gospodarce hormonalnej dziecka.

A co do pracy to ja jestem ogólnie pełna energi, czuję się bardzo dobrze, w pracy nie mam cięzko ale przede wszystkim nie wyobrażam sobie siedzieć w domu do rozwiązania:-(Siedziałam 5 tyg po szpitalu i mam dość!!

A na L4 myślę że się wybiorę koło stycznia, bo sesja mi się zacznie:-)więc będzie czas na naukę:-)

Pozdrawiam

13x13 zgadza się ciężarna według prawa pracy nie może siedzieć dłużej przed kompem niż 4h, tyczy się to również monitorów ciekłokrystalicznych.

Witam
Ja dzis od ranca na nogach, a tu ani za mnia ani przedemna,tylko chodze i ziewam co prawda bylam juz w banku i markecie ale jeszcze tyle do zrobienia,masakra totalna,na szczescie mlody poszedl juz spac wiec ja chyba tez komara przytne a potem zobaczymy moze moj balagan posprzatam.
13X13-szacuneczek za odpisywanie te wszystkie nasze posty,
Kwiatuszku-powodzenia i trzymamy kciuki
Justys84-ja przy poprzedniej ciazy na miesko sie nie moglam patrzec przez caly jej okres ,ale za to kanapka z serem zoltym i pomidorem mogla byc non top i tym sie glownie zywilam przez cala ciaze.Teraz juz mnie odzuca od kurczaka i frytek,znow sie zaczyna.:no:

Ostatnia edycja:
Och, ja tez mam dzisiaj ciężki dzień:-(. Właśnie gotuje obiad, ale ruchy mam ślimacze, najchętniej tez poszłabym spac, ale coż nie da rady, córcia ze mna w domu jest, ona już popołudniami dawno nie śpi:-p, także muszę czuwac. Jedyne co pocieszjace to to,ze potrafi sie sama zając i mogę troszkę odetchnąc, właśnie ogląda bajeczkę:tak:. Ja jakiś mdłości nie mam i za bardzo nie miałam, ale ewidentnie w tej ciąży chodzę wiecznie niewyspana i zmęczona jakbym tone węgla przeniosła:-(. Nie mam pjęcia dlaczego tak jest bo w zasadzie jestem już po 20,00 w łóżeczku, a spię do ok.8-9,więc nieby powinnam byc wyspana a nie jestem:eek::sorry:.

Zmykam bo zaraz zasnę. trzymajcie się.:-D

robert makowski się lekarz nazywa.
Takie znane nazwisko od usg w wawie to też dr roszkowski ale nie wiem gdzie przyjmuje .
Poczytaj sobie zresztą opinie w necie sporo tego jest
link do przychodni
http://www.gabinety-lucka.pl/kontakt.html

miejsce pracy: miejscowość: warszawa, woj. Mazowieckie
rodzaj placówki: gabinet
nazwa placówki: gabinety lekarskie "łucka" adres: łucka 18 lok. 1801/1802
kod pocztowy:
Telefon kontaktowy: 022-654-24-64, 022-654-24-62
email:
Www:
aniam dziękuję ci bardzo za te namiary jak tylko dostanę pozwolenie od lekarki że mogę wybrać się w taką podróż niby nie jest tak daleko ale jak jest jakieś zagrożenie to lepiej dmuchać na zimne.
Ja dziewczynki czekam z utęsknieniem na wizytę a do 12 października jeszcze troszkę jest dni ale wierzę że jest wszystko dobrze i nie ma innej opcji:-):-).buziaczki kochane życzę miłego dzionka

reklama
Do góry