reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

daga rozwalasz swoimi komentarzami :))))
maly juz chyba spi. K oglada bzdurny mecz. a ja zaraz pewnie prysznic i spac , jutro jedziemy na badanie bioderek, i tak po miescie sie poszwędać.(w selgrosie są promocje na pampersy 4
+chusteczki gratis cos ok 30 iles zlotych ) a dzis mialam wyjatkowo ciezki dzien wiec ledwo patrze na oczęta.

reklama
o wlasnie, zapomnialam o kotach.
LOve, a nie chcecie jakiejs miagwy dachowej - 1 za friko, 2 kolory takie, ze zaden hodowca nie bylby w stanie takich miksow zrobic, 3 zachartowane i z konskim zdrowiem, 4 dobry uczynek przygarniajac taka ciape do domku.

musialam - to jedno z mich kolejnych zboczen

Karola - buziaki i wszytkiego dobrego. pisalam juz gdzie to, ale powtorze - jakby Ci cos bylo trzeba dawaj znac - takiej ekipy jak te kilkadziesiat niecofnacychsieprzedniczym bab nigdzie nie znajdziesz :-D

no to tak....

poki co strogonow, malutkie pizze ( takie jednostrzalowce), mielone ( tutaj szal pal bo z indyka, wieprzowe, gotowane i smarzone i moje ulubione zapiekane w piekarniuku w pieczarkach), jakas rybe jeszcze musze ( moj siostr bezmiesny) do tego frytki ( kuilismy frytownice w koncu :-) ) ziemniaczki i kasza gryczana ( bo uwielbiam) wszytko uwienczone drozdzowka K i tortem truskawkowym z kucykiem pony joł joł :-)

..

To jakaś akcja dokarmiania ściany zachodniej, czy tylko niedzielny obiadek u Dagsilowskich???????

jeju ile tu nadrabiania bylo.. a chyba tylko mnie jeden dzien nie bylo

wkurzyla mnie tutaj jedna sprawa ale o tym napisze na zamknietym.

ella - o jej, to sie pewnie niezle wystraszylas, dobrze ze juz goraczka spadla, a co do wagi to super! nie masz sie wogole czym przejmowac
karola - jestes super, a corunia sliczna i jaka duza! zeby juz wszystko bylo dobrze!
gosiek - niech juz ten zab wyjdzie! malutka bidulka
kinguunia - no to milego startu zycze! nie ma to jak na swoim
salamandra - znam ten bol hihi tez ostatnio ponadrabialam zycie towarzyskie jak bylismy w polsce, teraz odpoczywam hihi
kittek - to sie narobilo he, zaklej kropelka i tyle
katik - alija ma nadal niebieskie ale jej wlasnie pociemnialy, taki ciemniejszy ale nadal niebieski, mam nadzieje ze sie nie zmienia juz

na temat kotow sie nie wypowiadam bo nie cierpie kotow.

Dziewczyny, ratunku!! W niedzielę chrzciny i teściowa mi oszalała. Wywraca do góry nogami cały dom, zaczęła od kuchni, nie wypada aby robiła to sama, więc pomagam. Zajęło nam to 3h (sama kuchnia), masakra jakaś:/ Aż się boję jutra i piątku i soboty:D Ja z tych, co wszystko co tylko się da sobie ułatwiam, a teściowa taka staranna, że szok. Mięso już pozamawiała w 3 sklepach, bo tu mają dobre indycze gulaszowe, a karkówkę to już w innym mięsnym, a wędliny to tylko na Basztowej po schodkach:D Bawi mnie to, ale zapisuję skrupulatnie. Poza tym jak Jej się chce to niech sobie lata i kupuje, ja się cieszę, że mam to z głowy;-)
Poza tym mieliśmy dziś akcję Pieczarka - jak byłam na poczcie to M. z teściem wygarnęli wszystko stolarzowi, a ja nieświadoma tego jeszcze mu dowaliłam na wyjście. Najgorsze jest to, że nowe schody które nam zrobił w dobudówce są niezgodne z normami i już skrzypią, dziś przyszedł drugi stolarz i powiedział: dąb za cienki o 1cm, drzewo było mokre, policzki i podstopnie źle skręcone.. masakra.. Tych schodów już się nie da wyjąć, nie można też betonowych zrobić, bo za późno. Poprawianie tych, które są tak by były bezpieczne wyniesie połowę tego wartości schodów. Ehh.. To pomarudziłam sobie:-(
Lenka dzisiaj wyjątkowo grzeczna, kupę zieloną zrobiła 3 razy (to efekt ziemniaczków ze szpinakiem), odkąd pije tą herbatkę plantex nie ma problemów z kupsztalami, uff.. Banana z jabłkiem tak dzisiaj wcinała, że jak się porcja skończyła to nadal otwierała buzię i ostatecznie zaczęła płakać. Uspokoiła się przy cycu:-) Od 20:30 słodko śpi.

