reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
A! Katik nie odpisałam- Julka teraz waży dokłednie 6445g co jest bardzo dobrą wagą! o to właśnie chodziło :) ale to wszystko dzieki temu 200g co przybrala ostatnio na króliczku i wypelniaczu kalorycznym Fantomalt- jak zobacze ze tak ladnie nadal przybiera to go momentalnie wycofam zeby mi sie dziecie nie upaslo za bardzo znowu, ale narazie tego jej bylo trzeba :)
ciesze sie ze Jula łądnie przybiera
z czasem na pewno nabierze apetytu

Aniez

doczytalam ze katarek Wam mija, u nas tez juz chyba jest po
cale szczescie
była u lekarza - moje bóle nad prawą piersią to jak nie pojawią się inne objawy to bóle na tle nerwowym spowodowane brakiem potasu i żelaza. Więc dostałam żelazo i potas. Jak pojawią się w miejscu bólu wysypka podobna do tej przy ospie to mam półpasiec - Pani dr powiedziała, że jeżeli to półpasiec to w ciągu czterech dni od pojawienia się bólu powinny się pojawić - dzisiaj mija 4 dzień i nic więc to chyba niedobory potasu i żelaza.
Ból jest mniejszy
no to mnie zdziwilas nigdy bym nie pomyslala ze z braku tych mineralow moze sie pojawic taki ból

co do kotow to sie nie wypowiem bo nie mam doswiadczenia w tej dziedzinie :)

Witam... czyżbym pierwsza była?

Noc taka sobie...niby szamał 3 razy ale o 2 włączyły mu się arie operowe :baffled: więc kawusie sobie już zapodałam :cool2: Starszak za to noc spokojna :-D

Dzisiaj wraca nasz dysk!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA już sie ciesze :tak::tak:

Love co do braku rodowodu. Jeśli kot jest po rodowodowych właścicielach ma rodowód. "Wyrobienie" go to koszt mikro że się tak wyrażę
Poczytaj tutaj
Dlaczego kot z rodowodem?
Po co rodowd ?
I tak jak pisze Aniez 500 zł za takiego kota to dziwnie mało... Wierz mi jeśli chcecie kota rasowego to lepiej poczekajcie i odłóżcie większą kasę i kupcie np. na wystawie kotów rasowych! Tam macie pewność że kot jest zdrowy. Na wystawach oprócz kotów wystawowych hodowcy przyworzą kocieta na sprzedaż...
Wybierzcie sie... popatrzcie na hodowców zorientujcie się po ile te kotki i zaznaczcie że "na kolanka do kochanie nie do hodowli" teoretycznie powinni zejść ciut z ceny choć nie muszą. No i wtedy obowiązkowo kastracja lub sterylizacja...

A jeszcze co do kotów... chorujemy z małżem na Rosyjskiego Niebieskiego... chorujemy na niego już 3 lata ale cena zwaliła nas z nóg... 1800 zł za kociaka do kochania... a potem zobaczyliśmy na wystawie czarnego diabełka syberyjskiego... jako że do kochania...1000zł i to już przełknęliśmy... jakoś... ;-) ale nie żałuje Abik jest zdrowym diabelkiem. Idealnie sie w nas wpasował.
A jeśli stwierdzicie że nie stać was to lepiej dachowca z pewnego źródła...

ja tez sie witam
pobudka o 7:05 ale dopiero teraz powoli sie ogarnelam
bo sniadanko dla cóci, kawka dla mnie itp
T uspany ponownie
i chwila na relax
nastroj mam ogolnie dobry bo tesciowa sprezentowala mi wczoraj z swojego sklepu czarne spodnie w ktorych w miare wygladam, malzon byl w kazdym badz razie zadowolony :) bo idzie zima a ja jakies stare dzinsy nie z tej epoki mialam a reszta to rybaczki
zero spodni
wiec juz sie lepiej czuje
a i jeszcze mini dżinsową dostalam a wiadomo ze nic tak kobiety nie cieszy jak nowy ciuch :)

też się witam
u mnie noc - koszmar - Julka gorączkowała a ja nawkręcałam sobie niesamowitych historii, więc noc nieprzespana.
teraz mała zjadła i zasnęła, gorączka zelżała, ale nadal mamy stan podgorączkowy. Pediatra nam wczoraj powiedziała, że taki stan może się utzrymać przez trzy dni

