reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

To znowu ja :) jakoś nas mało dzisiaj, może nasze ciążozaurusy jeszcze śpią :)
mam pytanie w sprawie zupki szczawiowej, dostałam od babci szczaw w słoiczku i chcę zrobić zupę, ale nie wiem czy można jeść taka w ciąży i czy moje dziecko 20-miesięczne może ja zjeść, wiecie coś na ten temat?

reklama
Dziewczyny, ale wy produkujecie szybko...
niewyrabiam was czytać... :-)

mnie weekend minął szybko... wczoraj byłam okropnie padnięta... zero życia we mnie... głowa mi pękała... dopiero o 16:30 naszło mnie na zrobienie bloku czekoladowego, więc kazałam mojemu B zawieźć mnie do sklepu po składniki :-) mniam... od razu odżyłam...

buziale dla was laski

kwiatuszek.pregnent: Bóle, o których piszesz, to normalka, także relax, take it easy
a jeśli chodzi o infekcje i leki, to wejdź na watek: kwietniówki u lekarza, tam dziewczyny opisały wszystkie domowe lekarstwa.

Domowe sposoby to ja dobrze znam...tylko jakoś odpycha mnie od nich. Zwlaszcza od mleka z miodem i masłem, którego nigdy nie lubiłam...a teraz kiedy jestem w ciąży to już kaplica. Nabiał jest ohydny!!

Nie wspominając już o zajadaniu się kanapkami z czosnkiem :).

Wolę dłużej cierpieć i męczyć się w łóżku niż to zjeść/wypić :)

Ale dzieki wszystkim bardzo :)

Pozdrawiam

kwiatuszek.pregnent: Bóle, o których piszesz, to normalka, także relax, take it easy
a jeśli chodzi o infekcje i leki, to wejdź na watek: kwietniówki u lekarza, tam dziewczyny opisały wszystkie domowe lekarstwa.

Domowe sposoby to ja dobrze znam...tylko jakoś odpycha mnie od nich. Zwlaszcza od mleka z miodem i masłem, którego nigdy nie lubiłam...a teraz kiedy jestem w ciąży to już kaplica. Nabiał jest ohydny!!

Nie wspominając już o zajadaniu się kanapkami z czosnkiem :).

Wolę dłużej cierpieć i męczyć się w łóżku niż to zjeść/wypić :)

Ale dzieki wszystkim bardzo :)

Pozdrawiam

Jak faktycznie będziesz się fatalnie czuła,a domowe sposoby Cię odrzucają to poprostu idź do lekarza :-) on Ci na pewno przepisze bezpieczne środki

Dziewczyny, ale wy produkujecie szybko...
niewyrabiam was czytać... :-)

mnie weekend minął szybko... wczoraj byłam okropnie padnięta... zero życia we mnie... głowa mi pękała... dopiero o 16:30 naszło mnie na zrobienie bloku czekoladowego, więc kazałam mojemu B zawieźć mnie do sklepu po składniki :-) mniam... od razu odżyłam...

buziale dla was laski

koniecznie podziel się przepisem na wątku kulinarnym, już mi pachnie :) :-)

Witam się w poniedziałek.
Mdłości i wymioty wróciły brrrrrrrrrrr:crazy: czy któraś też tak miała? tydzień spokoju i znowu jazda? przynajmniej weekend spędziliśmy na rozrywkach -kino, kolacja, lody, zakupy -bo cały tydzień znowu przed nami.

Studiującamama no szału nie ma z wagą, dziś się na nią wdrapałam i tendencja spadkowa wygląda to tak 53,5-54,2-54,1 więc pierwszy trymestr zakończony z 0,6kg na plusie:tak: czy to dobrze czy źle -nie mam pojęcia:no:

Wronka przepraszam za ten artykuł -nie chciałam Cię zmartwić ani wystraszyć. Bardziej mi chodziło o przyszłe szczepienia naszych dzidziusiów żeby to sprawdzać....