Katik - Lenka miała oczy ciemne od początku, więc obstawiałam brązowe po tatusiu i ciemne brązowe ma, ale odcień chłodny, a M. ma brąz orzechowy bardziej. Urodę będzie miała szatańską, bo włosy nam się klarują na blond, a urodziła się brunetką.

gosienka - no to uszczęśliwiłyście babcię:-) Dzielna Helenka.. 2,5h w jedną stronę.. - Lenka jeszcze tyle nie podróżowała.

Daga - 9 osób ma tyle zjeść??!! A zmieniając temat to podpowiedz mi proszę, gdzie w Legnicy mogę kupić kaftanik i rajstopki do chrztu? W moim Rio nie ma. Jutro migiem muszę do L-cy jechać i chciałabym kupić i wracać.

gosiek - to ja się z Tobą na rachunki nie wymieniam;p

Kingunia - czasem taka wymiana zdań jest konieczna i oczyszcza atmosferę. Trzymaj się i nie daj się;-)

Zmykam filmik oglądać i z M. się trochę pomiziać:D
Spokojnej nocki!

Z cyklu: ogloszenia parafialne - przypomnienie

Kilka dni temu powstala propozycja zrobienia zdjecia - kolazu Maluszkow kwietniowych.
Strona graficzna zajmie sie nasza uzdolniona w tym temacie kochana e.salamandra.
Do niej wlasnie nalezy nadsylac w miare aktualne zdjecia Dzieciaczkow.
Termin wysylania zdjec uplywa 20 wrzesnia.
Po tym terminie e.salamandra bedzie robila ostateczny projekt kolazu.
Zdjecia nalezy nadsylac na adres:
e.salamandra@interia.pl

PS.
Jesli wiadomo Wam, ze ktoras chwilowo nie ma dostepu do kompa/ jest na wczasach itd i nie moze badz nie wie o tym - dajcie znac. Moze da sie wykombinowac cos ze zdjec z galerii?
Z tego co wiem Aniam jest na wczasach, salamandra- czy wyslala Ci Aniam fote?

Katik ja z moim M mamy oczy brazowe9ja typowo piwne a moj ciemny braz) a Mloda ma niebieski:baffled: i codziennie mowimy ze pwoli juz sie jej na brazowe zmieniaja:-D
Daga ja juz też zapasy tłuszczyku zaczynam robić:-D

A u mie humor już lepszy, a wogołe zapomniałam sie pochwalic jaka niespodzianke mi dzis dziec zrobil, a mianowcie: kupka bezposrednio na przewijak, no poprostu to jest to co uwielbiam tym bardziej ze po ciazy jakos bardziej obrzydliwa sie zrobilam:baffled:
Uciekam spac i zastosuje dzis metode 13 w nocy-zobaczymy czy podziala...

reklama
Elvie ja mialam rajty z h&m - te takie z falbankaami na pupie. moze sproboj u Maciuszka. maja duzo fajnych rzeczy, a jesli tam nie kupisz to naprzeciw jest targ i sa tam 2 stoiska z rzeczami dzieciowymi- rajstopki, czapki, plaszczyki, sukienki i miliony innych rzeczy. ja tam kupilam opaske na chrzest.

jak cos wymysle jeszcze to napisze rano

Do góry