reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej,

odebrałam wczoraj wyniki itak jak myslałam nie jest tak dobrze jak poprzednio. to sie chyba nazywa niedokrwistośc, choc nie estem pewna - w kazdym razie chodzi o brak żelaza... no i neutrocyty % za wysokie, jednak mam katar i kaszel wiec moze przez to... mocz tez kiepski.... tylko wr ujemny

w pon do lekarza, wiec pewnie nowe specyfiki do łykania.

ech....

reklama
WRONKA ja bylam na tym badaniu w 13 tyg.i 5 dniu i bylo ok specjalnie mnie tak gin zapisal,a na ulotkach u mojego gina pisze ze to badanie mozna wykonac do 14 tygodnia ciazy tak,ze u ciebie bedzie ok:)

Te badania mozna zrobić do 13t,6. Ja byłam w 13,5. Także nie ma się co martwić.
Powiem wam, że do tej pory nie moge uwierzyć że się tak rewelacyjnie czyję w ciąży, jak w I i teraz rónież, jest super:-)Te badania wcozraj mnie tak uspokoiły, że mam ochotę krzyczeć, oznajmiać wszystkim o mojej ciąży i moim wspaniałym samopoczuciu:-)

Pozdrawiam

dziewczyny mam takie pytanko,bierzecie wy jakies witaminy,bo moj gin powiedzial mi ze mam brac do 12 tygodnia potem juz nie a na ostatniej wizycie zapomnialam go zapytac,bo juz i tak u niego dlugo bylam,bo robil mi chyba z 30 minut usg bo maly szkrab nie chcial sie odpowiednio do badania obrocic i przy temu wszystkiemu zapomnialam

uspałam córeczkę i właśnie będę poskramiać swój apetyt przy pomocy pyz z mięsem Aviko i smażonej cebulki z przyprawa do grilla :-) uwielbiam

dziewczyny mam takie pytanko,bierzecie wy jakies witaminy,bo moj gin powiedzial mi ze mam brac do 12 tygodnia potem juz nie a na ostatniej wizycie zapomnialam go zapytac,bo juz i tak u niego dlugo bylam,bo robil mi chyba z 30 minut usg bo maly szkrab nie chcial sie odpowiednio do badania obrocic i przy temu wszystkiemu zapomnialam

ja do 12 tygodnia brałam tylko kwas foliowy a dopiero od 13 zaczęłam brać witaminy, a odstawiłam kwas, bo on jest tez w tych witaminach biorę feminatal 400 + DHA, w pierwszej ciąży brałam PRENATAL CLASSIC i tez był ok

ja biorę feminatal jeszcze kończę ten do 12 tygodnia a potem będę brała ten od 13 tygodnia do końca ciąży i podczas karmienia piersią. A poza tym nie biorę innych witamin bo słyszałam, że przesadzić też nie można bo to może zaszkodzić dla bobaska.

Podpisuję listę
Ważyłam się 0,7kg na plusie
Wczoraj miałam rozmowę z kibelkiem -jak sie zjada cały słoik surówki to w sumie mdłości nie są potrzebne:confused2:
Dziś na śniadanie poszła cała cebula -wszyscy kichają dookoła trzeba się bronić powoli

I jeszcze jedno -przedstawiam artykuł o szkodliwości szczepionek dla dzieci
Ważne! Ukrywane dowody wieloletniego zatruwania dzieci rtęcią...

Ważne! Ukrywane dowody wieloletniego zatruwania dzieci rtęcią... :: NewWorldOrder.com.pl

Mamusia87 to i tak dla mnie niepojęte trochę... no ale ja tak ciężko jarzę takie rzeczy;-) myślę że lekarz wie co mówi -jak się nie szczepić to się nie szczepić

Intermezzo ja miałam całodobowe mdłości ale przeszły właśnie w 12 tc. Były okropne i już miałam dość 6 tygodni to chyba przesada:eek::confused2:

Ewka84 oj dałabyś radę:-) w kobietach jest ukryty niesamowity potencjał, tylko jak byłoby ciężko:-p

Aniak567
a to larwa:wściekła/y: jak juz kogoś wysyłają to niech się chociaż zna na rzeczy

Magda ciosek hahaha a dziwisz się:-D uczyli go ze tak ma robić a tu się okazuje ze jak chce pomóc to przeszkadza i bzdór mu nakladli do głowy;-)

Justa24 współczucie zazwyczaj nie pomaga -a ja już pisałam że na ból głowy pomaga mi amol. Naturalny na ziołach więc nieszkodliwy -smaruję głowę, ładnie rozgrzewa, olejki sie wchłaniają i jest ok. Wolę to niż kawę -zawsze pomaga w zestawie z masażem skroni S:-) może spróbuj -nie pomoże ale przynajmniej nie zaszkodzi:tak: mnie S tym smaruje na każdą okazję a przekonałam się jak dntysta zrobił mi masakrę w jamie ustnej i nie mogłam wyleczyć nijak -płukanie wodą z amolem pomogło w 3 dni a ja 2 tygodnie sie męczyłam i nie jadłam:wściekła/y:

Netula a wiedzą co sie stało??? najważniejsze że wszystko ok ale przyczynę jakąś podali zebyś mogła na przyszłość uważać na konkretne rzeczy?