Onna witaj w klubie wracających mdłości -wściekła jestem już na to:crazy: a co z tym progesteronem??? jesli masz z nim problem to powinnaś dostać tabletki

Mamusia87 nie płacz bo będziesz brzydka:-p a dzidzia już słyszy od 13tc i ma wycia takiego słuchać:confused: to już lepiej książkę na głos poczytajmy:tak:

Dagsila a mnie nektarynki pognały do wc;-) w ogóle to jakoś strasznie indywidualna sprawa z tym jedzeniem -nie mogę soli -bo dla mnie choć szczypta to już przesolone i słodkiego też nie bo czuję się jakbym miód piła:confused2:

Netula mam nadzieję że wszystko ok i już wychodzisz do domku -wszędzie dobrze ale w domu najlepiej;-)

Coyote oj chciałabym się pochwalić brzuszkiem ale jeszcze nic z tego -no chyba że po wczorajszej tonie popcornu mogłam zdjęcie zrobić:-p bo dziś już jest nieciążowy:confused2: świetnie ze czujesz motylki

Evcik81, Alcazar witajcie i gratuluję:-D to wspaniałe wieści!!!

Justa24 a nie jesteś przypadkiem opuchnięta? ja w lecie zawsze mam tragedię -dlatego w sumie dobrze że lato mnie ominie -choćby nie wiem co się działo i co bym jadła -puchnę jak balon i już. Może sól albo coś

Barbarka123 nic się nie stresuj -wszystko jest ok -mdłości same mówią za siebie że dzidziuś silny jest i daje mamie znaki ze u niego wszystko w pożądku:tak: także z uśmiechem proszę iść oglądać już całkiem sporego człowieczka:tak:

Anik567 super że potrafisz to rozróżnić -ja tam motylki czułam raz i było to takie dziwne że aż się zaśmiałam. Ale może to tak mi się wydaje tylko wiec czekam na coś bardziej wyraźnego:tak:

Katik oj tam 3 kg pewnie waga szwankuje;-):tak: przeczytałam o serniku i popatrzyłam na godzinę:-D o tej porze to ja mam kisiel albo truskawki z kompotu;-)

Karola322:-)

Ewka84 podziwiam kobiety w ciąży które mają małe dzieci:tak: może to już pisałam ale powtarzać się będę do bólu -ja bym oszalała -mdłości, wymioty i jeszcze ugotować trzeba i z maluchem czas spędzić:confused2: złoty medal kobiety się Wam należy

Zielonamaupa
super -też muszę zapytać lekarza o seksenie i ćwiczenia -tu też są takie dla kobiet w ciąży więc sie chyba ruszę no i basen bo zgnuśnieję w tym domu już do końca:confused2:

Elvie oj życzę Ci żeby odeszły -ciesz się chwilą bo mi wróciły:confused2: z tym mówieniem to też mam tutaj monologi -czuję się jak inkubator bo S przyssie sie do brzucha i coś tam mówi że nic nie rozumiem:eek: no -dobrze ze sie dogadują:-p szklarska i narty -tylko dlaczego mnie w tym roku ominie to białe szaleństwo:-)

Kwiatuszek
hahaha biedny mąż:-) to musi mieć traumę chłopak jak cokolwiek robi czy żona w płacz nie wpadnie:tak: co do łez pisałam już Mamusi87, co do obowiazków domowych Ewce84:-)

Martucha28 mam nadzieję ze awaria szybko zostanie usunięta -bo jak to tak bez forum zostać:eek:

Aniez możesz zarzucić przepis na gołąbki na wątek kulinarny? bo nigdy nie robiłam a aż mi zapachniały jak czytam:-) a i mięso do zmielenia wyciągnęłam:-p

Jestesaniolkiem ja robię z ogórków teściowej;-) a czemu miałaś nas dobić? w 11 tc maluch mocno się nie wygłupia więc nie wiem -nie jestem lekarzem

Aniam141 basen dobra sprawa -chyba też karnet kupię tylko musi mi się chcieć:confused2:

Justys84 a Ciebie co tak mało???

