reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
hej Zołziki
ja tez przy mam talent zasiadlam
dzis wieczór spokojnieszy dzieci spia i pifkujemy
męzul do reszty sprzatania zaciagnal mnie rano potancowalismy na mopie kolejen pranie schnie
potem byly zakupy
plac zabaw
obiad na miesice
i wreszcie relaxik
szkoda ze lapem sie musimy dzielic :(
bylismy dzis w sklepie dla idiotów bo zepsula nam sie drukarka i jakas fajana z wi-fi znalezlismy ze bez kabli sie drukuje
no i ogladalam ukradkiem notebooki taki piekny sony vaio bialy wypatrzylam
normalnie love od pierwszego wejrzenia
i przy okazji dowiedzielismy sie od znajomego ze za tydzien ma byc promocja wszystko bez vatu
no i teraz tak goraco małzona namawiam cobysmy tak na ratki moze wzieli :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
zobaczymy czys ie da namowic
ooo wlasnie
moze wykorzystam argument ze za urodzenie dzieci bo nic nie dostalam
od czego ma sie forum :-)
no a u nas tak jak pisałam...mamy wirusa, jestem zła jak cho***a, bo w niedzielę chrzciny...jak mi się H rozłoży, to mnie chyba trafi...u nas już kurcze taki pech, że j onak się coś zaplanuje, to zawsze choroba dziecka wyskakuje...dziewczyny, trzymajcie kciuki abyśmy dały radę :blink::blink::blink:
zdróweczka dla Hani!!! :tak: oby Wam pogoda i zdrówko na niedziele dopisały
podobnie Tobie Ulanko zdrówka dla dzidzi zycze!
A propos jeszcze przedszkoli. Z państwowym u mnie wygląda tak (cytat ze stronki "mojego" przedszkola)
Pobyt dziecka w przedszkolu w czasie realizacji 5-cio godzinnej podstawy programowej (od 8:00 do 13:00) jest bezpłatny.
Odpłatność wnoszona przez rodziców, którzy korzystają z pobytu dziecka, który przekracza realizację
podstawy programowej reguluje uchwała Rady Miasta Rybnika NR 728/LI/2010 z dn 28 kwietnia 2010,
tj. 1,70zł / dzień, za każdą dodatkową godzinę pobytu dziecka w przedszkolu.
Dodatkowo będzie pobierana opłata za wyżywienie (tzw. wsad do kotła - 4,50zł za 3 posiłki dziennie).

Do tego oczywiście doliczyć nalezy ubezpieczenie NNW i składki na komitet rodzicielski...

Ewka mnie też chłopaki zaskoczyly...20 a obaj juz spali... achhhhhhh jak cicho :-)
no nie ten wsad mnie rozbroil :laugh2:

dobra przeczytalam nastepne kilka stron, tematu zloz nie komentuje bo wszystko zostalo juz powiedziane, choc nadal nie wiem czy dotarlo...
i moje imie sie pojawilo, kochana katik i kici wspomniala, jak chcecie to mozemy sie u mnie spotkac, ale czy ja was wszystkich pomieszcze?:szok::-D:-D szkoda katik ze nam nie wyszlo sie spotkac, ale moze nastepnym razem
temat spotkania jest super, uwazam ze najlepiej byloby sie spotkac nad morzem, na jakis weekend, kazda rodzinka by sobie wynajela jakis pokoik i bysmy sie spotykaly na miescie na kawke i pogaduchy, choc to zalezy ile by osob reflektowalo... powiedzcie wczesniej co planujecie, jestem za
gosienkag - gratule pierwszego zabka
filonka - gratulacje dyplomu!!
forget - i jak zwykle znowu sie z toba zgadzam, dobrze piszesz
wronka - dawaj fote nowej fryzury

musze spadac, potem doczytam reszte bo ciekawa jestem co tam u katik ze ma dola, pewnie juz dol minal ale i tak chce wiedziec co bylo...

tez jestem za zjazdem nad morzem :) :tak::tak::tak::tak: to jest good idea
bardzo tesknilysmy Justa :tak:tak bardzo ze nie umialysmy tego ubrac w slowa ;-)

Witam i ja i dołączma do grona klubu "noc do bani":baffled: dziecię mi znów niespokojnie spało...ehhh...ja nie wiem co z nią...czas do pokuju jej pieknego ją wytranspotrtowac, a efekt tego bedzie taki ze na noce zamieszkam ta razem z nią :baffled::sorry2: wiec czekamy jeszcze...

Kwiatuch- ja też chętnie pożyczę tego szalonego Pana na 1 dzień- mam troche zaległej meskiej roboty w domu a swego sie doprosić nie mogę :-D

Justa- oczywiście, że tęskimy :tak:

Gosia- daj znac co z tą Anią? A jak tam Twoja zębulka malutka? spokojniejsza?

