reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
witajcie o poranku,
idę dziś na wizytę do ginki, już dawno miałam iść, ale jak już kiedyś pisałam nie tak łatwo jest wyrwać się do lekarza, mając małe dziecko w domu, muszę liczyć na to, że mąż się wyrwie z pracy.
A więc wizyta będzie jak najbardziej kontrolna, muszę przyznać sie tej babie, ze nei bralam lekow od niej na infekcje w moczu, bo powtorzylam badanei i wyszlo ok no i pokaze jej wyniki prywatnego usg z 12 tygodnia i chcialabym, zeby w koncu pobrala mi ta cytologie do zbadania, maam jakies tam uplawy i niby nie mozna pobierac jak sa uplawy, ale wydaje mi sie ze w ciazy zawsze sa jakeis uplawy, jak to u was wyglada?
szkoda ze nie podejrze maluszka u niej na USG, bo to panstwowo w koncu i ona tak bez potrzeby nei robi, kolejene dopiero bedzie chciala mi robic w 20 tygodniu, przepisowo i tak zrobie je prywatnie, wczesneij neistety nie bede "nieprzepisowo" robic prywatnie, bo to za duze ksozta, gdybym u tej baby podejrzala to co innego

witajcie o poranku,
idę dziś na wizytę do ginki, już dawno miałam iść, ale jak już kiedyś pisałam nie tak łatwo jest wyrwać się do lekarza, mając małe dziecko w domu, muszę liczyć na to, że mąż się wyrwie z pracy.
A więc wizyta będzie jak najbardziej kontrolna, muszę przyznać sie tej babie, ze nei bralam lekow od niej na infekcje w moczu, bo powtorzylam badanei i wyszlo ok no i pokaze jej wyniki prywatnego usg z 12 tygodnia i chcialabym, zeby w koncu pobrala mi ta cytologie do zbadania, maam jakies tam uplawy i niby nie mozna pobierac jak sa uplawy, ale wydaje mi sie ze w ciazy zawsze sa jakeis uplawy, jak to u was wyglada?
szkoda ze nie podejrze maluszka u niej na USG, bo to panstwowo w koncu i ona tak bez potrzeby nei robi, kolejene dopiero bedzie chciala mi robic w 20 tygodniu, przepisowo i tak zrobie je prywatnie, wczesneij neistety nie bede "nieprzepisowo" robic prywatnie, bo to za duze ksozta, gdybym u tej baby podejrzala to co innego

Wiesz co ja też miewam upławy. więc to chyba normalne. są czyste, co najwyżej białawe, a nie przeźroczyste, ale to raczej nic groźnego.

Ja w ogóle ciąże znoszę tak jakbym w ogóle w ciąży nie była... zero jakiś specjalnych obiawów. jakieś zachcianki czasami no i większy brzuch :-)

Mycha30 ja śpię z poduchą pod brzuchem -jak się przekręcamy to razem:-) S kupił taką małą żeby już dzidzia miała swoją:confused2: i tak się przyzwyczaiłam że tak z nią śpię:-p

Amorek52
super -moi rodzice już też zapowiedzieli że wózek to będzie ich prezent dla wnuczka-wnusi:tak: tylko o kolorze trzeba pomyśleć bo nie potrzeba mi takiego coby muchy w lecie do niego lgnęły:-( a teściową się nie martw -mam nadzieję ze jej się odwidzi

Justys84 jak dobrze że moja teściowa jest daleko:-) no to doświadczenie masz -a ponoć z własnym dzieckiem jest prościej niż z cudzym (choć nie wiem ile w tym prawdy) razem mieszkacie więc pewnie zgrzytów nie unikniecie -życzę Ci cierpliwości. Może to taki dzień wczoraj był kiepski -dziś mi lepiej

Karola322:-)

Kwiatuszku i super -brzusio najedzony to szczęśliwy:-) a że szczawiowej nie można -znowu pierwsze słyszę:confused2: udam że tego nie przeczytałam bo mi smaka zrobiłaś:-p uplawy są normalne -tak mi gin powiedział bo w ciąży te bakterie się szybiej namnażają czy jakoś tak:eek: i póki nie są męczące to nie ma co ich leczyć. A może jej nie mów o usg i spróbuj ją podejść:-p może zrobi wtedy???