Studiującamama
jak samopoczucie?

Kwiatuszku wow -jana trzeźwo nie miewam takich snów:eek::-) ale wampiry są oryginalne:-D udanego wypoczynku

Katik a Ty podstępny ludku:-p tak to sobie wykombinowałaś -ładnie:-)

Aniam141 ja tam już grzeję bo oszaleć można:confused2:

Karola322
:-)

Mycha30
dobry pomysł z tym musli -a nie mówił nic o tych lekach na wzdęcia? ja też dodawałam siemie lniane mielone np do jogurtu -ma też dużo błonnika -tylko pamiętaj żeby dużo pić bo błonnik ma to do siebie że bez wody zakituje jelita i pomimo że jest bardzo pomocny i pożyteczny będzie ciężko no wiesz... a o activi mówił??? ciekawa jestem bo im późniejsza ciąża tym więcej będzie naszych problemów z jelitami:confused2::confused2: gratuluję szkraba:-D

Coyote to może przeniesiecie ten zamknięty temat Aniam141 gdzieś na wierzch -da sie to zrobić??? tego ciśnienia pilnuj -czosnek obniża a teraz sezon grypowy to i sie przyda trochę go zjeść:tak:

Justys84 nie ma za co:-) ja z moimi pomysłami i S ze swoimi wychowamy nasze dziecie na niezłego rozrabiakę:eek: mama za młodu w piłkę grała, po drzewach latała i szyby rozbijała a tata z dzieciństwa ma tyle blizn jakby na wojnie był:confused2::confused2::confused2: nie będzie nam nudno:rofl2: biorę feminal dla babek w ciąży -był ostatnio ten temat na którymś wątku...

Wesoła24
a może olejki do kąpieli? może problem jest też w suchej wodzie? oprócz tego i oliwki dużo picia -nic więcej nie wchodzi w grę:no: moja siostra kiedyś przećwiczyła oliwkę na mokrą skórę -na chwilkę zostawiła i później dopiero się wycierała żeby nie trzeć ręcznikiem na sucho. Co do wypróżniania jem dużo owoców wiec póki co jest ok ale kiedyś jak miałam problemy to tak jak pisała Mycha30 musli i siemię lniane mielone do sałatek, zup, jogurtów, sosów (do zagęszcenia trochę) tylko pić trzeba wtedy dużo:tak:

Waniliowa
nie martw sie -mnie też bolał w 10 tc -tam naprawdę zachodzą potężne zmiany -pomyśl że całe życie tam było ok a nagle siemusi wszystko poprzesówać i poprzestawiać -mi lekarz powiedział że to normalne:tak:

Wronka
a nie pytali przy rejestrowaniu który to będzie dokładnie tydzień i dzień? to dziwne -zadzwoń i dopytaj dla spokoju swojego:tak:

Aniez a nie możesz prowokacji zastosować? do szuflady -najlepiej górnej włożyć jakieś rzeczy z sex szopu -pejcz, wibrator, skórzanego coś itp i ja uchylić jeszcze na dodatek:-p albo gazetki jakieś pikantne -no chociaż zdjecia z netu podrukuj zbereźne hahaha jak jej oczy dęba staną to uwierz mi bedzie się bała koejną szufladę otworzyć:-D:-D:-D:-D wyobraź ją sobie z tymi zdjęciami w rękach :rofl2::rofl2::rofl2:

Dagsila trzymam kciuki... jak organizm jest osłabiony to walczy i czasem głupoty wychodzą:tak: powiedz ginowi ze jesteś chora i niech daje następne skierowanie na wyniki. Trzymam kciuki &&&&&

Uciekam dziewczynki
Miłego dnia!!!!

reklama
13x13 przeraziłaś mnie tymi szczepionkami moja Hanusia tyle szczepień miała ani razu nie pomyslalam ze któreś mogłoby jej zaszkodzić a teraz np chciałam ja zaszczepic na meningokoki i juz sama nei wiem.... :-(
wiem ze miala by raz 3 klucia na raz a poem 2 x po 2 a ja zamiast etgo kupowalam jej platna skojarzona szczepionke 3 w 1 infanrix hib i jzu nei wiem cyz ot bylo dobrze czy zle

Do góry