Laski moje mam do was pytanie na zakupowym :tak: więc zmykam tam i na inne watki, bo potem wlasnie zakupy i dzień zleci ;-)

Ellunia a moze jakies witaminki są dla takich niejadków? cos w stylu kinder biovital, he? na pobudzenie apetytu
albo tran zamiast witamiy d3?

aaa co do mojego mezula
to taki narwaniec do sprzatania
on to obiadu nie zje jak przydzie do domu i cos mu nie pasi
najpierw musi "ogarnac" a potem je
ale do prac meskich tak sie nie rwie o nie:no:

Zjazd nad morzem Ok, ale karaibskim :D

Kurde jak goraco. Lato chyba wrocilo. W dzien prazy, w nocy w domu goraco, bo sciany nagrzane. Komary gryzom. Udziabaly dwa razy Kostke w czolko.
Czekam na 16ta jak na zmilowania, zeby mala na spacer wyciagniac.
Malzon pojechal na jakis kongres. Moze cos sie w wiadomej sprawie da zrobic.

Monia to proszę podać przepis na kurację dla włosów bo ja w tym tempie to będe łysa:tak:

Gosienka ja kupiłam w aptece szampon i maseczkę firmy L'biotica o nazwie BIOVAX, do tego 2 x dziennie witaminy prenatalne brałam i pomogło. Nie do końca wiem czy to przez to, bo tutaj dziewczyny pisały, że włosy od hormonów wypadają, ale wiem jedno - leci ich duuużo mniej, co mnie niezmiernie cieszy, bo też juz się bałam, że do łysych się zapiszę :-)

spokojnej nocy Mamuśki ....

Bry wieczór!

Dorwałam się do kompa, mam chwilę zanim T wróci.

Justa pewnie,że tęskniłyśmy, na początku co chwilę ktoś się o ciebie pytał, później wszystkie wiedziały,że jesteś na wywczasach :)

Monia zdrówka dla Hanulki!!!

Kfiatuszku daj przepis na takiego męża ;)

Kamisia to ci prezent, kup mu na urodziny patelnię, a może lepiej mopa :)

Gosieńko buziaki dla Helenki, bidulkę męczą ząbki :)

My dziś cały dzień poza domem byłyśmy. Tatuś pojechał na mecz do Szczecina, a my spacerek z siostrą zaliczyłyśmy, później mały szopping i obiadek na mieście. No i uwaga były u nas dożynki gminne. Byłyśmy z Mają i moją mamą. Maję znajomi rozrywali, od wójta nawet buziaka dostała. Przepiękne ręcznie robione rzeczy można było kupić. Ja kupiłam wydmuszki na wielkanoc cuuuuuuudnie zdobione. Ciacha się najadłyśmy,chebka ze smalczykiem i ogóreczkami. No i..... było ogłoszenie konkursu na najładniejszy ogródek w gminie. Na 40 zgłoszeń, zajęliśmy III miejce. Dyplom piękny dostaliśmy i bon na 200zł do sklepu ogrodniczego. Muszę pojechać i kwiatów nam i mamie nakupować bo przecież ona też w tym swój udział miała,a raczej kilka jej kwiatów ;)

Dobra kobietki bo małż przyjechał i idę na lampkę winka za nasze zwycięstwo. Tak się cieszę :))))

Kolorowych snów kochane!

Ostatnia edycja:
Gosiek na 10 minut lekcji pokazowej 8 minut wstydzenia się i 2 minuty nawet fajnie. Więc zapisaliśmy go na ten angielski ale... jest tam też przedszkole prywatne i musze sie konkretów dopytać i jak jest z miejscami bo możliwe że go poślemy do tego przedszkola i zrezygnujemy z dodatkowego angileskiego bo tam w cenie jest 3 x w tygodniu angielski metodą Helen Doron właśnie plus codziennie angielski na wesoło, rytmika, taniec z instruktorką, elementy zająć korekcyjnych i sporo jeszcze rzeczy ... będe dzwonić w poniedziałek i się dowiadywać

Kittek gratulujemy III-go miejsca należało ci się!

padam ide spać

reklama
no to przebrnelam przez ten watek... produkcja tu niezla
kurde nawet nie wiedzialam ze takie drogie jest przedszkole w polsce (tzn. w wiekszych miastach) z tego co niektore z was pisza to ceny takie jak u nas, ja za 5 godzin musze 260 euro zaplacic no i tez pampki swoje dac...

co do wielkich kupszali to moja az takich nie robi, ale za to robi czesto, chyba za czesto i przez to tak dobrze nie przytyje (to moje teoria) bo zje teraz duzo wiecej niz wczesniej... robi tak 3-5 kupali dziennie, jak bede u lekarza to zapytam czy to normalne
ja nadal nie wiem co to znaczy przespana noc, moja dzidzia noc nie da rady przespac, budzi sie z glodu... musi w nocy dwa razy zjesc i koniec, nie wiem czy to sie kiedys skonczy...

a nie wiedzialam ze w ta strone dla ani ten pudelko trzeba codziennie klikac... ale juz zakumalam i tez klikac bede., ja klikam tez codziennie na jedzenie dla biednych dzieci na www.pajacyk.pl robcie tez to!

oki doki, spadam, jutro pomecze inne watki, choc dwa najwazniejsze juz zaliczylam...

Do góry