Aniam141 ja johnsona już rzuciłam w kąt i dziś już jest bez uczulenia:tak: wypróbuję nivea. O właśnie też czytałam o tych wadach -dzieki za namiary -bo w sumie właśnie o to chodzi żeby nie tylko dziecię pooglądać za 350 zł.

Onna gratuluje wyników -super ze dzieciaczki i brzusio rosną:tak::-D staram się odpisać każdemu bo jestem wtedy na bieżąco a i jak ktoś wpada raz na jakiś czas to może ten post potraktować jako streszczenie jeśli chce:tak: ja do smarowania brzunia i biustu wykorzystuję S -włączamy film On opiera się o coś -ja siadam Mu między nogami tyłem do Niego, oliwka w łapki i smaruje:-p przyjemne z porzytecznym -polecam

Martucha28 imiona ładne -no i faktycznie muszą być takie do wypowiedzenia dla obcychi...

Sandrahaha ja jestem jak najbardziej za tylko ze wolę usg nie tylko do celów pamiątkowych ale też z korzyścią dla dziecka. Takie usg nie daje tylko fajnego widoku ale jest też przydatne do badania dzidzi ( http://www.maluchy.pl/artykul/237) wiec przy okazji jak się umawiasz to pytaj może czy oni tylko to robią i nagrywają czy też służy im to do jakiegoś badania itp. Jeśli już płacić to warto wykorzystac wszystkie opcje -ale to tylko moje zdanie

Magda ciosek smacznego -jak ja czekam na dzień kiedy obiad zjem bez wstrętu:crazy: wrrrrr

Ewka84 ja 4d w Wawie znalazłam za 250 ale to może promocja jakaś. W poście do Sandry wkleiłam link -jakie tam są piękne zdjecia tych maluchów w 4d:-) jakie paluszki -super;-) a pancene dziecko jest super:-D

Elvie wcale się nie dziwię że nie chce słyszeć:szok: i naturalnie jej kazali rodzić??? bestie normalnie jakieś:confused2:

Iza813 ja miałam 4 lata jak mi się siostra urodziła -kazałam nie odrywać jej ceny i oddać z powrotem do sklepu:confused2: (te karteczki na rękę kiedyś dzieciaczki miały). Ale suma sumarum została w domu -ja jej łamałam palce, ona mi skakała chodakiem na stopy i luz:tak:

Katik nie wiem nic o motylkach -ja poczułam coś dziwnego raz i nie upieram się że to motylki. Leżałam na boku wyciągnięta i może stąd to dziwne uczucie -nie jak burczenie tylko jakby mi coś przebiegło po tej napiętej skórze od środka.:cool2:

Kasia.j życze ci dobrego samopoczucia. Ja tu podziwiam kobietki w ciąży z małym berbeciem a Ty masz dwójkę -kochana puchar mistrzyni Ci się należy:tak:

Mamusia87 ja już zapomniałam co to praca ale jak sobie przypomnę ten dom wariatów -bieganie, załatwianie, latanie do szefa bo "coś" co chwilę -hmmm może lepiej nie zaryzykuję. Trzymam kciuki za spokojny tydzień:tak:

Dagsila to już kawał chłopca albo dziewczynki -generalnie kawał człowieczka -gratuluje:-D:-D a w ten sposób -bo zazwyczaj lekarze podają od główki do pupy -nie wiedziałam że razy 2 daje całą długość -dobrze wiedzieć:tak:

Wesoła24 i surowego mięsa, niemytych warzyw i dobrze szoruj deskę po mięsie i noże zanim coś innego pokroiz do jedzenia:tak: tak profilaktycznie na tą toxo. Gratuluje super lekarza i może idź na to L4 jeśli bierzesz duphaston itp. Ja się po nim czuję koszmarnie -ciśnienie 80/50, mdłości, zawroty głowy ale mam dawkę 4x1:confused2: a przecież czas pracy przed kompem dla ciężarówek to 4h -nie tak jest w kodeksie???