Ella1 czekamy na Ciebie nic sie nie martw. A teściowej życzę duzo zdrówka żeby już mogła do siebie wrócić;-)

Kasiorka22 nic sie nie martw -brzuszki brzuszkami a mój S już by chciał głaskać taaaaką piłkę:confused2: a że ja będe nosiła to nie pomyśli:confused2:

Sospettosa ból przy kichaniu też mam -po prostu jak kicham zwijam sie w kłębek wtedy nic nie szarpie i już. A na choróbsko -po prostu nie dopuszczaj do takiej choroby -jak już czujesz drapanie w gardle albo kichanie -to chlebuś z cebulą i czosnkiem, herbata z miodm i cytryną, cytryna z miodem, herbata z maliną i łóżko:tak: nie ma leków typowych dla ciąży i oczywiście jeśli jesteś chora to lekarz przepisze ale lepiej zapobiegać babcinymi sposobami -ja co 2 dni wsówam chleb z cebulą i się trzymam:tak: może Ty wolisz ale dziecko nie powinno (jeśli nie jest to konieczne) być narażone na takie infekcje. Tyle.

Mycha30
witaj:-) jedzmy jedzmy bo jak zaczniemy karmić to nie będzie już tak różowo:tak:

Kici69 czyli na ból głowy blok czekoladowy -i super -to mamy lekarstwo:-D

S tłumaczył wczoraj brzuszkowi że jest w domu królem:confused2: dacie wiarę????
czy to możliwe żebym miała uczulenie na oliwkę:eek: bo smaruję brzucholek i takie czerwone plamki mi wyskoczyły. No lipa
Miłego dnia dziewczyny
papatki

13x3 a jaka masz oliwkę? tez Johnsona często uczulają dla dziec szczególnie je odradzam, a bambino np. brudzi ubrania i potem taki specyficzny zapach w nie wsiąka, który nawet po praniu nie schodzi, dla nas najlepsza jest nivea,

Oooo dziękuję!!!! mam Johnsona -a raczej już miałam w tym wypadku -myślałam że to moje fanaberie jakieś ale jednak jestem normalna;-) dziękuję za radę i skorzystam bezzwłocznie -lecę do apteki więc przy okazji kupię nivea:tak:

Zobaczcie co wyczytałam na naszym kalendarzu babyboom

Zwykłe burczenie czy...
Uwaga ! Każda ciąża jest inna, dlatego podawane przez nas fakty pełnia jedynie funkcję orientacyjną. W razie jakichkolwiek wątpliwości, skontaktuj się ze swoim lekarzem.
Niektóre kobiety mogą już na tym etapie ciąży odczuwać ruchy płodu, inne muszą jeszcze poczekać kilka tygodni. Z reguły szybciej potrafią je rozpoznać mamy, które już rodziły oraz osoby szczupłe. Już wkrótce te delikatne muśnięcia zmienią się w dzikie harce skutecznie wyrywające nawet z najgłębszego snu.
A propos - wiele ciężarnych skarży się właśnie na bezsenność. Wypróbuj znane od lat domowe sposoby - szklankę ciepłego mleka, kojący masaż lub odpowiednie konfiguracje poduszek (pod nogą, pod brzuchem, za plecami...), a może... warto kupić większe łóżko (przyda się po porodzie, jeśli zdecydujecie się na wspólne spanie !).

reklama
Witam, wczoraj była u nas teściowa, boze jakie ona ma pomysły, nigdy w sumie z nią dobrze nie żyłam, teraz jak wie ze bedą bliźniaki lata jak poparzona, wymysliła że chyba pójdzie na pomostówkę i bedzie mogła w nastepnym roku pomóc wpier 2 synowej bo sie urodzi jej 2 maleństwo w lutym, ona mnieksza z nimi, a potem jak u mnie sie urodzą blixniaki to sie chce wprowadzic do nas i nam pomagać. Miło za pomoc, ale mieszkanie i przebywanie z nia 24 godz/ na dobę to lekka przesada. Na początku i tak napewno moja mama przyjedzie, pomoc czasami sie przyda, ale bez przesady poradzimy sobie. Oczywiście zniosłąm to spokojnie, a jak poszła to powiedziałam meżowi swoje. Może jeszcze zmieni zdanie jeszcze tyle miesięcy. Co do łóżeczek to teściowa da nam 2 w prezencie, pracuje w firmie meblarskiej i bede miała takie jakie chciałam , co do wózeczka moi rodzice sie zaoferowali, ze nam kupią taki jaki bedziemy chcieć, wiec 2 problemy mamy z głowy.

ticker.php

Do góry