reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Cześć dziewczynki:)ja na momencik i zmykam do spanka ale chciałam się podzielić nowinkami..byłam dziś u gin.no i wszystko wróciło do normy uuff SKARBUŚ ma 6,5 cm tak się cieszę,lekarz się zdziwił że mam taki brzuchol :-D a po usg się okazało że mam dużo gazów w jelitach i dał mi luteinkę,po za tym witaminki no i mała dietka czyli mam jeść dużo muslii,przez 3 tyg.przybyło na wadze 2kg....
gratuluje duzego skarbusia!, kurde az mam starcha do lekarza isc, bo pewnie mi tez zwroci uwage na moj wielki brzuch hihi i to ze dobrze tyje...chyba od jutra tez zaczne jakas diete ciazowa stosowac kurde..
Netula - glowa do gory, teraz juz bedzie tylko coraz lepiej, trzymamy kciuki!!
a co tego wspolczucia to tak specjalnie napisalam hihi, na moim mezu tez tak nieraz wymuszam wspolczucie, jak mnie cos boli (a panikara dobra jestem, mnie boli zawsze bardziej niz wszystkich innych..:-) to mowie do niego: nikt mnie nie zaluje i mi nie wspolczuje i robie biedna mine - to wtedy lata kolo mnie i wszystko dla mnie robi hihi

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki:)ja na momencik i zmykam do spanka ale chciałam się podzielić nowinkami..byłam dziś u gin.no i wszystko wróciło do normy uuff SKARBUŚ ma 6,5 cm tak się cieszę,lekarz się zdziwił że mam taki brzuchol :-D a po usg się okazało że mam dużo gazów w jelitach i dał mi luteinkę,po za tym witaminki no i mała dietka czyli mam jeść dużo muslii,przez 3 tyg.przybyło na wadze 2kg..
A jutro wyjazd jadę odpocząć od miasta na weekend do teściowej.Gorąco pozdrawiam i spokojnego cieplutkiego weekendu życzę..

gratuluję udanego podglądanka !!! super ja jej ta moją sałatkę, na którą dawałam przepis, to takie domowe musli też mam wzdęcia,
właśnie sobie uświadomiłam, ze moje kolejne USG będzie dopiero w 20 tyg i będę już mogla poznać płeć dzidzi :-)Kurcze to jeszcze z 1,5 miesiąca, jak ja się doczekam....:-(
a co do nocnych koszmarów, to czytałam, ze miewacie, a mnie omijały aż do wczoraj :eek: miałam płytki sen, bo Hania się budziła co chwila i śniły mi się wampiry te złe z sagi "Zmierzchu" Stephenie Mayer, jak mnie ścigają i jak się staram ukryć w wiejskim powojennym domku dziadków, a drugi sen, to że urodziłam dzidzię i miała taki dziwnie szeroki nos i zaraz pomyślałam ze to przez o picie alkoholu zanim wiedziałam :eek: wiem że to głupi sen i poruszanie zakazanego tematu :cool: ale musiałam to opisać, bo podobno wtedy się nie sprawdzi :-)
dziś jade do rodziców na weekend, bede dużo spacerować i mam nadzieję, ze te głupoty mi wywietrzejąz głowy

Witam kochane, moje dziecie czuje sie juz lepiej, wiec moge troche czasu poswiecic na forum, zrobiłam liste wszystkich kwietniowek - bo na tej z data porodu to duuuzo brakuje. matko, nas jest strasznie duzo - 47!!!! Zaraz biore sie za dzialanie odnosnie watku zamknietego - trzeba to w koncu zalatwic.
Wczoraj tak ogolnie napisalam, ale skoro mowa o nastepnych usgt o ja bede miala kolejne za 3 tygodnie, wczoraj moj maluszek chyba spał, bo malo ruchliwy byl, lae serduszko walilo jak szalone, a niunia ssala paluszka, moze za 3 tygodnie troche pokaze jak bryka. Mam znowu skoki cieśnienia wiec musze isc na konsultacje do internisty i za 3 tygodnie do ginekolozki :-) juz nie moge sie doczekac.
Miłego dzionka :-)

Czesc kobitki u mnie nareszcie dzis sloneczko swieci ale zimno strasznie aledopiero rano wiec pewnie sie jeszcze rozgrzeje,milego dnia:) ale sie usmialam z posta 13X13,wiedzma:),super,sama bym na to nie wpadla,dzieki 13X13;)