Miłego dnia mamusie -uciekam;-)

13x13 ja Duphastonu już nie biorę od miesiąca. Brałam jak wylądowałam w szpitalu z plamieniami a potem, jak lekarz powiedział mi, że mam ciążę książkową i że wszystko jest ok to kazał przestać brać żeby nie namieszać w gospodarce hormonalnej dziecka.

A co do pracy to ja jestem ogólnie pełna energi, czuję się bardzo dobrze, w pracy nie mam cięzko ale przede wszystkim nie wyobrażam sobie siedzieć w domu do rozwiązania:-(Siedziałam 5 tyg po szpitalu i mam dość!!

A na L4 myślę że się wybiorę koło stycznia, bo sesja mi się zacznie:-)więc będzie czas na naukę:-)

Pozdrawiam

13x13 zgadza się ciężarna według prawa pracy nie może siedzieć dłużej przed kompem niż 4h, tyczy się to również monitorów ciekłokrystalicznych.

Witam
Ja dzis od ranca na nogach, a tu ani za mnia ani przedemna,tylko chodze i ziewam co prawda bylam juz w banku i markecie ale jeszcze tyle do zrobienia,masakra totalna,na szczescie mlody poszedl juz spac wiec ja chyba tez komara przytne a potem zobaczymy moze moj balagan posprzatam.
13X13-szacuneczek za odpisywanie te wszystkie nasze posty,
Kwiatuszku-powodzenia i trzymamy kciuki
Justys84-ja przy poprzedniej ciazy na miesko sie nie moglam patrzec przez caly jej okres ,ale za to kanapka z serem zoltym i pomidorem mogla byc non top i tym sie glownie zywilam przez cala ciaze.Teraz juz mnie odzuca od kurczaka i frytek,znow sie zaczyna.:no:

Ostatnia edycja:
Och, ja tez mam dzisiaj ciężki dzień:-(. Właśnie gotuje obiad, ale ruchy mam ślimacze, najchętniej tez poszłabym spac, ale coż nie da rady, córcia ze mna w domu jest, ona już popołudniami dawno nie śpi:-p, także muszę czuwac. Jedyne co pocieszjace to to,ze potrafi sie sama zając i mogę troszkę odetchnąc, właśnie ogląda bajeczkę:tak:. Ja jakiś mdłości nie mam i za bardzo nie miałam, ale ewidentnie w tej ciąży chodzę wiecznie niewyspana i zmęczona jakbym tone węgla przeniosła:-(. Nie mam pjęcia dlaczego tak jest bo w zasadzie jestem już po 20,00 w łóżeczku, a spię do ok.8-9,więc nieby powinnam byc wyspana a nie jestem:eek::sorry:.

Zmykam bo zaraz zasnę. trzymajcie się.:-D

robert makowski się lekarz nazywa.
Takie znane nazwisko od usg w wawie to też dr roszkowski ale nie wiem gdzie przyjmuje .
Poczytaj sobie zresztą opinie w necie sporo tego jest
link do przychodni
http://www.gabinety-lucka.pl/kontakt.html

miejsce pracy: miejscowość: warszawa, woj. Mazowieckie
rodzaj placówki: gabinet
nazwa placówki: gabinety lekarskie "łucka" adres: łucka 18 lok. 1801/1802
kod pocztowy:
Telefon kontaktowy: 022-654-24-64, 022-654-24-62
email:
Www:
aniam dziękuję ci bardzo za te namiary jak tylko dostanę pozwolenie od lekarki że mogę wybrać się w taką podróż niby nie jest tak daleko ale jak jest jakieś zagrożenie to lepiej dmuchać na zimne.
Ja dziewczynki czekam z utęsknieniem na wizytę a do 12 października jeszcze troszkę jest dni ale wierzę że jest wszystko dobrze i nie ma innej opcji:-):-).buziaczki kochane życzę miłego dzionka

reklama
Do góry