Cześć Mamusie:)

Pojechałam dzisiaj z Helenką do jej prababci i musze wam powiedzieć że mi dziecko podmienili bo zawsze w samochodzie dostawiała taką histerię że szok a dzisiaj była mega grzeczniutka i praktycznie całą drogę spała a dodam że do babci mamy 2,5 godziny w jedną stronę.Babunia oczywiście się popłakała bo Helenka to teraz jej oczko w głowie i dla niej chce żyć a ma już 78lat.
Fajnie, że była grzeczna :)Takie spotkanie prawnuka i prababci to bardzo wzruszająca chwila...Pawełek ma prababcię, która ma 91 lat!:) Też bym chciała doczekać chwili, w której przytulę prawnuczka hehee:)

elvie - moja teściowa też jest taka dokładnadokładna:D ale staram się nie narzekać na to, bo wiem, że mogłam gorzej trafić...:Di też mamy przedchrzcielną gorączkę, hehe...trochę mam stresa... Życzę Wam powodzenia w tej ważnej chwili:)

Jeśli chodzi o koty, to my właśnie mieliśmy problem z młodą kociczką, bo ją nosiło strasznie i gdy wzięła się za zżeranie laktatora i smoczków(schowane do pudełka-zrzuciła i wyjęła ze środka :angry:) i ogólne demolowanie wszystkiego co na wierzchu leży, postanowiliśmy ją wyeksmitować do moich rodziców...tam ma lepiej na wsi, lata sobie gdzie chce:). Ale jak przyjeżdżamy to bardzo Pawełka pilnuje, kładzie się z nim...ogólnie złagodniała:happy2:

A tak poza tym Pawełek w dniu chrztu skończy 5miesięcy:) oby wszystko dobrze przebiegło. A wszystkim "miesięcznicowym" maluszkom dużo zdrówka i radości życzymy!:))
No i chciałam Wam podziękować za dobre rady dotyczące odstawiania od piersi. Przydały się i już jesteśmy na butelce całkowicie. Wielkie DZIĘKI!:-) można na Was liczyć ;-)

miłego dzionka!

Czy ktoremus z Waszych Maluchow zmienil juz sie kolor oczu?
Poli rozjasnil sie niebieski, i licze na to , ze to juz ten ostateczny kolor. U ktoregos zmienilo sie definitywnie z niebieskiego na inny????

u nas nie ma granatowych jak miał przy urodzeniu a ma szaro-zielone po mnie :-)

też się witam
u mnie noc - koszmar - Julka gorączkowała a ja nawkręcałam sobie niesamowitych historii, więc noc nieprzespana.
teraz mała zjadła i zasnęła, gorączka zelżała, ale nadal mamy stan podgorączkowy. Pediatra nam wczoraj powiedziała, że taki stan może się utzrymać przez trzy dni
Biedna Juleczka. Niech juz jej przejdzie ta temperaturka, bo mama sie stresuje za bardzo!

Moje dzieci mają dwie prababcie i jednego pradziadka
Prababcie są w wieku:
67 i 69 lat wiec mam nadzieje ze jeszcze dluuuuugo pozyją :)
Nooo, to mlode i jurne te prababcie;-);-)
Polka ma jedna prabacie, ma 81 lat i niestety coraz gorzej ze zdrowiem....

reklama
U nas noc standardowa ostatnio- pobodka o 24, cycek i w kimono.... nieeeee, zadnego spania. Spiewanie. Do 1.30 mruczala i spiewala. Dzizas wymiekam, nie wiem jak sobie z tym poradzic.

Do góry