Czesc kobitki u mnie nareszcie dzis sloneczko swieci ale zimno strasznie aledopiero rano wiec pewnie sie jeszcze rozgrzeje,milego dnia:) ale sie usmialam z posta 13X13,wiedzma:),super,sama bym na to nie wpadla,dzieki 13X13;)
u nas tez sie zimno zrobilo, od wczoraj palimy juz w kominku sobie i od razu bardzo przyjemnie sie zrobilo, jak ja nie cierpie zimna..brrrr. a co do postu 13x13 to tez sie wlasnie z tego usmialam:-D
coyote - super ze synkowi juz lepiej!
kwiatuszekpregnet - nie martw sie tymi snami, one sie nie spelniaja, tylko dobre sny sie spelniaja a zle ida w niepamiec:tak:wsplczuje ci ze tak dlugo musisz czekac na to badanie, ja bym chyba nie wytrzymala i gdzie indziej poszla hihi, ale to tylko ja..zycze wytrwalosci i zobaczysz ze szybko zleci
karola322 - wszystko dobrze u ciebie?
katik - kurcze mnie jak glowa boli to mi pol paracetamolu nie pomoze, wzielam caly (ale na dwa razy tak co godzine) a i tak mnie glowa jeszcze bolala, tylko po tej kawie mi przeszlo, dzwonilam dzis do mojej gin i powiedziala mi ze jestesm niskocisnieniowiec (to zreszta wiem) i powinnam kawke pic codziennie i wogole duzo pic - a ja rzeczywiscie za malo pije...
oki doki laski, pozdrawiam wam wszystkie, ladnie sie ubierzcie i zmykajcie do pracy! a te ktore w domku pozostaja to zycze mile wykorzystanego dzionka!:-)

Witam:-)
Ja powtórzę z wątku "u lekarza", że wczoraj byłam na pierwszym badaniu pranatalnym i wszystko jest w jak najlepszym porządku:-) szkrabek ma już 7,38 cm:-)a mój mężuś wczoraj widział dzidzie pierwszy raz także też bardzo to przeżył:-)
Ogólnie cudowne uczucie, wszystko już super widoczne a lekarz był wspaniały!!

A jeszcze mam pytanie, czy też juz was swędzi skóra??ja mam dosłownie tak suchą skórę i do tego straszne mnie swędzi, smaruje przynajmniej 3 razy dziennie oliwką i dalej sucho, już nie wiem co mam robić:-(

Co do brzuszka to u mnie juz widać dość sporo, a wieczorem to dosłownie wyglądam jakbym była już w 5 miesiącu:-)tylko właśnie też od pewnego czasu mam kłopoty z wypróżnianiem się i może też dlatego. Ogólnie waga w I trymestrze ok.1,5 -2 kg do przodu. Myślę że i tak nie jest źle, tym bardziej, że ja mam dużą skłonność do tycia i ciążę juz zaczynałam z lekką nadwagą. Ale pilnuję się z jedzeniem, u mnie to mój mąż więcej zgrubnął ode mnie:-)on ma normalnie zachcianki, wcześniej tak nie miał:-)

Dobra, narazie tyle, trzeba się zabrać do pracy;-)

nio mi juz tez brzus urosl ale moj M sie martwi,ze jest ciagle za maly;),a ja mu mowie przeciez to dopiero 14 tydzien jeszcze jest duzo czasu na powiekszenie,a on''no,nie wiem,nie wiem'' i sie smieje ale za to wczoraj jak mi wypchalo wieczorem to sie ucieszyl mowi nareszcie go widac:)wogole kochany jest odkad dzidzia zamieszkala w brzuszku ale za duzo nie chwale bo sie mu jeszcze odwidzi i co:)

WESOLA SUPER ZE WSZYSTKO Z DZIDZIA OK,MOJ M JESZCZE ZE MNA NIE BYL BO TAK SIE SKLDALO ZE BYL W PRACY ALE NASTEPNYM RAZEM POJDZIE NAPEWNO ALE JESTEM CIEKAWA JEGO REAKCJI,BO NIE WIERZY ZE JUZ COS WIDAC JAK MU OSTATNIO WIZYTE OPOWIADALAM TO MI NIE DOWIERZAL,ZE DZIDZIA SIE RUSZA I ZE TO TAK JUZ WIDAC:)

:crazy: czeeesc dziewczyny.obudziłam się dziś dziwna jakaś taka...smutna a zarazem z głupimi pomysłami i chochlikami w głowie...i mężulka stresuję,że szef dzwonił,że w nocy ktoś był pod drzwiami...:zawstydzona/y: zwariowałam.umówię się już na usg genetyczne i będę cierpliwie czekać.strasznie się boję,bo ostatnio podbrzusze wieczorami boli naprawdę mocno...:-(

Heja:)

Ja na chwile bo chatkę muszę posprzątac, tak mi się chce ,że szok, ale coż, mus to mus:tak:

Wczoraj znowu byłam na basenie, ach jak ja się super czuje poźniej, jakaś taka lżejsza:-D i wiecie co, pomimo,iż brzuchol wieczorem już widoczny, to na basenie tego nie odczuwam....hehehe, tam przychodzą bardzo różne panie, więc na razie się specjalnie nie wyróżniam:-D

Wszystkim, które są po wizytach u lekarza, serdecznie gratuluje zdrowych i duzych fasolek:-), a tym, ktore są przed, życze miłych wizyt i trzymam kciuki (profilatycznie):tak:

Ja mam wizytę 12.10, będę miala wtedy usg genetyczne, i tak generalnie o tym nie myslałam, ale tak czytałam o tych Waszych usg i zdałam sobie sprawę,że u mnie będzie to 13t6d ciąży, myślicie,że nie za poźno??? W sumie wszędzie gdzie czytam to wlaśnie do tego dnia powinno się robic, ale sama już niewiem:-(

Witam:-)
Ja powtórzę z wątku "u lekarza", że wczoraj byłam na pierwszym badaniu pranatalnym i wszystko jest w jak najlepszym porządku:-) szkrabek ma już 7,38 cm:-)a mój mężuś wczoraj widział dzidzie pierwszy raz także też bardzo to przeżył:-)
Ogólnie cudowne uczucie, wszystko już super widoczne a lekarz był wspaniały!!

A jeszcze mam pytanie, czy też juz was swędzi skóra??ja mam dosłownie tak suchą skórę i do tego straszne mnie swędzi, smaruje przynajmniej 3 razy dziennie oliwką i dalej sucho, już nie wiem co mam robić:-(

Co do brzuszka to u mnie juz widać dość sporo, a wieczorem to dosłownie wyglądam jakbym była już w 5 miesiącu:-)tylko właśnie też od pewnego czasu mam kłopoty z wypróżnianiem się i może też dlatego. Ogólnie waga w I trymestrze ok.1,5 -2 kg do przodu. Myślę że i tak nie jest źle, tym bardziej, że ja mam dużą skłonność do tycia i ciążę juz zaczynałam z lekką nadwagą. Ale pilnuję się z jedzeniem, u mnie to mój mąż więcej zgrubnął ode mnie:-)on ma normalnie zachcianki, wcześniej tak nie miał:-)

Dobra, narazie tyle, trzeba się zabrać do pracy;-)

Mnie tam na razie nic nie swędzi, ale ja się pocieszam,że ponieważ w poprzedniej ciąży byłam wielka,a w pasie miałam na końcówce 126cm, to u mnie ma się co jeszcze rozciągac:-D:tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dziś mam szampański humor :-) Na teściową męża napuściłam (bo nie będę sobie newrów szargać) i wyjaśniał mamusi, że jak ją ktoś nie prosi, żeby szperała po kątach to ma nie szperać :-) Zeźliła się okrutnie i się obraziła, ale mam nadzieję, że łapska schowa w kieszeń (jest u nas od tygodnia i jeszcze 2 dni przed nami więc może się nie pozabijamy). Z nią jest taki patent, że ona się wnukiem wspaniale zajmuje (bawi się z nim, spaceruje, piosenki śpiewa, tańczy, ludziki z kasztanów produkuje...), ale jest wścibska i grzebie po pokojach i szufladach. A nie ze mną te numery :cool2:

W temacie brzucha to ja widzę, że mam, ale ludzie jeszcze nie... W poprzedniej ciąży 'wywaliło' bębenek dopiero w 5 miesiącu. Moja mama też tak miała. A moja kumpela na pocz. 4. wygladała jak w 6. ale brzuszek potem 'przystopował'. Reguł brak.

Do góry